Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 83
Ahli: 0
Jumlah: 83




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 3 hari yang lalu
Muslim1987: 10 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: cat @ touch up kereta


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» cat @ touch up kereta

Please Mendaftar To Post


Oleh cat @ touch up kereta

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 10:54


siapa tau sekitar kl.. kat mana kedai cat kereta yang murah, cantik kalau dapat yang mengusahakan kedai itu seorang muslim...

Kalau ikut nafsu nak tukar saja warna kereta ni... tapi kalau iku perlu.. nak ketuk yang kemik2 dan touch up yang calar balar dan mengelupas :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 11:22


kak eni try survey kat klang.. ada harga yang murah sikit.. kereta saya pun sama kes juga tapi tunggu dulu.. 1st nak kumpul duit sebab nak pasang sport rim lepas itu baru lah fikir nak buat benda lain..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 14:17


haa.. isk isk..
bergantung kepada bajet.. sport rim ni pun dah bengkok sikit... memang nak kena tukar.. satu-satu lah jawabnya...

klang.. erm..macam agak jauh tu.. tapi kalau berbaloi apa salahnye

dekat-dekat keramat ni nampak ada beberapa kedai..semuanya melayu..siapa ada pengalaman disitu...ok tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 14:59


ye lah kak eni.. kena buat satu-satu..
nak buat terus,mati kering pula nanti.. tiba-tiba ada emergency,tak ada duit pula.. uhuk.. dah ada pengalaman.. :sopan:

keramat? oh,maafla .. tak pernah lepas lagi kat situ..
masih survey lagi harga sport rim ini.. mana lah yang paling murah agaknya.. hmm.. 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 15:07


wuhuu.. jangan disebut tentang sport rim kini..
nak tukar tayar sebijik pun haru...
lain kali pakai lagi tayar saiz 17..padan muka ku :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 16:16


Pada 14-01-09 10:54 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

siapa tau sekitar kl.. kat mana kedai cat kereta yang murah, cantik kalau dapat yang mengusahakan kedai itu seorang muslim...

Kalau ikut nafsu nak tukar saja warna kereta ni... tapi kalau iku perlu.. nak ketuk yang kemik2 dan touch up yang calar balar dan mengelupas :)


Salam, kalau area shah alam saya tau, kat seksyen 25. Sebelum ni kereta kena langgar, kena cat dan ketuk. Tempat lain pomen minta rm300 tapi kat sana cuma rm120 saja. Untuk ketuk dan cat kereta.

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 21:33


kat ulu klang ada satu kak,,dekat saja dengan rumah akak tu,,,org muslim yang buat..dan tokeynye pun org kita,,,,hasil dia buat,,setakat ni puas hati lah,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 07:49


senawang ada satu... my friend..tapi macam jauh juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.086018 saat. Lajunya....