Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 17 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Nak Merisik Si Dia...


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Nak Merisik Si Dia...

Please Mendaftar To Post


Oleh Nak Merisik Si Dia...

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 08:23


Assalamualaikum

Alhamdulillah… saya nak tau pandangan dan cadangan dari semua warga ukhwah yang telah berkahwin khasnya… yang lain pun boleh juga beri pandangan… :welcome:

Saya sekarang sudah mempunyai pasangan untuk dijadikan teman hidup (permaisuri hati saya) hehe… Saya kenal dia hampir enam bulan, sebenarnya dia ni adalah rakan sekolah saya dulu masa tingkatan enam… dengan izin Allah dipertemukan semula selepas lima tahun … juga salah seorang warga setia di ukhwah :sopan:

Saya ber cadang nak hantar wakil untuk merisik dia, untuk maklumat semua, saya sekarang bekerja di Pahang dan calon isteri saya ni sekarang menetap nun di negeri Sabah, negeri di bawah bayu…

Pendapat saya, saya just wakilkan kenalan keluarga saya disana untuk pihak saya… dan saya juga berpendapat hendak menulis surat kepada pihak keluarga bakal isteri saya tentang niat saya untuk merisik….

Apa syor atau pandangan kalian semua…. :berfikir:


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

e-zah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2008
Ahli No: 36268
Posting: 73
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 21-01-09 09:31


macam zaman dulu-dulu pula nak tulis-tulis surat apa susah sangat saudara bagi tau parent suruh parent call parent perempuan lepas itu cerita lah nak pergi merisik den pilih tarikh dan masa hantar wakil mudah kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For e-zahProfil   Hantar PM kepada e-zah   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 21-01-09 10:27


Ha ah .. :-D Setuju dengan E-zah .. kalau boleh, berhubung terus dengan wali family perempuan tu .. Jaga adab dan Syariat Islam tau .. :-) ..

Selamat berjaya ... nanti boleh lah makan nasi minyak free ...!! Hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 10:34


Wah.. nanti bolehlah ramai-ramai pergi rombongan ke jerantut nanti.. hehe.. sabah jauh sangat maa... :-P
Moga Allah permudahkan niat suci luqiem.. Jangan tunggu lama-lama tau.. :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-01-09 11:28


Dari tulis surat baiklah tulis email cepat sampai..ehehehe...gurau saja...Lagi gentleman kalau empunya diri datang ke sabah..sebagai tanda anda bersedia untuk bersaudara dengan keluarganya walaupun jauh beribu batu,nak mengeratkan silaturrahim..first impression adalah sangat penting..cewahh..saya bagi nasihat.,macam ada pengalaman pula..ehehe..Tapi kalau saya jadi si dia,saya lebih prefer org yang nak melamar kita tu datang memperkenalkan dirinya dulu,disebabkan jauh bolehlah bawa parent/adik beradik/saudara tua terus..lagipun merisik saja kan..bakal zaujah anda pun boleh bagitahu sendiri parentnya pasal kedatangan anda,kemudian disusuli dengan telefon...


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 11:32


saya hari tu perantaranya abang dia saja.. lepas itu baru lah ahli keluarga dia datang ke rumah.. tapi yang bestnya, masa merisik pun si dia datang jugak.. hehehe.... tahniah luqiem... boleha lah pergi knduri.. jerantut, dekat ni... hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

e-zah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2008
Ahli No: 36268
Posting: 73
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 21-01-09 11:46


kalau e-zah lebih suka family lelaki yang datang or wakil dia...yang empunya diri xdatang pun tak apa tunjukkan sikit lah adap dan sopan kita orang timur biar orang tua-tua yang uruskan

Bookmark and Share

    


  Member Information For e-zahProfil   Hantar PM kepada e-zah   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 21-01-09 11:50


salam..
ada baiknya anda bagi tau keluarga dia tentang niat anda tu,,kalau boleh orangtua anda pun menghubungi keluarga dia dan bagitahu..ada baiknya dan untuk meringankn beban sebab jauh..,saat merisik, anda datang sekali..kadang-kadang orangtua perempuan nak tengok bakal menantu dan tu halal..boleh..lagi jimat duet..sebab kalian jauh...
semoga berjaya..kalau jadi nanti, jangan lupa jemput kita kita ya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 12:21


Alhamdulillah, dah nak mendirikan rumahtangga ye, tahniah.
Nampaknya bertambah lagi warga negeri dibawah bayu di ukhwah ni.. :welcome: :welcome:

Saja nak berkongsi pengalaman dengan saudara luqiem tapi bukan kisah saya yang kahwin tau..tapi kakak saya. Abang ipar saya orang kedah, so masa dia nak merisik tu dia cuma mengantar wakil ke rumah merisik dan terus meminang. yelah, kalau nak bawa ahli keluarga of course memerlukan ongkos yang banyak. Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar. Abang ipar saya hanya datang kerumah masa hari pernikahan dan perkahwinan, dan masa tulah buat pertama kali melihat wajahnya..pemalu bangat. tanya sepatah, jawab sepatah. :sopan:

kepada luqiem, semoga dipermudahkan segala urusan. nak tanya sikit, bakal zaujah tu menetap di daerah mana ya??? :-?


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Addin_Shah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36668
Posting: 25
Dari: selangor

thailand   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 12:32


Ambo dulu, pihak lelaki telefon wali ambo dulu. lepas itu datang merisik, terus tunang.. Sonang..

Merisik, kemudian bertunang lebih mudah. Tambahan pulak yang di sana jauh, yang di sinun kat semenanjung..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Addin_ShahProfil   Hantar PM kepada Addin_Shah   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 650
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 13:43


heh..macam zaman dulu kala pulak anta surat..
tulis surat,lepas itu hantar pakai burung..cnfirm xsampai... :-P

bagitahu melalui tpn lagi senang..suruh org tua enta tpn keluarga si perempuan...bincang dalam tpn bagaimana?..

kalau nak lagi senang..merisik saja guna tpn yang ada 3G..canggihnyer... :-D


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 15:56


!!! QUOTE !!!

Alhamdulillah, dah nak mendirikan rumahtangga ye, tahniah.
Nampaknya bertambah lagi warga negeri dibawah bayu di ukhwah ni..

Saja nak berkongsi pengalaman dengan saudara luqiem tapi bukan kisah saya yang kahwin tau..tapi kakak saya. Abang ipar saya orang kedah, so masa dia nak merisik tu dia cuma mengantar wakil ke rumah merisik dan terus meminang. yelah, kalau nak bawa ahli keluarga of course memerlukan ongkos yang banyak. Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar. Abang ipar saya hanya datang kerumah masa hari pernikahan dan perkahwinan, dan masa tulah buat pertama kali melihat wajahnya..pemalu bangat. tanya sepatah, jawab sepatah.

kepada luqiem, semoga dipermudahkan segala urusan. nak tanya sikit, bakal zaujah tu menetap di daerah mana ya???


Bakal zaujah saya orang Tawau... ;-) ;-)


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 07:37


Bakal zaujah saya orang Tawau... ;-) ;-)



Tawau.. :-o :-o ..eh, kebetulan saya pun orang tawau..
tawau area mana tu?. tak sangka, bakal zaujah sekampung dengan saya pula.. :sopan: :sopan:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 07:48


pengalaman saya, bawa terus family datang kenal2 dulu..masa tu tak kenal lagi secara face to face dengan mak abah eh, tapi segan sikit nak pergi seorang... mak saya beriye2 nak pergi..terus kami pergi satu family beraya....
lepas itu baru lah my parents susuli dengan calling2 bila si beliau da kompom kan yang family nya nak terima kedatangan kami...datang lah kami bawa cincin....dan setup tarikh dan masa nak tunang 6 minggu lepas itu.. begitu lah pengalaman saya..


ni nak tambah ajinomoto sikit...
tiba-tiba seminggu seblom tunang, beliau tiba-tiba memutuskan risikan dan tak mahu bertunang tanpa angin tanpa ribut....alasan nya kata saya ni macam-macam salah...
upe eh kantoi selepas itu beliau da ada affair dengan laki lain dimana beliau kawan saya jugak..... ek eellleeeee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 10:28


ye ke akasia? ciannyer... tak mengapa sabo2.. ada hikmah tu... saya terima cicin risik cuma 2 minggu lepas tu bertunang... banyak benda nak siapkan dalam masa dua minggu.. akhirnya sah jugak jadi tunang org... insyaallah bulan 7 kawin...
pada luqiem jangan tunang lama2 nanti susah.. banyak dugaan ni.... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 650
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 10:44


kecian akasia... :-(

relax my friend..bunga bukan sekuntum...

kat kodai banyak.. :-D


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 10:52


!!! QUOTE !!!

Tawau.. ..eh, kebetulan saya pun orang tawau..
tawau area mana tu?. tak sangka, bakal zaujah sekampung dengan saya pula..


Tak jauh dari bandar Tawau... Area Bombalai... Ladang Table... :-D :-D


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 11:33


OOO..SABAH... saya sampai sekarang sibuk nak memikirkan teman hidup..even da bkawan sampai 6 7 tahun tapi masing-masing sibuk.. dan now saya d smenannjung beliau d sabah..beru posting mengajar sana...jauh beno..saya pula posting sini...masing-masing terikat dengan kementerian dan pjanjian untuk beberwpa tahun before sah..sekarang tak boleh nak pindah or minta tukar mana-mana..erm..tu yang saya malaz nak fikir..dan beliau pula sampai sekarang menunggu agaknya prosuder seterusnya..kami tak pernah cakap apa-apa pasal hal ni tapi dr gerak geri kami (ada kawan-kawan buat gossip jugak) tnyata kami macam serasi..tapi tak taula nak cakap apa lagi.. jarak da menjauhkan kami.. kadang-kadang terpikir betapa jika beliau ada terjumpa sesiapa d sana saya redha untuk mengundur diri..erm...ya tuhan..tak tau nak buat apa macam ni...argh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 12:08


Pada 22-01-09 10:52 , Luqiem posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Tawau.. ..eh, kebetulan saya pun orang tawau..
tawau area mana tu?. tak sangka, bakal zaujah sekampung dengan saya pula..


Tak jauh dari bandar Tawau... Area Bombalai... Ladang Table... :-D :-D



erm, keciknya dunia ni..area bombalai & ladang table tu memang dekat dengan kampung saya..kalau bakal zaujah tu tahu kampung sungai imam, memang dekatlah tu. :sopan:

dulu saya bersekolah dari darjah 1 - 6 kat Sekolah Rendah Melayu Bombalai. form 1-3 kat sekolah menengah kebangsaan abaka, ladang table. :kelip: compom bakal zaujah tu tahu :-P jangan-jangan saya kenal bakal zaujah tu.. 8-)

so, bila nak pergi merisik ni?..


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 12:20


!!! QUOTE !!!

erm, keciknya dunia ni..area bombalai & ladang table tu memang dekat dengan kampung saya..kalau bakal zaujah tu tahu kampung sungai imam, memang dekatlah tu.

dulu saya bersekolah dari darjah 1 - 6 kat Sekolah Rendah Melayu Bombalai. form 1-3 kat sekolah menengah kebangsaan abaka, ladang table. compom bakal zaujah tu tahu jangan-jangan saya kenal bakal zaujah tu..

so, bila nak pergi merisik ni?..


Dunia ni memang kecil saja... kita lagilah kecilnyer... apatah lagi kuma-kuman di dalam tanah yang langsung tak nampak.. :lol: :lol:

:oops: Opppss lari tajuk pulak... :-D :-D

Insyaallah dalam tahun ini juga... doakan supaya semuanya berjalan dengan baik... Amin...


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 13:28


Pada 22-01-09 07:37 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Bakal zaujah saya orang Tawau... ;-) ;-)



Tawau.. :-o :-o ..eh, kebetulan saya pun orang tawau..
tawau area mana tu?. tak sangka, bakal zaujah sekampung dengan saya pula.. :sopan: :sopan:



haaa kak sadiqah..try ingat-ingat balik mmber2 sekolah dulu..kot2 lah
tiba-tiba saja saya kena p sn makan ns minyak akak :lucu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 16:14


Pada 22-01-09 13:28 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-01-09 07:37 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Bakal zaujah saya orang Tawau... ;-) ;-)



Tawau.. :-o :-o ..eh, kebetulan saya pun orang tawau..
tawau area mana tu?. tak sangka, bakal zaujah sekampung dengan saya pula.. :sopan: :sopan:



haaa kak sadiqah..try ingat-ingat balik mmber2 sekolah dulu..kot2 lah
tiba-tiba saja saya kena p sn makan ns minyak akak :lucu:


patutlah tersedak-sedak, rupa-rupanya ada org org sebut nama kita. :sopan: nak makan nasi minyak akak ye?..boleh, jemput datang rumah, akak buatkan nasi minyak seperiuk besar untuk ardani, tak habis makan, siap :jangan: :-D


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 16:16


Alhamdulillah... banyak juga info dan maklumat yang saya dapat... ada juga yang buat kajian... thank you SO MUCH... if ada lagi silakan...


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 08:42


wah bila saya baca topik ni rasa gatal tangan juga nak menyampuk...lagipula dah lama tak dapat join uc ni..ni baru terlepas dapat online...ehmm saudara luqiem...apa juga yang berlaku teruskan dengan usaha anda...buat lah yang terbaik...kalau dah jodoh biar jarak berjuta batu insyaAllah akan pasti ketemu juga kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 10:50


Pada 25-01-09 08:42 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

wah bila saya baca topik ni rasa gatal tangan juga nak menyampuk...lagipula dah lama tak dapat join uc ni..ni baru terlepas dapat online...ehmm saudara luqiem...apa juga yang berlaku teruskan dengan usaha anda...buat lah yang terbaik...kalau dah jodoh biar jarak berjuta batu insyaAllah akan pasti ketemu juga kan..


yup... betul itu...
insya Allah.. mudah-mudahan.. kami warga ukhwah doakan.. semoga di permudahkan segala urusan mu.. Ameen.. Insya Allah..
benda baik ini jangan di lengah2kan ye.. :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 13:45


doa saja banyak-banyak semoga dipermudahkan segalenya oleh Allah..
chaiyokk2!!
hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 15:05


benda yang baik harus di segerakan,moga-moga ke jinjang pelamin....hehehehe apapun tahniah ana ucapkan :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 16:08


salam..
lakukanlaa dengan cara yang mudah dan berlandaskan agama...
sesungguhnya Islam itu mudah dan tidak sesekali menyusahkan...
selamat mencuba..
wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 16:12


cepat-cepatlah merisik nanti terlepas kat tangan org lain..jangan menyesal kemudian hari..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 16:32


bro...don't think2. just do it...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 17:23


...nak menggatal tangan jugalah... :kelip: macam mana pula kalau org sabah merisik org KL ye???...jauh ni..

p/s : untuk seseorang dalam ukhwah ni jangan marah ye, bukan nak cepat-cepat nak kawin....saja saja nak tau.....hehe


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 11:05


Salam...saudara luqiem,nak tanya lah.siapa bakal zaujah yang dikatakan salah seorang warga setia di ukhwah ni?hehe.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 12:57


salam....

kak dan suami mendoakan agar dipermudahkan urusan dan semoga BERJAYA :)

bakal tu orang ukhwah ye... ehehehe....musti dia boleh baca HARAPAN MENGGUNUNG dari seorang yang bernama 'kakak' ni.. ehehehe...;)

adikku sayang....
permudahkanlah... peringankanlah..... mudah mudahan lapang juga urusanmu setelah bernikah nanti. bincang memolek dengan kedua ayah bonda... mohonkan pandangan mereka.. dan utarakan juga kehendakmu selembutnya... mudah mudahan lembut hati keduanya menerima perancanganmu membina mahligai berteraskan ISLAM.....doa doa sentiasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 09:03


!!! QUOTE !!!

Salam...saudara luqiem,nak tanya lah.siapa bakal zaujah yang dikatakan salah seorang warga setia di ukhwah ni?hehe.


Bak kata Siti Nurhaliza... Biarlah Rahsia ;-) :-D


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 09:07


Pada 28-01-09 09:03 , Luqiem posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Salam...saudara luqiem,nak tanya lah.siapa bakal zaujah yang dikatakan salah seorang warga setia di ukhwah ni?hehe.


Bak kata Siti Nurhaliza... Biarlah Rahsia ;-) :-D



jangan-jangan sadiqah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 09:18


!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!
Salam...saudara luqiem,nak tanya lah.siapa bakal zaujah yang dikatakan salah seorang warga setia di ukhwah ni?hehe.


Bak kata Siti Nurhaliza... Biarlah Rahsia



jangan-jangan sadiqah?


Opppssss.... Salah :-D :-D

Adalah Hamba Allah seorang tuuu...


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 250
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 28-01-09 09:25


Assalamualaikum,

Luqiem, mudah-mudahan dipermudahkan.
Secara adatnya merisik diwakilkan kepada orang-orang tua yang akrab dengan keluarga, disusuli dengan meminang dan bertunang.

Tapi mengambil kira jarak yang jauh, rasanya boleh dilaksanakan 3 in 1- merisik + meminang + bertunang jika sudah hampir dengan walimah (supaya tempoh bertunang tidak terlalu lama).

Ada juga yang melaksanakan 3 in 1 melalui telefon, bersua muka semasa akad nikah dan walimah sahaja, asalkan dibincang secara baik, dipelihara adat, diutamakan syariat, insya Allah, akan sempurna segala hajat.

Selamat Melalui Saat-saat Indah.
Welcome to Husbands Club!

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 09:59


Pada 28-01-09 09:18 , Luqiem posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!
Salam...saudara luqiem,nak tanya lah.siapa bakal zaujah yang dikatakan salah seorang warga setia di ukhwah ni?hehe.


Bak kata Siti Nurhaliza... Biarlah Rahsia



jangan-jangan sadiqah?


Opppssss.... Salah :-D :-D

Adalah Hamba Allah seorang tuuu...



entah-entah shimaku...hehe.betul tak?

mis shimaku jangan marah k. :jangan:


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 11:44


Pada 28-01-09 09:59 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!




entah-entah shimaku...hehe.betul tak?

mis shimaku jangan marah k. :jangan:



saya ke?? alamak :lol: yang tu kena tanya saudara luqiem lah..dia saja yang tahu tu agaknya.... :sopan:


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 11:55


Pada 28-01-09 11:44 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-01-09 09:59 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!




entah-entah shimaku...hehe.betul tak?

mis shimaku jangan marah k. :jangan:



saya ke?? alamak :lol: yang tu kena tanya saudara luqiem lah..dia saja yang tahu tu agaknya.... :sopan:



hehe...saja nak usik mis shimaku.da tanya saudara luqiem tapi dia kata 'biarlah rahsia'.tak mengapa,kita tunggu and lihat k.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 11:59


Pada 28-01-09 11:55 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-01-09 11:44 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-01-09 09:59 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!




entah-entah shimaku...hehe.betul tak?

mis shimaku jangan marah k. :jangan:



saya ke?? alamak :lol: yang tu kena tanya saudara luqiem lah..dia saja yang tahu tu agaknya.... :sopan:



hehe...saja nak usik mis shimaku.da tanya saudara luqiem tapi dia kata 'biarlah rahsia'.tak mengapa,kita tunggu and lihat k.



betul tu betul..kita tunggu siapa yang dia nak merisik tu...mesti dia bagi tahu kelak kalau dah berjaya kan... :-D
saudara luqiem...bagaimana????


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 12:06


seeloknya benda macam ni baik dari keluarga sendiri..lagi senang..kalau org lain ni, kadang-kadang maklumat yang nak diberi tu salah atau dia tak tahu..tak payah lah bersurat2 tu..ambil masa dan buang masa saja..kalau masalah pada jarak..ambil inisiatif yang cepat, call pihak perempuan..mula-mula awak call ayah dia dan katakan hasrat awak tu..lepas tu biarkan wakil awak yang berbincang pasal merisik tu dengan pihak sana..takkanla awak yang nak buat agaknya..merisik dalam telefon saja..bertunang tu kalau nak buat juga, buatla sebelum nikah tu..untuk memudahkan urusan dan menjimatkan kos..nak ke sabah tu dah jauh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 14:07


!!! QUOTE !!!

betul tu betul..kita tunggu siapa yang dia nak merisik tu...mesti dia bagi tahu kelak kalau dah berjaya kan...
saudara luqiem...bagaimana????


Insyaallah... Saya akan bagi tau kelak siapa bakal zaujah saya tu... yang penting sekarang terima kasih di atas sokongan dan galakkan daripada warga ukhwah semua...Doakan semoga dipermudahkan segala urusan... :-)

Memang banyak ujian yang terpaksa dihadapi... penuh dengan emosi dan perasaan... Alhamdulillah, semoga Allah beri saya kekuatan dan kesabaran dalam ujian-ujian tersebut.... Amin...


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 08:04


ehem..patutlah dalam beberapa hari ni saya asyik tersedak, rupa-rupanya nama saya disebut2 disini..

kepada keduanya, akak ucapkan semoga bertemu jodoh dan dipermudahkan segalanya. kalau nak buat majlis, jangan lupa invite akak, bukan jauh sangat pun jaraknya, memang kawasan kediaman dan bakal zaujah itu sendiri akak kenal. insyaallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 08:51


Rasanya jue dapat teka ni, siapa bakal zaujah Luqiem..... :berfikir:
pernah stay sabah kan??? org semenanjung kan Luqiem ini???
duduk Bombalai tu rasanya jue tahu.... :-D :-D :-D

***Biarlah rahsia...***


P/S : kak sadiqah orang sungai imam ke??


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 09:17


Pada 29-01-09 08:51 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Rasanya jue dapat teka ni, siapa bakal zaujah Luqiem..... :berfikir:
pernah stay sabah kan??? org semenanjung kan Luqiem ini???
duduk Bombalai tu rasanya jue tahu.... :-D :-D :-D

***Biarlah rahsia...***


P/S : kak sadiqah orang sungai imam ke??



yup, akak tinggal d kampung sungai imam, tapi sekarang menumpang di pandan jaya. :sopan:

tahu ke kampung tu?


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 09:29


!!! QUOTE !!!

Rasanya jue dapat teka ni, siapa bakal zaujah Luqiem.....
pernah stay sabah kan??? org semenanjung kan Luqiem ini???
duduk Bombalai tu rasanya jue tahu....    

***Biarlah rahsia...***


Saya memang asal semenanjung.... pernah duduk sabah (1996 - 2006)
menuntut ilmu kat sana 8-)


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 09:47


!!! QUOTE !!!

Saya memang asal semenanjung.... pernah duduk sabah (1996 - 2006)
menuntut ilmu kat sana

dah agak dah....jangan lupa invite ye.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 09:49


!!! QUOTE !!!

yup, akak tinggal d kampung sungai imam, tapi sekarang menumpang di pandan jaya.

tahu ke kampung tu?
ramai saudara duduk tawau dan ada juga duduk sungai imam.....
akak pun kenal agaknya...dulu pun sekolah kat SMK Abaka....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 10:38


menarik topik ni ye... luqiem ramai dah yang kenal bakal zaujah tu... deme semua doh tau ni.. kome nak tau juga... hehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 19:00


Pada 29-01-09 09:49 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

yup, akak tinggal d kampung sungai imam, tapi sekarang menumpang di pandan jaya.

tahu ke kampung tu?
ramai saudara duduk tawau dan ada juga duduk sungai imam.....
akak pun kenal agaknya...dulu pun sekolah kat SMK Abaka....


SMK Abaka??hm,pernah dengar nama sekolah ni...nak tanya,mis jue_effendy kenal tak malikhatin jamilah?


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 19:15


Pada 29-01-09 10:38 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

menarik topik ni ye... luqiem ramai dah yang kenal bakal zaujah tu... deme semua doh tau ni.. kome nak tau juga... hehe....


betul..betul..betul.. :sopan:

p/s: mas_ayu.. kome di jerantut ni.. deme di mana?uhuhu.. :-D :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 22:21


salam alaik.
ehehe.. wah, meriah topik ni.
nak menempel juga lah..

ait..sadiqah..mu kat sini ye?
hehe..

merisik..emmm...
ss pernah buka topik..
apabila diri ini dirisik...macam tu lah agaknya bunyinye.
tak berapa ingat..lama dah.. tapi, dalam raudhah.com
hehe..

ginilah... kok nak merisik.
kena p datang rumah.
tengok bakal zauj au zaujah.
make it simple ;)

foloow the rules...
jangan langar undang-undang..nanti kena saman,
so that.... berhati-hati di lelorong sunyi..
jejalan raya..

wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 11:28


saya cadangkankan janganla pakai surat.kita ada adab yang baik.carila yang terbaik selain dari itu.suruh keluarga yang pergi.walaupun jauh sekalipun, itu kan semuanya untuk diri awak


-----------------
د سيني برمولا سڬالاڽ


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 01-02-09 14:30


Salam Alaik

terus pergi rumah. mungkin agak jauh untuk pergi, tapi at least ada ahli keluarga yang terus ke rumah bakal zaujah untuk merisik. kalau kita terus ke rumah...sekurang2nya kedatangan kita dapat menunjukkan keikhlasan kita terhadap anak pompuannya.

actually ia sangat simple, saudara luqiem jangan memeningkan kepala sangat. discuss with your family, apa yang mereka harus buat. jika perlu, minta no telefon family bakal zaujah, and discuss dengan mereka juga.



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 15:28


betoi2....bia family sama family yang setup..... rasa-rasa mesti lagi mudah..tak payah pening2... mana tahu agaknya tiba-tiba family perempuan datang semenanjung pulak..huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.155134 saat. Lajunya....