Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika perjuangan itu adalah kerana perut, nilai perjuangan itu sama dengan apa yang keluar dari perut.
-- Imam Syafie

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 15 jam, 33 minit yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: Kelab Upin dan Ipin


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Kelab Upin dan Ipin

Please Mendaftar To Post


Oleh Kelab Upin dan Ipin

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 20:14


Assalamualaikum..
siapa kat sini peminat setia filem animasi upin dan ipin.. reply topik ni untuk menjadi ahli ukhwah Kelab Upin dan Ipin..

/


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 20:17


huhu..mesti nak join...betul..betul...betul....:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 20:30


hai nama saya upin dan ini adik saya ipin, ini kisah kami berdua...ehm.... betul...betul...betul...

cute mereka ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

nur_kesucian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16988
Posting: 68
Dari: uKm bAnGi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 20:44


Assalamualaikum

sye2... nak j0in jgkk.... ;-)

upin dan ipin yang cute...


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kesucianProfil   Hantar PM kepada nur_kesucian   Pergi ke nur_kesucian's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 21:02


betul...betul..betul...nantikan kemunculan animasi upin ipin dalam bentuk movie...animasi pertama tu...cute betul... :kelip:


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 21:05


sukanya upin dengan ipin..
dah lah comel..mesej yang dyorang sampaikan pulak bukan merapu..
sesuai untuk tontonan umum..
erm..:-)
kelab kat kampus pun ada cadangan nak buat lawaatan ke les copaque..
bestnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 10:10


Pada 08-02-09 21:05 , imni_1612 posting:

!!! QUOTE !!!

sukanya upin dengan ipin..
dah lah comel..mesej yang dyorang sampaikan pulak bukan merapu..
sesuai untuk tontonan umum..
erm..:-)
kelab kat kampus pun ada cadangan nak buat lawaatan ke les copaque..
bestnya..


bestnya :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 10:18


Assalamualaikum

semalam baru jumpa dengan Upin dan Ipin ini (maskotnye) kat
Islamic Entrepreneur Convention 2009 (iCEPS)
Stadium Tertutup Nilai semalam...huhu takut tengok maskot dia.. :-o
tapi cerita dia best and cute...


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 11:45


nanti filem geng siapa yang nak tengok?

Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 11:58


Pada 09-02-09 10:18 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

semalam baru jumpa dengan Upin dan Ipin ini (maskotnye) kat
Islamic Entrepreneur Convention 2009 (iCEPS)
Stadium Tertutup Nilai semalam...huhu takut tengok maskot dia.. :-o
tapi cerita dia best and cute...




Kenapa takut pula tengok maskot tu??? seram ke apa ke?


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

mulukhiyyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34681
Posting: 82

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 12:53


saya memang dr dulu nak jadi ahli kepab upin dan ipin...betul tak ipin...??betul..betul..betul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulukhiyyahProfil   Hantar PM kepada mulukhiyyah   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 18:25


hehehe.. sebab apa ek ramai yang minat cerita upin dan ipin ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

Nur_Din
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2008
Ahli No: 33163
Posting: 81
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-02-09 18:30


jom ramai-ramai pakat pergi tengok upin dan ipin 12 feb ini..hehe..
comel lah mereka ni..cerita mereka sesuai sebagai pendidikan awal untuk kanak-kanak belajar puasa..kan?..(betul..betul..betul..!:p)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_DinProfil   Hantar PM kepada Nur_Din   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 20:51


Pada 09-02-09 11:58 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-09 10:18 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

semalam baru jumpa dengan Upin dan Ipin ini (maskotnye) kat
Islamic Entrepreneur Convention 2009 (iCEPS)
Stadium Tertutup Nilai semalam...huhu takut tengok maskot dia.. :-o
tapi cerita dia best and cute...




Kenapa takut pula tengok maskot tu??? seram ke apa ke?



maskot nya besar sangat :-o


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-02-09 22:08


em...saya pun minat juga..teringin sangat nak tengok wayang geng upin ipin...boleh ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

ayu_humaira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.01.2009
Ahli No: 36948
Posting: 39
Dari: bumi ciptaan Allah

Perak  


posticon Posting pada: 10-02-09 22:12


assalamualaikum..
waa..
upin and ipin cute+baik..
ayu suka sangat-sangat..
tapi ayu lagi suka kak r0s..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayu_humairaProfil   Hantar PM kepada ayu_humaira   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 07:40


saya nak join lah kelab ni..kelakar tengok upin & ipin..melucukan..betul betul betul.. :-D ..nanti kalau dah ramai ahli..boleh lah buat perjumpaan untuk kelab ukhwah upin & ipin.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 07:53


!!! QUOTE !!!

saya nak join lah kelab ni..kelakar tengok upin & ipin..melucukan..betul betul betul.. ..nanti kalau dah ramai ahli..boleh lah buat perjumpaan untuk kelab ukhwah upin & ipin..


Betul... Betul... Betul... :-D :-D


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-02-09 10:24


Pada 10-02-09 18:25 , skater posting:

!!! QUOTE !!!

hehehe.. sebab apa ek ramai yang minat cerita upin dan ipin ni?


sebab ap ramai minat.mesej yang dia sampaikan dalam cerita tu, baik,,budak-budak elok tengok berbanding cerita shin chan..lepas itu pembikinan cerita tu pun ramai pakai orang kita..erm...:)pasal nak tengok filem geng..boleh dah keluar cd agaknya baru imni tengok..sbbY..tak biasa masuk panggung wayang..:sopan:


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-09 15:48


salam...
jom join... join... join... join...
nak join kelab ini...
cute kan upin & ipin ini???
betul... betul... betul... betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

minnie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16491
Posting: 122
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 01:23


salam semua..wa siap ada kelab ini..
hehe..apapun nak join the club..
betul..betul..betul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For minnieProfil   Hantar PM kepada minnie   Quote dan BalasQuote

_norlidahashim_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34749
Posting: 105
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-02-09 15:42


baru dah tengok jumaat lepas!best!tahniah untuk semua kru2 yang terlibat!
kita patut bbgga kerana mempunyai mereka yang boleh dkategorikan sebagai pakar dalam pbikinan animasi 3D upin ipin ni!tahniah ya!


-----------------
Terima kasih Allah untuk segalanya


Bookmark and Share

    


  Member Information For _norlidahashim_Profil   Hantar PM kepada _norlidahashim_   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 08:10


bila Filem Geng nak keluar dalam bentuk CD ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 08:18


saya nak join juga.. minat tau.. hanset saya mesej pun bunyi suara upin & ipin... betul..betul..betul... :-D tunggu CD dia lah bila nak keluar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 25-02-09 10:56


baru tengok dengan wife sabtu baru ni, best cerita dia. betul-betul kagum dengan anak-anak tempatan yang buat tu. ramai yang pergi tengok semua bawa anak-anak..

p/s kalau keluar cd tu belilah yang ori support sikit tenaga kerja islam yang buat tu. bagi yang nak tengok cd tggulah 3 bulan lepas habis tyg.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 25-02-09 11:04


SAYA PUN NAK JOIN juga KELAB UPIN DAN IPIN NI...BETUL3

Bookmark and Share

    


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 25-02-09 11:28


ana nak join kelab ni.sejak kali pertama tengok cerita ni bulan puasa tahun lalu, terus berkenan kat upin ipin ni.cerita yang mempunyai banyak teladan dan pengajaran

Bookmark and Share

    


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 25-02-09 11:44


Pada 25-02-09 11:28 , annamuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

ana nak join kelab ni.sejak kali pertama tengok cerita ni bulan puasa tahun lalu, terus berkenan kat upin ipin ni.cerita yang mempunyai banyak teladan dan pengajaran


Betul..BETUL>>betul..

anan nak join jugakk

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

miss_pedusi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2009
Ahli No: 37102
Posting: 74
Dari: putrajaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 13:32


Pada 09-02-09 10:18 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

semalam baru jumpa dengan Upin dan Ipin ini (maskotnye) kat
Islamic Entrepreneur Convention 2009 (iCEPS)
Stadium Tertutup Nilai semalam... :-o
tapi cerita dia best and cute...



ruginya xpegi iceps...
:cry:
kalau tau upin ipin ada pergi saja... :cry: :cry: :cry:


-----------------
kita mahukan hari yang cerah. hakikatnya Tuhan tahu hujan perlu diturunkan.
...Tuhan lebih mengetahui bahawa kesusahan itulah yang mengajar erti


Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_pedusiProfil   Hantar PM kepada miss_pedusi   Quote dan BalasQuote

miss_pedusi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2009
Ahli No: 37102
Posting: 74
Dari: putrajaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 13:33


nak jugak tengok geng..
ingat nak bwak adk2 sepupu yang minat..
tapi tkot parents mereka xbgi... =(

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_pedusiProfil   Hantar PM kepada miss_pedusi   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 13:44


Hmm jelesnya bila orang kata cerita tu best..
Memang nak tengok tapi masih tak berpeluang lagi..
Bestnya kalau tengok satu keluarga..
mesti meriah kan? :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108905 saat. Lajunya....