Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Mencari lilin lebih baik dari merungut bila kegelapan

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 117
Ahli: 0
Jumlah: 117




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 25 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Peluang Pekerjaan
Topik: Peluang Kerja Di Kolej Lagenda Mantin


Carian Forum

Moderator: Administrator, RuMaishaaa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Peluang Pekerjaan
    »» Peluang Kerja Di Kolej Lagenda Mantin

Please Mendaftar To Post


Oleh Peluang Kerja Di Kolej Lagenda Mantin

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 20:22


just forward ....

Pegawai Perunding Akademik

Kami memerlukan calon-calon untuk mengisi jawatan sebagai Education Facilitator atau Manager di Unit Pengambilan
Pelajar, Legenda Education Group, Mantin, Negeri Sembilan.
Pendapatan : Basic RM1000
Komisen: RM1500-RM3500++.
Syarat2:
Wanita dan lelaki yang berumur 20-40 tahun, berpewatakan menarik, memiliki
SPM, Diploma atau degree dalam mana-mana bidang,

Sediakan resume, gambar 2 kpg, salinan sijil akademik dan Hubungi En. Nazir
019-2495006.


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-01-09 21:08


Assalamualaikum
boleh tak ceritakan serba banyak tentang skop pekerjaan...agak kurang jelas saya ni... :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 22:19


salam...
saya dah pernah apply jawatan ni..
memang dapat pun..
masalah nya, saya kena dok sn...
EF ni macam fasi juga lah..
kena cari student yang habis spm,
untuk jadi student sn..
kita kena juga dia dr semua segi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 22:54


erm...tak tahu lah skop cemana..seperti yang kawan cerita tadi maybe carik2 student begitu lah.....just fwd saja untuk sesiapa warga ukhwah tak kijo lagi... sory xbyk info ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 23:44


tanya kak simple_shida lah.. tentang kerja ni.. dia kerja ni lah dulu.. huhuhu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 09:57


Pada 04-01-09 22:54 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

erm...tak tahu lah skop cemana..seperti yang kawan cerita tadi maybe carik2 student begitu lah.....just fwd saja untuk sesiapa warga ukhwah tak kijo lagi... sory xbyk info ..


tak banyak info?
ambil kat mana penyataan macam tu..
kurang jelas lah...

siapa yang ada pengalaman kerja macam 2..nak tahu boleh??
member nak try..hehehe


-----------------
intanz'9


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-01-09 22:19


Assalamualaikum
oh...alaČ sales exec jugak eh...huhu...
jaga dari semua segi tu, termasuk jadi lecturer dia ke?? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 09:59


salam alaik..
eh..terdengar nama ss disebut ye..hihi..
ana ex staff di legenda.. nov 2006-mei 08.

untuk kerja perunding akademik.. or exectve marktg ni..
antum kena banyak sabar..hihi.. antum as kaunselor..
give explaination.. about courses, fees, kolej.. and give guide
to parents, students to choose their future.

so far, tak ada masalah dari segi sijil LAN.memang all dip.Hnd.Degree
in Legenda status SAH.HND di legenda adalah no 1 best CENtre in
MALAYSia.. and no 2, in the WOLRD. all sijil ada di kolej.
nak tengok.. pergi lah buat lawatn ke sana
:-D

banyak kursus dah ditambah..
ada business.account.architect.civil.mechanical.IT.
nursing.sc komputer... UTM.USM. dll.

job scope kerja, untuk bidang ni.. antum kena banyak out station.
memang income agak lumayan.but then, kena banyak bersabar :jangan:

more info.. boleh pm au email ana ye..hiihi..
pada yang nak try test.. just go on..
boleh build uo your self esteem.. leadership.. negotiate..etc.
all the bestt !!

go..go..caiyok... :sopan:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 16:37


hmm...kerja ini erk...dulu masa lepas diploma tahun 2006 da juga kawan-kawan offer kerja kat sna...tapi saya tolak sebab masa itu dah dapat kerja kat jb...kerja cari student saja...gaji memanglah rm1000 tapi kalau tak dapat student...bulan itu tak dapat gaji lah(apa yang diceritakan oleh kawan-kawan lah)...kawan-kawan yang kerja kat sna cuma 2bulan saja...lepas itu...semua resign...

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

username86
Warga Rasmi
Menyertai: 18.02.2008
Ahli No: 32651
Posting: 4

malaysia  


posticon Posting pada: 11-01-09 23:38


aku pernah study kat kolej lagenda ini. tapi kejap saja. Aku tukar sebab dapat tawaran masuk poli. tapi kat sana mmber best. banyak kenangan idah. cehwah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For username86Profil   Hantar PM kepada username86   Quote dan BalasQuote

wirrna
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.12.2008
Ahli No: 36544
Posting: 31

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 00:47


bila tarikh tutup bagi jawatan ni ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wirrnaProfil   Hantar PM kepada wirrna   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 13-01-09 09:48


Pada 11-01-09 16:37 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!

hmm...kerja ini erk...dulu masa lepas diploma tahun 2006 da juga kawan-kawan offer kerja kat sna...tapi saya tolak sebab masa itu dah dapat kerja kat jb...kerja cari student saja...gaji memanglah rm1000 tapi kalau tak dapat student...bulan itu tak dapat gaji lah(apa yang diceritakan oleh kawan-kawan lah)...kawan-kawan yang kerja kat sna cuma 2bulan saja...lepas itu...semua resign...


dapat juga kerja tuee.. pergi interview terus dapat.. memang mudah dapat... tapi tolak sebab memang kerja out station saja kejernyer..
memang lumayan tapi if tak dapat carik student tak dapat lumayn lah...

bagi yang nak cuba, kekosongan memang banyak..


-----------------
"Bila telah sampai di puncak tetapi meneruskan pendakian, bermakna anda sedang menurun, bukan lagi mendaki...."


Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.093792 saat. Lajunya....