Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.
-- al-Baqarah: 286

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 17 jam, 26 minit yang lalu
isa777_musa: 22 jam, 8 minit yang lalu
zam_rizal: 10 hari yang lalu
wanja: 20 hari yang lalu
MTMKi: 27 hari yang lalu
Kang: 28 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: ...saya nak tok santau dia...!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» ...saya nak tok santau dia...!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh ...saya nak tok santau dia...!!!

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 21:18


seorang aktivis sosial telah bertemu dengan seorang bomoh handalan d sebuah kg di hujung tanah melayu. bomoh ni hnadal dalam santau memantau.. niat aktvis ni satu, tak lain tak bukan untuk mencari penyelesaian kepada isu palestin. beliau sangat-sangat marah dan bengang dengan kekejaman zionis yang tanpa belas kasihan membunuh kanak-kanak dan wanita serta warga yang tak berdaya lagi.

aktivis: tok..saya tau tok hebat menyantau kan?

bomoh: betul..betul..betul..!! (dengan poyonya dia mjawab).

aktvs: wah..betul lah ye tok hebat? (makin bsemangat)

bomoh: ia..katakan apa saja yang kau nak..aku boleh buat semuanya.
(dengan penuh bangga dia terbahak2 ketawa)

aktvs: k tok.. saya Kalau boleh nak tok santau org tok..

bomoh: ye..ye..katakan saja..siapa orangnya..ada kau bawa gambarnya??

aktvs: ada..ada tok.. ni ha orangnya..

bomoh: $#%$#%&%$ (terus pengsan..!)


soalnye..

-kenapa bomoh tu pengsan ek?
-siapa yang aktvs tu nak santau ek?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

amyazma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2134
Posting: 78
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-01-09 11:37


blur ar...
tak paham ar cerita ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyazmaProfil   Hantar PM kepada amyazma   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 17:31


Pada 21-01-09 11:37 , amyazma posting:

!!! QUOTE !!!

blur ar...
tak paham ar cerita ini...


ni teka teki lah adik oi...kalau dapat jawab..baru lah faham... ;-)


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

Muslim_Cute95
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.12.2008
Ahli No: 36500
Posting: 41
Dari: Jelapang Padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-09 21:33


tok bomoh tu pengsan sebab aktivis tu nak santau tok bomoh tu lah...

:berfikir: betul tak? :berfikir:


-----------------
LeBih baik MaTi BerUsaHA DariPada MaTi BerPutUs AsA....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muslim_Cute95Profil   Hantar PM kepada Muslim_Cute95   Pergi ke Muslim_Cute95's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-12-09 21:40


tak..tok moh pingsan sebab dia suruh tok moh santau Benjamin Netanyahu..


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-12-09 21:08


hahaha..... aktivis tu tunjuk gambar presiden israel....
tak pun obama.... kepala yang hancurkan palestin..

betul ke? :berfikir: :berfikir:


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

recessbox
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.01.2010
Ahli No: 39107
Posting: 25
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 16:07


Pada 11-12-09 21:08 , nisa_iman posting:

!!! QUOTE !!!

hahaha..... aktivis tu tunjuk gambar presiden israel....
tak pun obama.... kepala yang hancurkan palestin..

betul ke? :berfikir: :berfikir:


betul juga 2 :berfikir:
bagaimana boleh terima tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For recessboxProfil   Hantar PM kepada recessbox   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 18:49


Pada 20-01-10 16:07 , recessbox posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-09 21:08 , nisa_iman posting:

!!! QUOTE !!!

hahaha..... aktivis tu tunjuk gambar presiden israel....
tak pun obama.... kepala yang hancurkan palestin..

betul ke? :berfikir: :berfikir:


betul juga 2 :berfikir:
bagaimana boleh terima tak



boleh..boleh terima...hahaha...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.09172 saat. Lajunya....