Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
We can't change the past, but we can change the future.
-- Anonymous

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 1 hari, 48 minit yang lalu
Muslim1987: 7 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: apa yang anda lakukan bila......


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» apa yang anda lakukan bila......

Please Mendaftar To Post


Oleh apa yang anda lakukan bila......

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 13:59


salam..
apa yang anda lakukan bila...
i)dapat miscall dari nombor yang tak kenal
ii)selalu kena kacau(m.call,call etc.) dengan orang kita tak kenal..especially time tengah tidur.. :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

Addin_Shah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36668
Posting: 25
Dari: selangor

thailand   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 14:09


i) Abaikan saja. Sebab nanti melarat. Jadi cintan2 pulak.
ii) Tukar nombor lah lagi senang.... Senang cerita. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Addin_ShahProfil   Hantar PM kepada Addin_Shah   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 14:14


ii) Tukar nombor lah lagi senang.... Senang cerita. :)

tak boleh...sayang nombor..dah lama guna...huhu..ada cara lain??hehe :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 15-01-09 14:45


hhmm..kalau no itu2 juga yang kacau..buat-buat tak tahu saja..kalau dia kacau waktu tidur..senyapknla hp tu...hhmm..biarkan saja..kalau dilayan..makin menjadi..tak layan letih sendiri..dia berhenti dan berharap bergi dan xganggu lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 16:12


Salam, kalau nombor yang sama juga suka mengacau simpan nombor tu dalam senarai dan buat nombor tu ringing tone yang susah nak dengar. Jangan angkat, lama-lama dia akan bosan sendiri. Tak berbaloi nak tukar nombor, tak pasal-pasal kena sms semua orang pasal nombor baru disebabkan oleh seorang hamba allah tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 16:21


kalau jue, bila no tu call, jue akan minta adik jue yang sambut dan cakap tu no dia....kebanyakannya memang takkan ganggu lagi....kecuali org tu kenal kita dan sengaja nak ganggu, dia takkan stop juga....kalau kes ini, biasanya jue akan ancam nak report kat polis.... :lol: :lol:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 16:52


Pada 15-01-09 13:59 , nur_kasih511 posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
apa yang anda lakukan bila...
i)dapat miscall dari nombor yang tak kenal
ii)selalu kena kacau(m.call,call etc.) dengan orang kita tak kenal..especially time tengah tidur.. :berfikir:


kalau dapat mcall dari nombor yang tak kenal..
:bunga: buat tak tahu @
:bunga: akan mesej dia tanya siapa dan nak apa..
:bunga: kalau kawan-kawan yang main-main..cukup 3 kali tanya secara baik..lepas itu saya buat tak tahu atau kena marah dengan saya..

kena kacau..
:bunga: jawab dengan malas @ marah saja dia
:bunga: time tidur pula..matikan hp bila dia call..jawab pun malas2 saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

qing_er
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2004
Ahli No: 6711
Posting: 45
Dari: Pontian,Johor D.Takzim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 17:34


-Kalau kadang-kadang dia misscall saya biarkan saja... anggap salah number...

-Tapi kalau dah geram miskol saja sampai habis bateri H/P ... haa!!! salin number tu lekat kat water cooler blok kolej kediaman 14,UPM... suka kan miskol orang sampai habis bateri ... biar kami miskol ramai-ramai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 08:24


Pada 15-01-09 17:34 , qing_er posting:

!!! QUOTE !!!

-Kalau kadang-kadang dia misscall saya biarkan saja... anggap salah number...

-Tapi kalau dah geram miskol saja sampai habis bateri H/P ... haa!!! salin number tu lekat kat water cooler blok kolej kediaman 14,UPM... suka kan miskol orang sampai habis bateri ... biar kami miskol ramai-ramai...


cadangan terbaik pernah saya dengar...nt saya buat kat kolej saya sendiri..baru dia tahu langit tinggi rendah,.... :lol: :lol: confirm tak ganggu lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 21:24


Pada 15-01-09 17:34 , qing_er posting:

!!! QUOTE !!!

-Kalau kadang-kadang dia misscall saya biarkan saja... anggap salah number...

-Tapi kalau dah geram miskol saja sampai habis bateri H/P ... haa!!! salin number tu lekat kat water cooler blok kolej kediaman 14,UPM... suka kan miskol orang sampai habis bateri ... biar kami miskol ramai-ramai...


Bagusnya cadangan ni... :kelip:


Selalu buat bodoh saja.. Kalau miskol banyak sangat silentkan saja..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 01:12


1) saya misscall balik dia.. kiranya kalau dia miscall saya, saya miscall dia balik. kalau dia dah penat, dia akan berhentilah kacau kita.

2) kalau orang yang saya tak kenal kacau time tengah tidur, memang saya tak layan. baik saya layan tidur. lagi best :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 23-01-09 08:22


AssaLamu'aLaikum ..

Erm .. kalau Wawa, Kmungkinan besar Wawa akan call balik .. Takut tu hal bisnes ..Kena positive lah .. tak semestinya bila Wawa call org tu balik tndanya Wawa layan. Be profesional lah .. Wawa pun memang suka dikenali sebagai Isteri org.
Setakat ni tak ada yang ganggu2 dah .. ALHAMDULILLAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 08:48


salam..

bagi anala...
ana berpegang pada prinsip agama kita..
sentiasala kita husnu zann

senangnya kita berterus terang cakap baik-baik dengan org tersebut bagi penjelasan kita sejelas2nya bagi dia tahu apa yang diperbuat itu tidak disukai org..
InsyAllah dia takkan ganggu kita punya..

sesungguhnya kelemahan setiap kejahatan itu adalah dengan kelembutan kebaikan...

Wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 09:36


assalammualaikum

saya pernah lalui masalah ini.. bukan sekali tapi berpuluh-puluh...

first sekali saya angkat (kot2 member2 lama) tapi dia kata nak berkenalan... so apa lagi... saya bagi no ph itu kat semua member2 saya.. termasuk lecturer.. hehehe...

kalau malas ngat... saya buat tak tau saja... anggap saja hp tak berbunyi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 09:43


Akibat selalu pinjamkan hp kat kawan..
ni lah padahnya..
ni lah yang selalu berlaku dulu..
main passing2 no hp pula..
ada sahaja suara makhluk2 yang nak mengayat..
mesej2 lah.. miskol2 lah..
penyudahnya banyak kali bertukar..
nasib baik masa tu no hp tak perlu register lagi..

p/s: zaman study dulu.. banyak sangat nostalgia manis dan buruknya.. :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 23-01-09 10:43


tak perlu tukar no. baru. rasanya hp sekarang ada perkhidmatan untuk sekat panggilan no yang kita tak ingin nak jawab.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 11:31


first rasa akan tanya balik. mana tahu hal penting.
Tapi bila memang bukan hal penting, saja2 ke. Buat tak layan.

Tapi pernah juga, buat tak layan pun tak reti bahasa. Saya minta izin suami untuk sms orang tu dan bagitahu status saya. Siap menambah kata suami tak suka saya kena kacau. Alhamdulillah... selesai. bagitahu cara hikmah dulu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 12:34


Assalamualaikum..
hurm abaikan saja...malas nak layan orang pelik-pelik ini..
kalau betul orang yang contact kita itu kenal dan nak berurusan dengan kita, mesti mereka akan perkenal kan diri dulu...kalau tak means mereka saja nak kacau dan main-main..buang masa dan kredit saja layan mereka :jangan:


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 13:05


kalau rajin sangat miskol sampai saya tak senang..saya hantar mesej pada dia dan tulis ayat power2 dan pedas2 yang boleh kasi dia terangkat sikit..baru puas hati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 13:07


Pada 23-01-09 13:05 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau rajin sangat miskol sampai saya tak senang..saya hantar mesej pada dia dan tulis ayat power2 dan pedas2 yang boleh kasi dia terangkat sikit..baru puas hati..


ye ke macam itu???

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 13:10


Pada 23-01-09 13:05 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau rajin sangat miskol sampai saya tak senang..saya hantar mesej pada dia dan tulis ayat power2 dan pedas2 yang boleh kasi dia terangkat sikit..baru puas hati..


betul-betul.. org jenis ni tak payah layan... membazir masa saja... lagi layan.. lagi menjadi2... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 16:23


Pada 23-01-09 13:05 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau rajin sangat miskol sampai saya tak senang..saya hantar mesej pada dia dan tulis ayat power2 dan pedas2 yang boleh kasi dia terangkat sikit..baru puas hati..


mak aihh garang nya :-o dulu saya masa study da juga yang jenis tak boleh tengok saya aman..dok pasing2 no kat org lain..dah memang jenis malas layan no yang tak kenal, saya biarkan saja..tapi kalau dah dia call lama saja, saya angkat saja, tanya baik-baik dia sapa, nak apa..

sekarang ni agak bbeza lah..sebab pernah rosak hp masa sebelum masuk wad..bila dibaiki, banyak no hilang :-( so bila da miscall, saya skan mesej cara baik, contoh : salam..da apa-apa boleh saya bantu? maaf siapa ni? tak naik nama lah...takut saja urusan bisnes or kerja..kot2 lah kawan-kawan lama nak btanya khabar..kita jangan buruk sangka dengan org :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 13:53


ala buat 'pandai' dan buat tak tau saja...
lama-lama penat lah dia..
hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 14:47


ala buat tak tau saja.....Kalau asyik kacau bagi saja no itu kat pak polisi suruh inspektor sahab telepon orang yang ganggu itu hehehehehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

mat_chop
Warga Rasmi
Menyertai: 15.10.2008
Ahli No: 35400
Posting: 10
Dari: online

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 14:37


kes2 begini memang selalu terjadi kat warga muslimat kan?

h/p sekarang dah makin canggih.
banyak program/phonebook yang boleh block/silentkan no tertentu..
operator servis pun ada menyediakan khidmat "anti spam" untuk no2 yang tidak diperlukan..

tapi kalau "sidia" buat miscall kat telepon rumah? bagaimana?
apa nak buat?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mat_chopProfil   Hantar PM kepada mat_chop   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 11:16


Pada 15-01-09 14:09 , Addin_Shah posting:

!!! QUOTE !!!

i) Abaikan saja. Sebab nanti melarat. Jadi cintan2 pulak.
ii) Tukar nombor lah lagi senang.... Senang cerita. :)



sokong2 :sopan:


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.123425 saat. Lajunya....