Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 96
Ahli: 0
Jumlah: 96




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: kiamat kian hampir...masihkan kita leka?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» kiamat kian hampir...masihkan kita leka?

Please Mendaftar To Post


Oleh kiamat kian hampir...masihkan kita leka?

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-10-09 21:13


Assalamualaikum

berita gempa bumi berlaku di segenap penjuru bumi...diikuti dengan pelbagai jenis taufan yang di labelkan dengan pelbagai nama..pelbagai jenis penyakit dengan gejala yang amat pelik..

benarlah sabda junjungan...semua itu adalah tanda hampirnya kiamat...persoalannya..sudahkah saya, dan entum bersedia...

MasyaAllah..لاحولا ولا قوة إلا بالله العلي العظيم


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-10-09 22:22


betul-betul.
jgnkan kiamat, 'mati' saja dah paling hampir.
harap, sama-sama kita cari keredhaan Allah sebelum tiba masanya.
hidup dunia untuk akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

cairel_harriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.10.2005
Ahli No: 19970
Posting: 110
Dari: Bandar Perda

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-10-09 10:33


assalammualaikum wbt. semua,

benarlah janji Allah. benarlah peringatan Nabi akhir zaman. benarlah segala yang terkandung dalam Al-Quran. tapi ana masih gusar dan takut. dosa masih ada yang belum dilangsaikan. ada janji yang belum dikotakan. moga Allah memberikan peluang dalam kesempatan yang ada pada hari ni.

wassalam.


-----------------
When life goes down...go on.
When thing goes wrong...move on.
ALLAH give us perserve not to surrender.
Have faith in ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For cairel_harrizProfil   Hantar PM kepada cairel_harriz   Pergi ke cairel_harriz's Website   Quote dan BalasQuote

api
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.10.2009
Ahli No: 37576
Posting: 48
Dari: Bandaraya ISLAM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-09 17:14


Salam..
ana setuju.jadi marilah kita sama-sama meningkatkan lagi keimanan kita kepada Allah S.W.T.


-----------------
membangun bersama ISLAM


Bookmark and Share

    


  Member Information For apiProfil   Hantar PM kepada api   Quote dan BalasQuote

ctmariani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.02.2009
Ahli No: 37008
Posting: 51
Dari: bentong

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-10-09 17:34


kiamat akan berlaku setelah wafatnya nabi akhir zaman.
wafatnya baginda SALLALLAH ALAIH SALAM 15 dekad yang lalu.
so? tepuk dada
tanya iman.


-----------------
Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan sahaja mengatakan: 'kami beriman' sedangkan mereka tidak diuji lagi... (al- Ankabut:2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmarianiProfil   Hantar PM kepada ctmariani   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-10-09 22:05


amal kita...seolah-olah tak "yakin" lagi hari akhirat tu akan tiba...astaghfirullah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-10-09 00:22


Masih sibuk mencari kesilapan orang lain.. mencari poin-poin penting untuk menjatuhkan maruah orang lain.. terasa diri sangat hebat bila dapat menjatuhkan maruah saudara seagama.. itu yang disibukkan..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-10-09 01:05


bro meow,
bila tuhan tak ditakuti, macam-macam boleh terjadi. macam lagu mawaddah lah


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-10-09 08:02


sudahkah kita bertaubat akan dosa2 silam....
jika sudah, apakah taubat itu diterima Allah....
Ya ALLAH, ampunilah dosa hambamu yang lemah ini..
hambamu ini selalu membuat dosa....


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 20-10-09 16:39


salam...
tak perlu fikirkan BILA kiamat tu akan terjadi...
tapi fikirkanlah APA yang perlu kita buat untuk menyambutnya...
sudah siapkah kita..?
bila lagi nak bersiap2..?
nak tunggu esok..?yakin k masih hidup..?


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110143 saat. Lajunya....