Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-03-2023  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 76
Ahli: 0
Jumlah: 76




  Yang Masuk Ke Sini
aye: 37 hari yang lalu


Kelakar
Topik: cucu


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» cucu

Please Mendaftar To Post


Oleh cucu

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 07:24


JAMAL ke kedai untuk membeli telur yang dipesan
ibunya. Ketika berdiri di tepi jalan, dua buah kereta
tiba-tiba berlanggar di hadapannya. Dia terkejut dan
kaku di situ sehingga polis dan ambulans tiba.

Setelah mangsa dikeluarkan, Jamal berlari pulang dan
terlupa membeli telur. Jamal dengan penuh minat
menceritakan kemalangan itu pada ibunya.
"Dahsyat bu, kakinya tercabut dan terpelanting ke
seberang jalan. Tangannya pulak putus, kepala pecah,
perut terburai..."

Tiba-tiba ibunya mencelah, "Telurnya mana?"
Jamal menjawab, "Err.... Mal tak tau pulak ke mana
tercampaknya!"

---------------------------------------------------------------

Seorang atuk tegur cucu dia yang tak cemerlang dalam peperiksaan Atuk: Tengok kawan-kawan sebaya cu, semua lulus tinggi-tinggi. Cu ini asyik internet, tv atau main bola. Bila nak belajar? Besar nak jadi apa? (Atok marah tahap tertinggi) Cucu: Atok asyik bandingkan dengan kawan-kawan yang lain. Cu tak pernah pun marah bila atok tak sama seperti kawan-kawan sebaya atok yang lain. Atuk: Tak sama apanyerr? Cucu: Kawan-kawan sebaya atok semua dah jadi arwah kan?


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 07-01-09 07:30


Pada 07-01-09 07:24 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!



Seorang atuk tegur cucu dia yang tak cemerlang dalam peperiksaan Atuk: Tengok kawan-kawan sebaya cu, semua lulus tinggi-tinggi. Cu ini asyik internet, tv atau main bola. Bila nak belajar? Besar nak jadi apa? (Atok marah tahap tertinggi) Cucu: Atok asyik bandingkan dengan kawan-kawan yang lain. Cu tak pernah pun marah bila atok tak sama seperti kawan-kawan sebaya atok yang lain. Atuk: Tak sama apanyerr? Cucu: Kawan-kawan sebaya atok semua dah jadi arwah kan?



ya salammm... haha cucu bertuah...


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

syift
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.12.2008
Ahli No: 36558
Posting: 49
Dari: Diatas Bumi yang Nyata....

Perak  


posticon Posting pada: 07-01-09 08:45


haha...boleh tahan lah juga kelakarnya...




Seorang atuk tegur cucu dia yang tak cemerlang dalam peperiksaan Atuk: Tengok kawan-kawan sebaya cu, semua lulus tinggi-tinggi. Cu ini asyik internet, tv atau main bola. Bila nak belajar? Besar nak jadi apa? (Atok marah tahap tertinggi) Cucu: Atok asyik bandingkan dengan kawan-kawan yang lain. Cu tak pernah pun marah bila atok tak sama seperti kawan-kawan sebaya atok yang lain. Atuk: Tak sama apanyerr? Cucu: Kawan-kawan sebaya atok semua dah jadi arwah kan?


------------------------------------------

kasihan Atok 2..xpasal2 kena dengan cucu nya...huhu..dapat cop BAIK punya.....

:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syiftProfil   Hantar PM kepada syift   Pergi ke syift's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-01-09 11:34


Assalamualaikum
ini mahu kena lepuk lelaju tahap cahaya ni... :lucu:

cucu ni memang banyak sangat main ni.. :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 07-01-09 12:58


dush...dush...(kena pukul dengan atok)...
pandai sangat cucu atok ni...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 13:07


Erk.. Kesiannya kat atok dia..
memang patut dibelasah cucunya ni..
Lawak2.. :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 07-01-09 13:08


Pada 07-01-09 11:34 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
ini mahu kena lepuk lelaju tahap cahaya ni... :lucu:

cucu ni memang banyak sangat main ni.. :lol:



tu ar banyak sangat main cucu atok ni.. ikut perangai atok lah ni...
kena lepuk lelaju 0.000008m/s


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 14:12


aduhai..ini hari ada lagi ke cucu yang sopan macam tu..??:lol::lol::lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11558 saat. Lajunya....