Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup . Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: dosa dan taubat serta pandangan kita


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» dosa dan taubat serta pandangan kita

Please Mendaftar To Post


Oleh dosa dan taubat serta pandangan kita

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-01-09 10:54


Kita patut bersyukur kalau dia berubah. beri peluang untuk dia perbaiki kesilapannya. dan bersangka baik lah padanya. lagipun, siapa kita untuk menghakiminya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-01-09 15:13


bagi saya sekurang-kurangnya seseorang itu cuba untuk melakukan solat taubat dan insaf. jangan tak insaf langsung, pintu taubat itu sentiasa terbuka tapi biarlah yang taubat yang sebenar2nya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 19-01-09 09:55


AssaLamu'aLaikum .. all lovely members ..

Hm .. setuju pada hijrah_nasuha, Wawa termasuk dalam kategori nak bertaubat tapi tak concern .. But to me, memang susah nak taubat ni .. macam Wawa .., dah 25tahun bergelumang dengan hidup tanpa undang-undang dan now.. baru nak start untuk biasakn diri dengan kehidupan islam .. rasa macam baru peluk Islam ..

Dulu, org ikut apa kita cakap.. arahkan .. Kita ego, hot temper .. rasa diri bagus dan sentiasa betul tapi bila dah balajar Agama sikit-sikit ni, barulah tahu .. sebenarnya taubat ni kena concern dari hari ke hari ..

Semalam, Wawa dbantu suami menyenaraikan perubahan yang bakal Wawa buat dalam masa 2 minggu termasuk solat tepat waktu dan tak marah2 .. Wawa sendiri ada keinginan untuk ubah diri, bertaubat tapi .. tak tahu lah kekuatan Wawa macam mana .. Wawa difahamkan, kita kena kuatkan iman dulu .. baru well concern about the others .. Am i right ..??

semoga kita sama-sama sentiasa dberi kekuatan d bawah perlindungan-NYA.. Amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 19-01-09 12:34


Tak perlu melihat pada org lain. Nilai saja diri sendiri. Siapa yang disini 24jam tidak membuat sebarang perkara dosa? Siapa yang melakukan solat taubat sentiasa dan juga beristigfar selalu? banyak betul yang perlu diperbaiki dalam dr sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 20-01-09 11:46


Pada 19-01-09 09:55 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

AssaLamu'aLaikum .. all lovely members ..

.. sebenarnya taubat ni kena concern dari hari ke hari ..



semoga kita sama-sama sentiasa dberi kekuatan d bawah perlindungan-NYA.. Amin.


wawa, apa tu 'sebenarnya taubat ni kena concern dari hari ke hari?'
tak berapa faham..huhu


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10098 saat. Lajunya....