Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Elakkanlah dirimu dari berhutang kerana hutang itu akan menjadikan dirimu hina pada waktu siang dan gelisah pada waktu malam
-- Luqman Al-Hakim

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 5 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: teka teki suka suki.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» teka teki suka suki.....

Please Mendaftar To Post


Oleh teka teki suka suki.....

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 10-02-09 18:54


nak mencari sikit punya susah,
bila dah dapat,dibuang pula,
apa bendanye.....?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 22:10


Pada 10-02-09 18:54 , fantasi87 posting:

!!! QUOTE !!!

nak mencari sikit punya susah,
bila dah dapat,dibuang pula,
apa bendanye.....?
mencari susah tu cari ikan guna jala, tapi bila jala tu dapat or tarik, buang balik jala tu....jala or pukat... :-D


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

akhie_muzam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12458
Posting: 210
Dari: ukm, kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-02-09 22:18


alahai...susah nak jawab macam nak mencari kutu saja..hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akhie_muzamProfil   Hantar PM kepada akhie_muzam   Quote dan BalasQuote

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 11-02-09 16:42


Pada 10-02-09 22:10 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-02-09 18:54 , fantasi87 posting:

!!! QUOTE !!!

mencari susah tu cari ikan guna jala, tapi bila jala tu dapat or tarik, buang balik jala tu....jala or pukat... :-D


jawapan sya_ryn salah...... :lol: :lol: :lol:
sila cuba lagi..... :welcome: :welcome: :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 17:07


hm..macam pernah dengar lah...apa ek....:berfikir:

hm....:berfikir:

hm...:berfikir:

masih lagi dalam pencarian...:berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

greeny_muslimah91
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2007
Ahli No: 31950
Posting: 25
Dari: malaysia

pakistan  


posticon Posting pada: 11-02-09 17:15


assalamualaikum
maaflah sekiranya menyibuk tak tentu pasal. hanya ada idea baout tiz teka teki
pada pendapat hamba, jawapannya tahi hidung agaknya
entahlah.. macam pernah dengar saja tapi tak ingatlah jawapannya
ampun atas segala kelemahan dan kekasaran sekiranya ada

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For greeny_muslimah91Profil   Hantar PM kepada greeny_muslimah91   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-02-09 17:17


Pada 10-02-09 22:18 , akhie_muzam posting:

!!! QUOTE !!!

alahai...susah nak jawab macam nak mencari kutu saja..hehehe..

ha'ah lah...kutu kucing :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 20:02


Pada 11-02-09 17:15 , greeny_muslimah91 posting:

!!! QUOTE !!!


pada pendapat hamba, jawapannya tahi hidung agaknya
entahlah.. macam pernah dengar saja tapi tak ingatlah jawapannya


a'ah lah....macam logik.... :berfikir: .....betul agaknya... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 11-02-09 20:16


Pada 11-02-09 17:15 , greeny_muslimah91 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum
maaflah sekiranya menyibuk tak tentu pasal. hanya ada idea baout tiz teka teki
pada pendapat hamba, jawapannya tahi hidung agaknya
entahlah.. macam pernah dengar saja tapi tak ingatlah jawapannya
ampun atas segala kelemahan dan kekasaran sekiranya ada

wassalam

jawapan yang di berikan oleh greeny_muslimah91 betul.......
tahniah di ucapkan... :bunga: :bunga: :bunga:
soalan seterusnya.....
saya ada 3 kepala, 4 tangan dan 5 kaki....siapakah saya...?
fikir jangan tak fikir :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 20:29


kalau orang tu cakap dia 3 kepala, 4 tangan dan 5 lima kaki... maknanya dia tu pembohong/penipu...

p/s: tak pernah lihat lagi benda yang ada 3 kepala, 4 tangan, 5 kaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 11-02-09 23:57


Pada 11-02-09 20:29 , putri_iman posting:

!!! QUOTE !!!

kalau orang tu cakap dia 3 kepala, 4 tangan dan 5 lima kaki... maknanya dia tu pembohong/penipu...

p/s: tak pernah lihat lagi benda yang ada 3 kepala, 4 tangan, 5 kaki...

betul...betul...betul.....
soalan seterusnya.......
apa persamaan kain jemuran dengan telefon......?

:berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-02-09 00:21


Ani, angkat kain jemuran hujan dah nak turun (skrip dalam pendekar bujang lapuk).maka persamaan ni adalah istilah angkat.Kalau telefon macam ni:Ani,angkat telifon mak kat dapur ni...hehehe...main hentam saja :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 00:22


dua-dua kalau dah kringg...orang angkat. betul kan...kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 01:07


Pada 12-02-09 00:22 , putri_iman posting:

!!! QUOTE !!!

dua-dua kalau dah kringg...orang angkat. betul kan...kan...
betul lah tu...da selalu da dengar...hehee


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 15-02-09 17:34


eh2.....ad org ambil alih tugas saya pulak.......
tapi betul lah jawapan tu.............
soalan berikutnyer.........
apakah tempat paling kecil di dunia.........?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

miss_nuyu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2008
Ahli No: 35045
Posting: 80
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-02-09 12:05


em...paling kecil??
rasa rasanya........lubang cacing agaknya??huhuhu...
hentam saja lah...
apa jawapan dia eh??

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_nuyuProfil   Hantar PM kepada miss_nuyu   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-02-09 12:46


Setapak..
Hahaaa, tak tahu lah betul ke tak..huhuu
Doh lamo xmaen teko-tekih ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-01-10 11:31


tempat paling kecil..?mungkin tempat tingggal sel-sel tubuh lah agaknya...jawapn sains lah pulak ek..

jawapn yang betul apa pula?


-----------------
Assalalualaikum..
Kejujuran adalah sebahagian dari insan yang cintakan Allah s.w.t.


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.098723 saat. Lajunya....