Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua orang boleh menjadi guru, tak semua guru boleh menjadi pendidik
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Peminat WONDERPETS!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Peminat WONDERPETS!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Peminat WONDERPETS!!

akhie_muzam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12458
Posting: 210
Dari: ukm, kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-01-09 20:36


Assalamualaikum...

Sekali ana tertengok lah pula.. terus terpaut dengan dialog yang entah apa-apa entah.. tapi seronok lah pula..hehehe...

Biasanya ia akan nyanyi lagu ini..

Telefon! telefon berbunyi!
Telefon! telefon berbunyi
Ada haiwan dalam bahaya…
Ada haiwan dalam bahaya disana…

Wonder pets! wonder pets! kami datang
Membantu (anak haiwan) yang kesusahan
kami tak besar dan kami tak kuat
tapi bila bekerjasama semua jadi mudah…
Yayyyyy…wonder pets

Apa yang penting! kerjasama…
Apa yang penting!kerjasama…
semua jadi mudah
yayyyy wonder pets..yayyyyy wonder pets!!


p/s: jam 0230 setiap hari d TV9 ..dekat d hati ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For akhie_muzamProfil   Hantar PM kepada akhie_muzam   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 21:37


hee...tak minat lah...tu cerita budak sekolah rendah saja...kalau tetuka canel wonderpet cepat-cepat tukar...:-D...tapi lgu tu tau juga..esp tang "kami tak besar dan kami tak kuat...bila besame semua jadi muda"....:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

nurul_wardina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.08.2005
Ahli No: 18153
Posting: 40
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 30-01-09 22:16


erm...saya suka cartton tu..huhu
bila nak pujuk anak buah,ajar anak-anak buah...kita nyanyi lagu..memang hafal dah..memeang fan NO1

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_wardinaProfil   Hantar PM kepada nurul_wardina   Quote dan BalasQuote

akhie_muzam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12458
Posting: 210
Dari: ukm, kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-01-09 22:48


mula-mula memang tak suka tengok...tapi bila dah lama2 jadi suka pula tengok.. walaupun dialognya itu akan menjatuhkan kredibiliti sebagai org dewasa (agaknya!) tapi memang tertarik rasanya..

Hehehe..

Apa yang penting...kerja...sama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akhie_muzamProfil   Hantar PM kepada akhie_muzam   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 22:54


wonderpets bukan sebarangan cerita...walaupun spesel untuk budak-budak orang dewasa pun boleh ambil kebaikan dari cerita tu mengenai kerjasama dalam mengharungi permasalahan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-01-09 00:27


cerita apa ini??
tak boleh ini,tak boleh lepaskan peluang nak tengok juga ini..hehe
macam best saja... dekattt dihhatiii... :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Muslim_Cute95
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.12.2008
Ahli No: 36500
Posting: 41
Dari: Jelapang Padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-01-09 00:29


Memang cerita tu memupuk semangat kerjasama.Suka jugak lagu dia.

Apa yang penting,Kerjasama!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muslim_Cute95Profil   Hantar PM kepada Muslim_Cute95   Pergi ke Muslim_Cute95's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 31-01-09 02:29


saya tak suka sangat, sebab translation dia sangat horrible.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-01-09 10:40


Pada 31-01-09 02:29 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak suka sangat, sebab translation dia sangat horrible.


Horrible ke?i dont think so...tak mengapa,lain orang lain pendapatnya.saya hormati pandangan anda ;-)


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-01-09 10:49


wonderpets....
memang kesukaan budak-budak..dan org dewasa pun ralit menontonnya..
tapi apa yang best..
masa minggu pengurusan pelajar kpli dan j-QAF di IPGM Dato' Razali Ismail baru-baru ini, sewaktu pembentangan kumpulan kumpulan kami telah menggunakan lagu wonderpets sebagai cheers..macam budak-budak pula...tapi seronok... :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

nisaulfadhilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2006
Ahli No: 27084
Posting: 207
Dari: irbid

jordan  


posticon Posting pada: 31-01-09 15:38


tak pernah tengok lah..nanti nak try tengok lah cerita ni..macam menarik saja..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisaulfadhilahProfil   Hantar PM kepada nisaulfadhilah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 31-01-09 15:57


adik-adik murid kat sekolah selalu nyanyi tu.. lagi-lagi masa before balik or habis kelas saya...saya suruh nyanyi juga..tapi tang rangkap "...apa yang penting......." saya sampuk "kerja....rumah!"..huhu... tergelak2 mereka...lepas itu mula lah nyalahkan saya salah lirik..huhuhu..padahal dalam s ronok2 tu saja nak selitkan nasihat sikit..jangan lupa buat homework pula..





(but personally, saya amat2 tak berminta dengan cerita tu..entah hape2 entah..sikit-sikit nyanyi dalam dialog)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-01-09 20:18


Anak buah ana suka nyanyi lagu ni kalau ana ajak dia kemas rumah sama-sama....yang penting kerjasama.....he!he!

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-01-09 20:45


salam.......

lor katun ni ke kawan-kawan kat tempat kerja selalu nyanyi......
aduh....
rosak rupanya kawan-kawan aku ni......
kalau mereka tu budak-budak xp.
ni anak pun dah sek main.......
hai lah nasib badan......

hahahahahahahaha.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

akhie_muzam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12458
Posting: 210
Dari: ukm, kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-01-09 23:49


Anda kenal atau mahu mengenali si periang ini?

Klik.. WONDERPETS

apa yang penting...kerja..sama !!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For akhie_muzamProfil   Hantar PM kepada akhie_muzam   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 01-02-09 18:04


Pada 31-01-09 10:40 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!


Horrible ke?i dont think so...tak mengapa,lain orang lain pendapatnya.saya hormati pandangan anda ;-)

tranlation lagu dia tu horrible,
kami tak besar kami tak kuat. ya Allahhhh.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 22:05


kalau nak banding cerita ni nga cerita spongebob ana lagi suka cerita tu..
lawak sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 22:08


WONDERPETS ni memang best lah untuk kanak-kanak saja..hehehe.. tapi kalau SPONGEBOB @ DANNY PHANTOM @ best jugak..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

ayukhuwah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.05.2008
Ahli No: 33516
Posting: 15
Dari: malaysia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 22:45


Pada 01-02-09 18:04 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-01-09 10:40 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!


Horrible ke?i dont think so...tak mengapa,lain orang lain pendapatnya.saya hormati pandangan anda ;-)

tranlation lagu dia tu horrible,
kami tak besar kami tak kuat. ya Allahhhh.



urm,,, tol lah kami tak besar, kami tak kuat...
hanya Allah saja yang Esa...
kartoon ini pun benanye boleh jadi perumpaan untuk kita..
sama dalam satu organisasi.. usrah ke, mest ad team work,
then Kalau nak jadi fesi tok budak-budak dan nak berdakwah ke.. boleh jadikan ianya satu pendekatan kan???

.... hanya pendapat.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayukhuwahProfil   Hantar PM kepada ayukhuwah   Quote dan BalasQuote

akhie_muzam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12458
Posting: 210
Dari: ukm, kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-02-09 22:49


macam-macam pandangan yang kita dapat baca erk... perpun kesimpulannya..

apa yang penting? kerja...sama !!

^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For akhie_muzamProfil   Hantar PM kepada akhie_muzam   Quote dan BalasQuote

fendy_bachok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.01.2009
Ahli No: 36649
Posting: 23
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 23:42


wonderpets??????///..........................tension betul time nak nengok cerita lain........adik and anak saudara vs bapak saudara........kemenangan tetap di tangan si cilik...huhuhu...tapi best dengar lelagu dia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fendy_bachokProfil   Hantar PM kepada fendy_bachok   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 00:19


baru balik dr kem pemantapan exco kolej. lagu wonderpet ditukar sikit...

PEMARA, PEMARA
kami semangat
memperjuangkan matlamat exco
kami tak kuat dan kami tak besar

bila bekerjasama pasti jadi mudah...

oooohhhh PEMARA...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mulukhiyyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34681
Posting: 82

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 09:57


saya suka tengok wonderpets,mereka tu semua comeiii2,anak saya tengok saya juga tengok...meriangkan hati yang gundah gulana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulukhiyyahProfil   Hantar PM kepada mulukhiyyah   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 10:03


Saya pernah terdengar sepupu2 saya yang kecil2 lagi duduk nyanyi lagu tu.. "yang penting... kerjasama" ... banyak kali juga...

Tengok gelagat mereka ni, hebat juga.. pandai betul kerjasamanya... tapi tengah main-main... sambil nyanyi2 lagu tu...

Rupa-rupanya lagu kartun dalam TV... :-D :-D tak tau lah pulak mereka ni sumanya hafal lagu tuuu...


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 10:12


kalau anda rasa, anda berumur 5-10 tahun tengok lah....tiru macam aksi mereka pun tak mengapa...
ana paling sakit atiy bila time cerita ni datayangkan kat tv...remort control tv pasti dikontrol oleh adik-adik dan anak saudara....
sampai org lain tak boleh tengok cerita lain.....erm

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.106496 saat. Lajunya....