Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 3 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: say no to valentine


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» say no to valentine

Please Mendaftar To Post


Oleh say no to valentine

nithtah_hujannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2008
Ahli No: 34427
Posting: 89
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 19:16


assalammualaikum..

sodih tol lah, sekarang ni still ramai remja yang kat luar tu dok sebok2 celebrate valentine.
ish! mereka ni tak tahu ke makna valentine tu??
kalau yang non muslim tu lantaklah..
yang islam tu, xsedar2 lagi ke...

di radio dan tv pun dok heboh2 kan valentine...
astaghfirullahal azim....
bila lah agaknya mereka nak realize yang valentine tu adalah celebration untuk orang kafir???

ummmm

:-( :-( :-( :-( :-(
:berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nithtah_hujannahProfil   Hantar PM kepada nithtah_hujannah   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 23:18


salam,
sama ada mereka da tau tapi sengaja buat-buat tak tau yang valentine ni haram disambut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 23:35


emm..
tu lah pasal..
dalam surat kabar pun sekarang dok sebok promot hadiah tok hari valentine..
siap ada mandi air coklat lagi..
ish2..
membazir saja coklat tu..
hihi..
emm mungkin kesedaran ada tapi tak disusuli dengan tindakan.. :berfikir:


-----------------
Bangkitlah kembali...
Tabahkan hatimu..
Lembutkan hatimu..
Moga jiwamu lunak mendekati Allah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 23:55


salamun alaik..

di kampus ana siap ada tunjuk perasaan di tengah-tengah jalan mmbntah sambutan valentine..di indon ini boleh kata mana-mana tempat buat smbutan meraikn valentine..mereka gelarkan hari kasih sayang..mcmla ada 1 hari saja untuk berkasih sayang..ish2..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-09 08:15


entahla... dunia sekarang dah terbalik. benda baik tak nak buat tapi yang haram tulah yang mereka nak buat.

yang peliknya, sanggup mereka habiskan duit semata-mata nak beli hadiah untuk pasangan. dah lah mahal...3 kuntum ros Rm 30. bukan ke membazir namanya. lebih baik guna duit tu untuk beli makanan

p/s: alang-alang nak buktikan kasih sayang pada pasangan, bagilah handphone ke, kereta ke... bagi bunga ros buat apa, esok lusa layu juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-02-09 09:59


tapi imni geram sangat..dalam media dan surat khabar dok heboh cakap pasal haram valentine tapi kat tv masih lagi buat komersial untuk valentine..geram sangat..eii..yang paling imni geram sangat semalam kat kampus khutbah pasal haram valentine..malam tadi dah ramai pula yang dapat mesej hapi valentine..dari mereka-mereka yang mendengar khutbah jmaat..geram betul tengok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

ibusoleha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2008
Ahli No: 35512
Posting: 69
Dari: KL-JB-B.Mertajam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-02-09 10:19


Salam,

valentines day ini bukan budaya kita & dilarang oleh agama...

have to remind this to our children...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibusolehaProfil   Hantar PM kepada ibusoleha   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-02-09 10:57


Salam valentines memang haram pun disambut buat orang yang mengaku dia islam..entahla pelik kenapa lah umat islam di negara ni suka sangat terikut-ikut budaya barat tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-02-09 11:22


Hari ni saya banyak menerima fax berkenaan dengan hari valentine..
Customer yang datang pun mengucapkan happy valentine kat saya..
Pendek kata.. mana yang dia jumpa kat opis ni,semua dapat ucapan dari dia..
Sengih sajalah saya..
malas nak beria-beria..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 11:26


Lagi haru lah kes saya pada malam valentine tu...Kami kat masjid di beri ceramah berkenaan Hari Valentine..akhirnya lepas kelas malam kerohanian datang lah seorang pelatih non muslim kata kat kita 'will u be my valentine'..hahaha kami apa lagi terus lah kata.. 'no sorry...not interested'

Ada ke patut kata macam tu kat kami...salah org wehhhh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.091146 saat. Lajunya....