Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Seekor ikan di tangan lebih berharga dari dua ekor ikan di kolam
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 61 hari yang lalu
the_brOtherz: 88 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: ukhwah.com dan peranannya


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» ukhwah.com dan peranannya

Please Mendaftar To Post


Oleh ukhwah.com dan peranannya

en_poligami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36486
Posting: 67
Dari: tok bali,kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-01-09 09:26


sesungguhnya setiap amalan itu dimulai dengan niat.....

ukhwah ini pada saya satu platform yang baik untuk kita bersama2 bersembang dan berbincang topik2 antara sesama kita.. cuma sayangnya banyak antara topik2 di bicarakan sesama kita tidak begitu memberikan manfaat kepada percambahan iman dan takwa kita.

demi masa,sesungguhnya manusia itu di dalam kerugian........

pada hemat saya lebih baik kita manfaatkan ukhwah.com ini sebagai tempat mencanai iman kita agar mampu jiwa kita ini bangkit dan menjadi teguh sebagaimana iman para sahabat di zaman kegemilangan islam dahulu...

tidak sempurna iman seseorang di kalangan kamu selagi mana ia tidak mengasihi org lain sebagaimana dia mengasihi diri sendiri..

cuba kita renung dan fikir.. kita org islam di malaysia ini baik dari golongan warga emas,dewasa,remaja dan kanak-kanak cukup banyak mensia2kan usia kita.

penuh di pusat serenti dan pemulihan dari golongan kita... di jalan-jalan raya,pasaraya adalah dari golongan kita..

tidak sedarkah kita bangsa cina,india sekarang ini semakin bangkit dan bila-bila masa malaysia ini boleh berpindah tampok pemerintahannya..


jika kita masih leka dan tidak mahu membina kemantapan iman agar dapat kita bersatu dan ambil berat satu sama lain sewaktu pemimpin islam masih memerintah ini dapatkah kita bersatu bila diperintah oleh yang bukan islam?


baik kita gunakan ukhwah ini bagi mendalami agama kita..

tanyalah diri sejauhmana kita kenal Allah s.w.t.. tahu secara detail sifat2Nya ,nama2Nya.. rabbubiyyahNya ..uluhiyyahNya..


-----------------
ilmu adalah hak milik org islam yang tercicir,mana jua kau jumpai maka kutiplah

_____________________________________________
mr_poligami


Bookmark and Share

    


  Member Information For en_poligamiProfil   Hantar PM kepada en_poligami   Pergi ke en_poligami's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 09:39


Nabi SAW Bersabda " Jika kamu mahu Ilmu, datanglah kepadaku. Tapi jika kamu mahu Iman, maka kamu perlu keluar di Jalan Allah"

Untuk dapatkan iman, maka 3perkara perlu dikorbankan iaitu HARTA, DIRI dan MASA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 09:55


Insya'allah..Teguran yang amat berguna dan Membina untuk Semua...
cuba perbaiki dari hari ke hari, masa ke masa..detik ke detik...

"Majulah Ukhwah Selamanya........


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 09:57


Untuk Sukakan Allah, saya ingin berpesan pada diri saya dan semua bahawa Tiada Tuhan Melainkan Allah. Tiada yang berkuasa melainkan Allah, Tiada yang memberi manfaat dan mudharat melainkan Allah. Tiada yang memberi sihat dan sakit melainkan Allah. Tiada yang memberi senang dan susah melainkan Allah. Seluruh makhluk termasuk saya dan tuan tidak boleh buat apa-apa. Yang boleh buat hanya Allah.
Ya Allah, masukkanlah kalimah LAAILAHAILLALLAH dalam hati saya dan ahli ukhwah seluruhnya. Ya Allah sampaikanlah kalimah LAAILAHAILLALLAH dalam hati seluruh umat hingga hari kiamat….

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 20-01-09 14:23


As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Maaf kerana menyampuk di sini. Pada hemat saya, saya merasakan Ukhwah.com sudah tidak panas. Saya mahukan kepanasan di sini, saya mahukan teman untuk bertengkar hujah. ehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-01-09 15:30


Pada 20-01-09 14:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Maaf kerana menyampuk di sini. Pada hemat saya, saya merasakan Ukhwah.com sudah tidak panas. Saya mahukan kepanasan di sini, saya mahukan teman untuk bertengkar hujah. ehe....


kalau nak bertengkar hujah, cari Mulya... dia ada jawapannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-01-09 15:33


Pada 20-01-09 15:30 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 14:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Maaf kerana menyampuk di sini. Pada hemat saya, saya merasakan Ukhwah.com sudah tidak panas. Saya mahukan kepanasan di sini, saya mahukan teman untuk bertengkar hujah. ehe....


kalau nak bertengkar hujah, cari Mulya... dia ada jawapannya


Betul tu....setuju...cari si mulya dan berhujahlah dengan dia....



Bookmark and Share

    


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 20-01-09 21:01


As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Pertamanya izinkan saya memohon maaf kerana kekasaran dan ketidaksopanan saya memberi pendapat di atas. Sebenarnya saya bukan hendak berbantah-bantah dan bertengkar. Cuma apa yang saya inginkan adalah konsep muzakarah dan musyawarah.

'Muzakarah', 'Musyawarah' dan 'Mujadalah' boleh saya dinyatakan seperti berikut:

1) 'Muzakarah' mengunakan konsep dan metodologi berbincang (bertukar-tukar pendapat) tentang sesuatu masalah dan sebagainya. manakala;

2) 'Musyawarah' mempunyai maksud yang sama iaitu mengimplimentasikan metodologi berunding dan bermesyuarat.

3) 'Mujadalah' pula pendekatan berhujah, berdebat ataupun berbantah-bantah mengenai sesuatu isu.

Allah SWT berfirman dalam surah Ali-Imran, ayat 105

"Dan janganlah kamu menjadi serupa orang berpecah belah dan berselisih selepas datang kepadanya bukti terang mereka itu akan mendapat azab besar."

Konsep muzakarah dan musyawarah merupakan tradisi keilmuan intelektual zaman keagungan islam dahulu. Displin inilah yang membuatkan perkembangan ilmu secara harmoni.

p/s

Saya sentiasa hendak melatih diri agar tidak terjerumus dengan mujadalah.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 20-01-09 23:25


Pada 08-01-09 09:39 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Nabi SAW Bersabda " Jika kamu mahu Ilmu, datanglah kepadaku. Tapi jika kamu mahu Iman, maka kamu perlu keluar di Jalan Allah"

Untuk dapatkan iman, maka 3perkara perlu dikorbankan iaitu HARTA, DIRI dan MASA...


Benarr... Ramai yang cuma boleh bercakap, tapi bila dimintak yang tiga tu, dia beri macam-macam alasan... terutamanya saya ni :-(

Addey, bagitahu lah lagi perkara yang boleh memasukkan kalimah Lailahaillallah dalam diri manusia tu.. pedulikkan orang-orang yang nak bergaduh dan bertengkar tah Apa untuk tgakn pendapat sendiri.
saya nak dengar. lama dah tak dengar... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 20-01-09 23:50


Pada 20-01-09 15:33 , akuhambaALLAH posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 15:30 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 14:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Maaf kerana menyampuk di sini. Pada hemat saya, saya merasakan Ukhwah.com sudah tidak panas. Saya mahukan kepanasan di sini, saya mahukan teman untuk bertengkar hujah. ehe....


kalau nak bertengkar hujah, cari Mulya... dia ada jawapannya


Betul tu....setuju...cari si mulya dan berhujahlah dengan dia....



Uhuh..Definitely

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

e-zah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2008
Ahli No: 36268
Posting: 73
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 21-01-09 09:44


Pada 20-01-09 23:50 , sanada_yukimura posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 15:33 , akuhambaALLAH posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 15:30 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 14:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Maaf kerana menyampuk di sini. Pada hemat saya, saya merasakan Ukhwah.com sudah tidak panas. Saya mahukan kepanasan di sini, saya mahukan teman untuk bertengkar hujah. ehe....


kalau nak bertengkar hujah, cari Mulya... dia ada jawapannya


Betul tu....setuju...cari si mulya dan berhujahlah dengan dia....



Uhuh..Definitely



yes..he is a man 4 debate

Bookmark and Share

    


  Member Information For e-zahProfil   Hantar PM kepada e-zah   Quote dan BalasQuote

miss_nuyu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2008
Ahli No: 35045
Posting: 80
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-01-09 08:11


yang penting,kita sama-sama boleh kongsi idea kat sini...hehehe..
walaupun pendapat tak sama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_nuyuProfil   Hantar PM kepada miss_nuyu   Quote dan BalasQuote

amyazma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2134
Posting: 78
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-01-09 09:43


Banyak juga ilmu yang boleh kita perolehi secara tak langsung

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyazmaProfil   Hantar PM kepada amyazma   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 22-01-09 16:24


Pada 21-01-09 09:44 , e-zah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 23:50 , sanada_yukimura posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 15:33 , akuhambaALLAH posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 15:30 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 14:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Maaf kerana menyampuk di sini. Pada hemat saya, saya merasakan Ukhwah.com sudah tidak panas. Saya mahukan kepanasan di sini, saya mahukan teman untuk bertengkar hujah. ehe....


kalau nak bertengkar hujah, cari Mulya... dia ada jawapannya


Betul tu....setuju...cari si mulya dan berhujahlah dengan dia....



Uhuh..Definitely



yes..he is a man 4 debate
ih..ih..ih..cobaan...hhmm...kami hanyalah manusia yang selalu haus ilmu...saya bukan orang yang suka ikot2 saja...allah melarang kita untuk ikot2an..sebab orang kebanyakan tu menyesatkan...walau ada 2000 orang berkata benar..,saya takkan ikut berkata sebelum tau aa yang sebenarnya..


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 23-01-09 11:25


Pada 22-01-09 16:24 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-01-09 09:44 , e-zah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 23:50 , sanada_yukimura posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 15:33 , akuhambaALLAH posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 15:30 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 14:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Maaf kerana menyampuk di sini. Pada hemat saya, saya merasakan Ukhwah.com sudah tidak panas. Saya mahukan kepanasan di sini, saya mahukan teman untuk bertengkar hujah. ehe....


kalau nak bertengkar hujah, cari Mulya... dia ada jawapannya


Betul tu....setuju...cari si mulya dan berhujahlah dengan dia....






Uhuh..Definitely



yes..he is a man 4 debate
ih..ih..ih..cobaan...hhmm...kami hanyalah manusia yang selalu haus ilmu...saya bukan orang yang suka ikot2 saja...allah melarang kita untuk ikot2an..sebab orang kebanyakan tu menyesatkan...walau ada 2000 orang berkata benar..,saya takkan ikut berkata sebelum tau aa yang sebenarnya..





saya pun bukan 'org ikut2'. org dengar lagu melayu saya dengar lagu jepun.
org main badminton saya main tennis.org semua tentang PPMSI saya sokong PPMSI.org berebut nak kerja govmnt untuk senang, saya tak nak kerja untuk duit!
saya ada principle dan sebab saya sendiri yang saya pegang.

tapi itu langsung TAK bermakna saya mesti timbulkn kontroversi, kelirukan org, posting semua yang buat org marah, buat org semua penat layan kerenah saya seorang 7 hari seminggu!

Kenapa? sebab bagi saya berdebat adalah kerja bodoh! mesti dielakkan seboleh mungkin. saya ada kawan seorang yang selalu berani contradict dengan prinsip2 saya. tapi dia willing untuk dengar dan terima dengan pemikiran terbuka. so saya pun tak ada masalah nak share pandangan saya. dan dengar pandangan dia. tapi itu bukan bermakna berdebat dengan dia!

minta maaf lah tapi terpksa cakap. berdasarkan posting2 awak semua menunjukkan bahawa motif awak bukan sampaikan sumting...
tapi nak cari isu yang dapat attention org smata!

ramai org kat ukhwah ni yang bagi posting dengan niat nak sampaikan sumting useful..awak bukan salah seorang dr mereka, Sorry.

lain dr org tak semestinya salah. tapi lain dr org semata-mata nak cari publisiti, itu bagi saya adalah salah!



!!! QUOTE !!!


".sebab orang kebanyakan tu menyesatkan...walau ada 2000 orang berkata benar..,saya takkan ikut berkata sebelum tau aa yang sebenarnya.."


habis posting awak, "betul ke Allah itu berhala?" tak menyesatkan?? awak tanya macam org jahil (Sorry to say), walhal awak kononnya org berilmu!!(org yang cakap, saya tak pasti sangat)
macammana kalau org kurang berilmu agama (macam saya) baca soalan tu??tak tergoncng iman mereka?

soalan macam tu sepatutnya awak jawab sendiri dengan clear bila awak dah tanya. bukannya awak tanya macam awak sendiri tak tahu benda tu betul tak!!





kalau ada org jahil tergoncang iman sebab soalan cari publisiti awak tu (nauzubillah), awak tanggungla.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 23-01-09 11:44


Ish .. Ish .. Ukhwah.com .. peranannya..?? Refer tagline :-) balik .. tapi kadang-kadang ahli2 salah gunakan .. tapi tak semestinya bila dah tersalah/silap, kita tak dapat baiki diri kan? sama-samalah kita berfikir .. Tak elok nak ungkit2 ni .. :-D
Nanti Wawa cubit mulya tu sebab bagi u all sakit hati ek.. hihi :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 23-01-09 12:44


hhmm...he..he.. :D :D
senyum...senyum..tak perlu kepalkan tinju..tak perlu merahkan mata dan telinga...he..he..:D :D :D

yang pasti, tak semua warga ukhwah yang marah kan..???he..he..ada lah juga yang menyukai dan menerimanya...

kalau saya yang sampaikan..,insyaallah taklah sesat..sebab saya akan cuba untuk luruskan...dan cuba beri jawabannya...

kenapa nak marah kat saya...tak perlu nampakkan rasa tak suka pada saya..sia-sia iman tu nanti..sebab takkan sempurna sebab anda tak menyayangi saya seperti menyayangi diri sendiri..saya sayang anda semua..wallahi..

senyum..senyum...:-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 13:43


IMAM SYAFIE memberi wasiat :"Tuntutlah ilmu sebanyak yang mungkin kerana ia akan menjagamu dan membuatmu cemerlang di dunia dan di akhirat, di samping ianya menjadi amalan para Nabi, Rasul dan orang-orang yang soleh. "

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 23-01-09 16:18


Pada 23-01-09 13:43 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

IMAM SYAFIE memberi wasiat :"Tuntutlah ilmu sebanyak yang mungkin kerana ia akan menjagamu dan membuatmu cemerlang di dunia dan di akhirat, di samping ianya menjadi amalan para Nabi, Rasul dan orang-orang yang soleh. "
hhm..betul..kita memang kena ada ilmu..bukan setakat kata "otaknya dah xbetol"..hhmm..kalau setakat cakap saja..budak tadika pun pandai kan..??
he..he..ilmu...kalau kita becakap dengan ilmu..tentu kita akan tenang...tak perlu takut..tapi kalau buat-buat..baru lah takot..kan..??setiap muslim harus punya ilmu..sebab mukmin yang kuat lebih dicintai..termasuk yang kuat ilmunya..


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.112282 saat. Lajunya....