Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kami disuruh oleh Rasulullah agar menaburkan debu tanah ke muka orang yang memuji-muji dan mengampu-ngampu.
-- -- Hadis riwayat Imam Ibnu Majah

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: mengapa mesti menumpang?


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» mengapa mesti menumpang?

Please Mendaftar To Post


Oleh mengapa mesti menumpang?

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 18-02-09 14:52


tadi ana ada berbual dengan seorang kawn ni, masa makan tengah hari terserempak dekat bank..ana pkir dia dah kawin.rupanya dia bagitahu ex boy dia tu hanya suka dia sebab dia berduit, bekerjaya, berjawatan tgi..bukan sebab keikhlasan untuk memperisterikan dia.Kenapa jadi begitu ye? heranla ana dengan lelaki zaman sekarang ni walaupun tak semua,ad segelintir lelaki yang nak dekat dan nak rapat dengan seorang perempuan sebab nak mengikis duit saja.mudah sguh mereka nak senang.hya nak menumpang kesenangan org lain.padahal mereka kerja pun xseberapa tapi nak perempuan bukan main demand lagi..macam tak sedar diri pun ada :berfikir:

erm perkara ni sekarang dah jadi macam fenomena biasa dalam masyarakat kita.ada segelintir perempuan pula pantang yang berduit sikit, sampai boleh panggil datuk dengan cucu pun dia sgup nak dekat lagi..sampai tak kira dah datuk org ke laki org ke, poket penuh saja dia rembatnya..

mengapa mesti nak menumpang kesenangan org lain?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 15:00


assalammualaikum

kalau perempuan mata duitan... itu perkara biasa. tapi kalau lelaki ambil kesempatan pada wanita yang berduit.. itu dayus namanya...

dalam berumahtangga.. lelaki yang bertanggungjawab dalam memberi nafkah kepada isteri dan anak-anak...

tapi zaman sekarang wanita lebih ramai bekerjaya dan berjaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 18-02-09 15:07


Pantang prinsip saya lelaki yang tumpang perempuan! apa guna laki kalau tak reti usaha sendiri!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

syift
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.12.2008
Ahli No: 36558
Posting: 49
Dari: Diatas Bumi yang Nyata....

Perak  


posticon Posting pada: 18-02-09 15:08


Pada 18-02-09 15:00 , bintanghati2008 posting:

!!! QUOTE !!!

assalammualaikum

kalau perempuan mata duitan... itu perkara biasa. tapi kalau lelaki ambil kesempatan pada wanita yang berduit.. itu dayus namanya...

dalam berumahtangga.. lelaki yang bertanggungjawab dalam memberi nafkah kepada isteri dan anak-anak...

tapi zaman sekarang wanita lebih ramai bekerjaya dan berjaya...

:berfikir:betul-betul syift sokong dengan bintanghati2008..


-----------------
"Usahlah kau merebut kasih,Yang engkau sendiri tidak pasti,Kerana Tiada Kasih Yang Abadi melainkan kasih ILAHI......"


Bookmark and Share

    


  Member Information For syiftProfil   Hantar PM kepada syift   Pergi ke syift's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 15:26


Ramai juga yang macam ini.... selalu nak ambik kesempatan.... Ingat perempuan semua senang ditipu ke?? jangan harap.... :jangan:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

miss_pedusi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2009
Ahli No: 37102
Posting: 74
Dari: putrajaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 16:17


Pada 18-02-09 14:52 , imannoraina posting:

!!! QUOTE !!!

tadi ana ada berbual dengan seorang kawn ni, masa makan tengah hari terserempak dekat bank..ana pkir dia dah kawin.rupanya dia bagitahu ex boy dia tu hanya suka dia sebab dia berduit, bekerjaya, berjawatan tgi..bukan sebab keikhlasan untuk memperisterikan dia.Kenapa jadi begitu ye? heranla ana dengan lelaki zaman sekarang ni walaupun tak semua,ad segelintir lelaki yang nak dekat dan nak rapat dengan seorang perempuan sebab nak mengikis duit saja.mudah sguh mereka nak senang.hya nak menumpang kesenangan org lain.padahal mereka kerja pun xseberapa tapi nak perempuan bukan main demand lagi..macam tak sedar diri pun ada :berfikir:

erm perkara ni sekarang dah jadi macam fenomena biasa dalam masyarakat kita.ada segelintir perempuan pula pantang yang berduit sikit, sampai boleh panggil datuk dengan cucu pun dia sgup nak dekat lagi..sampai tak kira dah datuk org ke laki org ke, poket penuh saja dia rembatnya..

mengapa mesti nak menumpang kesenangan org lain?????



materialistik!
friend with benefit!


-----------------
kita mahukan hari yang cerah. hakikatnya Tuhan tahu hujan perlu diturunkan.
...Tuhan lebih mengetahui bahawa kesusahan itulah yang mengajar erti


Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_pedusiProfil   Hantar PM kepada miss_pedusi   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 18:05


zaman sekarang dah mula melihat unsur materialistik sebagai unsur tarikan utama , bagi saya sama sahaja...si lelaki kawin tengku...sebab "title" tengku membawa kekayaan.
yang perempuannya pulak kawin sebab nak senang.contoh banyak dalam masyrakat kita.. numngkin sahabat pernah dengar hantaran berjumlahRM 444,444.44 . Ini sahaja cukuplah sebagai bukti.


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-02-09 18:16


bergantung pada niat masing-masing...ada jugak lelaki yang kawin perempuan berjawatan dan bergaji tinggi sebab benar-benar sayang dan cintakan isteri mereka....tak semua lelaki macam tu...so perempuan kenalah pandai menilai lelaki yang bakal dikahwini. Bukan main tangkap muatnya.....cari lah yang mencintai kita kerana Allah...bukan kerana material atau fizikal sahaja....tak semua lelaki macam tu.... ada lelaki yang tak nak di pandang rendah kerana menumpang kekayaan isteri...tapi,ana tak nafikan ada jugak segelintir yang muka tak malu suka ambil kesempatan atas kelebihan sang isteri...biasanya pasangan macam ni memang tak kekal.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 19:01


Kenapa boleh jadi begitu erk...mungkin ada sebab mereka tersendiri...jangan cepat membuat keputusan dengan mudah...selalulah bersangka baik dengan orang lain....mudah-mudahan kita di jauhkan daripada perkara sebegitu..amiin..


-----------------
intanz'9


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

Nur_Din
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2008
Ahli No: 33163
Posting: 81
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-02-09 21:08


zaman sekarang...
semua orang lebih memandang kepada kebendaan..
"kebahagian rumah tangga dan harta di tangan Allah"..
(diolog cerita Ahmad Albab"...=p

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_DinProfil   Hantar PM kepada Nur_Din   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.094827 saat. Lajunya....