Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Help Ever, Hurt Never
-- Tulisan di belakang lori

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 16 hari yang lalu
muslimiman: 20 hari yang lalu
tornado: 40 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: Apa


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» Apa

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-09 21:43


Lancer lah Bro..



Huuhhhhh..
Mantap..

Bumper dengan skirting tu da modified ek..??
Sekali tengok macam 'kereta transformer police jahat' tu.. Huuhh...

Dengar cerita lancer ini makan minyak..




Hmm, best lagi evo Yamaha aku.. ngeehhh.. :-P

AlhamdulilLah..


HambaNYA yang jahil,
-- Muddathsir


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-02-09 22:05


ada 2 model 1-Mitsu lancer GT 2- Evo tak @ Evo 10
kalau enjin mivec turbo ni memang power lah, minyak standart lah, tak lah jimat macam Myvi, tapi puas hati bagi kelas nya ( saing2 Subaru ver9 )...
kenapa beli ni? senang nak kejar kete2 jahat kat jalan Malaysia yang lumbe haram, mencetuskan masalah jalan raya, eksiden kepada pengguna jalan raya yang lain, yang bawa kereta kuang ajar...
so guna kereta power ni nak kejar dan saman mereka...or kejar penjenayah pakai kete2 kuat macam mercedes BMW...
so aku tak fikir lah kalau nak banding2 dengan Camry perak... Camry untuk ahli politik guna, Evo ni untuk kegunaan polis menjalankan tugas.... rasa tak adil nak compare...

tapi memang power lah kereta ni..kereta idamang...downpaymet 10K...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-09 22:19


Pada 23-02-09 22:05 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

ada 2 model 1-Mitsu lancer GT 2- Evo tak @ Evo 10
kalau enjin mivec turbo ni memang power lah, minyak standart lah, tak lah jimat macam Myvi, tapi puas hati bagi kelas nya ( saing2 Subaru ver9 )...
Kenapa beli ni? senang nak kejar kete2 jahat kat jalan Malaysia yang lumbe haram, mencetuskan masalah jalan raya, eksiden kepada pengguna jalan raya yang lain, yang bawa kereta kuang ajar...
so guna kereta power ni nak kejar dan saman mereka...or kejar penjenayah pakai kete2 kuat macam mercedes BMW...
so aku tak fikir lah kalau nak banding2 dengan Camry perak... Camry untuk ahli politik guna, Evo ni untuk kegunaan polis menjalankan tugas.... rasa tak adil nak compare...

tapi memang power lah kereta ni..kereta idamang...downpaymet 10K...huhu




Huuhhh,

aku rasa baekk letak NGV kat boot belakang.. Heeehh..

4wd ek.. Drift mesti best ek..


HambaNYA yang jahil,
-- Muddathsir


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 07:33


hahaha.... ni main cucuk2 saja..xley drift ni....FR..huhuh
ni kalau model Turbo memang mentenen tinggi lah... turbo kena jaga elok-elok... barang semua high profilre..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 24-02-09 18:29


daysat tu kalau acdnt ketika kejar penjahat tu kan kes naya, penjahat tak dapat di tangkap kereta yang mahal jahanam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.085977 saat. Lajunya....