Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Wang bukan segala-galanya tetapi hampir segalanya memerlukan wang!
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Najib :Malaysia tiada produk ISREAL?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Najib :Malaysia tiada produk ISREAL?

Please Mendaftar To Post


Oleh Najib :Malaysia tiada produk ISREAL?

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 14:53


!!! QUOTE !!!


Najib: Hanya kuasa besar boleh selesaikan konflik Palestin

KUALA LUMPUR 8 Jan. – Hanya kuasa besar dunia mempunyai pengaruh untuk menghentikan keganasan Israel di Palestin, namun hakikat itu tidak menghalang Malaysia untuk terus memberikan sokongan dan bantuan kepada rakyat Palestin, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Timbalan Perdana Menteri berkata, keadaan itu juga tidak menghalang Malaysia daripada mendesak bagi campur tangan antarabangsa untuk menamatkan krisis di Asia Barat itu.

Beliau berkata, Malaysia juga akan terus menghimpunkan negara-negara Islam untuk mengutuk tindakan regim Zionis itu kerana isu itu bukan lagi merupakan isu Islam tetapi isu kemanusiaan.

“Pada hemat saya, kuasa-kuasa besar sahajalah yang boleh mendamaikan atau hentikan keganasan yang dilakukan oleh Israel (di Palestin). Selagi kuasa besar tidak menyekat Israel, selagi itulah mereka akan bermaharajalela.

“Apa pun kita mesti dapatkan bantuan kuasa-kuasa besar dan desak mereka untuk hentikan tindakan kejam Israel,” kata Najib selepas mengunjungi Perdana Menteri Syria, Mohammad Naji Otri di sebuah hotel di sini hari ini.

Mengulas cadangan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi agar ditubuhkan pasukan misi pengaman Persidangan Pertubuhan Islam (OIC), beliau berkata, ia tidak akan diiktiraf oleh Israel.

“Mereka (pasukan misi pengaman OIC) tidak akan diiktiraf oleh Israel.

“Sekarang ini jangan cakap pasal OIC, pasukan misi pengaman Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) pun dia (Israel) tak setuju.

“Ini menunjukkan mereka sangat degil dan tunjukkan kerakusan kuasa dan keangkuhan yang dahsyat. Ini adalah kuasa yang kita hadapi,” katanya.

Mengenai gesaan memboikot produk Israel seperti disuarakan oleh ramai rakyat Malaysia yang bersimpati, Timbalan Perdana Menteri berkata, negara tidak mempunyai produk dari Israel kerana tidak menjalin hubungan diplomatik dengan negara itu.


Sumber utusan online. http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0109&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_04.htm


Persoalan-persoalan..

1. Kenapa nak tunggu ISRAEL iktiraf baru nak buat pasukan pengaman OIC?
2. Lansung tak ada barangan ISRAEL? confirm ke? Kalau tak ada pun barangan US bagaimana?


Bersama kita fikirkan... Renungkan kenyataan ini...


-----------------

Koleksi Busana



    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 15:05


oic tu tak berkuasa ke...kalau macam tu keluar saja lah ...


pengaman nak pergi gaza dalam negara palastin bukannya nak masuk tanah israel tu...
gaza tu wilayah israel ke atau palastin...samapai kena minta izin israel ..baru boleh masuk...sepatutnya kena minta izin dari kerajaan palstin..bukan israel..

nampaknya secara indirect malaysia mengiktiraf bukan sahaja penguasaan tentera tetapi penguasaan politik israel di gaza .
yelah nak masuk gaza pun kena minta izin israel dulu...bukan gaza ni diperintah oleh hamas ke..

pelik tetapi benar...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

en_poligami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36486
Posting: 67
Dari: tok bali,kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-01-09 15:10


Jangan suka mendedah tubuh
Jadilah seperti jagung, jangan seperti gajus.
Jagung membungkus bijinya yang banyak, sedangkan gajus mempamerkan bijinya yang cuma satu.

Setia terhadap pasangan
Jadilah seperti pohon pisang.
Pohon pisang kalau berbuah hanya sekali seumur hidupnya.

Kecantikan dalaman
Jadilah seperti durian, jangan seperti kedondong.
Durian walaupun di luarnya penuh kulit yang tajam, tetapi di dalamnya lembut dan manis.
Berbeza dengan kedondong, di luarnya mulus dan berkilat, tetapi di dalamnya ada biji yang berduri.

Jaga kesucian dalam bergaul
Jadilah seperti sengkuang, walaupun hidup dalam tanah dan selut, tetapi umbinya tetap putih bersih.

Selalu bertindak adil
Jadilah seperti tandan petai, bukan tandan rambutan.
Tandan petai membahagi makanan sama rata ke biji2nya, semua seimbang, tidak seperti rambutan, ada yang kecil ada yang besar.

Semakin tua semakin bijaksana
Jadilah seperti cili. Semakin tua,semakin pedas.

Jangan bermuka-muka
Jadilah seperti buah manggis.
Buah manggis bisa diteka isinya dari bahagian bawah buahnya




boleh nak suruh israel iktiraf pertubuhan OIC.. ikut semua kehendak mereka.. "tidak akan redha yahudi dan nasrani sehingga kita mengikut kehendak mereka".


siapa kata tak ada produk dari israel? memang kita tak berurusan dengan mereka tapi kita umat islam yang tidak mahu mendokong perintah agama tu kira made in israellah tu.

hanya mereka dan keluarga mereka yang tahu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For en_poligamiProfil   Hantar PM kepada en_poligami   Pergi ke en_poligami's Website   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 15:11


Malaysia mungkin tak ada barangan ISRAEL tapi ada barangan Yahudi.,,

Bukti : Tesco

"Sir John Edward Cohen (6 October 1898 – 24 March 1979), born Jacob Edward Kohen and commonly known as Jack Cohen, was a British businessman who founded the Tesco supermarket chain. He was born in Whitechapel in the East End of London, the son of an Avram Kohen, an immigrant Polish-Jewish tailor, and his first wife, Sime Zamremba."

Sumber dari : Wikipedia.com

!!! QUOTE !!!


Jack Cohen (Tesco)
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
For other persons named Jack Cohen, see Jack Cohen (disambiguation).

Sir John Edward Cohen (6 October 1898 – 24 March 1979), born Jacob Edward Kohen and commonly known as Jack Cohen, was a British businessman who founded the Tesco supermarket chain. He was born in Whitechapel in the East End of London, the son of an Avram Kohen, an immigrant Polish-Jewish tailor, and his first wife, Sime Zamremba.

He began his working life as an apprentice tailor to his father but in 1917 he joined the Royal Flying Corps where he served as a canvas maker. Upon his demobilization in 1919 he established himself as a market stall holder in Hackney, in London's East End by purchasing surplus NAAFI stock with his demob money.

He soon became the owner of a number of market stalls, and started a wholesale business. In 1924, he created the Tesco brand name from the initials of a tea supplier, T. E. Stockwell (formally Messrs Torring and Stockwell of Mincing Lane), and the first two letters of his surname. The first two Tesco stores opened at Becontree and Burnt Oak in 1931. By 1939, Cohen owned a hundred Tesco stores.

Sometime around 1930 he changed his name by deed poll to John Edward at suggestion of his bank manager whose staff had trouble distinguishing between the many Jacob Cohens banking at the marah Street branch in Hackney.

In 1948, he witnessed the American trend for self-service supermarkets, and opened one of the first such shops in Britain. Around 1949, Cohen moved to Finchley, where he bought a block of flats called Moss Hall Court.

He was married to Sarah Fox, daughter of an immigrant Russian-Jewish tailor. They had two daughters, Shirley and Irene, the former now Dame Shirley Porter.

Cohen was knighted in 1969.

Jeffrey Archer's novel As the Crow Flies was influenced by his life.




-----------------

Koleksi Busana



    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 15:19


tahukah sahabat saya sedang berhadapan dengan permohonan daripada syarikat dari israel....

yang saya tahan permohonannya sejak dari 2 tahun lepas...walhal kerajaan Malaysia telah menandatangani satu perjanjian antarabangsa dibawah WTO yang mana ada disebut semua ahli WTO hendaklah diberi layanan yang serupa..dan sama rata
maknanya kalau malaysia bagi keistimewaan kepada thailand...Malaysia juga mesti bagi keistimewaan kepada Israel
dan minggu depan saya ada mesyuarat khas dan perkara ini akan dibentangkan kepada bos saya. dan keputusanya juga minggu depan.


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 09-01-09 15:27


kalau tak ada barangan israel tapi mesti ada produk yang sokong israelkan ??? produk2 yang terang-terang menghina islam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 16:51


MEMANG TAK ADA PRODUK ISRAEL..TAPI BARANGAN BARAT IAITU AMERIKA YANG BANYAK....ESPCLY yang BRANDED2

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 17:19


salam........
antara produk as yang popular
-maggi
-nokia
-nestle
-coca-cola

dan banyak lagi..........
dah sedia nak bokt barang-barang dari as?
memang banyak kesan buruk, terutama pada pekeja2 kilang berkaitan barang-barang kat atas.
Tapi bak kat dr mahathir untuk dapat sesuatu kenalah buat pengorbanan yang setimpal. Dah sedia nak berkorban? Tepuk dada tanya iman...........
Tapi untuk permulaan bolehlah start dengan benda kecil-kecil macam meggi, coca-cola, nestle.........perubahan yang sedikit tapi berkekalan tu lagi baik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 18:23


utusan meloya?memang pattutlah saya ni rasa loya saja bila sebut nama utusan ni hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-01-09 19:46


BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN
COMPANY :     McDonald's     

PRODUCTS & AFFILIATED COMPANIES:
McDonald's Restaurants     

RESEARCH FINDINGS :

McDonald's is the largest and best-known global food service retailer with more than 30,000 restaurants in 121 countries.

McDonalds chairman and CEO Jack M. Greenberg is an honorary director of the American-Israel Chamber of Commerce and Industry, Inc., of Metropolitan Chicago.

According to the Chicago Jewish Community Online (website of the Jewish United Fund of Metropolitan Chicago), McDonalds Corporation whose global headquarters is based just outside Chicago is a major corporate partner of the Jewish United Fund and Jewish Federation..

Through its Israel Commission, the Jewish United Fund "works to maintain American military, economic and diplomatic support for Israel; monitors and, when necessary, responds to media coverage of Israel".

The Jewish United Fund runs "Fun-filled Summer Family Missions to Israel" (the next one is on Aug 19 2002) where families get to "visit an army base and meet with Israeli soldiers" and "visit our sister city, Kiryat Gat and see the important work we are doing there". Kiryat Gat, you may be aware from the Boycott Intel Campaign, is built on stolen Palestinian land - the lands of the villages of Iraq Al Manshiya and Al-Faluja whose residents were ethnically cleansed in 1949 in contravention of International Law. Through its "Partnership to Israel" programme, the Jewish United Fund provides $1.3 million annually to help the development of Kiryat Gat and to promote further illegal settlement there.

In the Jewish United Funds outreach program they pay for Christian leaders and American high school kids to visit Israel and be fed zionist lies.

McDonalds entered the Israeli market in 1993 and now has 80 resturants across Israel, providing employment to some 3000 Israelis.



ADDITIONAL INFO & REFs :
    

Chicago Jewish Community Online
(website of the Jewish United Fund of Metropolitan Chicago)
http://www.juf.org/cent/partners.asp

After the successful take up of the boycott around the world, companies are for the first time shy to show their support for the zionist state. As a result this page which lists the corporate partners was quickly taken off.. Luckily we managed saved a copy (below).

Notice that the partners list is split in to three tiers. Presumably the largest contributors are in the first tier with their names in a large type. Mcdonald's is third on this tier with Sara Lee fourth. Other partners include several newspapers, banks and finance companies.



    

http://www.juf.org/jewish_identity/ji_connect_home.asp

THE ISRAEL CONNECTION

The Jewish United Fund/Jewish Federation of Metropolitan Chicago maintain strong ties to Israel in a variety of ways.

The Partnership 2000 Program forges business, professional, and personal links; Israel Experience Programs for teens and young adults provide education and enrichment opportunities; and JUF Missions offer families, singles, and others a wide variety of travel options; the Israel Commission of the Jewish Community Relations Council of the Jewish United Fund enables the organized Jewish community to maintain its interest in Israel-related issues.



http://www.juf.org/services_resources/sr_jcrc_israelcom.asp

THE ISRAEL COMMISSION

"The Israel Commission serves as a forum for the organized Jewish community to promote understanding of Israel and Middle East developments, most recently including those connected with the peace process; works to maintain American military, economic and diplomatic support for Israel; monitors and, when necessary, responds to media coverage of Israel; plays a leadership role in organizing and planning the annual community-wide Yom Ha'Atzmaut celebration; and helps promote Israeli cultural events in the metropolitan area."


    

http://www.juf.org/mission/
http://www.juf.org/mission/mission.asp?id=9

Summer Family Mission to Israel
August 19-23, 2002

Led by Missy & Allan Malmed

...Walk in the steps of your ancestors and view the amazing excavations at the Southern Wall ... Stop at Mt. Hertzel where Yitzak Rabin is buried ... Visit our sister city, Kiryat Gat and see the important work we are doing there ... Visit an army base and meet with Israeli soldiers ... Learn the important history of the Golan Heights ...


    

http://www.juf.org/services_resources/sr_jcrc_outreach.asp

OUTREACH TO THE GENERAL COMMUNITY

CHRISTIAN LEADERSHIP MISSION TO ISRAEL

In pasti years leaders from a broad spectrum of Christian faith communities have been invited to participate in a week-long seminar in Israel, coordinated by the Jewish Community Relations Council of the Jewish United Fund of Metropolitan Chicago and the American Jewish Committee, and jointly sponsored by the Jewish Federation of Metropolitan Chicago and the American Jewish Committee.

SPEAKERS

If your group is interested in having a speaker address the topics of Israel, Israel's role in the Middle East, Jerusalem, or the peace process, contact...

HIGH SCHOOL AND COMMUNITY OUTREACH

The Israel Youth Delegation is an official joint project of Israel's Ministry for Foreign Affairs and the Ministry of Education. The purpose of the project is to make American high school students aware of Israel ...


    

http://www.juf.org/jewish_identity/ji_connect_p2000.asp

PARTNERSHIP 2000: OUR LINK TO ISRAEL

In Chicago, the Jewish United Fund/Jewish Federation is twinned with the Lachish region, comprising the city of Kiryat Gat and the rural areas of Lachish and Shafir. Through this partnership, $1.3 million from the Jewish United Fund is allocated annually for projects that promote the region's development...


    

For full information on Kiryat Gat please see the article on Intel already facing possible legal problems for building its chip plant in Kiryat Gat :

    * http://www.inminds.co.uk/boycott-news-0194.html


    

http://www.mcdonalds.com/countries/israel/

McDonald's Israel opened its first restaurant in October 1993, in Ramat-Gan (a suburb of Tel Aviv). Today, McDonald's Israel operates more than 80 restaurants across Israel.

McDonald's Israel Benefits the Israeli Economy

McDonald's Israel proudly sources over 80% of its ingredients locally, including 100% kosher beef patties, potatoes, lettuce, buns, and milkshake mix. McDonald's Israel employs 3000 Israelis.


It should be noted, in its favour, that when in 1999 an international campaign forced Burger King to withdraw its name from a restaurant that had been built in the illegal Israeli settlement of Maale Adumim, the general manager of McDonald's Israel, Omri Padan, said that he will never open a branch on the occupied territories.


    

http://www.mcdonalds.com/corporate/index.html


    

http://www.mcdonalds.com/corporate/info/exec_bios/greenberg/index.html


    

http://www.mcdonalds.com/countries/saudiarabia/index.html

The oppressing arches of McDonalds can be seen in most Muslim countries. In Saudi Arabia there are 71 branches including two in in the Holy City of Makkah. Prince Misha'al Bin Khalid Bin Fahad Al Faisal Al Saud is McDonalds licencee in the kingdom.



URL: http://www.inminds.com/boycott-mcdonalds.html

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 10:06


Salam. Cuba perhatikan laman ini---->http://www.israeliproducts.com/index.html

Cuba check ada ke tak ada produk sebegitu di Malaysia terutamanya pasar raya besar.


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.114326 saat. Lajunya....