Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda taknak bekerja, carilah duit sebanyak-banyaknya; nanti anda tak perlu bekerja
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 15 jam, 43 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Mari Serang Kedah


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Mari Serang Kedah

Please Mendaftar To Post


Oleh Mari Serang Kedah

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 11:36


Setelah negeri Perak ditawan, misi seterusnya ialah menawan negeri Kedah. Langkah pertama memberi serangan saikologi kepada Exconya hingga meletak jawatan.

p/s

Semacam sejarah berulang kembali, setelah Perjanjian Pangkor 1874, negeri Perak diperintah oleh Inggeris kemudian negeri-negeri Melayu satu persatu jatuh ke tangan mereka.

Walaupun situasi dan intonasi yang berbeza, namun rentaknya sama. Sejarah berulang sesuai dengan zamannya. Oleh sebab itulah orang berkata, Hidup ibarat roda dan sentiasa berpusing, Belajar dari Sejarah dan pelbagai lagi perumpamaan.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

udang_kara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6022
Posting: 57
Dari: Putrajaya

Kedah  


posticon Posting pada: 09-02-09 11:53


beza majoriti di kedah ialah 8 kerusi. dan ironinya..PAS 16 kerusi..UMNO 12 kerusi. apapun, jika dapat kidnap 5 PKR rep, kedah juga akan beralih kerajaan. but so far, nmpaknya kedah masih harmoni lagi. kecuali BN dah meniupkan semboyan perang dengan mottonya 'Mari Serang Kedah' . maklumlah, ramai yang dah tak sabar nak berkuasa semula tu :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For udang_karaProfil   Hantar PM kepada udang_kara   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 12:35


Nuffnang Ads
Isnin, 2009 Februari 09
ADUN PAKATAN RAKYAT LETAK JAWATAN – KERUSI DI KOSONGKAN

Adun dan Exco Kedah V Arumugam telah menulis surat untuk meletakan jawatan sebagai ahli Dewan Undangan Kedah. Surat perletakan ini telah di sampaikan kepada pihak berwajib untuk tindakan seterusnya.

Ini bermakna kawasan Bukit Selambu telah di kosongkan.

Pada pilihanraya 8 March yang lalu Arumugam telah mendapat 13.225 undi dan mengalahkan S. Krishan dari MIC yang mendapat 10,836 unidi.

Tukar Tiub telah di fahamkan perletakan jawatan ini berlaku kerana Arumugam telah mendapat pelbagai ancaman.

Beliu mendakwa pada 10 Oktober tahun lalu berlaku satu percubaan untuk menculik dirinya. Beliau juga menerangkan beberapa kali dirinya telah di ancam untuk dipaksa meninggalkan Parti Keadiulan Rakyat dan masuk ke dalam Barisan Nasional.

Keluarga Arumugam juga pernah di ancam. Batu bata pernah memecahkan cermin kereta resmi Proton Perdana beliau.

Arumugam merasa risau dan tertekan bukan sahaja untuk keselamatan dirinya tetapi untuk anak dan isterinya juga.

Justeru langkah yang paling bijak ialah mengkosongkan kerusi yang telah di menangi poada bukan March tahun lalu.

Kekosongan Adun Bukit Selambu ini akan memberi peluang untuk rakyat Malaysia khususnya warga Kedah untuk bersuara.

Tidak dapat tidak pilihanraya kecil ini adalah jawapan rakyat terhadap apa yang telah dilakukan oleh Najib Razak ke atas Perak.

Salut untuk V Arumugam. Salut untuk yang berani. ( tt)


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 14:01


bagi saya, pemerintahan under Pas di kedah kira dikatakan baik lagi maybe sebab kurang gangguan dr rakan-rakan sendiri yakni dap or pkr. walaupun kadang-kadang isu datang but dapat setel dengan berhemah..by the way ,hope Pas kedah terus mantain....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 14:06


hm..masih lagi dalam jangkaan...tak boleh cakap lebih-lebih ni...kang da jadi fitnah pula....:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 14:42


Akhir-akhir ini terdapat dua (2) fenomena gerhana. Fenomena yang begitu mengkagumkan kepada sesiapa yang berfikir. Ada juga pelbagai mitos berkaitan fenomena gerhana ini. Antara seperti petanda Ada 'Orang' akan jatuh dan pelbagai lagi.

p/s

berdasarkan mitos, adalah nanti kerajaan akan jatuh ni. ehehehehe

p/s no. 2

Sebagaimana sabda Nabi. Dari ‘Aisyah .anha, telah bersabda baginda; “ Bahawa matahari dan bulan adalah dua dari tanda-tanda (ayat2) kekuasaan Allah, keduanya tidak mengalami gerhana kerana kematian seseorang juga tidak kerana kehidupan seseorang. Oleh kerana itu, jika kalian melihat kejadian (gerhana) tersebut maka berdo’alah kepada Allah serta bertakbir dan bersedekahlah ”

(Sohih Bukhari dan Muslim)


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 14:49


Selama mengaji di kedah...ana rasa bangga dengan perjuangan PAS kat sana..harap PAS dikedah terus maju dan memperjuangkn Islam..

Selangor dia tak plan nak serang ke Daeng??

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 15:41


kalau tak silap...tadi dengar buletin TV3 jam 1.30.... seorang ADUN kedah hilang...
tapi tidak dinyatakan siapakah beliau...

apakah maksud tersebut ?? adakah tsunami politik akan berlaku di kedah pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 16:51


DIKEMAS KINI, 4.30 PETANG ALOR SETAR: Anggota Exco Kedah, V. Arumugam mengosongkan jawatan sebagai exco tetapi masih terus menjadi Ahli Dewan Undangan Negeri kawasan Bukit Selambau.

Demikian diumumkan oleh Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak di sini hari ini.

Arumugam merupakan Pengerusi Jawatankuasa Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna negeri.

Beliau menjadi perhatian banyak pihak ekoran cakap-cakap bahawa akan keluar daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan menyertai Barisan Nasional (BN)

mstar.com.my


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 17:09


BN tak nak lancar perang ke pulau pinang ke?

p/s: moga kedah sentiasa di sinari cahaya bulan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 17:18


Pada 09-02-09 17:09 , nie_nadia posting:

!!! QUOTE !!!

BN tak nak lancar perang ke pulau pinang ke?

Behold Penangites, We (BN) will be there! 8-)


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 17:23


Hmmm...Adakah tindak balas berantai akan berlaku? :berfikir:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 17:27


Pada 09-02-09 17:23 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Hmmm...Adakah tindak balas berantai akan berlaku? :berfikir:




mungkin......dah macam filem 24 saja politik malaysia ni


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-02-09 18:50


alahai apa nak jadi lah team dancing ni xhabis2 nak serang. dah dapat satu nak lagi satu.ni lah kata pepatah bagi betis nak peha pula...satu berita trkini wakil ayat dr Parlimen Bukit Gantang meninggal dunia..sama-sama sedekah al-fatihah kepada allahyarham..diharap Pas berkerja keras serta pakatan rakyat untuk membuktikan rakyat masih berkuasa di Perak untuk menegakkn keadilan dan menafikan apa yang telah berlaku sekarang di dalam pilihan raya Parlimen Bukit Gantang...InsyaAllah :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 21:25


Pada 09-02-09 17:18 , Laskar_Allah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-09 17:09 , nie_nadia posting:

!!! QUOTE !!!

BN tak nak lancar perang ke pulau pinang ke?

Behold Penangites, We (BN) will be there! 8-)



really? boleh ke BN nak tawan penang balik. penang kan kubu kuat parti roket ? ehm...... :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 21:51


Pada 09-02-09 21:25 , nie_nadia posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-09 17:18 , Laskar_Allah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-09 17:09 , nie_nadia posting:

!!! QUOTE !!!

BN tak nak lancar perang ke pulau pinang ke?

Behold Penangites, We (BN) will be there! 8-)



really? boleh ke BN nak tawan penang balik. penang kan kubu kuat parti roket ? ehm...... :berfikir: :berfikir: :berfikir:


dalam keadaan sekarang ni..anything could be possible... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 22:27


penang payah lah....same saja mana-mana pegang pun...da jadi negeri china...huhuh.. tengok lah apa DAP buat kat bukit bintang.... huhuhuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 23:28


dulu masa Bn berkuasa pun, memang dah jadi negeri cina pun. ketua menteri pun cina. tak ada beza pun sekarang, cuma sekarang cina lebih berkuasa dr melayu. melayu di tindas lagi di pulau pinang. huhuhu...ye ke? :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 09-02-09 23:37


Pada 09-02-09 23:28 , nie_nadia posting:

!!! QUOTE !!!

dulu masa Bn berkuasa pun, memang dah jadi negeri cina pun. ketua menteri pun cina. tak ada beza pun sekarang, cuma sekarang cina lebih berkuasa dr melayu. melayu di tindas lagi di pulau pinang. huhuhu...ye ke? :berfikir: :berfikir: :berfikir:


sedari,dulu,masa zaman pemerintahan BN,walaupun cina pegang,tocangnye itu dipegang pula oleh orang melayu...kena ingat tu...walaupun kesannya nampak sama,realitinya berbeza...

peruntukan untuk bumiputera (bagi program usahawan, perumahan, tanah dll) masa zaman BN dulu lebih besar berbanding sekarang...


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 09-02-09 23:37


Pada 09-02-09 23:28 , nie_nadia posting:

!!! QUOTE !!!

dulu masa Bn berkuasa pun, memang dah jadi negeri cina pun. ketua menteri pun cina. tak ada beza pun sekarang, cuma sekarang cina lebih berkuasa dr melayu. melayu di tindas lagi di pulau pinang. huhuhu...ye ke? :berfikir: :berfikir: :berfikir:


sedari,dulu,masa zaman pemerintahan BN,walaupun cina pegang,tocangnye itu dipegang pula oleh orang melayu...kena ingat tu...walaupun kesannya nampak sama,realitinya berbeza...

peruntukan untuk bumiputera (bagi program usahawan, perumahan, tanah dll) masa zaman BN dulu lebih besar berbanding sekarang...


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 23:54


Pada 09-02-09 23:37 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-09 23:28 , nie_nadia posting:

!!! QUOTE !!!

dulu masa Bn berkuasa pun, memang dah jadi negeri cina pun. ketua menteri pun cina. tak ada beza pun sekarang, cuma sekarang cina lebih berkuasa dr melayu. melayu di tindas lagi di pulau pinang. huhuhu...ye ke? :berfikir: :berfikir: :berfikir:


sedari,dulu,masa zaman pemerintahan BN,walaupun cina pegang,tocangnye itu dipegang pula oleh orang melayu...kena ingat tu...walaupun kesannya nampak sama,realitinya berbeza...

peruntukan untuk bumiputera (bagi program usahawan, perumahan, tanah dll) masa zaman BN dulu lebih besar berbanding sekarang...




ehm....tang tu setuju :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 00:10


hm..sekarang ni macam-macam berlaku..poning juga bila baca paper, tak tahu nak percaya yang mana satu.huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

beeman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2008
Ahli No: 32524
Posting: 116
Dari: atas pokok

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 00:37


Pada 10-02-09 00:10 , hid_uniten posting:

!!! QUOTE !!!

hm..sekarang ni macam-macam berlaku..poning juga bila baca paper, tak tahu nak percaya yang mana satu.huhu..


jawapannya: percayalah kepada parti yang bebas rasuah i.e PAS dah akhbar Harakah.

jangan percaya kepada parti yang kuat rasuah,politik wang dan pemimpinya jadi wakil rakyat untuk ratah wang rakyat seperti BN.ini bukan fitnah tapi memang penyakit parti yang sedang nazak ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For beemanProfil   Hantar PM kepada beeman   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-02-09 07:44


Betul tu..sekarang BN gunakan segala apa yang ada termasuk duit berjuta-juta hasil daripada rompakan wang rakyat. lebihan duit poket diberi kepada rakyat sebagai gula-gula supaya setia pada tuannya..dengan matlamat bangkit semula dr kekalahan yang lalu. Mereka tahu mereka tak mampu menggunakan cara yang halal kerana rakyat sudah semakin bijak menilai bukan seperti dulu yang buta dengan gula-gula diberi dan pembangunan yang menguntungkan kroni-kroni..So mereka terpaksa kembali menggunakan cara yang kotor yang pernah mereka lakukan contohnya di Terengganu 1961...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

mujahadah_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35601
Posting: 49
Dari: UKM, Bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-02-09 08:17


Beza perjuangan PAS dengan PKR ialah...
Tunjang perjuangan PAS adalah Tarbiyah.
Kerana apa...matlamat penubuhan PAS itu sendiri.
Politik merupakan alat untuk mencapai matlamat.

Bila berpolitik tanpa mengikut garis yang ditetapkan oleh Islam..maka lahir lah orang2 yang gila kuasa, lompat parti, dan tak istiqamah dalam perjuangan. Sebab mereka tak faham apa sebenarnya tujuan berpolitik. wallahua'lam

p/s-bersederhanalah dalam setiap perbuatan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadah_solehahProfil   Hantar PM kepada mujahadah_solehah   Pergi ke mujahadah_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

akil78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2009
Ahli No: 36927
Posting: 209
Dari: selangor, malaysia

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 11:34


Assalamualaikum....
salam ukhwah kepada tuan2 di muliakan Allah..
macam mana perkembangan terbaru di perak..
ada harapan nak bubar dun..
harap-harap jadilah ye...

marilah kita perjuangkan Islam yang sebenar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akil78Profil   Hantar PM kepada akil78   Pergi ke akil78's Website   Quote dan BalasQuote

akil78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2009
Ahli No: 36927
Posting: 209
Dari: selangor, malaysia

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 11:35


di kedah ni apa cerita sebenarnya....
adun letak jawatan ni..
masalah org dalang ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For akil78Profil   Hantar PM kepada akil78   Pergi ke akil78's Website   Quote dan BalasQuote

FitRi_kAstuRi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4595
Posting: 54
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 11:49


Kedah da semakin sejahtera di bawah pimpinan Pas..Alhamdulillah..sebagai contoh dasar perumahan baru kerajaan negeri kedah menampakkan inisiatif kerajaan negeri untuk memberi keadilan yang sepatutnya di terima oleh rakyat jelata sejak dulu lagi khususnya bangsa Melayu..maka terbela lah nasib rakyat melayu di Negeri Jelapang Padi..rasa'nya..kegilaan situasi politik yang mnimpa Perak takkan sampai ke Kedah.."Kedah Sejahtera"

Bookmark and Share

    


  Member Information For FitRi_kAstuRiProfil   Hantar PM kepada FitRi_kAstuRi   Quote dan BalasQuote

akil78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2009
Ahli No: 36927
Posting: 209
Dari: selangor, malaysia

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 12:21


erkini jam 9.10 malam tadi, V arumugam telah meletakkan jawatan Adun Bukit Selambau setelah dimaklumkan meletakkan jawatan sebagai Exco Kedah petang tadi.
Iklan
    
    
    

Demikian dilaporkan wartawan Harakah Kedah Izwan Abdul Halim kepada Harakahdaily yang kini berada di sidang media Menteri Besar Kedah Dato' Seri Azizan Abdul Razak yang memaklumkan isu tersebut.

Beliau dipercayai melakukan demikian akibat tekanan dan tuduhan yang diterima oleh beliau dan keluarganya yang dikaitkan dengan skandal moral.- azm
macam mana dgrn cerita di atas..
adakah bn ugut beliau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akil78Profil   Hantar PM kepada akil78   Pergi ke akil78's Website   Quote dan BalasQuote

udang_kara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6022
Posting: 57
Dari: Putrajaya

Kedah  


posticon Posting pada: 10-02-09 12:25


kena naik banner ini:

Jangan Kacau Kami (Kedah)


:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For udang_karaProfil   Hantar PM kepada udang_kara   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-02-09 15:07


ho ho ho ho..... harimau sudah mula menunjukkan sifat-sifat ganas yang tersebunyi...mari sama-sama kita tengok dea duduk terkam kedah dan selangor...selepas ini kita sama-sama bedil harimau ni dengan peti undi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 15:12


Sekurang-kurangnya BN meringankan beban rakyat yang berpendapatan rendah...Marilah kita bersama-sama menyokong BN!!!






BN --> Beras Nasional... :-P


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 15:31


Pada 17-02-09 15:12 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Sekurang-kurangnya BN meringankan beban rakyat yang berpendapatan rendah...Marilah kita bersama-sama menyokong BN!!!



Silap dah ni...Allah yang ringankan beban kita,bukan BN..dah kufur akidah ni..


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

PuteraAlamMaya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2009
Ahli No: 36871
Posting: 51
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 17-02-09 16:13


Lepas Perak, Kedah;
Lepas Kedah, Selangor;
Lepas Selangor, Penang;
Lepas Penang, Kelantan....

Lepas Kelantan, terlepas segala-galanya..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteraAlamMayaProfil   Hantar PM kepada PuteraAlamMaya   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 16:18


hehehhe....
ana org perak..
anak jati perak...
apa yang terjadi di perak mutakhir ini merugikan BN pada masa depan..
pengundi2 cina dan india makin ramai yang condong kepada pakatan rakyat..
pengundi2 melayu tetap begitu nisbah politiknya..
tapi kesan yang paling besar adalah diperingkat nasional..
adakah BN berani untuk meneruskan agenda segila itu..
rasanya pemikir di dalam BN tidak berani untuk merampas semula Kedah..
kerana jika ianya terjadi...
maka lengkaplah plot... disemenanjung ini..
maka selepas itu bolehlah anwar dan the team brkampung di borneo pula...
kerana disanalah agenda pelengkap...
bila majoriti semua bangsa jelik dengan BN maka apalagi yang tinggal pada BN..

lagi satu tentang isu lompat ini..
N9 juga goyang..
3 DUN mlompat maka bubarlah kerajaan BN negeri..
Kenapa tidak jadi walaupun diwar2kan telah berjaya..
kerana mood politik....
jika PR berjaya di N9...
maka simpati pasti pada BN..
hehehe..
anwar bukan bodoh...
cuma najib yang gelojoh...

p/s.. seronok tengok perang anwar najib ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.140898 saat. Lajunya....