Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kejayaan sebenar adalah terletak pada tidak pernah jatuhnya seseorang....tetapi manusia mana yang tidak pernah melakukan kesalahan. Oleh itu kejayaan yang sebenar-benarnya adalah kesanggupan tegak kembali pada setiap kali jatuh...
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 18 hari yang lalu
muslimiman: 23 hari yang lalu
tornado: 43 hari yang lalu


Teka-Teki Berlarutan
Topik: teka teki merehatkan minda


Carian Forum

Moderator: nordalily, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki Berlarutan
    »» teka teki merehatkan minda

Please Mendaftar To Post


Oleh teka teki merehatkan minda

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 11-02-09 16:53


dalam sebuah lif,terdapat seorang jururawat,peguam,arkitek, kerani dan ustaz.setibanya di aras 4,seorang model cun dan seksi masuk ke dalam lif,dan sesampai di aras 6,model itu keluar sebelum ia keluar ia menampar ustaz kerana mengesyaki ustaz telah merabanya,mengapa dia begitu pasti akan perbuatan ustaz sedangkan ada orang lain yang boleh di tuduh.....?
beri jawapan beserta alasan........
selamat mencuba....... :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 17:02


ala senang saja...yang jururawat,peguam,arkitek dan kerani tu semua perempuan...ustaz seorang saja laki....:-D

ada betul ke.....:berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 11-02-09 17:05


tahniah.......betul........
soalan seterusnya......
binatang apa yang seluruh anggota tubuhnya ad kat kepala.......?
jawab jangan tak jawab.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 17:09


hehe...meceh..meceh...:-D

anggote tubuh kat kepala...:berfikir:

sotong agaknya...tak pun sotong kurita...:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 11-02-09 17:13


Pada 11-02-09 17:09 , ANSHU posting:

!!! QUOTE !!!

hehe...meceh..meceh...:-D

anggote tubuh kat kepala...:berfikir:

sotong agaknya...tak pun sotong kurita...:P

jawapan anshu salah...... :lol: :lol: :lol:
boleh cuba lagi...... :welcome: :welcome: :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

greeny_muslimah91
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2007
Ahli No: 31950
Posting: 25
Dari: malaysia

pakistan  


posticon Posting pada: 11-02-09 17:17


hmmmm.......
pada pendapat hamba, kutu agaknya
hahaha... main hentam saja huhu
sekadar mencuba

Bookmark and Share

    


  Member Information For greeny_muslimah91Profil   Hantar PM kepada greeny_muslimah91   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 19:59


Pada 11-02-09 17:17 , greeny_muslimah91 posting:

!!! QUOTE !!!

hmmmm.......
pada pendapat hamba, kutu agaknya
hahaha... main hentam saja huhu
sekadar mencuba


hee..betul lah... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 11-02-09 20:20


betul jwpnnyer kutu.......
soalan yang berikutnyer......
gajah terbang dengan apa.....?
fikir2 kanlah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

SuteraUngu
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21335
Posting: 11
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 20:38


hmmmmmm gajah terbang dengan susah payahnya betul tak betul tak betul tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuteraUnguProfil   Hantar PM kepada SuteraUngu   Quote dan BalasQuote

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 11-02-09 23:54


Pada 11-02-09 20:38 , SuteraUngu posting:

!!! QUOTE !!!

hmmmmmm gajah terbang dengan susah payahnya betul tak betul tak betul tak???

betul..betul..betul...
soalan berikutnyer........
tukang apa yang kalau di panggil,dia menjenguk ke atas.....?

:berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-02-09 00:14


tukang gali kubur..betul tak?duu-dulu ada pengalaman org panggil dr bawah.hehehe.tak adalah main-main saja :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 15-02-09 17:37


Pada 12-02-09 00:14 , rie_boyz posting:

!!! QUOTE !!!

tukang gali kubur..betul tak?duu-dulu ada pengalaman org panggil dr bawah.hehehe.tak adalah main-main saja :-)

tak sangka rupa2nyer rie_boyz ad pengalaman... :lol: :lol: :lol:
betul jwpnnyer......
soalan seterusnya.....negeri ap yang paling ramai penduduk....? beri jwpan beserta alasan........
selamat mncube....... :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

greeny_muslimah91
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2007
Ahli No: 31950
Posting: 25
Dari: malaysia

pakistan  


posticon Posting pada: 17-02-09 10:09


hhmmmm... tataulahh. tak ada idea pula hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For greeny_muslimah91Profil   Hantar PM kepada greeny_muslimah91   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 10:28


Negeri 9 sebab bila lebih dari satu maka ia dikira ramai... agak-agak betulkah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 17-02-09 11:55


Pada 17-02-09 10:28 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Negeri 9 sebab bila lebih dari satu maka ia dikira ramai... agak-agak betulkah?

salah jawapannya....... :lol: :lol: :lol:
sila cuba lagi...... :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 20-02-09 15:41


negeriii.. .. lah.. urmm.. err..
negeriii... negerii..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 15:45


negeri yang ramai penduduk adalah negeri perak....
salah satu alasannya ialah,kat parit pun ada org duduk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 16:37


hmm..nak cuba jawab lah...

jwpannya..negeri pasir dua butir...

haha..

sebab dah ramai sangat pnduduk so hanya tinggal 2 butir saja pasirnya yag nampak..hehe

gurau saja...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 20-02-09 20:13


Pada 20-02-09 15:45 , khalifah posting:

!!! QUOTE !!!

negeri yang ramai penduduk adalah negeri perak....
salah satu alasannya ialah,kat parit pun ada org duduk....

tahniah :bunga: :bunga: :bunga:
betul jwpannyer......
soalan berikutnyer.........
Nenek siapa jalannye meloncat-loncat?
selamat berfikir :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 20:55


Pada 20-02-09 20:13 , fantasi87 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-02-09 15:45 , khalifah posting:

!!! QUOTE !!!

negeri yang ramai penduduk adalah negeri perak....
salah satu alasannya ialah,kat parit pun ada org duduk....

tahniah :bunga: :bunga: :bunga:
betul jwpannyer......
soalan berikutnyer.........
Nenek siapa jalannye meloncat-loncat?
selamat berfikir :berfikir: :berfikir: :berfikir:



haa..tau tau...

nenek si katak....:-)


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-02-09 23:18


nenek meloncat2..heee peliknya bunyi...:))

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

ziyan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24835
Posting: 48
Dari: KL

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 23-02-09 02:40


nenek kangaroo boleh terima tak.. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyanProfil   Hantar PM kepada ziyan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.1013 saat. Lajunya....