Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
We can't change the past, but we can change the future.
-- Anonymous

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 18 jam, 44 minit yang lalu
isa777_musa: 23 jam, 26 minit yang lalu
zam_rizal: 10 hari yang lalu
wanja: 20 hari yang lalu
MTMKi: 28 hari yang lalu
Kang: 28 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Pork & Beef DNA in your Halal Chicken??!! Swine~!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Pork & Beef DNA in your Halal Chicken??!! Swine~!

Please Mendaftar To Post


Oleh Pork & Beef DNA in your Halal Chicken??!! Swine~!

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-09-09 14:17


Salam,

Watch the video until the end. First they inject the chicken with water to chicken breast. In order to maintain the water, they use a ‘special powder’ which claim come from chicken protein.

Is it true?

Lets watch the drama.

you are what u eat~

again, please watch the video till the end.

Salam Ramadhan.

http://al-amana.net/home/2009/09/01/pork-and-beef-dna-in-your-halal-chicken/


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 14:21


Itu masalah dari dahulu sejak sejak CAP buat kajian tentang isu Halal Haram soal sumber makanan. Terutama berkaitan ayam dicucuk dengan hormon dan dipercayai sumber lemak bab...

Awas....


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 15:00


Pada 03-09-09 14:21 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Itu masalah dari dahulu sejak sejak CAP buat kajian tentang isu Halal Haram soal sumber makanan. Terutama berkaitan ayam dicucuk dengan hormon dan dipercayai sumber lemak bab...

Awas....



betul tu prof..
saya ingat lagi dr zainol pun ada cakap macam tu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-09-09 10:50


Jadi, ada sesiapa boleh kongsikan maklumat tentang Isu Ayam di Selayang yang mana tiba -tiba senyap. Dan kalau sesiapa ingat atau terbaca Metro tentang liputan Ayam di Gambang, Kuantan juga berkaitan kes yang sama

Kerisauan ini perlu cakna .....


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-09-09 11:06


Pada 04-09-09 10:50 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Jadi, ada sesiapa boleh kongsikan maklumat tentang Isu Ayam di Selayang yang mana tiba -tiba senyap. Dan kalau sesiapa ingat atau terbaca Metro tentang liputan Ayam di Gambang, Kuantan juga berkaitan kes yang sama

Kerisauan ini perlu cakna .....




kempen beli "ayam kita"....makan tanpa waswas....bersih dr peternakan yang shubahah mahupun bahan asas pemakananye...


p/s;septutnya pengeluar "ayam kita" tu kan buat iklan kat tv..bagi masyarakat tau...



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-09-09 11:18


Umar nanti dah dibuka Cawangan "Ayam Kita" kat Area Gombak atau Shah Alam kita buat Iftar tak rasmi, guaner?


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-09-09 23:54


Atas nasihat yang prihatin untuk semua pembaca secara umum dan sahabat Ukhwah khususnya...

Dalam kita seronok membeli juadah berpuasa serta disajikan dengan pelbagai hidangan yang hanya adadi bulan puasa kena awasi seperti topik yang dibincangkan ini.

Ayam Percik, Ayam Golek, Sup Daging Special atau apasaja...Bukan niat prof nak halang membeli cuma kita kena cakna. Itu hidangan yang sudah dimasak dan bagaimana bahan basah untuk kita masak sendiri.

Kenapa prof kata begitu sebab baru selesai terawih dengan khariah surau di sebelah perumahan prof menginap. Ada minuman ringan ( orang Ganu panggil Moreh ) dengan menyebut kes ada Orang Melayu kita sibuk melapah daging Kerbau di tepi jalan Gebeng, Kuantan yang sudah mati dilanggar oleh Lori.

Cuma dipotong keempat-empat kakinya dan selebihnya dihumban ke tepi. Asalnya phak PBT telah alihkan bangkai Kerbau dan dinampak oleh seorang jemaah pada awalnya. Setelah ia ke arah balik semula mengikuti jalan sama berlaku kes itu.

Jadi kerisauan orang kita menjual bangkai demi mencari sumber haram. Entah kemana bangkai itu dijual dan siapakah bernasib membelinya...Nauzubillah...

Memang dosa orang yang tidak bertanggungjawab menanggung dosa tetapi kesan anak - anak kita memakan sumber haram atau bangkai itu.

......Berdoalah kita supaya dijauhi dari benda yang memudaratkan. Amin


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-09-09 08:33


Seperti pesan IMAM Al-Ghazali...


“Jika kita ingin anak kita menjadi SOLEH, BIJAKSANA dan BERGUNA, Berikanlah ia makanan daripada rezeki yang halal sejak ia lahir. Manakan yang HALAL selain menjadikan anak kita berguna, boleh menjadikan mental mereka PINTAR dan CERDAS. Sebaliknya anak akan menjadi DERHAKA terhadap kita jika ia diberikan makanan yang HARAM dan KOTOR.”


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-09-09 15:24


Umar_khalil nak tanya ini, 'ayam kita' itu apa? nama company jual ayam ke? tak pernah dengar pun...mohon penjelasan ...thanks


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 11:03


Petikan Sumber majalah SOLUSI keluaran no. 11 (m/s 28):

Tajuk : Berikan Makanan Halal Untuk Anak-Anak

"Makanan halal yang masuk dalam tubuh akan berubah menjadi tenaga murni yang melahirkan berbagai kesan positif. Salah satu kesan terbesarnya adalah kelembutan hati yang menjadi modal utama keutamaan AKLHAK.

....

Kesan makanan haram terhadap akhlak dan perangai manusia juga dijelaskan oleh Imam Sahl bin Abdillah al-Tustari, "Barangsiapa yang memakan makanan yang haram snggots tubuhnys akan melakukan maksiat, mahu tidak mahu, sedar atau tidak sedar. Dan barangsiapa yang makanannya halal semua anggota tubuhnya akan tunduk kepadanya dan ia akan diberikan taufik menuju perbuatan baik."


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-09-09 12:09


semak betul-betul adakah benar ianya datang dari pork DNA..get the authority untuk semakan..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.111359 saat. Lajunya....