Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap awal tahun Allah SWT menghadiahkan 8760 hadiah amat berharga untuk setahun. Bagaimana anda menggunakan 8760 jam itulah yang menentukan kemajuan atau kemunduran hidup
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 5 jam, 57 minit yang lalu


Suara Hatiku
Topik: ... tak tau nak cakap apa ...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» ... tak tau nak cakap apa ...

Please Mendaftar To Post


Oleh ... tak tau nak cakap apa ...

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-09-09 09:07


salam..

lama tak tulis kat sini.. so aku ambil peluang lah smentara mood nak nulis tu ada lagi..

raya..so far k lah agaknya..macam biasa..ziarah rumah saudara mara sahabat handai.. tapi tak lah sebanyak dulu-dulu.. reduce sikit...lagi-lagi rumah kawan-kawan.. majoriti hari ke3 raya da kerja.. yang boys lah..yang perempuan sampai ke smalam masih beraya lagi mereka.. tapi mlz nak join lah..segan!

other thing yang buat aku rasa raya tak best adalah.... org da sebok tanya...dengan sklan cepuemas... hmm... aku kira malaz nak jawab tapi soalan tu macam serius saja..apa yang mampu aku jawab adalah....dengan seyuman...Kalau jawab pun cakap muda lagi..entah lah..samda tu jawapan yang klise atau tak aku tak kisah..

tapi yang tak seronoknya..my mom also ask the same questn..lepas saja meber2 yang beraya balik, terus saja dia tanya...yang mana satu?? ihsk..berkerut dahi aku...tapi aku faham..hanya igone dan blalu pergi.. aduhai mak...mak pun muda lagi...relax2 lah..aku ni duit belum bkepuk.. erm...

tapi jauh dalam hati aku rasa jawapan yang sebenarnya adalah aku tak bersedia lagi untuk bekomitmen.. dengan penampilan sekarang aku tak yakin org yakin dengan aku... dr sudut material tak ada lah probs sangat...maybe aku saja tak cukup yakin..banyak sangat kekuarangan yang ada..so thats why lah aku cakap aku kurang bersedia...

erm... atas dasar tu lah..aku banyak masa dok rumah.. nak beraya..semua da kerja..bosan pula cuti lelama.. huh.. letih!

aku tak pasti..adakah aku seorang saja yang rasa gitu? argh..tensennye...
!!!

:-(


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-09-09 09:12


orang bertanya?
soalan cepumas?..

mesti tanya bila nak kahwin ini..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-09 10:03


Tak payah cakap apa-apa.. senyum saja..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-09 10:13


soalan cepu mas tu memang tak reti betul nak jawab..huhu...


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-09-09 10:27


salam

huhu, saya pun begitu juga, ramai yang mengusik, daripada abang2 dan kakak, sampailah ke anak buah saya (apa taknye dalam keluarga saya seorang saja lagi yang masih single).. uhuk dah lali rsny telinga ni
sapa yang tak mahu berkeluarga, pakai baju sedondon, ada baby, tapi itulah mungkin belum masanya lagi, kena banyak-banyak bersbr ni :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-09-09 14:40


Pada 25-09-09 09:07 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!



tapi jauh dalam hati aku rasa jawapan yang sebenarnya adalah aku tak bersedia lagi untuk bekomitmen.. dengan penampilan sekarang aku tak yakin org yakin dengan aku... dr sudut material tak ada lah probs sangat...maybe aku saja tak cukup yakin..banyak sangat kekuarangan yang ada..so thats why lah aku cakap aku kurang bersedia...
:-(


hm...anda tak keseorangan wahai syemarly....tak sedia untuk komitmen adalah alasan paling munasabah bagi orang-orang seperti kita ni....kalau ikut umur memang da patut dah...tapi rasa tak yakin dengan diri sendiri tu still ada....mampu ke nak berkomitmen...untuk seumur hidup pulak tu...tapi fikir-fikir balik...mungkin rasa besedia tu akan wujud bila pintu hati ini dibukakan Allah ke arah itu

dunt wori lah...kalau org tanya, mu senyum saja....cakap belum sampai jodoh lagi....apa susah... ;-)


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 25-09-09 14:56


Ahahhaa..soalan ini dah immune dah dengan aku...

Dah 6 tahun soalan ini asyik tanya saja setiap kali hari raya or setiap kali balik kampung..

Sampai org yang tanya soalan ini pun dah ada yang arwah...

2 cara untuk menjawap soalan ini iaitu dengan berlembut or dengan kasar;

i. Cara baik: kalau ada jodoh ada lah...inshaALLAH
ii. Cara kasar: lah anda sibuk-sibuk nak kahwin anda sajalah kawin, dah tak kawin lagi nak buat bagaimana (tapi selalunya cara kasar ini dalam hati sajalah..itu pun kalau tension sangat)

satu lagi...tak balik beraya or elakkan diri balik kampung...uhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-09 15:21


hehehehe soalan memang wajib kalau jumpa saudara mara, rakan taulan.. kadang-kadang sampai dah penat nak menjawab.. senyum dan diam lebih baik.. kadang-kadang rasa nak termarah.. tapi sabor saja.. hehehe..kalau jumpa 1000 org soalan yang sama jugak di ulang.. hehehe.. apa nak buat.. layannnn


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-09 20:05


nampaknya kita ini senasib hehehehehe ,same lah, soalan itu setiap tahun di ajukan pada ana .....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-09-09 22:08


Pada 25-09-09 20:05 , wafie posting:

!!! QUOTE !!!

nampaknya kita ini senasib hehehehehe ,same lah, soalan itu setiap tahun di ajukan pada ana .....



en wafie..hang aphal pula nak risau awal sangat..umur belum lebih suku abad kira tak payah risau lagi lah..lagi-lagi Kalau still study...huhu...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-09-09 00:10


erm...soalan yang boleh buat kita pening2 lalat...hehe

kadang-kadang jawab- cuti ujung tahun lah....tapi tahun bila belum pasti hehe
            
            -dok cari yang cukup solat dan puasa penuh tak jumpa2 lagi....
             yang rajin pun budak-budak sekolah rendah saja....huhu
            
            -tak pun senyum saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 26-09-09 16:32


Kalau saya balik rumah mesti cakap kat mak nak kawin..hehe..Tapi dia kata kena ada RM 10,000 dulu baru dia nak meminang anak dara orang...Dah penat saya cuba bagitau pasal hantaran yang mengarut lagi menyusahkan...Masih tak berkesan...-.-


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-09-09 20:02


As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah

Selamat Hari raya semua... alhamdulillah diharap raya kali ni membawa makna kepade kita semua...

sian syemarly kena tembak dengan saudara marah. Tak ada perisai pula tu ish ish ish...

Ala, bila kita dah meningkat dewase dan tambahan pula bila sudah bekerjaye pasti soalan itu bakal ditanye. rasanya semua orang akan rasa begitu. ehe...

Tambahan pula bila berkumpui masa raya ni, paklong, maklong, maksu, makngah dan ramai lagi lah yang akan bertanye soal "Along, along... bila nak kahwin ni?" Ala, jawab saja macam ni "InsyaAllahutaa'lah, tahun depan saya kahwin". Kan ini suatu doakan... Allah pasti permudahkan...

Sabda Rasulullah bermaksud : “Carilah rezeki dengan menikah” (Riwayat Ibnu Abbas)

Firman Allah Taala bermaksud : “Dan kahwinilah orang-orang yang sendirian di antara kamu, dan orang-orang yang layak (berkahwin) dari hamba-hamba sahayamu yang lelaki dan hamba sahayamu yang perempuan. {Jika mereka miskin, Allah akan memampukan mereka dengan kurnia-Nya. Dan Allah Maha luas (pemberian-Nya) lagi Maha Mengetahui.” (surah an-Nur :32)


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

selasih
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18573
Posting: 58
Dari: Temerloh, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-09-09 20:09


buat tak tau saja kalau mereka tanya soalan cepuemas tu....dah belum sampai masanya lagi,....nanti bila dah sampai ada lah kad tu....cakap saja begitu...


-----------------
jom cuba peluang perniagaan internet-> http://www.2kali.com/?s=1432



Bookmark and Share

    


  Member Information For selasihProfil   Hantar PM kepada selasih   Pergi ke selasih's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 26-09-09 20:25


perisai??hik..hik..hik..

tertanay2 kat otak saya tadi ada seorang saudara saya d propose oleh seorang mamat guard kat ofis dia..alahai..muda lagi guard tu.. entah lah..agaknya saya pelik, kita gaji kira macam cukup-cukup saja tapi terasa tak sedia lagi compare dengan mamat tu...hmm...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 27-09-09 00:43


Pada 26-09-09 20:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah

Ala, bila kita dah meningkat dewase dan tambahan pula bila sudah bekerjaye pasti soalan itu bakal ditanye. rasanya semua orang akan rasa begitu. ehe...

Tambahan pula bila berkumpui masa raya ni, paklong, maklong, maksu, makngah dan ramai lagi lah yang akan bertanye soal "Along, along... bila nak kahwin ni?" Ala, jawab saja macam ni "InsyaAllahutaa'lah, tahun depan saya kahwin". Kan ini suatu doakan... Allah pasti permudahkan...




meke jangan lupa ajak teman next year...ehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

ilham_muslim
Warga Rasmi
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10683
Posting: 5
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 08:46


Salam..
Soalan cepu emas...hehe..senasib kita...saya ingatkan kita yang muslimin ni tak ada lah yang sibuk nak tanya masa raya tetapi nyata sangkaan itu meleset..maybe sebab nak comparekn dengan sepupu-sepapat saya yang da beranak pinak..tapi alhamdulillah tak adalah rasa tertekan sangat..
jawablah dengan senyum :) memang berkesan! hehehe

' janji Allah itu pasti'

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_muslimProfil   Hantar PM kepada ilham_muslim   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 21:47


Pada 25-09-09 22:08 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-09-09 20:05 , wafie posting:

!!! QUOTE !!!

nampaknya kita ini senasib hehehehehe ,same lah, soalan itu setiap tahun di ajukan pada ana .....



en wafie..hang aphal pula nak risau awal sangat..umur belum lebih suku abad kira tak payah risau lagi lah..lagi-lagi Kalau still study...huhu...



hahaha,untuk pengetahuan saya telahpun bekeja,dan sebagai anak sulung biasalah lagi-lagi adik ana yang berumur 22 tahun mungkin di jangka akan melangkah bendul agaknya hehehehe tapi lelaki tak kisah pun kawin lambat ,,,


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 01:46


alah, suruh orang yang bertanya tu carikan jodoh yang comel2 dan cantik2.....kan senang! hik!hik!hik!


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 01:53


Pada 25-09-09 10:13 , ainul_mardhiah86 posting:

!!! QUOTE !!!

soalan cepu mas tu memang tak reti betul nak jawab..huhu...


kawan pun pernah kena tanya soalan tu. kawan jawab tunggu bosnia saja....nak kawin dengan bosnia lah konon...ehe!
ada pulak tu makcik kawan ayah hadiahkan baju melayu dari sutera kemboja . kawan tak pernah pakai pun..takut! macam-macam lah sampai tak tercapai akal. :malu:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 18:55


arghh...aku makin tension...kad jemputan kawan-kawan makin lebat masuk box...ingatkan kad raya..rupanya kad kawin....!!!


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

imanimtiaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15548
Posting: 32
Dari: selangor

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 19:16


ha ha...

setuju sangat dengan syemarly..

kadang-kadang sampai buntu tak tau nak jawab apa bila dapat soalan pasal kawin ni..

tapi hihihi..

sabar saja lah. layan saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imanimtiazProfil   Hantar PM kepada imanimtiaz   Pergi ke imanimtiaz's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 21:17


oho..pasal kad kwen tak payah cerita lah..memang da melambak da...haha

redha saja lah..da jodoh mereka sampai awal....:D


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 21:29


macam-macam ye.hihi.
susah2.
:) sajalah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 09:06


kalau jue kena tanya, jue pun senyum saja lah balasnya....tapi rasanya aku muda lagi lah... :lol: banyak lagi komitmen lain.... bila tengok kawan-kawan sebaya dah ada anak, isk jeles lah pulak....bestnya ada anak comel kan... :-(


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 09:20


.. buat muka seposen saja:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mulukhiyyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34681
Posting: 82

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 09:33


bila org tanya bila nak kawin,anda jawab dengan tenang,jangan panik dan takut wahai si pulan bin si pulan,mungkar nakir akan bertanya...maaa rabbuka?banyaklah soalan2 yang bakal di tanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulukhiyyahProfil   Hantar PM kepada mulukhiyyah   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 10:37


berckap jujur itu lah yang sebaiknye.. sudah gaharu cendana pula, sudah tahu bertanye pula.. hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 11:11


Pada 30-09-09 18:55 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

arghh...aku makin tension...kad jemputan kawan-kawan makin lebat masuk box...ingatkan kad raya..rupanya kad kawin....!!!



best lah begitu cikgu syemarly oi....
at least mereka ingat juga kat cik...gu yang seorang ni
hehe

p/s: ramai org tanya sebab cikgu2 sekarang kat 'hangat di pasaran'
huhuhu...makna ada yang berkenan lah tu

:wink:
:wink:
:wink:


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 22:50


Salam

soalan manusia tak akan pernah habis punya..

bila nak kahwin ni?
bila nak timang anak ni?
bila nak tambah anak ni?
bila nak berhenti beranak ni?
bila nak dapat menantu ni?
bila nak dapat cucu ni?
bila nak mati ni? eh....

anggap saja bunyi2 tu bunyi langau saja. langau pun ada fungsi tapi... ramai tak suka langau.

-tersurat dan tersirat-



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 09:01


soalan manusia tak akan pernah habis punya.. :lucu:
biasa lah itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 09:20


heheh...
standard2..nasib baik den dah trlopeh dr persoalan ini...yahooo..
tapi sekarang dok tanya bla nak dapat anak? :(


-----------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah.. Jangan undur.. Biar masa berganti aqidah jangan mati.. Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 09:25


Pada 18-10-09 22:50 , muslimah_johor posting:

!!! QUOTE !!!

Salam

soalan manusia tak akan pernah habis punya..

bila nak mati ni? eh....





soalan ini kalau ditanya mahu terkedu dibuatnya..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 10:31


Orang mula tanya
Suka juga
Ambil kesempatan cuci telinga orang yang tanya
Ustazah sekolah pun lupa jaga mulut
Ingat kita diam tak pandai jawab ke
Padan muka


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 13:43


Pada 18-10-09 22:50 , muslimah_johor posting:

!!! QUOTE !!!

Salam

soalan manusia tak akan pernah habis punya..

bila nak kahwin ni?
bila nak timang anak ni?
bila nak tambah anak ni?
bila nak berhenti beranak ni?
bila nak dapat menantu ni?
bila nak dapat cucu ni?
bila nak mati ni? eh....

anggap saja bunyi2 tu bunyi langau saja. langau pun ada fungsi tapi... ramai tak suka langau.

-tersurat dan tersirat-



.. mak ai.. kalau anggap bunyi singa macam mana ye:berfikir:.. :lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 15:03


Pada 30-09-09 18:55 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

arghh...aku makin tension...kad jemputan kawan-kawan makin lebat masuk box...ingatkan kad raya..rupanya kad kawin....!!!



:sopan: Lepas ni tunggu turn kita pula hantar kat en syemarly ye..hehehe.. Tak payah risau sangat bila di tanya soalan macam tu..Ana pun pernah kena juga...tapi biasala kita senyum saja..dan kata InsyaAllah coming Soon... ;-)


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.124937 saat. Lajunya....