Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kayu yang bengkok tak dapat hasilkan bayang-bayang lurus
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
isa777_musa: 1 jam, 23 minit yang lalu
zam_rizal: 9 hari yang lalu
wanja: 19 hari yang lalu
MTMKi: 27 hari yang lalu
Kang: 27 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: masih adakah lelaki itu?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» masih adakah lelaki itu?

Please Mendaftar To Post


Oleh masih adakah lelaki itu?

leeya89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34493
Posting: 44
Dari: seremban

Johor  


posticon Posting pada: 26-01-09 00:36


Lelaki idaman…

Seorang lelaki yang aku idamkan
Ialah seorang buta,bisu, bakhil dan papa…
Biarlah dia seorang yang buta
Buta, Kerana matanya sunyi daripada melihat perkara-perkara maksiat dan lagha
Kerana matanya terpelihara daripada memandang aurat wanita ajnabi
Asalkan kedua matanya terang dalam memerhatikan keagungan ciptaan Allah
Asalkan dia celik dalam melihat kesengsaraan umat Islam di Palestin, Ambon, Bosnia dan seumpananya

Biarlah dia seorang bisu
Bisu, Bisu daripada pujuk rayu yang bisa menggoncang keimanan
Bisu daripada mengungkapkan ucapan yang bisa meracun fikiran
Bisu daripada perkataan yang bisa mendatangkan kekufuran
Asalkan bibirnya sentiasa basah mengingat Tuhan
Asalkan lidahnya tidak pernah lekang dari membaca Al-Quran
Asalkan dia petah membangkang kemungkaran
Dan lantang menyuarakan kebenaran

Lelaki yang aku idamkan ialah seorang yang bakhil
Bakhil, Bakhil dalam memberi senyuman
Pada wanita yang bukan mahramnya
Bakhil dalam meluangkan masa bertemu janji dengan wanita ajnabi yang boleh dinikahinya
Bakhil untuk menghabiskan wang hanya kerana seorang wanita yang tidak sepatutnya
Tetapi dia begitu pemurah meluangkn masanya untuk beribadah kepada Khaliqnya
Dia begitu pemurah untuk mempertahankan aqidahnya
Pemurah dalam memberi nasihat dan teguran
Sehingga dia sanggup menggadaikan hartanya
Bahkan nyawanya sendiri untuk melihat kalimah LAILAHAILALLAH
Kembali megah di muka bumi



Lelaki yang aku idamkan adalah seorang yang papa
Papa, Papa dalam melakukan perkara maksiat
Papa dalam ilmu-ilmu yang tak berfaedah dan bermanfaat
Papa memiliki akhlak mazmumah
Tapi dia cukup kaya dalam pelbagai ilmu pengetahuan
Dia begitu kaya memiliki ketinggian akhlak dan budi pekerti yang mulia
Dia begitu kaya dengan sifat sabar dalam mengharungi tribulasi kehidupannya
Dan dia seorang yang kaya dalam membina jati diri
Dia mahu menjadi seorang syuhada
Yang syahid di jalan Maha Esa

Persoalannya...

Masih adakah lelaki idaman itu??

Bookmark and Share

    


  Member Information For leeya89Profil   Hantar PM kepada leeya89   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 01:35


aduhai jiwangnya, mengalahkan saya yang jiwang ni...hehe...jiwang ke aku? tajuk ni seolah-olah memperli seorang lelaki...

p/s ; saya nak jadi macam inilah...layak ke saya ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

leeya89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34493
Posting: 44
Dari: seremban

Johor  


posticon Posting pada: 26-01-09 02:03


salam...
saya hanya copy paste saja benda ni...
tak ada niat lain...
saya tak berniat buruk pun pada mana-mana lelaki..
maap saya dahulukan pada semua yang bergelar lelaki..
cuma saya rasa kecewa melihat lelaki sekarang..
bukan semua...hanya segelintir...

Bookmark and Share

    


  Member Information For leeya89Profil   Hantar PM kepada leeya89   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-01-09 12:34


InsyaAllah....tak mustahil.Ada, cuma mungkin 1 dalam berjuta-juta.........tapi mungkin susah nak jumpa yang perfect macam suami idaman sedari tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 15:42


.. teringat akan diriku pesanan dari kawan aku.. berdoalah agar mendapat pasangan yang redha bila bersama kamu dan kamu(pasangan suami isteri) sama-sama berusaha mencari keredhaan ALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 15:22


Biasa lelaki macam di label sebagai skema, tiang bendera,tak macho dan sebagainya oleh perempuan...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 15:38


rasanya ada lagi...tapi maybe 1 dalam seribu...or 1 dalam sejuta...hak2

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 02-02-09 15:54


Salam
Leleki macam ni...nak cari satu dalam sejuta pun payah
Tambah2 maksiat sekarang teramatla brleluasa
Dengan ilmu dan pengetahuan yang tinggi belum tentu dapat membataskan dirinya dari melakukan sesuatu yang tak patut..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

jebat_86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2008
Ahli No: 35674
Posting: 121

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 17:08


Persoalannya sekarang,
diri kita cukup baik ke nak dapatkan lelaki begitu..:D

Tak perlu diri seteguh IBRAHIM,
Andai tak sekuat HAJAR dan SARAH,

Mengapa mencari teman setampan YUSUF,
Jika kasih tak setulus ZULAIKA

Jangan didamba teman sehebat Muhammad,
Andai diri tak seperti Khatijah.. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For jebat_86Profil   Hantar PM kepada jebat_86   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-02-09 19:15


Pada 02-02-09 15:22 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Biasa lelaki macam di label sebagai skema, tiang bendera,tak macho dan sebagainya oleh perempuan...



ye ke????

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 19:50


betul ke nak carik ke laki begitu? saya ada..hahahahh ahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

ibusoleha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2008
Ahli No: 35512
Posting: 69
Dari: KL-JB-B.Mertajam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 21:06


Salam, pelik lah budak-budak zaman sekarang ini...lelaki2 yang baik seperti article di atas itu di katanya nerd...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibusolehaProfil   Hantar PM kepada ibusoleha   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 21:14


Pada 02-02-09 19:50 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

betul ke nak carik ke laki begitu? saya ada..hahahahh ahaha


isy3..... :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 21:35


ek elleee..golak lah pulak :roll:

erm....kalau dapat sedikit dari ciri-ciri diatas pun ok lah...uhuhu


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 02-02-09 23:31


Pada 02-02-09 17:08 , jebat_86 posting:

!!! QUOTE !!!

Persoalannya sekarang,
diri kita cukup baik ke nak dapatkan lelaki begitu..:D

Tak perlu diri seteguh IBRAHIM,
Andai tak sekuat HAJAR dan SARAH,

Mengapa mencari teman setampan YUSUF,
Jika kasih tak setulus ZULAIKA

Jangan didamba teman sehebat Muhammad,
Andai diri tak seperti Khatijah.. :D


Salam..
Betul tu..ana sokong 200%
Persoalan sekarang layak atau tidak kita memiliki jejaka sdemikian
tapi siapa mnduga, siapa mnjangka..sesungguhnya ketentuan jodoh itu telah ditetapkan sejak azali
mana tau kan kot2 ana yang tak seberapa ini akan dapat jejaka idaman sedunia itu? :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 00:26


salam...
ana ni seorang lelaki juga...
tapi rasanya sudah berpuluh tahun ana hidup di bumi kurniaan Tuhan ni..belum lagilah ana jumpa lalaki yang 100% macam yang dicari tu...

ana yakin memang ada golongan ni...
sebagai lelaki pun ana rasa bertuah kalau dapat jumpanya..
InsyaAllah...
wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 07:18


Assalamualaikum

Lelaki tersebut hanya untuk wanita yang juga sama sepertinya....


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-02-09 13:47


Pada 02-02-09 21:06 , ibusoleha posting:

!!! QUOTE !!!

Salam, pelik lah budak-budak zaman sekarang ini...lelaki2 yang baik seperti article di atas itu di katanya nerd...


tu lah pasal, ana pun tak paham sebenarnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 14:55


Pada 03-02-09 07:18 , Luqiem posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Lelaki tersebut hanya untuk wanita yang juga sama sepertinya....



insyaAllah..sm2 lah kita berdoa ke arah itu..tapi manusia lumrahnya ada kekurangan....

segala kelebihan di syukuri, segala kekurangan di redhai :-)

betul tak :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 03-02-09 15:04


Pada 03-02-09 14:55 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-02-09 07:18 , Luqiem posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Lelaki tersebut hanya untuk wanita yang juga sama sepertinya....



insyaAllah..sm2 lah kita berdoa ke arah itu..tapi manusia lumrahnya ada kekurangan....

segala kelebihan di syukuri, segala kekurangan di redhai :-)

betul tak :sopan:

hhmm..betul-betul...pasangan yang sama dan sesuai menurut ALLAH..bukan menurut manusia...dan sesuai pula dengan ketentuan ALLAH..bukan ketentuan manusia...


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 15:10


lelaki atau perempuan.....memang sukar ditafsir....
tiada sesiapa yang sempurna...
tak perlu pergi jauh2...kita nilai lah sendiri lelaki/wanita yang ada di sekeliling kita....baru kita tahu jenis2 manusia....
tapi kadang-kadang asyik menilai org lain sampai lupa nilai diri sendir......
ada wanita yang solehah,mendapat suami yang jahat...
ada juga suami yang baik mendapat isteri yang sebaliknya...
apapun semua itu adalah ujian bagi kita semua....

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 15:16


ehmmmm...lelaki macam tu memang sukar nak jumpa kalau ada pun berkemungkinan dah menjadi milik org lain..heheee..Nak mendapatkan pasangan hidup yang sempurna ibarat mengasingkan beras dan gula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 03-02-09 15:22


Pada 03-02-09 15:10 , khalifah posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki atau perempuan.....memang sukar ditafsir....
tiada sesiapa yang sempurna...
tak perlu pergi jauh2...kita nilai lah sendiri lelaki/wanita yang ada di sekeliling kita....baru kita tahu jenis2 manusia....
tapi kadang-kadang asyik menilai org lain sampai lupa nilai diri sendir......
ada wanita yang solehah,mendapat suami yang jahat...
ada juga suami yang baik mendapat isteri yang sebaliknya...
apapun semua itu adalah ujian bagi kita semua....


Salam.
Ana sangat setuju dengan pendapat khalifah
banyak situasi sekarang menyaksikan yang solehah dapat yang kurang baik
Sedang yang soleh dapat yang biasa-biasa sahaja
yang soleh dapat yang biasa-biasa ok lah sebab dia sebagai pemimpin seharusnya boleh membimbing isterinya
yang solehah pulak kadang-kadang dalam dilema kerana sangat jarang lelaki yang sudi ditegur dan dipimpin ke arah kebaikan

tak terkecuali yang berilmu agama kahwin dengan yang kurang pendidikan agama tapi rupa-rupanya yang kurang beragama itu jauh lebih baik dari yang trlebih agama itu
Dah banyak ana tengok situasi ni
Inilah yang dikatakan saling melengkapi kelebihan dan kekurangan masing-masing

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 15:23


pergi di gua... mana tahu ada lagi lelaki sejak kecil di gua bertapa ampai dewasa..... pasti dia seorang yang papa, bisu dan buta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 03-02-09 15:34


REALISTIK!!!

ps: saya seorang lelaki Islam yang biasa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

miss_nuyu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2008
Ahli No: 35045
Posting: 80
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-02-09 15:07


ya ALLAH...tersentuh sangat-sangat kalau ada lagi lelaki yang macam 2...
tapi insyaALLAH ada...amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_nuyuProfil   Hantar PM kepada miss_nuyu   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 17:23


tiap-tiap hari ana terpaksa periksa pesakit yang bukan mahram. terpaksa tengok aurat mereka...

ana bukanlah lelaki seperti yang didambakan oleh leeya89 :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 05-02-09 08:54


Salam
Kalau itu bidang anta nak buat macam mana kan

-tak semua org prfect-

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 09:58


Pada 03-02-09 14:55 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-02-09 07:18 , Luqiem posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Lelaki tersebut hanya untuk wanita yang juga sama sepertinya....



insyaAllah..sm2 lah kita berdoa ke arah itu..tapi manusia lumrahnya ada kekurangan....

segala kelebihan di syukuri, segala kekurangan di redhai :-)

betul tak :sopan:




hek eleh,,macam kenal saja ayat tu.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 10:09


Pada 05-02-09 09:58 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-02-09 14:55 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-02-09 07:18 , Luqiem posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Lelaki tersebut hanya untuk wanita yang juga sama sepertinya....



insyaAllah..sm2 lah kita berdoa ke arah itu..tapi manusia lumrahnya ada kekurangan....

segala kelebihan di syukuri, segala kekurangan di redhai :-)

betul tak :sopan:



hek eleh,,macam kenal saja ayat tu.....



umar....kalau dah kenal baguslah.... :lucu:
huhuhuhu


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 10:32


Pada 05-02-09 10:09 , khalifah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-02-09 09:58 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-02-09 14:55 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-02-09 07:18 , Luqiem posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Lelaki tersebut hanya untuk wanita yang juga sama sepertinya....



insyaAllah..sm2 lah kita berdoa ke arah itu..tapi manusia lumrahnya ada kekurangan....

segala kelebihan di syukuri, segala kekurangan di redhai :-)

betul tak :sopan:



hek eleh,,macam kenal saja ayat tu.....



umar....kalau dah kenal baguslah.... :lucu:
huhuhuhu



wahhh3 sronot saja nyakat ek..
tak baik tau :jangan: :jangan: :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 11:26


to cik ardani,,Kenapa qoute banyak-banyak,,,qoute mana yang perlu k,,,nanti server berat..ambil perhatian sikit k..

p/s;cantik banner..



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 11:34


Pada 05-02-09 11:26 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

to cik ardani..ambil perhatian sikit k..

p/s;cantik banner..



erm...memang cantik pun...pandai memilih....hehehe


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 11:37


hhhmmm..memang cantik banner tu..erm..nak tempah satu banner....hehehehe....


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 11:38


Ehem.. ehem.. :berfikir:
cantik banner.. :-P

memang susah nak cari yang perfect ..
andai sudah ada digenggaman,usah dilepaskan..
moga bertemu insan terbaik buat diri..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 11:51


Pada 05-02-09 11:26 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

to cik ardani,,Kenapa qoute banyak-banyak,,,qoute mana yang perlu k,,,nanti server berat..ambil perhatian sikit k..

p/s;cantik banner..



oppss sorry ye..jnj tak buat dah hehe :-D
banner? tengok lah siapa tuan dia he2 :sopan:
wait, back to the topic ok :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

Syairadhan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.02.2009
Ahli No: 37067
Posting: 39
Dari: Malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 07-02-09 14:25


Ada.... Bagi saya lelaki itu adalah Abang Long saya. Dia adalah lelaki terbaik dari yang terbaik yang saya pernah jumpa. Dulu ketika zaman sekolah rendah dia melakukan banyak kesalahan. Akan tetapi Allah S.W.T telah membuka hatinya. Dan kini dia adalah sumber inspirasi saya. Mungkin diluar sana juga ada lelaki yang dinyatakan, saya sahaja yang tak kenal. Tetapi saya bangga punya abang Long sedemikian, orang yang dekat dengan saya untuk dijadikan contoh tauladan dan paling penting, muhrim saya. Apa-apa masalah, boleh terus link pada dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyairadhanProfil   Hantar PM kepada Syairadhan   Quote dan BalasQuote

znia80
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.03.2010
Ahli No: 39509
Posting: 38
Dari: petaling jaya, rantau panjang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 14:26


insyaallah ada, tapi ia sukar untuk dtemuinyer,
seolah-olah mencari burung gagak yang berwarna putih

huhuhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For znia80Profil   Hantar PM kepada znia80   Pergi ke znia80's Website   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 13:46


Pada 02-02-09 15:22 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Biasa lelaki macam di label sebagai skema, tiang bendera,tak macho dan sebagainya oleh perempuan...



Bukan semua perempuan akan anggap macam tu malah ana akan lebih hormati mereka ini :)


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 13:48


Pada 03-02-09 15:10 , khalifah posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki atau perempuan.....memang sukar ditafsir....
tiada sesiapa yang sempurna...
tak perlu pergi jauh-jauh...kita nilai lah sendiri lelaki/wanita yang ada di sekeliling kita....baru kita tahu jenis2 manusia....
tapi kadang-kadang asyik menilai org lain sampai lupa nilai diri sendir......
ada wanita yang solehah,mendapat suami yang jahat...
ada juga suami yang baik mendapat isteri yang sebaliknya...
apapun semua itu adalah ujian bagi kita semua....


Mungkin itulah yang dinamakan dugaan daripada Allah s.w.t

Berdoalah semoga mendapat jodoh yang sebaiknya. Amin :-)


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 13:50


Pada 26-01-09 00:36 , leeya89 posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki idaman…

Seorang lelaki yang aku idamkan
Ialah seorang buta,bisu, bakhil dan papa…
Biarlah dia seorang yang buta
Buta, Kerana matanya sunyi daripada melihat perkara-perkara maksiat dan lagha
Kerana matanya terpelihara daripada memandang aurat wanita ajnabi
Asalkan kedua matanya terang dalam memerhatikan keagungan ciptaan Allah
Asalkan dia celik dalam melihat kesengsaraan umat Islam di Palestin, Ambon, Bosnia dan seumpananya

Biarlah dia seorang bisu
Bisu, Bisu daripada pujuk rayu yang bisa menggoncang keimanan
Bisu daripada mengungkapkan ucapan yang bisa meracun fikiran
Bisu daripada perkataan yang bisa mendatangkan kekufuran
Asalkan bibirnya sentiasa basah mengingat Tuhan
Asalkan lidahnya tidak pernah lekang dari membaca Al-Quran
Asalkan dia petah membangkang kemungkaran
Dan lantang menyuarakan kebenaran

Lelaki yang aku idamkan ialah seorang yang bakhil
Bakhil, Bakhil dalam memberi senyuman
Pada wanita yang bukan mahramnya
Bakhil dalam meluangkan masa bertemu janji dengan wanita ajnabi yang boleh dinikahinya
Bakhil untuk menghabiskan wang hanya kerana seorang wanita yang tidak sepatutnya
Tetapi dia begitu pemurah meluangkn masanya untuk beribadah kepada Khaliqnya
Dia begitu pemurah untuk mempertahankan aqidahnya
Pemurah dalam memberi nasihat dan teguran
Sehingga dia sanggup menggadaikan hartanya
Bahkan nyawanya sendiri untuk melihat kalimah LAILAHAILALLAH
Kembali megah di muka bumi



Lelaki yang aku idamkan adalah seorang yang papa
Papa, Papa dalam melakukan perkara maksiat
Papa dalam ilmu-ilmu yang tak berfaedah dan bermanfaat
Papa memiliki akhlak mazmumah
Tapi dia cukup kaya dalam pelbagai ilmu pengetahuan
Dia begitu kaya memiliki ketinggian akhlak dan budi pekerti yang mulia
Dia begitu kaya dengan sifat sabar dalam mengharungi tribulasi kehidupannya
Dan dia seorang yang kaya dalam membina jati diri
Dia mahu menjadi seorang syuhada
Yang syahid di jalan Maha Esa

Persoalannya...

Masih adakah lelaki idaman itu??


Insyallah

Pasti ada insan seperti itu walaupun sukar untuk menemuinya :)


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

alamin313
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2010
Ahli No: 39521
Posting: 55
Dari: ajil,terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 04:52


salam...

lelaki yang ada ciri-ciri disebut pernah aku jumpa...

tapi bukan aku lah.....hehehe...

aku pernah jumpa lelaki sebaik tu iaitu orang yang pernah jadi pengerusi persatuan ikatan mahasiswa dekat . Aku....sekarang dia dah habis...

aku sebagai lelaki sendiri segan nak berbual dengan dia...ini pulak perempuan.......

wsalam.... :bye:


-----------------
Travelog Satu Perjalanan (masih banyak yang perlu ku cari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For alamin313Profil   Hantar PM kepada alamin313   Pergi ke alamin313's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-04-10 09:44


Pada 31-03-10 14:26 , znia80 posting:

!!! QUOTE !!!

insyaallah ada, tapi ia sukar untuk dtemuinyer,
seolah-olah mencari burung gagak yang berwarna putih

huhuhuhuhu
jwpnnya ada..znia ni salah seorangnya:).serius. jangan marah ye encik znia, my old friend.tak sangka jumpa kat sini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

drssm
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.03.2010
Ahli No: 39536
Posting: 33
Dari: kb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-04-10 11:15


lelaki baik untuk perempuan yang baik.....

perempuan baik untuk lelaki yang baik...

aku????? entahlah...hehehe tapi memang itu pun lelaki idaman aku..

hik3.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For drssmProfil   Hantar PM kepada drssm   Quote dan BalasQuote

znia80
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.03.2010
Ahli No: 39509
Posting: 38
Dari: petaling jaya, rantau panjang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-04-10 13:07


macam-macam cik amira ini
saya fakir dan banyak dosa, jika dipamerkan dosa2 saya nescaya
matilah pokok2 kat diunia ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For znia80Profil   Hantar PM kepada znia80   Pergi ke znia80's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-04-10 13:20


betul apa saya cakap. encik znia ni segak, kacak, macho, baik hati, berbudaya kerja dan juga busuk...hehe. busuk kat sini maksudnya handsome.heheheh...
jst kidding..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

znia80
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.03.2010
Ahli No: 39509
Posting: 38
Dari: petaling jaya, rantau panjang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-04-10 13:35


psiko saya ke ni,
jangan puji sangat, takut jatuh ke lembah syirik,

saya jumpa dengan lelaki perancis yang masuk islam dekat 10 tahun,
amalan dia jauh dengan saya yang dah islam berpuluh-puluh tahun,
ibadat, muamalat, muasyarat, akhlak dia jauh dengan kita dengan yang dah lama islam ni

moga Allah temukan saya dengan dia diakhirat kelak

Bookmark and Share

    


  Member Information For znia80Profil   Hantar PM kepada znia80   Pergi ke znia80's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-04-10 18:56


bukan psycho, saya cakap yang betul :)..ok semoga dipermudahkn..semoga jadi yang lebih hebat dr lelaki perancis tu.

errrr..sesiapa yang nak borang, boleh ambil kat saya.hehehe..gurau2 saja k.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

znia80
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.03.2010
Ahli No: 39509
Posting: 38
Dari: petaling jaya, rantau panjang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-04-10 21:21


nama dia salahuddin,
kami bermusafir bersama menyebabkan lelaki dari jepun ingin belajar agama islam dari kami,

moga Allah terima sijepun tu anut islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For znia80Profil   Hantar PM kepada znia80   Pergi ke znia80's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-04-10 21:28


Pada 26-01-09 00:36 , leeya89 posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki idaman…

Seorang lelaki yang aku idamkan
Ialah seorang buta,bisu, bakhil dan papa…
Biarlah dia seorang yang buta
Buta, Kerana matanya sunyi daripada melihat perkara-perkara maksiat dan lagha
Kerana matanya terpelihara daripada memandang aurat wanita ajnabi
Asalkan kedua matanya terang dalam memerhatikan keagungan ciptaan Allah
Asalkan dia celik dalam melihat kesengsaraan umat Islam di Palestin, Ambon, Bosnia dan seumpananya

Biarlah dia seorang bisu
Bisu, Bisu daripada pujuk rayu yang bisa menggoncang keimanan
Bisu daripada mengungkapkan ucapan yang bisa meracun fikiran
Bisu daripada perkataan yang bisa mendatangkan kekufuran
Asalkan bibirnya sentiasa basah mengingat Tuhan
Asalkan lidahnya tidak pernah lekang dari membaca Al-Quran
Asalkan dia petah membangkang kemungkaran
Dan lantang menyuarakan kebenaran

Lelaki yang aku idamkan ialah seorang yang bakhil
Bakhil, Bakhil dalam memberi senyuman
Pada wanita yang bukan mahramnya
Bakhil dalam meluangkan masa bertemu janji dengan wanita ajnabi yang boleh dinikahinya
Bakhil untuk menghabiskan wang hanya kerana seorang wanita yang tidak sepatutnya
Tetapi dia begitu pemurah meluangkn masanya untuk beribadah kepada Khaliqnya
Dia begitu pemurah untuk mempertahankan aqidahnya
Pemurah dalam memberi nasihat dan teguran
Sehingga dia sanggup menggadaikan hartanya
Bahkan nyawanya sendiri untuk melihat kalimah LAILAHAILALLAH
Kembali megah di muka bumi



Lelaki yang aku idamkan adalah seorang yang papa
Papa, Papa dalam melakukan perkara maksiat
Papa dalam ilmu-ilmu yang tak berfaedah dan bermanfaat
Papa memiliki akhlak mazmumah
Tapi dia cukup kaya dalam pelbagai ilmu pengetahuan
Dia begitu kaya memiliki ketinggian akhlak dan budi pekerti yang mulia
Dia begitu kaya dengan sifat sabar dalam mengharungi tribulasi kehidupannya
Dan dia seorang yang kaya dalam membina jati diri
Dia mahu menjadi seorang syuhada
Yang syahid di jalan Maha Esa

Persoalannya...

Masih adakah lelaki idaman itu??


huuu..lelaki idaman???dimanakah anda..kami tercari2...hik..hik..hik...
ps:sebelum dapat lelaki idaman kita kena jadi wanita idaman dulu...baru lelaki idaman akan pilih kita..hehehehe.. :-)
tak begitu??


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.132758 saat. Lajunya....