Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-07-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Nothing Last Forever
-- Sidney Sheldon

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
yanokage: 13 hari yang lalu
Rashdin: 29 hari yang lalu
khalifah: 35 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: MODUS OPERANDI ISU MURTAD...


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» MODUS OPERANDI ISU MURTAD...

Please Mendaftar To Post


Oleh MODUS OPERANDI ISU MURTAD...

asyiya_mizuki
Warga Rasmi
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36579
Posting: 13
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 15-02-09 09:56


FENOMENA ISU MURTAD SEMANKIN HARI SEMAKIN BERLELUASA...
BAGAIMANA kita SEBAGAI KHALIFAH AALAH DI BUKA BUMI INI UNTUK MENCEGAH FENOMENA INI????HANYA BERDIAM DIRI OR BERPELUK TUBUH saja???APA TINDAKAN ANDA TERHADAP ISU MURTAD YANG BERLAKU DI ANTARA MASYARAKAT ISLAM kita???

Bookmark and Share

    


  Member Information For asyiya_mizukiProfil   Hantar PM kepada asyiya_mizuki   Quote dan BalasQuote

lat-terang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2008
Ahli No: 32894
Posting: 156
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-02-09 12:43


Hmm usaha tu yang patut kena banyak lagi...especially nak tarik org non muslim tertarik dengan kita...but in the same time we also need to remind others muslim to aware dengan with this situation...mungkin boleh selitkan time:

1) sembang masa makan
2) masa buat usrah
3) emelkan pada kawan-kawan

and patut dalamkan ilmu pasal islam ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For lat-terangProfil   Hantar PM kepada lat-terang   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 02:28


isu murtad tidak sepatutnya dipandang sepi oleh setiap orang islam. berdakwah kepada orang islam itu sendiri lebih payah dan susah berdasarkan pengalaman saya. saya selalu juga baca blog2/ website2 milik melayu murtad ni. ramai dari singapura. memang payah nak pujuk balik, memang mereka ni tak nak dengar. saya rasa pendakwah hari ini kena tahu berbahasa inggeris dan juga method dakwah. melayu dari malaysia yang murtad ramai yang join website dari singapore. ada seorang murtad kata 'aku tinggalkan islam kerana tak sesuai dengan diri walaupun islam itu benar. bengong orang macam ni!


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101216 saat. Lajunya....