Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bulan tak jatuh ke riba, sebaliknya manusia menjatuhkan diri ke atas bulan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 25 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: Student Sekolah Agama Pendiam?


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» Student Sekolah Agama Pendiam?

Please Mendaftar To Post


Oleh Student Sekolah Agama Pendiam?

Syahidatul_As-Syahadah
Warga Rasmi
Menyertai: 27.10.2003
Ahli No: 4707
Posting: 10

Selangor  


posticon Posting pada: 27-10-03 08:05


di sini ana nak tanyer lahkan...betul ker budak sek. agama pendiam???ana rasa betul cause budak camnie pemalu.....(ana budak sekolah agama ler.....)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Syahidatul_As-SyahadahProfil   Hantar PM kepada Syahidatul_As-Syahadah   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-10-03 10:33


ana rasa tak betullah...sebab kat sekolah ana....taklah pendiam sangat sebab......kadang2 tue takleh kawal...lebih2 lagi kelas yg budak perempuan belaka......ana rasalah bukannya pendiam ttp pemalu...sikit...nak cakap kat depan terutamanya muslimat lah.......



-----------------
ikan Di LaUt,
AsAm di DarAt,
DalaM pEriuK,
Bikin MuafAkAT.

SALAM UKHWAH FILLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-03 11:18


emmm tak baik tuduh org mcm tuh
dont judge org lain by its cover
betul ker tuh...
entah ler...
biasanya diorg ni jd pendiam bkn sbb aper ...mungkin sbb tak kenal sesaper....
but pompuan ni bile dah dapat click or mem hbs ler....
tak kire ler sekolah agama ker or paper.....
betul tak...hehehe...tu yg ana rasalah....
tak tau pendapat org lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-03 14:19


selalunya budak sekolah agama tak diam seperti mana yg disangka..ramai yg menjurus ke arah radikal..more agresif than non-religious school.. bg ana its better seseorang tu diam diam ubi berisi...jgn pula diam diam ubi penggali...alaisa kazalik??


--------------------------------
"Tiap-tiap perkataan yang tidak ada padanya peringatan kpd Allah itu adalah tidak berfaedah
Tiap-tiap diam yang tidak diikuti dengan berfikir adalah Kelalaian dan setiap pandangan yang tidak
dapat memberi pengajaran adalah sia-sia

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-03 14:19


selalunya budak sekolah agama tak diam seperti mana yg disangka..ramai yg menjurus ke arah radikal..more agresif than non-religious school.. bg ana its better seseorang tu diam diam ubi berisi...jgn pula diam diam ubi penggali...alaisa kazalik??


--------------------------------
"Tiap-tiap perkataan yang tidak ada padanya peringatan kpd Allah itu adalah tidak berfaedah
Tiap-tiap diam yang tidak diikuti dengan berfikir adalah Kelalaian dan setiap pandangan yang tidak
dapat memberi pengajaran adalah sia-sia"

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-03 15:00


assalamualaikum..

berdasarkan pemerhatian ana, banyak faktor yg boleh menyumbang dalam membentuk peribadi seseorang samada untuk menjadi pendiam atau tidak.

Sifat pendiam seseorang tidak hanya terbatas pada yg bersekolah agama saja. Yang bersekolah biasa juga ada yg pendiam. sepertimana yg ana katakan di atas.. banyak faktor yg menyumbang kepada "diam"nya seseorang. Boleh jadi penyebab pelajar yg ada didikan agama menjadi pendiam adalah kerana menjaga ilmu yg mereka pelajari.

Diriwayatkan daripada Abu Syuraih al-Khuza'iy r.a katanya:

Nabi s.a.w bersabda: Sesiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat, maka hendaklah dia berbuat baik kepada jiran tetangganya. Sesiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat, maka hendaklah dia memuliakan para tetamunya. Sesiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat, maka hendaklah dia bercakap hanya perkara yang baik atau diam.
wallahualam..
wassalam


-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-10-03 15:01


diam2 ubi berisi...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 34
Posting: 242
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-10-03 15:19


assalamualaikum...

a'ah betul kata darul_numan81..tak semestinya yg bersekolah agama je yg pendiam,ramai gak yg bersekolah biasa mcm tu.berdasarkan pengalaman ,terutama muslimat,kalau sesama mereka tak akan jd pendiam punya.tapi kalau ada muslimin,jadi pendiam la skit.satu lagi,bila berada kat khalayak mmg jadi pemalu skit.bukan pendiam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-10-03 20:50


tak jugak..budak sekolah khas pun pendiam..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

umair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4498
Posting: 201

Perak  


posticon Posting pada: 28-10-03 15:17


assalamualaikum...

tak semestinya ......
tapi ada kemungkinannya .......



Bookmark and Share

    


  Member Information For umairProfil   Hantar PM kepada umair   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-10-03 16:37


Quote:

On 2003-10-27 15:01, Engku_Salina wrote:
diam2 ubi berisi...



-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama



betul....kata Kak Sal...
Tapi mcm setuju kata tak semua Pelajar Agama Diam...

Pelajar lain pun sama...kan?

Apapun tahu sebab apa diam...sebab dia mmg tak nak cakap sebab malas...dan mungkin takda org tegur dia...

maka diamlah dia...

Diam-diam ubi berisi, diam-diam org siapa tahu ...?


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-03 16:43


assalamualaikum....
sikap ni tak bergantung pada sekolah..sekolah mana2 pun kalau dah sikap pendiam tu ada dlm diri insyaallah pendiam lah jadinya


wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-10-03 17:03


pada saya la...biase ja...ade yg pendiam...ade yg tak...tapi,lbh ke arah 'malu'...

kalau 'saya'....ikut org la..kalau org tu ramah,sy lbh peramah..

-----------------
jadikan pengalaman itu sebuah kenderaan yg memandu dlm kehidupan agar kita menjadi lebih berhati-hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-10-03 17:03


pada saya la...biase ja...ade yg pendiam...ade yg tak...tapi,lbh ke arah 'malu'...

kalau 'saya'....ikut org la..kalau org tu ramah,sy menjadi lbh ramah..

-----------------
jadikan pengalaman itu sebuah kenderaan yg memandu dlm kehidupan agar kita menjadi lebih berhati-hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

sastera_ikhtisas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.10.2003
Ahli No: 4608
Posting: 37
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-10-03 18:17


assalamualaikum....

itulaa tanda2 seorang ustaz kot..

maklumlaa budak sekolah agama ni pendiam apebila buncang bab lagha2....

tapi kalau bab agama , belum tahu lagi kot..

mesti budak yang pendiam ni boleh bagi ceramah agama bila ada isu agama...

jngan terkejut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sastera_ikhtisasProfil   Hantar PM kepada sastera_ikhtisas   Quote dan BalasQuote

CahayaWafiy
Warga Rasmi
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4575
Posting: 13
Dari: JoHor/ShaHaLam

Johor  


posticon Posting pada: 28-10-03 22:42


biasanya diorang suka bercakap tentang suatu perkara yg penting jer.sbb nyer mereka tau kelebihan berdiam diri lebih baik dari banyak cakap.biasanyer diam2 ubi berisi.tul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For CahayaWafiyProfil   Hantar PM kepada CahayaWafiy   Quote dan BalasQuote

karkuntimur
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2003
Ahli No: 4433
Posting: 49

Selangor  


posticon Posting pada: 28-10-03 23:50


assalamualaikum...

hm..batul kata darul_numan tuh.
ana pun sekolah agama gak..well kat luar maybe diam la..tapi dengan kawan2 mcm biasa jer.
diam2 ubi berisi.
ha ha ha...pepatah yang menarik.
tapi bagi ana la kan...cakap byk nie pun tak guna. sembang2 kosong kekadang membosankan, boleh menyebabkan orang marah, hati gelap dan byk lagi perkara buruk. so baik diam dan cakap benda yang berfaedah atau yang penting.
lagi satu yang penting..Allah akan tanya setiap perkataan yang kita cakap.
ok..a'fwaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For karkuntimurProfil   Hantar PM kepada karkuntimur   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 29-10-03 00:04


Kalau belum kenal memanglah diam.. tapi bagi ana kebanyakan pelajar sekolah agam bukan pendiam tapi pemalu terutamanya yang perempuan..


-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-10-03 00:15


ermm.. tak boleh cakap mcm tuh jugak.. bergantung kepada individu itu sendiri.. mungkin kebanyakannya la kut.. tp apa2 pon.. semuanya bergantung kepada individu itu sendiri sama ada dia pendiam ker atau sebaliknya..

-----------------
" we support anti zionist movement "

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mariyaa83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.10.2003
Ahli No: 4537
Posting: 49
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-10-03 15:32


assalamualaikum...
bagi saya tak semua pelajar sek agama pendiam.. itu atas kemahuan sendiri juga. saya sendiri bekas pelajar sek agama juga dicop pendiam. Walaupun saya tak rasa saya ni pendiam.
Apapun, kadangkala pendiam ni penting apabila kena pada tempatnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mariyaa83Profil   Hantar PM kepada mariyaa83   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-10-03 21:07


assalamualaikum..

tertarik dgn penyataan "budak sek agama pendiam" ...pendiam??..ermm..bagus..mmg baguss..tp jgn sampai dikatakan "sombong" lakk ekk....
kalo student2 agama nih betul2 aplikasikan apa yg dorg blaja slama nihh...insyaallah..diam diorg tuhh tandanya berisi..means that berilmu...hanya akan berkata2 biler perlu sahaja...tp harap2 biarlah pendiam tuhh bertempat...
bg girls lakk..normally..pendiam means too shy...hehe...tp malu yg bertempat gaklaa...insyaallah people akan respect kt kiter...
but mostly...it depends on individual...

-----------------
Sedarkah kita!
::. kiTa terCari-cAri aPa yg kiTa Mahu .:: Tapi taK berTeMu ::. SedangKan kaDang ia Ada di DepaN MatA .:: cUMA kIta saja Yang taK tAu!! ::.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

sauqina_hani
Warga Rasmi
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4385
Posting: 12
Dari: petaling jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 30-10-03 11:47


assalamualaikum,
bg saya,ye dan tidak.
sbb kalau jumpa dgn org yg mereka kenali mungkin x jadi pendiam.tp kalau dah jumpa ngan org yg x dikenali ,itu pasal jadi pendiam.
dr pengalaman saya,saya seorang pelajar sek agama macam tu lah.kalau jumpa member bising nye m'ngalahkan pasar malam(rasenye la)tp bila gi kenduri kat kampung..terus jadi pendiam.apa2 hal pun b'gantung pd seseorang tu.
saya setuju dgn pendapat diam2 ubi berisi.&
sorang lagi kawan kita yg mengatakan manusia t'bentuk mengikut suasana

Bookmark and Share

    


  Member Information For sauqina_haniProfil   Hantar PM kepada sauqina_hani   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 30-10-03 16:21


ye ker????????????ana rasa mereka pendiam ,tapi pandai jaga suara dan maruah .elak perkara lagho...

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

FitRi_kAstuRi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4595
Posting: 54
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-03 17:25


Assalamualaikum..tergezut gak bila timbul tajuk nih..cam kena kat batang hidung seniri...ramai gak sohib yang kata ana ni pendiam atau tak sporting..tapi..ana percaya..ana tak la seperti yang mereka sangkakan...cuma ana rasa ana hanya bercakap bila perlu..bicing bertempattt..enjoy-enjoy jugak,bising-bising jugak tapi biar ada batas..kan...kan..tapi selalu org kata student SMKA nih pendiam..ana rasa orang dh salah guna perkataan la...sepatutnya diganti kepada 'malu bertempat'....manalah lahirnya ahli-ahli [email protected] kalu tak dari SMKA..pendiam ke tuhh..kenapa??xpercaya??...hehe..wassalamm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FitRi_kAstuRiProfil   Hantar PM kepada FitRi_kAstuRi   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-10-03 02:17


ana pendiam jugak...tapi bukan sekolah agama

IKLAN:
1-Bersama merealisasikan JK MEGA UTARA
Topik di:Komuniti Ukhwah ┬╗┬╗ Forum ┬╗┬╗ Cadangan Aktiviti ┬╗┬╗ JK Utara (penang)
2-mIRC?masuk channel #ukhwah.com

[ Posting ini telah di edit oleh: irda82 pada 2003-10-31 02:18 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

Faiz85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.09.2003
Ahli No: 3830
Posting: 83
Dari: Simferopol, Ukraine

ussr   avatar


posticon Posting pada: 31-10-03 23:23


tak semestinya.. bergantung pada individu la..
lebih baik diam dari sembang perkara laghoo..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faiz85Profil   Hantar PM kepada Faiz85   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-11-03 12:47


in the name of Allah the most gracious the most merciful

dulu masa kecik-kecik parent ana tak mahu hantar ana kat sekolah agama kerana takut-takut ana pendiam sebab masa ana kecik2 dulu pendiam jadi diorang hantarlah ana kat sekolah kebangsaan biasa.

akhirnya memang betul ana berubah dari pendiam kepada petah bercakap tapi bercakap benda-benda yang tak der pekdah.. nyesal ana tapi alhamdulillah setelah ana betul faham akan islam baru ana tahu "Sesungguhnya seseorang itu tidak diukur pada kedudukannya tapi ketaqwaan".

akhir kata memanglah budak-budak sekolah agama pendiam tak kira laki ker pompuan may be kerana agama itulah yang menasihati gaya hidup mereka.

wallah 'alam

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-11-03 14:24


ye ke?? dulu masa ana sekolah agama...takla semua orang pendiam..tapai ada la juga...bergantung pada individu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

taurus84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4051
Posting: 42
Dari: UKM

Pahang  


posticon Posting pada: 01-11-03 15:03


assalamualaikum....
biasalah tu ada budak pendiam dan ada yang tak tapi drpd cakap yang bukan-bukan...iti namanya budak baik ..ye tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For taurus84Profil   Hantar PM kepada taurus84   Pergi ke taurus84's Website   Quote dan BalasQuote

shakirah
Warga Rasmi
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4852
Posting: 8
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 02-11-03 16:23


assalamualaikum....... walaupun dah terlambat, nak juga jwb. Sebenarnya budak sekolah agama bukannya pendiam, cuma hanya bercakap apa yg perlu........

Bookmark and Share

    


  Member Information For shakirahProfil   Hantar PM kepada shakirah   Quote dan BalasQuote

nurwardah_atiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.08.2003
Ahli No: 3056
Posting: 45
Dari: Province Wellesley

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-11-03 20:33


betul ker budak smka pendiam? tak caya lah!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwardah_atiqahProfil   Hantar PM kepada nurwardah_atiqah   Pergi ke nurwardah_atiqah's Website   Quote dan BalasQuote

halawah_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 355
Posting: 83
Dari: TaNaH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-03 21:51


assalamualaikum..
diam..? rasanya x semua budak sekolah agama macam tu. diorang diam mungkin banyak berzikir dan tidak memikirkan hal2 yang bersifat duniawi. siapalah yang mengetahui apa yang mereka fikirkan..? hanya ALLAH yang maha mengetahui.


p/s: diam dalam sehari?

-----------------
DoN'T SToP aT THe ToP,
oR You WiLL DRoP!

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawah_imanProfil   Hantar PM kepada halawah_iman   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-03 10:07


Assalamualaikum..

rasanya tak semua pendiam.....
macam kata darul_numan81....diam lebih baik dari bercakap yg tak berfaedah.

tapi diam2 pun..sekali keluar.haa...power!
tul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

cipan_cerdik
Warga Rasmi
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3027
Posting: 6
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 04-11-03 16:44


Tak semua budak sekolah agama yg pendiam. Mungkin mereka pendiam sebab ilmu agama dah menebal dalam diri. Makin banyak ilmu agama lagi diamlah mereka...Diam2 ubi berisi...Betul tak?


Bookmark and Share

    


  Member Information For cipan_cerdikProfil   Hantar PM kepada cipan_cerdik   Pergi ke cipan_cerdik's Website   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-03 17:06




pendiam ?? yeke ?? tak semua.. kalau tengok kat sekolah kebangsaan pun, tak semua bising.. biasalah tu.. kat mana2 ada je macam2 jenis manusia...

erm.. kalau tak diam..nak bising macam mana ?? bising bila perlu jelah kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 04-11-03 23:20


assalamualaikum...

ana rasa ada betulnya pelajar sekolah agama ni dikatakan pendiam/pemalu..diorang jadi camtu mungkin sebab bila kat luar sekolah, terasa diri diperhatikan. biasalah, kalau dah nama budak sekolah agama, mesti ada je mata2 yg tengok apa yg budak sekolah agama ni buat. masyarakat luar mesti nak tengok keperibadian pelajar sekolah agama ni. nak tengok apa bezanya sekolah agama dengan sekolah biasa...betul tak?

lagipun, biasanya budak sekolah agama ni dicop sebagai baik, jujur, amanah, sopan santun, berbudi bahasa...cewahh! tapi, hakikatnya memang masyarakat kita suka melihat begitu..kan..nak buat cemana, dah rezeki student agama di'respect'! Itulah kelebihan budak2 sekolah agama ni...



[ Posting ini telah di edit oleh: nadia_is pada 2003-11-04 23:26 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

aeisya_qiz
Warga Rasmi
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1895
Posting: 13
Dari: Selangor,Malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 05-11-03 11:59


assalamualaikum,

soal peribadi?....seorg pendiam...
saya setuju dgn kak darul_numan.
bg saya lakan, student skola agama ni kurang pendedahan ngan enviroment luar.
jd bila jumpa org yg bukan kenalan atau kawan2 mrk akan jd cam malu2....mungkin mrk ni x tau sgt cara berkomuniti dlam realiti?


sekadar pandangan dr minda yg baru belajar mengenal dunia...


-----------------
kita semua tahu,
hidup ini sementara cuma,
namun adakah kita telah bersedia menghadapi hakikat sebenarnya???

Bookmark and Share

    


  Member Information For aeisya_qizProfil   Hantar PM kepada aeisya_qiz   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-11-03 12:18


Assalamualaikum Warahmatullahi Ta'ala Wabarakatuh

Saya rasa tak semua student sekolah agam ni pendiam semuanya...tapi banyak pendapat orang cakap macam tu..terima je la ..dan kita sebagai pelajar sekolah agama mesti buktikan walaupun diam┬▓ tapi berisi dengan ilmu untuk digunakan kepada masyarakat

(Harta yg paling berharga SABAR, Teman yg paling akrab AMAL, Pengawal peribadi yg paling waspada DIAM, Bahasa yg paling manis SENYUM, Ibadah yg paling indah KHUSYUK)

[ Posting ini telah di edit oleh: Riyadhfannil pada 2003-11-05 12:20 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_tasik
Warga Rasmi
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4594
Posting: 10
Dari: bumi ciptaan ALLAH SWT

Perak  


posticon Posting pada: 05-11-03 12:52


assalamualaikum
hmmm......bg saya la,mmg tak semua bdk sek agama pendiam.saya sek agama gak,tp saya bkn pendiam pun.
ade masa tertentu jer saya diam.masa saya sorng2 dan masa saya tido...hehehe.....
ade gak bdk sek biase yg pendiam.
pendiam atau tak ssorg tu,bkn bergantung pd sek, tp pd sikap org tu sndiri..........................


Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_tasikProfil   Hantar PM kepada puteri_tasik   Quote dan BalasQuote

nooramira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 4930
Posting: 31
Dari: mmas student

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-03 14:50


yer ker?
amira tak pun..
hmmm... sikit2


Bookmark and Share

    


  Member Information For nooramiraProfil   Hantar PM kepada nooramira   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-11-03 21:39


diam tu kan baik...drpd bercakap pekara lagha..
susah nak jumpe org bercakap mengenai keimanan, berbincang cara nak elakkan maksiat,berbincang cara nak perbaiki akhlak dll.oleh itu, diam sajalah..dan bercakap apabila perlu...(ini hanya pendapat saya.....kalau silap tolong betulkan )

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

SuFiE
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2307
Posting: 55
Dari: taman ilmu dan budi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-11-03 23:32


assalamualaikum....
ni rasanya first time ana masuk topik nie...ana rasa budak sek. agama takdelah pendiam sgt. mungkin takde ape yg nak diperkatakan nanti x pasal2 "LAGHA" plak.diaorg ni selalunya kalau bagi pendapat mmg bernas dan ada maksud t'sirat. jgn t'kejut kalau diorg sesekali buka mulut nabi k'sayangan kita pun b'sabda
'lebih baik seseorg mukmin 2 berdiam diri drp m'geluarkan p'kataan yg m'nyakitkan hati mukmin lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuFiEProfil   Hantar PM kepada SuFiE   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 22-11-03 06:58



ana mmg tak setuju kalau dikatakan budak sek. agama pendiam....kalau dah mmg pendiam,sek. kat mana2 pun pendiam gak....ana setuju ngan pendapat kalian ...bukan 'pendiam' tapi 'pemalu'....kelas ana pun semua pompuan ... bila dah jumpa fulamak ... lelaki kelas sebelah pun gerun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-11-03 16:13



erm...budak SMKA pendiam?..erm..mereka ni bukan pendiam ,cuma pendiam sestgh keaadaan ke...he he he ...

salam ukhwah semua ( ana dak SMKA)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

maestroZ
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3414
Posting: 98
Dari: UIA PJ

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-11-03 16:35


saya x diam poon. kawan2 saya ramai yg x pendiam poon. lg 'bising' drpd bdk skool biase pon ader. pendiam terletak pada individu, bkn pada sekolahnya. sekian, terima kasih

-----------------
Kulari ke hutan kemudian menyanyiku, kulari ke pantai kemudian teriakku...Sepi, sepi dan sendiri aku benci.

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestroZProfil   Hantar PM kepada maestroZ   Pergi ke maestroZ's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 00:15





bagi saya..mana2 sekolah pun...ade budak pendiam...kat sekolah agama tak semua pendiam...kat sekolah saya dulu pun..lebih ramai yang agresif berbanding pendiam...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 07:41




Pendiam...??? Hahaha..x de la pendiam sangat..biasa jerk...sampai sometime tu lebih galak dpd budak sekolah biasa...



Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

ezzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5595
Posting: 101
Dari: JB best

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 13:51


tak berape setuju dengan statement tu..
tak semuanya pendiam..
saye pernah juge beranggapan mcm tu..
tapi bile saye tengaok kawan2 saye yg smka kat luar sekola..terjumpe kat mane..
kepoh boleh tahan juge la..dan terdetik 'tak sangkenye..'..
kawan sy yg bks smka pun bercerita suasana di smka yg pelajar2nye ade yg same je dgn pelajar sekolah biase..

pendiam tu subjektif sgt..
sape2 pun boleh jadi pendiam..
kalau pendiam sambil berfikir perkara2 yg baik..baguslah..
kalau sebaliknye tu..nauzubillah..

tapi saye respect kat pelajar2 smka yg tau aplikasikan ilmu agamanya walau di mana jua..
bukan sekadar nama sekoalah..
peliharalah nama baik diri dan agama kita..
sebab korang membawa imej agama..
lastky.."don't judge a book by its cover"

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezzahProfil   Hantar PM kepada ezzah   Pergi ke ezzah's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-08-04 02:58


banyak bercakap banyaklah melalut dan banyaklah silapnya... betul tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

zeikiyya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.08.2004
Ahli No: 10442
Posting: 40
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-08-04 19:44



pada pendapat ana...ni berdasarkan pengalaman la...tak semua student sekolah agama ni pendiam...semuanye bergantung kepada personaliti dan sikap masing2....
ntah...tak reti nak cakap cmne....conclusionnye tak semuanya camtu....wallahu 'allam
ilalliqo'

Bookmark and Share

    


  Member Information For zeikiyyaProfil   Hantar PM kepada zeikiyya   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 16-08-04 09:53




saya bkn drp sek. agama, tp saya ni pendiam.. dan saya juga kenal pelajar2 drp sek. agama yg langsung tak pendiam, yg suka bergossip pon ader.. kesimpulannya, bkn sekolah yg tentukan kita pendiam ataupun tdk.. tp kalo anda mmg drp sek. agama, jagalah akhlak anda.. sbb org2 luar akan sentiasa memberi tumpuan pd pelajar2 spt anda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-08-04 10:48




Saya pendiam,tapi bedasarkan posting2 kengkawan, rasa macam tak best jer jadi pendiam ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 16-08-04 11:10


sy tak setuju dgn pendapat yg mengatakan bdk skolah agama ni pendiam.. pernah sy naik satu bas ke bdr dgn bdk2 skolah agama(suma bdk2 tu perempuan), diaorang hu-ha jg... terkejut gak sy masa tu, cam tak tau adab pula.. lagi satu, ada gak member2 sy yg dulu sekolah agama, tp skrg tak yah ckp la... perangai teruk jg.. cam tak caya je dulu diaorang sekolah agama... (emm, sori la kalu pendapat sy ni menyinggung mana2 pihak..) (",)v

Bookmark and Share

    


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 16-08-04 11:11


sy tak setuju dgn pendapat yg mengatakan bdk skolah agama ni pendiam.. pernah sy naik satu bas ke bdr dgn bdk2 skolah agama(suma bdk2 tu perempuan), diaorang hu-ha jg... terkejut gak sy masa tu, cam tak tau adab pula.. lagi satu, ada gak member2 sy yg dulu sekolah agama, tp skrg tak yah ckp la... perangai teruk jg.. cam tak caya je dulu diaorang sekolah agama... (emm, sori la kalu pendapat sy ni menyinggung mana2 pihak..) (",)v

Bookmark and Share

    


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 16-08-04 11:18


sy tak setuju dgn pendapat yg mengatakan bdk skolah agama ni pendiam.. pernah sy naik satu bas ke bdr dgn bdk2 skolah agama(suma bdk2 tu perempuan), diaorang hu-ha jg... terkejut gak sy masa tu, cam tak tau adab pula.. lagi satu, ada gak member2 sy yg dulu sekolah agama, tp skrg tak yah ckp la... perangai teruk jg.. cam tak caya je dulu diaorang sekolah agama... (emm, sori la kalu pendapat sy ni menyinggung mana2 pihak..) (",)v

Bookmark and Share

    


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 16-08-04 11:18


sy tak setuju dgn pendapat yg mengatakan bdk skolah agama ni pendiam.. pernah sy naik satu bas ke bdr dgn bdk2 skolah agama(suma bdk2 tu perempuan), diaorang hu-ha jg... terkejut gak sy masa tu, cam tak tau adab pula.. lagi satu, ada gak member2 sy yg dulu sekolah agama, tp skrg tak yah ckp la... perangai teruk jg.. cam tak caya je dulu diaorang sekolah agama... (emm, sori la kalu pendapat sy ni menyinggung mana2 pihak..) (",)v

Bookmark and Share

    


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-08-04 19:24


x jugak kot..sebab tak tanya maka diorang ni lebih suka mendiamkan diri..ttp ilmu banyak..wasslam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

maisarah_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8175
Posting: 157
Dari: bumi Allah

australia   avatar


posticon Posting pada: 12-09-04 12:21




bukan sumernyer.. ana nih stail huhahauha skit kat skolah ana... x betui sgt tuh..

-----------------
..~MeNjaNa PiMpInAn iRsHaDii~..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarah_nurProfil   Hantar PM kepada maisarah_nur   Pergi ke maisarah_nur's Website   Quote dan BalasQuote

nauwar
Warga Rasmi
Menyertai: 07.12.2008
Ahli No: 36219
Posting: 17
Dari: bukit rambai? krubong?

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 08-12-08 18:54


Pada 29-10-03 00:04 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau belum kenal memanglah diam.. tapi bagi ana kebanyakan pelajar sekolah agam bukan pendiam tapi pemalu terutamanya yang perempuan..


Assalamualaikum
Ana setuju dengan kak Hanan!!
:-D
Ana juga pelajar sekolah agama...
May be tarbiyah yang dijalani menyebabkan mereka menjadi pemalu lantas mengambil sikap berdiam diri!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nauwarProfil   Hantar PM kepada nauwar   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-12-08 19:14


not really lah..
tapi pendiam mereka adalah kerana menjaga adab sopan serta batas pergaulan..
bahkan bukankah malu itu separuh daripada iman...???

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 08-12-08 19:57


ok juga jadi pendiam. kalau org duduk gosip dan cakap benda-benda lagha itu, baik diam. tapi bila jumpa dengan warga tua, jangan lah diam. bila ajak berbincang, jangan lah diam. ana sekolah agama juga, dulu memang pendiam, nak keluarkan suara pun takut. tapi bila memasuki alam dewasa, rasa tak best pula diam. jumpa sahabiah2 diam pun tak dapat apa. tak terjalin ukhwah fillah. kalau jumpa orang-orang tua diam saja, macam sombong pula. wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-08 20:03


Pada 08-12-08 19:14 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

not really lah..
tapi pendiam mereka adalah kerana menjaga adab sopan serta batas pergaulan..
bahkan bukankah malu itu separuh daripada iman...???



saya setuju bukan pendiam, berkata apabila perlu.ana pun bekas student sekolah agama.malu tu kan sifat yang baik.(malu bertempat) :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-12-08 20:13


Bebudak sekolah agama pendiam sebab mereka bersifat pemalu.. tapi tak semuanya.. ada juga yang tak tahu malu atau pun tahap malunya sedikit nipis.. selain tu ada jugak bebudak sekolah lain yang pendiam.. jadi sebenarnya sifat pendiam tu adalah terpulang kepada individu.. bukan kerana sekolahnya.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 08-12-08 20:19


Kenapa pendiam dikaitkan dengan pemalu ek. apa relevennyer. semestinya kah org yang pemalu itu pendiam dan semestinya kah org yang bising itu tak tau malu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 08-12-08 23:15


salam..
pendiam sebab malu nak cakap...
sebab tu dikatakan pemalu...agaknya..
tapi boleh dikatakan majority budak-budak sekolah agama memang pendiam..tapi selalunya depends kat individu, ada saja budak sekolah agama yang bsing2...huhu
=betulkan kalau ana salah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 07:34


.......tak pernah sekolah agama.....tapi saya tetap pendiam..hehehe :kelip:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.154148 saat. Lajunya....