Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada sahabat yang setia melainkan kepentingan yang berpanjangan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: jika aku ada wang berjuta-juta...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» jika aku ada wang berjuta-juta...

Please Mendaftar To Post


Oleh jika aku ada wang berjuta-juta...

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-10-09 20:24


Assalamualaikum

apa khabar kalian semua? saja buka topik baru..nak tanya entum apa yang entum buat jika duit entum ada berjuta-juta ringgit?

nak jadi macam syed al-bukhari ke? banyak bersedekah...sama juga dengan para sahabat yang kaya رضوان الله عليهم أجمعين .

mungkin terbayang dalam benak fikiran kita..kita akan hidup mewah..tetapi sampai bila kan?

mungkin sebelum ada..banyak kita nak buat itu dan ini..tetapi apabila dah ada...langsung kedekut..

betul ke? :-)

so..apa entum akan buat??? :berfikir:


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-09 21:26


jika ada wang berjuta2.. yang pertama saya nak melantik seorang penasihat yang psikologi dr fadzilah kamsah ke...hehehe...
untuk menyediakan diri dengan tohmahan2 yang bakal menghujani diri...

macam syed bukhary, bukan kita tak tahu berapa banyak bakul kejian di humban kepadanya ..manusia ni memang cukup ramai yang cemburu hasad dengki dengan kesenangan orang lain...


lepas tu laksanakan apa yang perlu(setel hutang belajar dan lain-lain.laksanakan haji),
kemudian separuh simpan separuh lagi beri abah untuk dia kembangkan perniagaan dia.. saya masuk share 50% kui kui kui

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-09 08:05


Ceh banyak impian ni kalau kat akaun ada wang berjuta..hehehe

1) Nak belikan apa saja mak dan abah nak..

2) bawa family pergi haji

3) buka perniagaan jaminan masa depan

4) Bantu rakan-rakan yang banyak membantu saya

5) Settle kan pinjaman pelajaran..hehehe

6) peh banyak tu impian.. bagusnya andai nya di makbulkan amin.....


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-10-09 12:01


assalamualaikum...

kalau saya ada duit berjuta2, saya akan pastikan saya nak setelkan pinjaman saya dulu, lepas itu bayar loan kereta, loan peribadi, semua bereh.. heheheh...
lepas itu baru nak bawa keluarga pergi mekah, bawa kedua-duanya, keluarga mertua dan keluarga sendiri.. :-D berangan saja lebih ni.. hehehe....


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-10-09 22:41


salamun alaik..

da jadi jutawan pun kat sini..(jogjakarta)
hehehe..
jangan marah ye..
:-P


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

AdieIskandar02
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.10.2009
Ahli No: 37641
Posting: 25
Dari: Langkawi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-10-09 00:51


Assalalualaikum wbt..

Andai ditakdirkan ada wang berjuta-juta. Pertama-tamnya dipanjatkan kesyukuran kepada Yang Maha Kuasa di atas pemberiannya.. Seterusnya menggunakan wang tersebut ke jalan yang diredhoi yakni harta yang boleh memberi manfaat kepada diri sendiri setelah kita kembali menemui Allah yang Esa.. InsyaAllah mudah-mudahan diberkati-Nya.


-----------------
..:Barangsiapa mengenali diri nescaya dia mengenali Tuhan Yang Maha Berkuasa:..


Bookmark and Share

    


  Member Information For AdieIskandar02Profil   Hantar PM kepada AdieIskandar02   Pergi ke AdieIskandar02's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 12-10-09 07:10


Ana nak travel puas2..sebab ana memang suka travel...
lepas itu pergi shopping dan bersedekah...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.096037 saat. Lajunya....