Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 167
Ahli: 0
Jumlah: 167




  Yang Masuk Ke Sini
khalifah: 22 jam, 49 minit yang lalu
hajime_kindaichi: 18 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: ...cari & curi masa...


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» ...cari & curi masa...

Please Mendaftar To Post


Oleh ...cari & curi masa...

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-10-09 16:26


salam..

terasa lately ni da tak rajin nak tak... before ni memang boleh lah kata saya ulat magazines..ulat papers..ulat novel pun boleh..

Kalau baca paper tu..setiap isu yang yang patut saya baca memang baca habis,.dr uatama sampai lah ke hiburan...rencana..surat menyurat..dunia.. Kalau baca majalah boleh saja satu hari habis d kulit depan sampai ke kulit belakang..lagi-lagi komik.. Kalau novel tu boleh lah sehari dua..

tapi sekarang... nak baca paper pun tak sempat..Kalau ada nasib dapat paper tu hanya baca tajuk dan selak smapai habis.. Kalau magazine tu kena curi masa Kalau nak sangat baca..Kalau novel tu sminggu dua baru habis.. tu belum kata buku akademik macam buku motivate ke..bibliografi ke dan lelain lah..

ikutkan nak kata tak beli benda-benda tu..setiap kali p kedai buku saya mesti cari buku yang boleh tarik hati nak baca..majalah pula ada beberapa majalah saya langgan..

at last semuanya hanya terletak kat meja...ada jugak yang masih dalam plastik..ada yang dalam kereta...dalam beg pun ada..kot2 berhenti mana-mana nak baca..tapi semuanya tak terbaca2...

entah lah..nak kata sibuk..memang lah sibuk..tapi entah lah..terasa nak tak..tapi kesuntukan masa..

nasib baik lah ngaji eh konsisten even sepage semalam..before tidur pula baca sepage dua majalah untuk pastikan otak ni tak berkarat..huhu...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-10-09 22:33


baguslah tu.
at least ada jugak buat..statement yang last tu.
kena pandai cari & curi masa.

ikut contoh nabi kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-09 22:47


Sejak kerja ni memang dah kurang sangat membaca, kalau dulu kecil2 berkepit saja dengan buku. Novel cintan2 memang dah tak minatlah..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-10-09 12:52


Pada 03-10-09 22:33 , myway posting:

!!! QUOTE !!!

baguslah tu.
at least ada jugak buat..statement yang last tu.
kena pandai cari & curi masa.

ikut contoh nabi kita.


hehe... smalam terbeli satu majalah yang nampak macam best.. solusi.. mak aiii..tebal jugak lah.. tapi tengok harga..ishk..ishk.,12 rm wooo... tapi beli juga lah sebab isunye best 'keikhlasan bekerja'... :-P

but till now masih tak selak2 lagi.. :lol:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-10-09 22:31


majalah solusi tu salah satu bahan bacaan yang bagus.
direcommend oleh ustaz ditmpt saya.
tapi masih belum berkesempatan beli lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-11-09 20:53


erm...buku yakjuj makjuj yang dibeli masa bookfest 6 bulan lepas pun tak habis baca lagi...adoi..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-11-09 21:03


Pada 04-10-09 12:52 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!



hehe... smalam terbeli satu majalah yang nampak macam best.. solusi.. mak aiii..tebal jugak lah.. tapi tengok harga..ishk..ishk.,12 rm wooo... tapi beli juga lah sebab isunye best 'keikhlasan bekerja'... :-P

but till now masih tak selak2 lagi.. :lol:



alhamdulillah..majalah solusi memang best :D
saya mula start baca dari isu 7..sampailah isu 12..
pembetulan: harga rm9 untuk semenanjung..rm11 untuk sabah/sarawak...kalau langgan lebih murah..


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-11-09 21:55


Pada 02-10-09 16:26 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

terasa lately ni da tak rajin nak tak... before ni memang boleh lah kata saya ulat magazines..ulat papers..ulat novel pun boleh..

Kalau baca paper tu..setiap isu yang yang patut saya baca memang baca habis,.dr uatama sampai lah ke hiburan...rencana..surat menyurat..dunia.. Kalau baca majalah boleh saja satu hari habis d kulit depan sampai ke kulit belakang..lagi-lagi komik.. Kalau novel tu boleh lah sehari dua..

tapi sekarang... nak baca paper pun tak sempat..Kalau ada nasib dapat paper tu hanya baca tajuk dan selak smapai habis.. Kalau magazine tu kena curi masa Kalau nak sangat baca..Kalau novel tu sminggu dua baru habis.. tu belum kata buku akademik macam buku motivate ke..bibliografi ke dan lelain lah..

ikutkan nak kata tak beli benda-benda tu..setiap kali p kedai buku saya mesti cari buku yang boleh tarik hati nak baca..majalah pula ada beberapa majalah saya langgan..

at last semuanya hanya terletak kat meja...ada jugak yang masih dalam plastik..ada yang dalam kereta...dalam beg pun ada..kot2 berhenti mana-mana nak baca..tapi semuanya tak terbaca2...

entah lah..nak kata sibuk..memang lah sibuk..tapi entah lah..terasa nak tak..tapi kesuntukan masa..

nasib baik lah ngaji eh konsisten even sepage semalam..before tidur pula baca sepage dua majalah untuk pastikan otak ni tak berkarat..huhu...



tu lah...siapalah cakap kerja cikgu ni banyak masa boleh rehat...betul tak cikgu syemarly???


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-11-09 21:59


Pada 08-11-09 21:55 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!



tu lah...siapalah cakap kerja cikgu ni banyak masa boleh rehat...betul tak cikgu syemarly???




siapa yang cakap?? mereka dan keluarga mereka lah..haha...

hehe..btol5x.. :-P


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.114833 saat. Lajunya....