Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Laut yang tenang tidak menghasilkan nelayan berani

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 7 jam, 33 minit yang lalu


Cuti-Cuti Malaysia
Topik: Mana tempat yang best untuk family day?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Malaysia
    »» Mana tempat yang best untuk family day?

Please Mendaftar To Post


Oleh Mana tempat yang best untuk family day?

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 10:58


Assalamualaikum wr wbt

Salam semua..saya nak minta pendapat sahabat-sahabat kat sini. Family saya ada merancang untuk mengadakan 'Hari Keluarga'. Ni kira baru kali pertama nak buat sebab ahli keluarga dah semakin besar ( Alhamdulillah..setakat ni sudah 32 orang berumur dr setahun hingga 69 tahun)..

Jadi mana tempat dalam Semenanjung Malaysia ni yang sesuaiiiii bangat untuk adakan aktiviti keluarga ni ek..ni untuk 2 h 1 m saja...tak lama pun..

Kalau sesiapa ada kontek ke...boleh lah kongsi2 kat sini... :kelip:

Syukran 'alaik..

jasa anda amatlah dihargai

**kalau boleh lah kan..bagitahu lah tarikh yang sesuai sekali ye untuk ke tempat2 yang dicadangkan..yelakan..kat Malaysia ni kan banyak musim2nye... :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 21-01-09 11:10


Aha ... Wawa memang kerja Travel Agency .. Nak airline ticket? Cruises? Hotel..? Chalet..? Car services Atau apa-apa info tentang prcutian.. Nak tanya price ETC can refer to me .. Tlg2 kawan .. Hihi :-D


PS: Siapa2 yang nak pergi bercuti dan need more info can contact me yaa.. kalau boleh, attchd your personal budgets .. so senang nak buat kira-kira nanti ok .. :-)


-----------------
EVoLuSi .. BaNGKiT DaRi KeJaHiLaN...!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 11:13


salam..

ye ke wawa?

kalau boleh cerita lah kat sini apa cadangan wawa tu ek...price semua...boleh kongsi dengan sahabat ukhwah yang lain juga..

syukran..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 21-01-09 11:26


Wawa suka Langkawi sebab suka buat paragliding .. Lagak ala2 "Kluang girl" Hihi :-D

Apa2pun, yang penting budget kita .. Of course kita ada budget kan..?? dan kat mana agak2nya awak nak bercuti?.. Berapa ramai? Berapa lama? Bila..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 11:29


wah.. bestnya buat famili day..
Humm kalau orang bertanya kan pada saya..
pastinya saya nak promote negeri saya sendiri...
kalau untuk berkeluarga yang ramai-ramai ni..
better kat resort lah..
kat hotel tak berapa sesuai sangat..

saya cadangkan kak sitishairah pergi area pantai di kuantan..
Cherating beach.. :welcome:
kat situ banyak pilihan resort yang akak nak duduk..
homestay pun banyak..
harganya juga berpatutan..
dan ramai orang kita yang mengusahakannya..
boleh pilih kopok lekor sedap2.. :terliur:
boleh jenjalan juga kat kemaman.. :kelip:
pantai sana pun cantik juga..

kalau dari segi tarikh ni,
biasanya time cuti sekolah lah yang best..
tapi make sure kena booking tempat awal-awal..

hmm macam mana kak?
boleh pertimbangkan tak idea saya?
hehe.. happy holiday..

:bye:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 11:35


Disebabkan family saya ni tergolong dr umur setahun hingga 69 tahun..
ada 32 org semuanya ( tu kalau tak ajak saudara yang jauh2 lah..)

dan semestinya lah time cuti sekolah...dan maybe dalam masa 2 hari 1 mlm saja agaknya...tengok keadaan bagaimana...

budget tu...belum decide lagi..just nak tau place saja dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 11:38


he...syukran solehah..boleh dipertimbangkan...

cherating memang best pun kan..(bdsrkan experience org)..ok..akak buh dalam list..hehe...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 21-01-09 12:00


hhmm..saya lah kan..,saya nak sarankn siti shairah k RIAU...he..he..setelah puas berwisata k RIAU..,terus k negeri sebelah..(SUMATERA UTARA/MEDAN)..perjalanannya 12 jam saja..kat sana pula lagi banyak tempat yang cantik..ada danau toba, bras tagi,..pantai..dan macam-macam..he..he..kalau sampai RIAU, bagitahu ye..:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 12:03


aiseh...mulya..riau tu jauh benor lah....budget sure lari maa...
anyway thanks for the suggestion...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

e-zah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2008
Ahli No: 36268
Posting: 73
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 21-01-09 12:07


pergi lah pulau tioman 1 kepala 200 ikut pakej

Bookmark and Share

    


  Member Information For e-zahProfil   Hantar PM kepada e-zah   Quote dan BalasQuote

wirrna
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.12.2008
Ahli No: 36544
Posting: 31

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 14:42


kat mines resort city ok juga...walaupun pantai buatan tapi menarik dengan permandangan ala ala bali...dengan bilik2nya mengadap ke tasik....mesti ada kelainan bila siti berpeluang bercuti di situ.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wirrnaProfil   Hantar PM kepada wirrna   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 14:56


Pada 21-01-09 11:29 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

wah.. bestnya buat famili day..
Humm kalau orang bertanya kan pada saya..
pastinya saya nak promote negeri saya sendiri...
kalau untuk berkeluarga yang ramai-ramai ni..
better kat resort lah..
kat hotel tak berapa sesuai sangat..

saya cadangkan kak sitishairah pergi area pantai di kuantan..
Cherating beach.. :welcome:
kat situ banyak pilihan resort yang akak nak duduk..
homestay pun banyak..
harganya juga berpatutan..
dan ramai orang kita yang mengusahakannya..
boleh pilih kopok lekor sedap2.. :terliur:
boleh jenjalan juga kat kemaman.. :kelip:
pantai sana pun cantik juga..

kalau dari segi tarikh ni,
biasanya time cuti sekolah lah yang best..
tapi make sure kena booking tempat awal-awal..

hmm macam mana kak?
boleh pertimbangkan tak idea saya?
hehe.. happy holiday..

:bye:



salam..
setuju sangat-sangat..tapi bukan sebab saya ni anak pahang..
tapi saya dah biasa buat program ni tmpat2 yang soleha bagitahu 2..
memang best..tak ada lah lari bajet 2..
kena pandai pilih masa lah..
mn2 tempat, ct sek rate nya agak tinggi...
selamat mencari dan happy holiday..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 16:13


oo..ye ke ardani..
hm..bunyi macam best sangat tu...ok2..nanti saya survey..
syukran..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-01-09 16:25


hm
assalamualaikum siti shairah
dua tahun lepas kami ada buat family day di
RESIDENSE DESA LAGOON , PORT DICKSON...

best betul buat kat sana
memang happening lah....

kat sana swimming pool mesti ada lah
than ada disediakan tempat untuk barbeque kat tepi pantai
tempat sukaneka pun ada juga di tepi pantai...
laut nya landai saja dan best bangat mandi kat sana

boleh buat sukaneka acara kering & Basah
memang tak mengecawakan....hehe
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 17:10


Pada 21-01-09 11:26 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Wawa suka Langkawi sebab suka buat paragliding .. Lagak ala2 "Kluang girl" Hihi :-D

Apa2pun, yang penting budget kita .. Of course kita ada budget kan..?? dan kat mana agak2nya awak nak bercuti?.. Berapa ramai? Berapa lama? Bila..?


ha..kebetulan yang baik..langkawi kat mana yang best??saya dan family bercadang nak bercuti kat sana dalam bulan 5 @ awal bulan 6 ni..minta pendapat lah.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 17:13


Pada 21-01-09 10:58 , sitishairah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wr wbt

Salam semua..saya nak minta pendapat sahabat-sahabat kat sini. Family saya ada merancang untuk mengadakan 'Hari Keluarga'. Ni kira baru kali pertama nak buat sebab ahli keluarga dah semakin besar ( Alhamdulillah..setakat ni sudah 32 orang berumur dr setahun hingga 69 tahun)..

Jadi mana tempat dalam Semenanjung Malaysia ni yang sesuaiiiii bangat untuk adakan aktiviti keluarga ni ek..ni untuk 2 h 1 m saja...tak lama pun..

Kalau sesiapa ada kontek ke...boleh lah kongsi2 kat sini... :kelip:

Syukran 'alaik..

jasa anda amatlah dihargai

**kalau boleh lah kan..bagitahu lah tarikh yang sesuai sekali ye untuk ke tempat2 yang dicadangkan..yelakan..kat Malaysia ni kan banyak musim2nye... :sopan:



nak buat family day ni..apa cadangan aktivitinya?? nak melawat tempat2 menarik ke atau aktiviti sukaneka ke??kalau melawat tempat2 menarik tu, dalam tempoh 2 hari 1 malam ni..pergi melaka pun ok..dekat sikit..tempat pun banyak boleh pergi..naik eye on malaysia, beca, cruise ke..best saja kat sana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 17:22


salam...

terima kasih adekuwan83..nanti saya srvey...

to adieq85 : sebenarnya tak plan lagi...sama ada nak melawat or sukaneka...saya just nak kumpul info dan survey places yang best dulu...before buat meeting...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

johara
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2009
Ahli No: 36755
Posting: 3

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 13:51


bercuti di negeri kelantan pun menarik juga...selain terdapat banyak homestay yang menawarkan pakej penginapan keluarga,barbeque dll dengan harga berpatutan..anda sekeluarga juga akan berpeluang melawat tempat2 menarik yang terdapat di sini...seperti tempat menenun songket dan mencanting batik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For joharaProfil   Hantar PM kepada johara   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 26-01-09 20:40


Pada 21-01-09 11:26 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Wawa suka Langkawi sebab suka buat paragliding .. Lagak ala2 "Kluang girl" Hihi :-D

Apa2pun, yang penting budget kita .. Of course kita ada budget kan..?? dan kat mana agak2nya awak nak bercuti?.. Berapa ramai? Berapa lama? Bila..?


sounds exciting!!!... tapi nak contact agensi apa kat Langkawi buat aktiviti paragliding tu... InsyaAllah nak pergi bulan 3 ini..

ps.. alamak..rasa seriau lah pula.. takut pun ada...


-----------------
Keep Moving Forward


Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 00:04


family day? melalui pemerhatian.. kebanyakan tempat family day dibuat berhampiran tempat yang ada pantai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

solehen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2006
Ahli No: 25686
Posting: 90
Dari: sentul

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-01-09 14:45


buat kat langkawi, pantai cenang..best...tengok website langkawi

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehenProfil   Hantar PM kepada solehen   Pergi ke solehen's Website   Quote dan BalasQuote

FitRi_kAstuRi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4595
Posting: 54
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 08:16


Salam..

kita selalu tengok hutan dari bawah kan..xteringin ke nak tengok hutan dari atas??..ha..jwpnnya..Tree Top Walk di Ulu Sungai Sedim,Kulim Kedah..tapi tau tak Tree Top Walk(TTW) 2 ap?...TTW ni merupakan jambatan gantung yang dibina dibawah kanopi pokok-pokok dengan mghubungkan dari satu pokok ke satu pokok yang lain..pemandangannya..masyaAllah..ante try p dulu baru tau..;p

Bookmark and Share

    


  Member Information For FitRi_kAstuRiProfil   Hantar PM kepada FitRi_kAstuRi   Quote dan BalasQuote

mujahadah_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35601
Posting: 49
Dari: UKM, Bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-02-09 08:24


Salamualaikum

Terpulang pada sitishairah lebih suka bercuti di pantai atau sungai

bagi saya, saya lebih suka ke sungai. Sebab agak tertutup dari pandangan
orang ramai. Maksud saya, jika di sungai2 kita boleh cari bahagian yang agak terlindung. Sesuai untuk muslimat2 yang menjaga aurat mereka. Suasana nyaman, sejuk, dan boleh dengar suara2 penghuni hutan..Untuk buat sebarang aktiviti seperti game boleh sewa tempat kat situ. Saya biasa buat program kat sungai2 untuk program universiti. Harga berpatutan dan tempat pun selesa.
If berminat boleh lah PM saya.

Untuk di tepi pantai pula, tempat macam tu agak open dan susah kita nak cover aurat. lagipun agak panas bila tengah hari. Saya dan sahabat-sahabat muslimat yang lain tak berapa prefer if buat program kat tepi pantai.

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadah_solehahProfil   Hantar PM kepada mujahadah_solehah   Pergi ke mujahadah_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

advastrade
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35882
Posting: 55

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 14:36


salam..dalam keadaan islam yang begini pun masih nak bertanya kemanakah tempat yang seronok untuk family day??? apakah keadaan di luar itu sejahtera dan selamat untuk kita..banyak kejadian culik, rompak, bunuh, rogol dan sebagainya tidak kita atasi..sebaliknya pula yang kita fikirkan..sewajar nya kita fikirkan untuk mengubah keadaan kepada sejahtera dahulu barulah seronok untuk beristirahat kan??? tapi tak pelah..jika itu semua tak penting kan..selamat bercuti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For advastradeProfil   Hantar PM kepada advastrade   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 13:50


Pada 10-02-09 14:36 , advastrade posting:

!!! QUOTE !!!

salam..dalam keadaan islam yang begini pun masih nak bertanya kemanakah tempat yang seronok untuk family day??? apakah keadaan di luar itu sejahtera dan selamat untuk kita..banyak kejadian culik, rompak, bunuh, rogol dan sebagainya tidak kita atasi..sebaliknya pula yang kita fikirkan..sewajar nya kita fikirkan untuk mengubah keadaan kepada sejahtera dahulu barulah seronok untuk beristirahat kan??? tapi tak pelah..jika itu semua tak penting kan..selamat bercuti..


Saya rasa..
sitishairah hanya jujur ikhlas menanyakan idea dan pendapat dari sahabat...

Beginilah..
Ambil saja sebagai satu pandangan tanpa memikirkan sebab Kenapa dan mengapa..
Bila dikatakan keadaan diluar sana..
Adakah tidak selamat?
Kalau di rumah pula..
Adakah selamat 100%?
kat mana-mana pun sama..
Memangla kat luar tu risikonya lebih..
tapi kita bukan keseorangan kan?
Saya pasti bila kita beramai-ramai ni..
Hubungan itu pastinya lebih akrab..
yang muda menjaga yang tua..
dan yang tua memerhati pada yang muda..

Bila dikaitkan dengan islam..
Saya pasti islam menyuruhkan umatnya agar tidak berpecah belah..
Dan mengeratkan tali silaturahim juga antara sifat yang Allah suka..
Maka tidak perlu lah kita pertikaikan apa yang kita lakukan jika tujuannya baik kerana silaturahim..
Apatah lagi yang mempunyai pertalian darah..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 14:38


Pada 10-02-09 14:36 , advastrade posting:

!!! QUOTE !!!

salam..dalam keadaan islam yang begini pun masih nak bertanya kemanakah tempat yang seronok untuk family day??? apakah keadaan di luar itu sejahtera dan selamat untuk kita..banyak kejadian culik, rompak, bunuh, rogol dan sebagainya tidak kita atasi..sebaliknya pula yang kita fikirkan..sewajar nya kita fikirkan untuk mengubah keadaan kepada sejahtera dahulu barulah seronok untuk beristirahat kan??? tapi tak pelah..jika itu semua tak penting kan..selamat bercuti..


erk...xsgka pula soalan saya tu boleh timbulkan soal ni?siapa yang tidak risaukan pasal keselamatan?semua org risau kan...tapi tak adalah sampai tak boleh nak bercuti langsung agaknya..

**advastrade mungkin tak berani nak beristirehat agaknya..selagi Malaysia tak sejahtera...(ada ke tempat kat dunia ni yang betul-betul sejahtera ek)

Pada 19-02-09 13:50 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!


Saya rasa..
sitishairah hanya jujur ikhlas menanyakan idea dan pendapat dari sahabat...

Beginilah..
Ambil saja sebagai satu pandangan tanpa memikirkan sebab Kenapa dan mengapa..
Bila dikatakan keadaan diluar sana..
Adakah tidak selamat?
Kalau di rumah pula..
Adakah selamat 100%?
kat mana-mana pun sama..
Memangla kat luar tu risikonya lebih..
tapi kita bukan keseorangan kan?
Saya pasti bila kita beramai-ramai ni..
Hubungan itu pastinya lebih akrab..
yang muda menjaga yang tua..
dan yang tua memerhati pada yang muda..

Bila dikaitkan dengan islam..
Saya pasti islam menyuruhkan umatnya agar tidak berpecah belah..
Dan mengeratkan tali silaturahim juga antara sifat yang Allah suka..
Maka tidak perlu lah kita pertikaikan apa yang kita lakukan jika tujuannya baik kerana silaturahim..
Apatah lagi yang mempunyai pertalian darah..



terima kasih halesolurun_84...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 14:55


Sama-sama..
happy holiday ye kak... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.104033 saat. Lajunya....