Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-12-2023  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makhluk yang lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempit rezeki dan makhluk lain mengutuknya
-- Ibnu Abbas

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 89
Ahli: 0
Jumlah: 89
  Yang Masuk Ke Sini
nasrun_qalbi: 17 hari yang lalu
sadiqah: 20 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: SERUAN HIZBUT TAHRIR TERHADAP PEMIMPIN NEGARA MUSLIM UNTUK MENGGERAKKAN TENTERA KE PALESTIN


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» SERUAN HIZBUT TAHRIR TERHADAP PEMIMPIN NEGARA MUSLIM UNTUK MENGGERAKKAN TENTERA KE PALESTIN

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 5

Go To Page: 1 · 2 ... 4 · 5  
Jump To Page:

Oleh SERUAN HIZBUT TAHRIR TERHADAP PEMIMPIN NEGARA MUSLIM UNTUK MENGGERAKKAN TENTERA KE PALESTIN

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 02-01-09 15:23


Bismillahirrahmanirrahim

Menggerakkan Tentera Untuk Memerangi Penyembelih Gaza Adalah Satu-Satunya Yang Wajib Dilakukan Oleh Para Penguasa Dan Sekiranya Mereka Tidak Berbuat Demikian Maka Sesungguhnya Mereka Telah Mengkhianati Allah, RasulNya Dan Kaum Mukminin

Sejak tengahari Sabtu 27/12/2008, rejim Yahudi telah melakukan pengeboman kejam yang berterusan dengan menggunakan jet-jet pejuangnya ke atas beberapa kawasan di Semenanjung Gaza. Pengeboman ini dihadapi oleh penduduk Gaza dengan ketabahan hati dan keberanian yang tiada tolok bandingnya, mereka memikul yang gugur di atas tangan-tangan dan bahu-bahu mereka. Beratus-ratus telah syahid dan mengalami kecederaan ketika jet-jet pejuang musuh berlegar memuntahkan bom di ruang udara dengan bebas tanpa mendapat penentangan dan tanpa sedikit pun kebimbangan akan ditembak jatuh. Ini adalah kerana para penguasa kaum Muslimin telah melarang dan menghalang tentera dan jet-jet pejuang kaum Muslimin dari melibatkan diri dalam sebarang tindakbalas. Para penguasa ini hanya menjadikan jet-jet dan tentera yang ada di negeri mereka sebagai perhiasan dan pertunjukan semata-mata. Beginilah pihak Yahudi melakukan kehancuran, mengebom bangunan dan manusia, aman dari sebarang tindakbalas dan mara bahaya.

Sesungguhnya para penguasa ini telah melakukan jenayah besar dengan menjadikan masalah Palestin ini sebagai masalah orang Arab dan bukan masalah kaum Muslimin dan Islam. Mereka, sejak dari itu hanya menjadi pemerhati �neutral� yang lebih condong untuk menyebelahi pihak musuh sehingga apa yang mereka lakukan adalah sesuai dengan apa yang diinginkan oleh pihak musuh, sepertimana yang sedang berlaku di Gaza sekarang. Mereka hanya memerhatikan sebuah demi sebuah jet musuh melakukan pengeboman, menghitung jumlah mereka yang cedera dan terkorban serta mengeluarkan kenyataan sekadar meluahkan �kesedihan� dan �kutukan� - tidak kira sama ada mereka ini terlibat secara langsung atau tidak dalam pemboikotan Gaza - kesemua mereka meluahkan �kesedihan� dan �kutukan� yang sama. Malah penguasa Mesir (Mubarak) yang pada saat-saat sebelum bermulanya serangan, dari istananya, telah diugut oleh Livni dan pada hari berikutnya, tatkala berlaku serangan ke atas Gaza, Mubarak turut meluahkan �kesedihan� dan �kutukan�!

Sungguh, para penguasa ini tidak merasa malu sedikit pun di hadapan Allah, RasulNya dan di hadapan kaum Mukminin. Mereka telah memboikot Semenanjung Gaza jauh sebelum pihak musuh memboikotnya. Mereka nampaknya hanya mahu melihat kematian dan bukannya kehidupan di Gaza dan hanya bersetuju untuk membuka Gaza setelah darah umat Islam tertumpah ke atas pakaian mereka.

Hari ini mereka menyeru pula agar diadakan pertemuan bagi �mengkaji� apakah tindakan yang sebaiknya atas penyembelihan di Gaza, seolah-olah tindakan yang sepatutnya dilakukan merupakan sesuatu yang tidak maklum (oleh mereka). Ada yang menyeru diadakan pertemuan, ada yang menyeru kepada pertemuan menteri-menteri luar dan ada yang menyeru kepada Majlis Liga Arab � dan semua ini, seperti biasa, akan diikuti dengan perjumpaan, makan dan minum bersama, kemudian berakhir dengan (mengeluarkan) kenyataan dan bagi para pengikut syaitan, inilah �penentangan yang terbaik�!

Tidak cukup dengan itu, mereka mengalihkan pandangan mereka dan meminta tanpa malu kepada Majlis Keselamatan PBB, yang terdiri dari negara-negara yang pada hakikatnya bertanggungjawab membangunkan rejim Yahudi dan menyokongnya dalam menghancurkan Palestin, tanah yang penuh berkat. Mereka mempercayai dan mengharapkan tindakan dari negara-negara ini untuk membantu Palestin dan penduduknya!!! Amat buruklah apa yang mereka hukumkan!

Sesungguhnya tindakbalas yang sewajarnya ke atas penyembelihan Gaza adalah suatu yang sudah maklum dan jelas. Keputusan untuk bertindakbalas ini tidak memerlukan sebarang pertemuan atau perjumpaan bagi membahaskannya. Ia juga tidak akan datang dari keputusan negara-negara pembina dan penyokong rejim Yahudi - tidak sama sekali - sebaliknya ia hanya akan dapat dicapai dengan menggerakkan bala tentera kaum Muslimin dan mengumpulkan mereka yang berkemampuan untuk memikul persenjataan bagi memerangi rejim yang hina ini. Tidak ada penyelesaian selain dari ini dan para penguasa mengetahui hakikat ini, namun mereka (penguasa) ini hanya ibarat kepingan kayu yang hanyut dan mereka begitu hebat dalam penipuan dan penyesatan. Dilaknati Allah-lah mereka, bagaimana mereka sampai berpaling?

Wahai Kaum Muslimin!

Berhati-hatilah dengan penipuan para penguasa ini. Janganlah kalian terpedaya dengan adanya demonstrasi dan tunjuk perasaan yang mereka benarkan kerana sesungguhnya semua ini tidak membawa apa-apa makna. Seharusnya, kalian melangkah ke istana-istana mereka dengan kekuatan kalian memaksa mereka untuk menggerakkan tentera bagi memerangi rejim penyembelih ini.

Dan kalian wahai para tentera kaum Muslimin! Tidakkah kalian rindu kepada salah satu dari dua kemuliaan (syahid atau kemenangan)? Bagaimanakah kalian bisa berdiam diri tatkala saudara-saudara kalian dibunuh? Apakah penguasa yang sanggup menjual deen-nya untuk dunia, bahkan untuk dunia orang lain, dapat menghalang kalian dari membantu saudara-saudara kalian, walhal kalian mempunyai kekuatan?

Ya Allah! Ya Allah! Wahai Para Tentera!

Hizbut Tahrir menyeru kalian agar menuju kepada kemuliaan dunia dan akhirat! Pertolongan adalah dari Allah dan kemenangan yang hampir atau syurga yang keluasannya seluas langit dan bumi disediakan untuk mereka yang bertakwa. Wahai para tentera,

�Perangilah mereka dan Allah akan mengazab mereka dengan tangan-tangan kalian dan menghinakan mereka serta membantu kalian mengalahkan mereka dan Allah akan melegakan hati-hati kaum Mukminin� (TMQ at-Taubah (9):14).

Inilah bagaimana seharusnya pertolongan diberikan kepada penduduk Gaza dan inilah tindakbalas yang sewajarnya untuk penyembelih Gaza. Inilah juga cara untuk memecahkan pemboikotan ke atas Gaza dan dengan cara inilah juga Allah akan mengubati hati-hati kaum Mukminin.

�Sesungguhnya (apa yang disebutkan) dalam (surat) ini benar-benar menjadi peringatan bagi kaum yang menyembah Allah� (TMQ al-Anbiya� (21):106).

Ya Allah! saksikanlah sesungguhnya kami telah menyampaikan.

1 Muharram 1430 (28hb Disember 2008)
HIZBUT TAHRIR
*Seruan ini adalah terjemahan dari Bahasa Arab yang dikeluarkan oleh Hizbut Tahrir kepada seluruh dunia
Last Updated ( Jumaat, 02 Januari 2009 13:18 )

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 16:23


Kenapa 2.5 billion umat Islam di dunia ini hanya terlonggo melihat kekejaman yang berlaku. Hanya bersuara, menunjuk perasaan dan mengadakan demonstrasi jalanan. Hanya itukah yang mampu ummat Islam buat?
Ketua negara kita orang Islam, lebih 150 ketua negara di dunia ini pun Islam tapi... tiada satu pun yang berani menghantar bala tentera mereka membantu Hamas!
Maka dengan itu kita perlu menubuhkan satu pasukan Pertahanan Islam Global bukan kerajaan agar dapat dikerah ke Gaza.
Panggilan jihad fi sabilillah yang sebenar telah diseru. Ayuhlah ummat semua. Kita tunjukkan kita majoriti yang bersatu.

Tapi... tak seorang pun yang akan terpanggil untuk berjihad kan! Hanya baca dan mengeluh simpati sajalah yang dapat dilakukan. Islamkah kita ini?


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

    


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-01-09 17:24


kan nabi pernah bersabda dulu....
umat islam ramai tapi macam bebuih kat laut....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

Violet-8
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 36178
Posting: 74

malaysia  


posticon Posting pada: 02-01-09 18:13


Katakanlah (wahai Muhammad): "Jika bapa-bapa kamu, dan anak-anak kamu dan saudara-saudara kamu dan isteri-isteri kamu (atau suami-suami) kamu dan kaum keluarga kamu dan harta benda yang kamu usahakan dan perniagaan yang kamu bimbang akan merosot dan rumah-rumah tempat tinggal yang kamu sukai (jika semuanya itu) menjadi perkara-perkara yang kamu cintai lebih daripada Allah dan Rasul-Nya dan (daripada) berjihad untuk agama-Nya, maka tunggulah sehingga Allah mendatang-kan keputusan-Nya (azab seksa-Nya); kerana Allah tidak akan memberi petunjuk kepada orang-orang yang fasik (derhaka)."

..............................................................(At-Taubah: 24)

p/s: Insya'Allah umat Islam akan bangkit suatu hari nanti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Violet-8Profil   Hantar PM kepada Violet-8   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 18:34


Ya Allah, apa yang hendak kami jawab dihadapan-Mu kelak...

/


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 01:33


sekadar nak bertanya,sahabat� HT di sebelah sana ada turun membantu tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 03-01-09 08:47


Syabab2 HT di Palestin adalah sebahagian dari ummat Islam yang turun berjihad malah ramai yang telah syahid. Ia dilakukan atas kapasiti individu islam bukan atas nama parti.

Syeikh Taqiyuddin AnNabhani sebelum mendirikan Hizbut Tahrir perjuang bersama Briged Izzudin Al-Qassam. Setelah melakukan kajian, beliau mendapati masalah Palestin dan dunia Islam seluruhnya boleh diselesaikan secara praktikal dengan mengembalikan semula khilafah. Dengan khilafah, jihad bernegara akan dilancarkan hinggalah lenyap kekufuran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 09:45


ASSALAMUALAIKUM,,
ANA AL-BIRUNI 03..
ANA AMAT-AMAT MENCADANGKAN..
kita memang PATUT HANTAR PASUKAN TENTERA NEGARA KITA KE SANA....................!!! KAN kita ada SKOUT TENTARA... INI LAH ANTARA FUNGSI PASUKAN KETENTERAAN..
DAN.. SELEBIHNYA bagi yang ADA KESANGGUPAN NAK pergi TU pergilah...
DALAM PERANG BUKAN SEMUA yang PERGI.. ADA YANG PERGI DAN ada YANG MENUNTUT ILMU.. BAGI yang STUDENT.. JIHAD ANDA ADALAH BIDANG AKADEMIK ANDA..............WALLAHUALAM.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

gooku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.12.2006
Ahli No: 27562
Posting: 269

blank  


posticon Posting pada: 03-01-09 11:34


/

/


/


-----------------
http://gooku1.fotopages.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For gookuProfil   Hantar PM kepada gooku   Pergi ke gooku's Website   Quote dan BalasQuote

izam0308
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2008
Ahli No: 35444
Posting: 19
Dari: UPSI

Perak  


posticon Posting pada: 05-01-09 15:28


apabila khilafah jatuh... maka barat telah memecahbelahkan negara2 dibawah kerajaan islam uthmaniyah kepada negara yang merdeka , dan akhirnya terjadilah negara bangsa... khilafahlah jalannye untuk umat islam bersatu... saya bedoa agar saya menjadi salah seorang yang dipilih untuk menegakkan agamanye dengan jalan fisabilillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izam0308Profil   Hantar PM kepada izam0308   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 15:47


jalan penyelesaian untuk menyelamatkan umat islam di
Palestin khususnya dan di seluruh dunia (Iraq, Kashmir,
Afghanistan dll) secara amnya...

ADALAH MENDESAK PEMIMPIN NEGARA-NEGARA KAUM
MUSLIMIN MENGHANTAR TENTERA UNTUK BERJIHAD...

UNTUK APA TENTERA JADI TENTERA KALAU BUKAN BERCITA-CITA
UNTUK MATI SYAHID??

Hizbut-Tahrir mendesak pemimpin-pemimpin negara umat islam
bersatu menghantar tentera membantu umat islam di
seluruh dunia.....

satukan lah diri kalian dengan menegakkan kembali daulah
khilafah wahai pemimpin kaum muslimin...


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 650
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 16:03


memang patut..semua negara islam harus hantar tentera masing-masing untuk perangi kafir laknatulllah tu...

Sesiapa yang sukarela hendak pergi boleh pergi..mana komando2 semua???
Yang dah dilatih harus pergi...

Masih adakah pegganti syuhada seperti Imam Samudera??

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 05-01-09 16:17


Tuan-tuan yang dikasihi,

Sememangnya Yahudi sengaja diberikan tanah oleh British melalui perjanjian Belfour. Ini kerana perasaan ummat akibat kejatuhan Khilafah Uthamaniyah masih kuat dan sekiranya tidak dilenyapkan kebangkitan semula khilafah akan mudah.

Oleh kerana itu, British telah melihat kepentingan menyibukkan ummat Islam di jazirah Arab dengan permasalahan tersebut. Ia berjaya melarikan tumpuan terhadap usaha mendirikan khilafah sehingga ada yang merasakan Palestin adalah permasalahan utama yang perlu diselesaikan. Sedangkan fungsi Israel adalah sebagai 'pseudo enemy' dan sebagai buffer supaya kebangkitan tidak ditujukan terus kepada Bristish dan sekarang US.

Manakala di wilayah2 lain, pemerintah2 boneka seperti BN merupakan buffer yang dicipta oleh Bristish supaya pejuang-pejuang Islam bergelut dengan pemerintah dan kepenatan atau tiada masa untuk menghala penantangan kepada lafir penjajah.

Kita dah melihat pengkhianatan penguasa2 kaum muslim, mereka membiarkan umat Islam terus dibunuh. Sedarlah, kita perlukah Khilafah yang akan melancarkan jihad untuk menghapuskan terus Yahudi laknatullah.

ALLAHUAKBAR!!!!

wuzara
http://jemaah-islam.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 10:17


Kerajaan sekarang ni terbentuk daripada impian penjajah!!! Samalah dengan kebanyakkan negara Islam yang pernah dijajah dan yang pernah mengadakan persepakatan dengan Barat (negara2 Arab dan Afrika Utara).

Mementingkan kebendaan. (Contohnya: Putrajaya dan KLCC dibina untuk bermegah2 tetapi lif rumah pangsa di Sentul Utama yang rosak lebih 6 bulan tidak diendah)

Kerajaan ini hanya akan meminta rakyat mengutip derma untuk tabung Palestine, menulis surat bantahan dan cuma bersuara, tidak lebih daripada itu tindakan mereka.

Setiap orang Islam perlu hidupkan kepimpinan Ulama di Malaysia dan setiap negara Islam di dunia, bukan demokrasi ciptaan Barat.


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

    


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

gooku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.12.2006
Ahli No: 27562
Posting: 269

blank  


posticon Posting pada: 06-01-09 13:17


/

Ya, dengan cara boycott tiang-tiang pemikiran ini..

khasnya kapitalisme..cara pengurusan ekonomi berlandaskan kapitalis dengan sendirinye akan kita berjaya boycott produk-produk dari amerika dan israel..kerana ini kita akan memutuskan hubungan luar negara dengan negara kafir yang menentang negara Islam....

dengan terhapusnye nasionalisme, maka kaum muslimin akan bersatu..

bantuan dari empunye tentera langit mudah dihulurkan kerana kaum muslimin mengamalkan hukum syarak dan menidakkan hukum manusia anjuran demokrasi...

aqidah kaum muslimin lebih selamat tanpa ada pepisahan agama dari kehidupan(sekularisme).


-----------------
http://gooku1.fotopages.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For gookuProfil   Hantar PM kepada gooku   Pergi ke gooku's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 06-01-09 14:30


Saya sokong usaha memboikot produk-produk Yahudi tersebut.

Tetapi yang lebih utama adalah memboikot idea-idea mereka. Apalah ertinya sekadar memboikot produk mereka tetapi masih memeluk erat ideaologi mereka. Dari kapitalisme, demokrasi, librelisme dan semua unsur dalam ideologi kapitalisme kerana ia berasal dari aqidah sekularisme yang jelas bertentangan dengan Islam.

Selagi idea2 ini tidak diboikot, selagi itulah pemboikotan produk2 Yahudi menjadi retorik untuk memuaskan kemarahan ummat yang akhir akan sejuk kembali.

wuzara
http://jemaah-islam.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 07-01-09 07:25


ye boikot... sesiapa pun tak dibenarkan masuk ke palestin.. jgnkn kata kat Malaysia.. negare2 jiran palestin tu, mesir, jordan semua tak boleh...

tadah lah kedua tangan kita, memohon pada Allah.. ada juga kita saham jihad..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 07-01-09 07:28


Saya nak tanya kepada penyokong dan pendokong PAS mahupun PR di sini.Soalan yang sama juga saya ajukan kepada sahabat-sahabat di luar sana, tetapi jawapan mereka berbeza2.

Kita sedia maklum bahawa menjadi kewajipan negara Islam untuk melancarkan jihad kepada kepada israel tersebut. Menggerakkan Tentera Untuk Memerangi Penyembelih Gaza Adalah Satu-Satunya Yang Wajib Dilakukan Oleh Para Penguasa Dan Sekiranya Mereka Tidak Berbuat Demikian Maka Sesungguhnya Mereka Telah Mengkhianati Allah, RasulNya Dan Kaum Mukminin

Oleh itu, saya ingin mengajukan persoalan jika PAS/PR memerintah Malaysia, apakah kita akan mengisytiharkan jihad dan menghantar tentera untuk melumati Yahudi laknatullah tersebut? Atau sebaliknya kita sama seperti pemimpin-pemimpin tirani hari ini seperti Pak Lah, Hosni Mubarak, Asif Gillani yang membiarkan Israel membunuh dan melanyak ummat Islam.

Mungkin ada yang boleh beri pandangan bersandarkan nas terkuat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

qais_amirii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.02.2004
Ahli No: 7048
Posting: 165
Dari: Republic of Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 09:18


Taat perintah ALlah....amal sunnah Nabi s.a.w
dijamin dapat kejayaan...dunia dan akhirat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qais_amiriiProfil   Hantar PM kepada qais_amirii   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 00:35


Ana tak berani nak kata kerajaan PR akan hantar askar,sebab banyak parti dalam PR ni,tapi insya ALLAH siapa yang pergi,tapi tak bernasib baik untuk syahid, insya ALLAH takkan kena ISA macam Be End buat..Teringat pada lecturer ana,hampir-hampir kena ISA sebab pergi jihat di afganistan satu ketika dahulu,tapi atas kebijaksanaan kawan-kawan,server JPN dihack dan rekod lecturer ana tu dipadam,seolah-olah dia tidak wujud di Malaysia ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 08-01-09 07:43


malaysia memang tak boleh masuk lah.. kalau nak, jadi lah wrge singapore.. singapore link kuat dengan israel.. itu pun, hari tu kawan saya pergi, org israel kacau2 juga.. pegang-pegang, usik2.. apa persediaan kita pergi sana?? bom?? senapang?? kita belajar saja.. memang dah Allah pilih mereka yang berjihad dan syahid..

hari tu tanya dengan ustaz saya.. budak-budak kecik sana semua comel2, geram saja.. kenapa malaysia tak ada usaha ambil mereka bawa pergi malaysia, jaga, dapat pendidikan dan sebagainya.. ustaz cakap, mereka lahir memang kat sana, dan mereka lah yang terpilih sebagai mujahid.. biar kalau meninggal pun, meninggal kat sana.. kecil-kecil lagi dah diajar untuk berjihad.. biarkan mereka..

jadi kat sini nampak lah.. kita masing-masing ada bidang masing-masing... begitu juga org arab48 yang banyak kat jordan tu, mereka ni dimurkai ke, sebab lari dari pertahankan tanah air dan islam?? masing-masing ada bidang masing-masing.. kenapa kita tak dipilih oleh Allah untuk sama-sama berjuang di palestin?? semua tu untuk kita fikir, ini lah teguran dari Allah.. islah balik diri..

pendapat saja ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 05:23


Laporan Tidak Rasmi - Demonstrasi HTM di Jalan Semarak, KL

Seruan Hizbut Tahrir Malaysia (HTM) kepada Angkatan Tentera Malaysia (ATM)

Alhamdulillah, pada hari Jumaat (9 Januari 2009) pihak Hizbut Tahrir Malaysia (HTM) telah berjaya menganjurkan demonstrasi aman bagi mendesak pihak angkatan tentera Malaysia (ATM) menghantar ketumbukan tentera untuk membebaskan Ghaza khasnya dan Palestin amnya daripada cengkaman penjajah Zionis yang zalim.

Demonstrasi diadakan di hadapan Kementah setelah selesai solat Jumaat, bermula di hadapan Masjid Khalid al Walid dan kemudiannya bergerak secara aman dan teratur menuju ke Kementah disulami dengan slogan anti-Zionis, laungan takbir, dan seruan jihad kepada angkatan tentera. Delegasi HTM turut tampil menyerahkan memorandum kepada Panglima Angkatan Tentera. Dalam masa yang sama pihak HTM juga telah mengedarkan risalah seruan HT kepada tentera Muslimin bagi mendesak mereka untuk bangkit melakukan pembelaan.

Demonstrasi tamat kira-kira jam 2.45 petang secara aman dan para demonstran kembali ke tempat masing-masing dengan keazaman dan semangat yang tidak pernah pudar dalam berjuang menegakkan syariat Islam di mukabumi. Perjuangan yang tidak akan pernah selesai sehingga hukum Islam ditegakkan ataupun kami terkorban dalam usaha menegakkannya mengikut manhaj nubuwwah.

p.s. Insya Allah, gambar demonstrasi akan menyusul kelak. Maaf kerana penulis tidak dapat menyediakan gambar buat masa ini.
Ya Allah, Kau berikanlah petunjuk dan hidayah kepada para panglima angkatan tentera kaum Muslimin, agar mereka tergerak untuk mara ke medan jihad bagi membebaskan kaum Muslimin di Palestin daripada cengkaman penjajah Zionis.
Ya Allah, sesungguhnya penguasa kaum Muslimin telah mengkhianati-Mu, telah mengkhianati Rasul-Mu, dan juga umat Islam keseluruhannya kerana membiarkan sahaja umat Islam di Ghaza diratah hidup-hidup oleh pengganas Zionis yang kejam.

Wahai tentera kaum Muslimin, bangkitlah! Keluarlah dari berek-berek tentera dan bersama berangkat menuju ke medan jihad demi meraih kemenangan ataupun syahid di jalan Allah!

Wahai umat Islam, sedarlah! Mari kita bersama bersatu hati bagi menghadapi kezaliman yang sedang terjadi ke atas saudara kita di Gaza! Marilah kita bangkit menyeru ke arah penyatuan yang hakiki� Ayuh, marilah bersama menyeru kepada tertegaknya khilafah kali kedua, yang berdiri atas manhaj nubuwwah!

Ya Allah, saksikanlah bahawa sesungguhnya hamba-Mu ini telah menyampaikan..!

Amin

http://muhammadghazi.wordpress.com/2009/01/10/seruan-hizbut-tahrir-malaysia-kepada-panglima-atm/

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 10-01-09 11:49


salam...

Ghazi, tolong uploadkan gambar ye nanti. saya berada di lembah klang semalam tetapi tak dapat join kerana meeting lambat habis. saya diberitahu ada tentera yang berteriak
        " bagi tahu Pak Lah, kami dah bersedia(ke Palestin)"

itulah semangat tentera Islam, cuma sayangnya keberanian dan kegagahan mereka telah diredam oleh para pemimpin yang cintakan dunia dan kekufuran. Apa pun, saya kira Hizbut Tahrir telah membawa dimensi baru menyuarakan pandangan Islam di Malaysia dengan menyatakan terus kepada Angkatan Tentera Malaysia.

TAKBIRRR!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 12:21


Semalam pak lah keluarkan arahan mengadakan solat hajat di masjid-masjid ( selepas solat jumaat ) untuk rakyat Palestine....haru betul Pak Lah ni. Bukan nak memperkecilkan usaha dia, kalau setakat arahan solat hajat ...imam masjid boleh keluarkan arahan...saya orang awam ni pun boleh kempen solat hajat dan boikot barang Israel....

sebagai ketua negara...kita nak dia keluarkan arahan upaya pemuda islam kita mengusung senjata dan berjihad di palestine.... geram juga dengan Pak lah ni....

kalau Pas memerintah Malaysia....kita akan gesa dia keluarkan arahan sedemikian...InsyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

Violet-8
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 36178
Posting: 74

malaysia  


posticon Posting pada: 10-01-09 12:53


Saya nak tanya sikit tentang Hizbut Tahrir ni...Err.. Hizbut Tahrir ni ada di seluruh dunia dan ada sekali Amir di Palestin.. Kenapa tak suruh saja. Amir ni mengistiharkan jihad kepada ahli-ahli hizbut tahrir di seluruh dunia ni untuk mempertahankan Gaza?

Tapi apa yang pelik pulak buat demonstrasi kat Kementah. Kan mereka ni adalah tentera dari hasil negara nasionalis...Tak begitu?

Baru saja tadi ada keluar artikel seruan Hizbut Tahrir dari Gaza dari laman web mykhilafah mengatakan demonstrasi dan tunjuk perasaan tak ada apa-apa membawa makna dan ada juga artikel yang mengatakan jangan mengharap lagi kepada OIC dan PBB...

Aduh!Pening kepala melihat situasi gerakan-gerakan Islam yang masih lagi teraba-raba mencari penyelesaian untuk menyelamatkan saudara-saudara mereka ditindas. Tapi hakikatnya hampeh semuanya...setiap hari umat Islam diserang, ditindas dan dizalimi, mangsa kematian bertambah ramai....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Violet-8Profil   Hantar PM kepada Violet-8   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 13:02


!!! QUOTE !!!

Baru saja tadi ada keluar artikel seruan Hizbut Tahrir dari Gaza dari laman web mykhilafah mengatakan demonstrasi dan tunjuk perasaan tak ada apa-apa membawa makna dan ada juga artikel yang mengatakan jangan mengharap lagi kepada OIC dan PBB...


betul, jangan lagi mengharap dengan 2 pertubuhan ini....langsung tak memainkan peranan dalam menangani masalah ini.....dah lari dr matlamat asal pertubuhannya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 10-01-09 13:31


Pada 10-01-09 11:49 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

Ghazi, tolong uploadkan gambar ye nanti. saya berada di lembah klang semalam tetapi tak dapat join kerana meeting lambat habis. saya diberitahu ada tentera yang berteriak
        " bagi tahu Pak Lah, kami dah bersedia(ke Palestin)"

itulah semangat tentera Islam, cuma sayangnya keberanian dan kegagahan mereka telah diredam oleh para pemimpin yang cintakan dunia dan kekufuran. Apa pun, saya kira Hizbut Tahrir telah membawa dimensi baru menyuarakan pandangan Islam di Malaysia dengan menyatakan terus kepada Angkatan Tentera Malaysia.

TAKBIRRR!!!!


sila lah pergi.. memang syahid, tapi kita ni ar yang kalau pergi, akan menambahkan bilangan syahid... mula 200 ke 330 ke 428 dan sekarang hampir 800.. macam kira anak ayam... kalau kita pergi, saya, wuzara, myhoney, akan jadi 803org yang mati..

memang semua org bersemangat nak pergi jihad, tapi tengok jugak lah... pasport anda tu, kalau wrganegara malaysia, muka depan lagi dah tulis, boleh masuk mana-mana negara melainkan israel..(ayat yang bangang - israel mana ada negara).... jadi, paklah nak uruskan kemasukan rakyat dia ke palestin, untuk mati...yang dapat masuk tu, wartawan2 tu, kan kena bayar.. mahal gila, dan untuk masuk berjihad kat situ, kita secara tak lgsung, bagi mereka duit dan menguatkan lagi israel ni, sebab kita bagi dia duit.. lagi berdosa... boikot2 tu sebab mereka ada saham saja, yang ni kita terus bagi duit kat mereka, tu nmenye apa?? pembunuh terbsar tu..

moga kita akan terus berjihad.. laksanakn jihad kita..
org yang berjuang menentang yahudi, dan mempertahankan palestin, takkan pernah habis.. mungkin kalau satu hari org palestin dah tak ada, kita pula yang terpilih untuk mempertahankn palestin.. laksanakanlah haq kita..


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 13:38


Pada 10-01-09 12:21 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

Semalam pak lah keluarkan arahan mengadakan solat hajat di masjid-masjid ( selepas solat jumaat ) untuk rakyat Palestine....haru betul Pak Lah ni. Bukan nak memperkecilkan usaha dia, kalau setakat arahan solat hajat ...imam masjid boleh keluarkan arahan...saya orang awam ni pun boleh kempen solat hajat dan boikot barang Israel....

sebagai ketua negara...kita nak dia keluarkan arahan upaya pemuda islam kita mengusung senjata dan berjihad di palestine.... geram juga dengan Pak lah ni....

kalau Pas memerintah Malaysia....kita akan gesa dia keluarkan arahan sedemikian...InsyaAllah...


betul tu myhoney.....
sekadar keluarkan arahan solat hajat dan boikot barangan mereka hanya meninggalkan sedikit kesan....berbanding keluar berjihad di Palestin...ramai pemuda islam yang akan pergi...InsyaALLAH....


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 16:43


Pada 10-01-09 11:49 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

Ghazi, tolong uploadkan gambar ye nanti. saya berada di lembah klang semalam tetapi tak dapat join kerana meeting lambat habis. saya diberitahu ada tentera yang berteriak
        " bagi tahu Pak Lah, kami dah bersedia(ke Palestin)"

itulah semangat tentera Islam, cuma sayangnya keberanian dan kegagahan mereka telah diredam oleh para pemimpin yang cintakan dunia dan kekufuran. Apa pun, saya kira Hizbut Tahrir telah membawa dimensi baru menyuarakan pandangan Islam di Malaysia dengan menyatakan terus kepada Angkatan Tentera Malaysia.

TAKBIRRR!!!!


Allahu akbar!

Salam, maaf wuzara, handphone ana terpadam pula masa demo semalam. Jadi tak ada gambar personal yang saya sendiri tangkap. Mungkin boleh rujuk ke mykhilafah.com. Pihak HTM dah keluarkan liputan rasmi di sana.

Gaza: HTM serah memo kepada ATM

Saya tak ada dalam gambar-gambar tersebut, kerana dalam kebanyakan gambar yang di-upload, jurukamera mengambilnya dari sebelah saya (berdasarkan sudut gambar tersebut...). Tapi ada gambar PH, cuba teka yang mana satu... he he...

Maaf kepada fikrul mustanir & PH sebab saya tak sempat nak bertegur sapa...

p.s. Sedikit ralat dalam liputan tak rasmi saya:

Demo diadakan di Markas ATM di Jalan Padang Tembak, dan bukannya di Jalan Semarak seperti yang saya laporkan sebelum ini. Maaf atas kesilapan, sebab saya tak biasa dengan kawasan di sana. Jalan Semarak dekat UTM sana, bukan Markas ATM...

Wallahu'alam...


-----------------
Buah Cempedak di Luar Pagar,
Ambil Galah Tolong Jolokkan,
Saya Budak Baru Belajar,
Kalau SalahTolong Tunjukkan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 16:50


Pada 10-01-09 12:21 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

Semalam pak lah keluarkan arahan mengadakan solat hajat di masjid-masjid ( selepas solat jumaat ) untuk rakyat Palestine....haru betul Pak Lah ni. Bukan nak memperkecilkan usaha dia, kalau setakat arahan solat hajat ...imam masjid boleh keluarkan arahan...saya orang awam ni pun boleh kempen solat hajat dan boikot barang Israel....

sebagai ketua negara...kita nak dia keluarkan arahan upaya pemuda islam kita mengusung senjata dan berjihad di palestine.... geram juga dengan Pak lah ni....

kalau Pas memerintah Malaysia....kita akan gesa dia keluarkan arahan sedemikian...InsyaAllah...


Betul, kak myhoney. Itulah yang sepatutnya... Boleh saja kalau kita nak boikot, anjur demo, dan buat kutipan derma bagi membiayai rawatan perubatan serta bantuan makanan. Tetapi semua ini hanyalah penyelesaian jangka pendek bagi kemelut di sana. At the end of the day, rejim Zionis masih lagi berdiri tanpa penentangan yang efektif.

Penyelesaian yang tuntas bagi konflik Palestin adalah dengan seruan jihad di bawah naungan khilafah... Dengan kekuatan sebuah 'negara' barulah dapat menyaingi ketumbukan tentera 'ahzab moden' ini...

p.s. Kalau ikut sunnah pun, bukannya solat hajat yang dianjurkan ketika umat Islam menghadapi krisis sebegini... Nabi saw. anjurkan supaya kita membaca qunut nazilah...

Wallahu'alam...


-----------------
Buah Cempedak di Luar Pagar,
Ambil Galah Tolong Jolokkan,
Saya Budak Baru Belajar,
Kalau SalahTolong Tunjukkan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 17:02


Pada 10-01-09 13:31 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

sila lah pergi.. memang syahid, tapi kita ni ar yang kalau pergi, akan menambahkan bilangan syahid... mula 200 ke 330 ke 428 dan sekarang hampir 800.. macam kira anak ayam... kalau kita pergi, saya, wuzara, myhoney, akan jadi 803org yang mati..

memang semua org bersemangat nak pergi jihad, tapi tengok jugak lah... pasport anda tu, kalau wrganegara malaysia, muka depan lagi dah tulis, boleh masuk mana-mana negara melainkan israel..(ayat yang bangang - israel mana ada negara).... jadi, paklah nak uruskan kemasukan rakyat dia ke palestin, untuk mati...yang dapat masuk tu, wartawan2 tu, kan kena bayar.. mahal gila, dan untuk masuk berjihad kat situ, kita secara tak lgsung, bagi mereka duit dan menguatkan lagi israel ni, sebab kita bagi dia duit.. lagi berdosa... boikot2 tu sebab mereka ada saham saja, yang ni kita terus bagi duit kat mereka, tu nmenye apa?? pembunuh terbsar tu..

moga kita akan terus berjihad.. laksanakn jihad kita..
org yang berjuang menentang yahudi, dan mempertahankan palestin, takkan pernah habis.. mungkin kalau satu hari org palestin dah tak ada, kita pula yang terpilih untuk mempertahankn palestin.. laksanakanlah haq kita..Salam, shafiqah88. Yang diseru bukannya sukarelawan dari kalangan individu ataupun gerakan. Sebaliknya ketumbukan tentera kaum Muslimin, bukan setakat dari Malaysia semata-mata, bahkan di seluruh dunia Islam. Tentera yang terlatih dengan strategi peperangan dan taktik pertempuran. Tentera yang lengkap bersenjata, bukannya hadir dengan tangan kosong - menyerahkan leher untuk disembelih. Maaflah kalau soalan saya ni menyinggung, kalau hantar bala tentera pun kena guna passport ke?

Harap jangan melihat secara pesimis, kerana umat Islam mempunyai kekuatan untuk melakukannya. Apa yang menghalang daripada kekuatan tersebut untuk digunakan bagi melakukan futuhat kepada bumi al-Quds adalah penyakit wahn dan juga sempadan-sempadan palsu yang telah memisahkan serta melemahkan umat Islam.

Benarlah pepatah Melayu yang berbunyi; "bersatu kita teguh, bercerai kita roboh"...

Teringat kata-kata Tun; "1.6 billion Muslims cannot be easily wiped out by the Jews" (lebih kurang begitulah...)

Walaupun kita banyak tak bersetuju dengan tindakan beliau, tetapi semangat beginilah yang perlu ada dalam diri setiap individu Muslim. Bukannya sikap defeatist ataupun cepat mengalah.

Wallahu'alam...


-----------------
Buah Cempedak di Luar Pagar,
Ambil Galah Tolong Jolokkan,
Saya Budak Baru Belajar,
Kalau SalahTolong Tunjukkan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 17:27


Pada 10-01-09 12:53 , Violet-8 posting:

!!! QUOTE !!!

Saya nak tanya sikit tentang Hizbut Tahrir ni...Err.. Hizbut Tahrir ni ada di seluruh dunia dan ada sekali Amir di Palestin.. Kenapa tak suruh saja. Amir ni mengistiharkan jihad kepada ahli-ahli hizbut tahrir di seluruh dunia ni untuk mempertahankan Gaza?


Peranan Hizbut Tahrir adalah sebagai sebuah parti politik Islam, bukannya angkatan bersenjata. Bahkan HT sendiri tidak mempunyai sayap ketenteraan. Kita perlu jelas akan peranan yang perlu ada pada sebuah parti politik. Apa yang saya nampak anda sebenarnya yang keliru, kemudian berani sekali mengatakan gerakan-gerakan Islam masih 'teraba-raba mencari penyelesaian'. Maaf kalau menyinggung. Saya cukup terasa dengan orang yang cakap main lepas sahaja tanpa berfikir panjang terlebih dahulu...

Tetapi jangan disalah anggap pula, walaupun HT selaku parti politik tidak mengangkat senjata, namun ahli-ahlinya (selaku individu yang merupakan sebahagian daripada umat Islam) tetap mengangkat senjata bagi jihad melawan serangan Zionis.

!!! QUOTE !!!

Tapi apa yang pelik pulak buat demonstrasi kat Kementah. Kan mereka ni adalah tentera dari hasil negara nasionalis...Tak begitu?


Habis tu, askar-askar di dalam Rejimen Askar Melayu Diraja tu bukan sebahagian daripada umat Islam ke? Bahkan kewajipan ini lebih berat tertanggung di bahu mereka kerana mereka sememangnya telah dilatih untuk berperang. Soal negara nasionalis ataupun tidak, itu tak termasuk dalam equation kewajipan berjihad membela saudara seakidah mereka yang tertindas. Jihad akan tetap berlangsung sehingga ke hari kiamat biarpun dalam keadaan tiadanya khilafah Islam.

!!! QUOTE !!!

Baru saja tadi ada keluar artikel seruan Hizbut Tahrir dari Gaza dari laman web mykhilafah mengatakan demonstrasi dan tunjuk perasaan tak ada apa-apa membawa makna dan ada juga artikel yang mengatakan jangan mengharap lagi kepada OIC dan PBB...


Betul lah tu... Demonstrasi semata-mata, tanpa tindakan membumi tidak membawa apa-apa makna... Tidak akan bererti selagi tiada political will untuk berdepan dengan krisis di Gaza. Bezanya dengan demo-demo lain semalam, HT berdemo memuhasabah penguasa kaum Muslimin supaya bertindak melancarkan jihad.

Mengenai OIC dan PBB, buat apa nak berharap kepada kedua-dua badan tersebut? OIC hanya tahu bersidang dan mengeluarkan resolusi apabila berdepan dengan isu sebegini. PBB pula merupakan 'ibu' yang 'melahirkan' negara haram Israel. Kalau kita lihat dari lipatan sejarah, apa tindakan yang dilakukan oleh PBB? Mereka hanya menghantar 'pasukan pengaman' bagi membersihkan 'sisa-sisa' kekejaman Zionis sesudah peperangan tamat. Buat apa hantar tentera sesudah umat Islam lunyai diganyang dan dibantai? Tak masuk akal! Sedangkan sepatutnya tentera digerakkan ketika perang sedang berlangsung...

!!! QUOTE !!!

Aduh!Pening kepala melihat situasi gerakan-gerakan Islam yang masih lagi teraba-raba mencari penyelesaian untuk menyelamatkan saudara-saudara mereka ditindas. Tapi hakikatnya hampeh semuanya...setiap hari umat Islam diserang, ditindas dan dizalimi, mangsa kematian bertambah ramai....


Sejak dari awal penubuhannya, HT tak pernah berubah dalam menyampaikan penyelesaian kepada semua kemelut yang melanda umat Islam - Khilafah. Bila cerita kat depa, ada yang kata tak realistik lah, ada yang dok perlekeh lah, ada yang kata mustahil lah, ada yang kata nak tunggu Imam Mahdi secara pasif lah... Macam-macam reaksi negatif dan pesimis yang pernah saya dengar dan baca sepanjang saya bersama dengan HT menyerukan khilafah...

Saya cabar violet-8 untuk bertemu, kita bincang tang mana sebenarnya penyelesaian khilafah ini hampeh menurut pandangan anda... Dan saya cabar violet-8 supaya tampil dengan penyelesaian yang lebih tuntas berbanding khilafah. Jangan hanya menjadi jaguh mengkritik semata-mata tanpa memberikan penyelesaian. Nasihat kepada diri saya sendiri juga...

Wallahu'alam...


-----------------
Buah Cempedak di Luar Pagar,
Ambil Galah Tolong Jolokkan,
Saya Budak Baru Belajar,
Kalau SalahTolong Tunjukkan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 17:46


Pada 10-01-09 14:22 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!


Kenapa pergi suruh Penglima ATM hantar askar ke Palastin , ATM tu hanya robot kapitalis terbinanya diatas hasil demokrasi yang dibenci gerakan HT , lagipun ATM hanya hanya mengikut perintah , pergi lah tunjuk perasaan kat putrajaya ke kat perlimen ke atau depan istana Sultan Mizan , baru kena tempat ,nak cari tempat lepas geram pun tak pandai ,


Sejak bila pula sistem demokrasi yang membentuk angkatan tentera? Habis tu, sebelum sistem kapitalis-demokrasi terbentuk tak ada angkatan tentera? Habis tu, yang mendokong Revolusi Iran di sebalik Khomenei tu siapa kalau bukan tentera udara Iran? Sebelum itu, mereka tunduk kepada perintah Syah Iran juga. Adakah mereka 'robot kapitalis terbinanya diatas hasil demokrasi yang dibenci gerakan HT'? (Saya ingatkan awal-awal, jangan pula lepas ni ada yang dakwa saya ni Syiah ataupun pro-Syiah pula...)

Semuanya tak kena di mata samudra..??

!!! QUOTE !!!

Hamas amat memerlukan senjata , bekalan perubatan dan bantuan kewangan , tentera mereka lebih mahir daripada komando elit malaysia , mereka lebih arif dalam selok belok perang gerila kerana itu tempat tinggal mereka ,kalau benar-benar nak tolong mereka, lebih baik bagi bantuan berbentuk peralatan senjata dan membuka sekatan sempadan dengan mesir , itu sahaja permintaan Khaled Masheal , kerana mereka tahu tiada pemimpin negara islam yang berani istihar perang terbuka terhadap israel ,semuanya dah jadi lembu USA , setakat pijak dan bakar bendera tak menjadi kudis kepada yahudi laknat itu ,


Bukan setakat senjata, bahkan kami menyeru supaya keseluruhan kekuatan ketenteraan dikerahkan bagi membebaskan Palestin, termasuklah tanah yang dirampas pada 1948 (bukan sekadar menamatkan kemelut di Gaza). Jangan ingat tanggungjawab kita dah selesai dengan hanya menghantar bantuan... Selagimana tanah kaum Muslimin terjajah, selagi itulah kewajipan tertanggung di atas bahu kita semua. Namun bukan semua berkemampuan untuk berjihad, jadi apa yang mampu dilakukan adalah dengan membentuk 'pressure group' dalam memuhasabah pemimpin agar mereka tersedar dari lamunan dan bertindak.

Tahu pula kata macam tu, tapi Kenapa masih lagi tak bertindak menyeru supaya umat Islam keluar daripada status quo pada hari ini? Mengapa tak seru supaya penguasa-penguasa ini menyerahkan kepimpinan kepada khalifah di bawah satu pemerintahan?

Kita dah tahu, punca kepada kelesuan negara-negara kaum Muslimin adalah kerana penyakit wahn dan juga kewujudan sempadan-sempadan palsu yang memisahkan umat yang satu. Setuju tak?

Kalau kalian bersetuju, maka Alhamdulillah, tinggal nak membincangkan bagaimana nak menangani masalah ini sahaja... Kecil tapak tangan, nyiru saya tadahkan kepada sesiapa yang ingin bertemu dan berbincang mengenai soal ini...

Wallahu'alam...


-----------------
Buah Cempedak di Luar Pagar,
Ambil Galah Tolong Jolokkan,
Saya Budak Baru Belajar,
Kalau SalahTolong Tunjukkan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 19:02


tersenyum saya baca komen-komen kat sini.......jelas kita tak berapa 'setel' lagi ni. hmmmm....macamana nak jihad ni, dalam meresapi perasaan dukacita dan menyatakan sokongan pada Palestine pun kita masih dok berbantah-bantah sesama sendiri....masih nampak sikap berpuak-puak walaupun atas isu yang sepatutnya kita bersatu hati.Sepatutnya kita saling sokong menyokong usaha mana-mana pihak mengutuk dan nak menentang rejim Israel laknatullah tu.

dalam hal ini saya sokong demonstrasi HT di depan markas ATM ....

soal usaha kita untuk saudara kita di Palestine bukan atas nama 'bantuan' sebenarnya...ia adalah hak dan tanggungjawab yang Allah akan tanya nanti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 19:15


!!! QUOTE !!!

sila lah pergi.. memang syahid, tapi kita ni ar yang kalau pergi, akan menambahkan bilangan syahid... mula 200 ke 330 ke 428 dan sekarang hampir 800.. macam kira anak ayam... kalau kita pergi, saya, wuzara, myhoney, akan jadi 803org yang mati..


kalau pergi setakat nak mati macam mati anak ayam.....baik mati terjun bangunan.

syafiqah .... Allah taala kalau dalam ayatnya menyebut tentang jihad mesti disebut tentang harta benda dan jiwa raga. maknanya selain harta jiwa juga harus bersedia dikorbankan dalam hal nak berjihad. tapi dalam jihad juga lebih-lebih lagi sebuah peperangan mesti ada strategi....bukan pergi perang 'bodoh' saja...

saya sebenarnya mengharapkan seorang pemimpin umat Islam bangkit dan boleh mengerahkan seluruh muslimin di dunia ini berjihad menentang Israel.

ini luahan hati saya sebenarnya yang saya lakarkan kat blog.

" Gila�.biadab��. dan rakus sekali�mereka makhluk manusia yang berjiwa syaitan�..mereka lebih keji dibandingkan dengan haiwan.

Entahlah�.saya sudah tidak tahu melakarkan kata yang paling tepat sebagai mencela dan mengutuk Bangsa yang bangsat seperti Israel dan yahudi.

Sungguh celaka bangsa yang hina seperti Israel. Mereka menjadikan Gaza bermandikan darah. Sungguh rakus mereka membunuh jiwa-jiwa saudara kita di sana�Ya Allah�Ya Allah�.Ya Allah�hancur leburkan mereka�.hinakan mereka dengan kemusnahan yang total dan muliakan kami dengan kemenangan ke atas mereka. Ya Allah�kebencian dan kemarahan ini rasa tidak tertanggung lagi . Halakanlah muslimin ke sana untuk menghancurkan mereka�..kami tidak sabar rasanya untuk meyaksikan keaiban mereka . Kami ingin melihat saudara kami di selamatkan dan Baitul Maqdis dibebaskan dari cengkaman Zionis yang terlaknat itu�.Ya allah�Ya Allah�

Apa sudah jadi dengan pemimpin-pemimpin Islam seluruh dunia hari ini. Mereka masih di peringkat � bercakap� biarpun saban hari jumlah korban muslim di Gaza semakin meningkat. Mana jihad kita hari ini ?? Tidak adakah mana-mana pemimpin muslimin yang berani mengangkat kepala mengerahkan pemuda Islam seluruh dunia menyerang Israel dan Yahudi di Palestine ? Jordan tidak peduli �Syria membisu dan menyepi diri�Arab Saudi ke mana pergi ?�Mesir masih sempat �makan angin� lagi�Ya Allah, tidakkah kalian terasa ingin membela rakyat palestin dan menentang musuh Allah ini ??� kamu menyepi dan pengecut sekali kerana tarikan duniawi yang melingkari�.kamu tidak �berani� kerana perkaitan yang selesa yang kamu perolehi dari kafir Amerika dan juga yahudi .

Ya Allah tidak adakah lagi pemimpin seperti Khalifah di zaman Abbasiyyah ? Kisah kepahlawanannya yang sungguh berani ketika membela muslimah yang dicabuli. Tatkala seorang muslimah di Kota Amuria di ganggu seorang pemimpin Rom. Dia telah menjerit meminta tolong sehingga jeritannya didengar oleh Khalifah Mu�tasim. Maka baginda telah keluar mengumpulkan bala tentera yang besar, dan memerintahkan tenteranyaitu yang kepalanya di Amuria dan ekornya masih di Baghdad, menyerang bukan saja pencabul kehormatan tersebut bahkan seluruh kerajaan Rom dan berjaya mengalahkannya�.

masyaAllah, itu baru cerita seorang muslimah yang diganggu, kalaulah sebuah negara umat Islam diperlakukan seperti Palestine, sudah tentu khalifah kita itu tidak akan sekadar menyuruh umat Islam �berdemonstrasi� dan memboikot barangan Israel seperti kebanyakan pemimpin islam hari ini.

Allah�Allah�Allah�.kukuhkanlah saf kami untuk bersatu di bawah naunganMu. satukan kami untuk menghancurkan musuhMu. Perteguhkan ikatan kami dengan tali aqidah yang benar terhadapMu�..Ya Allah�

pedihnya�.menyaksikan kezaliman ke atas saudara kami. Maka jadikan kami memiliki daya untuk menentang kezaliman mereka ini�.amin. "

Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 19:33


!!! QUOTE !!!

Memandangkan pihak kafir telah mula mempergunakan demokrasi yang diamalkan serata dunia untuk mengembangkan agama kafir mereka, walaupun pimpinan atau negara itu memilih Islam agama rasmi mereka.

Setiap orang Islam yang mengharap keredhaan Allah setelah mati nanti, yang mempercayai bahawa hidup di dunia ini adalah ujian agar hidup selepas mati dikurniakan syurga, kita perlu berjihad fi sabilillah mulai sekarang dengan penubuhan pasukan penaja Gerakan Jihad Malaysia (Malaysian Martyr Movement {MMM}).

Untuk itu, kami memerlukan minimum RM1.00 daripada setiap muslimin dan muslimat di Malaysia. Sila masukkan ke akaun M Aminjaya di CIMB, Cawangan Pasir Gudang bernombor 0109 0086051 527. Berniatlah dan berdoalah atas setiap pemberian itu akan digunakan untuk tujuan Jihad Fi Sabilillah tanpa ada kaitan dengan mana-mana pemerintahan, kerajaan dan pertubuhan. Maka dengan itu, gerakan ini bebas bergerak di serata dunia untuk melindungi hak Islam yang kian terhakis.

Dengan ini juga, GeJiM membuka permohonan untuk Rekrut Sukarela Laskar Ilahi, Unit GFS, GeJiM. Kekosongan untuk semua pangkat. Semua resume hendaklah dihantar kepada:

M Aminjaya (GeJiM)
No 13, Jalan Serangkai 5
Taman Bukit Dahlia
Pasir Gudang Johor 81700.Assalamualaikum w.b.t

Pertama-tama kali syabas dari hamba yang kerdil ini buat HTM yang sanggup memuhasabahkan ATM.

Kedua; memanjangkan kembali seruan dari salah seorang sahabat kita panahpena seperti diatas.

Seruan telah pun disuarakan umat, kini terpulang pada pemerintah untuk menyahutnya. namun kita semua yang jua tiap satunya adalah JUNDULLAH tiada jua berlepas diri daripada BERSEDIA dengan tanggungjawab JIHAD.

Nah, kini peluangnya telah ada, ayuh MUSLIMIN UKHWAH.COM yang nekad, sahut cabaran diatas!

Saudara panahpena, mohon maklumat lanjut mengenai GeJiM. Buat satu topik khas. Jika Tuan Penguasa keberatan mengizinkan lantaran demi keselamatan U.C, PM kan saja kepada semua forumers yang ada di topik ini & Berita Terkini dari Palestin.

IT"S NOW OR NEVER!!! ALLAHUAKBAR!!!


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

alam_kubur24
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35967
Posting: 36

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 19:46


Pada 08-01-09 00:35 , lebai_y2k posting:

!!! QUOTE !!!

Ana tak berani nak kata kerajaan PR akan hantar askar,sebab banyak parti dalam PR ni,tapi insya ALLAH siapa yang pergi,tapi tak bernasib baik untuk syahid, insya ALLAH takkan kena ISA macam Be End buat..Teringat pada lecturer ana,hampir-hampir kena ISA sebab pergi jihat di afganistan satu ketika dahulu,tapi atas kebijaksanaan kawan-kawan,server JPN dihack dan rekod lecturer ana tu dipadam,seolah-olah dia tidak wujud di Malaysia ni..


alhamdulillah.tahniah pada lecture anda... :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_kubur24Profil   Hantar PM kepada alam_kubur24   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 10-01-09 20:46


ye, saya faham.. saja buat gempaq.. huhu...

kadang-kadang terfikir.. kita ni, umat islam, dah mencapai kegemilangan jauh dari mereka.. kita dulu-dulu lagi, dah gemilang.. sekarang, mereka pulak... jangan menidakkan kata saya.. tengok lah, bnde2 ciptaan israel.. pendrive, hard disk, dan banyak lagi.. mereka ni memang sangat pandai.. bon yang mereka pakai sekarang pun, bukan bom macam kita, tapi bom yang sangat hebat...

kenapa kan, kita umat yang pernah gemilang dulu, tak boleh fikir, apa lagi yang kita boleh buat, selain derma, doa, boikot.. apa lagi yang kita boleh buat untuk jatuhkan mereka.. untuk jatuhkn ekonomi mereka, dan sebagainya.. tak ada care lain ke...

dan nak jawab sikit.. pernah ditanye dengan ketua org palestin, untuk hantar orang-orang kita untuk bantu berjuang.. dia jawab apa?? balik lah, tak payah hantar.. didik anak-anak jadi org berilmu, fikirkan apa yang umat isslam boleh buat untuk hancurkan yahudi..

lagi satu ni, bantuan dan jihad adalah dua perkara berbeza...
hmm sekali tak ada isi lk nak tulis apa..huhu..

:berfikir: :berfikir:


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

Violet-8
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 36178
Posting: 74

malaysia  


posticon Posting pada: 10-01-09 23:08


Salam,


         Kepada saudara Ghazi, maaf sekiranya anda tersinggung dengan kritikan saya ni. Bukannya saya berniat untuk provokasi mana-mana situasi tambahan pula saya adalah ahli baru disini. Dan saya bukannya seorang yang berpendidikan agama, setakat bergaul dengan orang biasa saja..Oleh sebab itulah beberapa soalan saya ini adalah datang dari orang yang jahil seperti saya ni..Saya juga merasakan saya tidaklah berapa layak untuk menerima cabaran saudara..

         Saya mengharapkan apajua pun kritikan dan pandangan negatif seharusnya diterima berlapang dada dan berprasangka baik lebih-lebih lagi dalam medan Ukhwah ni...

         Apapun, sama-samalah kita berdoa semoga Palestin merdeka suatu hari nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Violet-8Profil   Hantar PM kepada Violet-8   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 01:59


Salam,Violet-8. Cabaran saya selama ini tak pernah hadir dengan kebencian... Itulah kelemahan apabila kita berinteraksi menggunakan medium sebegini. Apabila kita membaca kenyataan seseorang, kita tak pasti apakah emosinya ketika menaip tu...

Mungkin violet-8 boleh cuba baca semula post saya, tetapi kali ini dengan nada yang lebih tenang... Itulah sebenarnya emosi saya ketika membalas post anda. Memang benar, saya cukup terasa kalau seseorang itu bercakap tanpa memikirkan consequences-nya. Tetapi tidaklah sampai nak membenci...

Kesanggupan saya untuk mengundang anda menunjukkan bahawa saya berlapang dada dan terbuka kepada kritikan... Tetapi kenalah hadir bersama dengan penyelesaian... Berlapang dada bukanlah semata-mata bererti "Ya, kamu betul, saya pun betul. Kamu dengan cara kamu, saya dengan cara saya". Sebaliknya kita harus berusaha untuk mencapai kesepakatan dalam kebenaran. Itulah yang sepatutnya...

Kalau nak ikutkan latarbelakang pendidikan formal, saya pun bukan dari jurusan agama... Tak timbul soal layak ataupun tidak, kerana cabaran saya bukanlah bertujuan untuk mencari pemenang.

p.s. Cabaran masih terbuka. (Mungkin perkataan cabaran agak keras, baiklah, saya tukar kepada tawaran)...

Tapi sebelum tu, nak tahu, violet-8 ni Muslim ke Muslimah? Kalau Muslim, tak ada masalah kalau nak bertemu. Apapun, maaf kalau menyinggung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

gooku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.12.2006
Ahli No: 27562
Posting: 269

blank  


posticon Posting pada: 11-01-09 15:30


Sila klik video seruan hizbut Tahrir Malaysia(HTM) kepada Angkatan Tentera Malaysia (ATM)

http://www.youtube.com/watch?v=30ICfoGu7oE


klik video seruan hizbut tahrir malaysia kpd ATM


/


-----------------
http://gooku1.fotopages.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For gookuProfil   Hantar PM kepada gooku   Pergi ke gooku's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-01-09 16:50


tidak ada mati seperti anak ayam dalam islam.....dalam islam cuma ada 2 syahid atau menang......walaupun hanya bersenjatakan parang ke pedang ke kapak ke dll.sampai bila yang dikatakan kita bersedia......sila jawab......bukankah telah terjadi kisah as-syahid aqashah yang berjuang cuma dengan pelapah tamar.jika di ikutkan,apalah sangat pelepah tamar itu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 11-01-09 18:20


Pada 10-01-09 12:53 , Violet-8 posting:

!!! QUOTE !!!

Saya nak tanya sikit tentang Hizbut Tahrir ni...Err.. Hizbut Tahrir ni ada di seluruh dunia dan ada sekali Amir di Palestin.. Kenapa tak suruh saja. Amir ni mengistiharkan jihad kepada ahli-ahli hizbut tahrir di seluruh dunia ni untuk mempertahankan Gaza?


Aduh!Pening kepala melihat situasi gerakan-gerakan Islam yang masih lagi teraba-raba mencari penyelesaian untuk menyelamatkan saudara-saudara mereka ditindas. Tapi hakikatnya hampeh semuanya...setiap hari umat Islam diserang, ditindas dan dizalimi, mangsa kematian bertambah ramai....Saya kira komen violet-8 ini sangat pra-matang. Ianya menampakkan ketidakfahaman beliau sendiri tentang penyelesaian pelbagai masalah yang ada dunia Islam.

Hizbut Tahrir memperjuangkan Islam dengan berusaha mengembalikan semula Daulah Khilafah. Dalam keadaan tiada khilafah dan ummat Islam sedang diganyang tentera Zionis, Hizbut Tahrir memperingat pemerintah dan tentera Muslim tentang kewajipan jihad yang mesti dilancarkan, tiba-tiba ada Violet8 yang mendakwanya penyelesaian hampeh, saya kira ini satu kenyataan yang wajar dipersoalkan dan violet8 seharusnya bertanggungjawab. Jika tidak kepada Hizbut Tahrir sekalipun, setidaknya kepada ummat Islam.

!!! QUOTE !!!

Kenapa pergi suruh Penglima ATM hantar askar ke Palastin , ATM tu hanya robot kapitalis terbinanya diatas hasil demokrasi yang dibenci gerakan HT , lagipun ATM hanya hanya mengikut perintah , pergi lah tunjuk perasaan kat putrajaya ke kat perlimen ke atau depan istana Sultan Mizan , baru kena tempat ,nak cari tempat lepas geram pun tak pandai ,


Mungkin samudera nak lepas geram, patutlah tulisan saudara tidak menampakkan kejelasan pemikiran tetapi lebih kepada emosi yang sedang tersentuh atau tercabar. Sedangkan bagi mereka yang mempunyai kejernihan pemikiran politik Islam, masiroh yang diadakan dihadapan Kementah bukanlah untuk lepas geram tetapi adalah sebagai uslub untuk menyedarkan pihak tentera dan ummat bahawa tentera2 Muslim ini wajib dikerahkan untuk berjihad membebaskan Palestin.

Sudah sekian lama, setiap kali ummat Islam diserang tentera2 Muslim duduk berpeluk tubuh dan beban hanya dilpikul oleh gerakan2 Islam. Sedangkan tentera Muslim yang cukup ramai, terlatih dan dilengkapi pelaratan canggih dikurung di kem-kem. Itukah yang diharapkan oleh saudaraku, Samudra?

!!! QUOTE !!!

sila lah pergi.. memang syahid, tapi kita ni ar yang kalau pergi, akan menambahkan bilangan syahid... mula 200 ke 330 ke 428 dan sekarang hampir 800.. macam kira anak ayam... kalau kita pergi, saya, wuzara, myhoney, akan jadi 803org yang mati..


Brilliant gal, shafiqah. A thumb up for you.

Apa pun bukan persoalan takut syahid. Ummat Islam bukan saja sedang dijajah dan diserang di Palestin, malah saban hari dibunuh dan diganyang di Kashmir, Xinjiang, Iraq, Afghanistan, Selatan Thai, Rohingya, dan banyak tempat lagi. Kita memerlukan tentera2 Muslim untuk membebaskan wilayah2 Islam tersebut, bukan mengerahkan Tabligh, PAS, HT, AKIM, HAMIM, JIM, Pekida, PKS, Muhammadiyah hatta Persatuan Seni Silat Gayung, Lincah dll untuk berperang ke wilayah2 tersebut. Gerakan2 Islam berusaha untuk mengembalikan Negara Islam supaya tentera Muslim boleh dikerahkan ke sana. Malah dari pemahaman saya, Hizbut Tahrir mahu menyatukan negara2 yang terpecah tersebut untuk bersatu dibawah payung Khilafah Islamiah. InsyaAllah, satu dunia tentera Islam dapat dikerahkan dibawah pimpinan amirul Jihad. Bukan setakat Israel, malah Negara Paman Sam, Amerika Syarikat, pun akan kita akan lancarkan jihad, insyaAllah.

Sayangnya tak ramai orang yang melihat signifikan ini, natijahnya mereka menyokong tetapi tidak berusaha bersungguh2 untuk mengembalikan khilafah Islamiah.

!!! QUOTE !!!

tapi dalam jihad juga lebih-lebih lagi sebuah peperangan mesti ada strategi....bukan pergi perang 'bodoh' saja...

saya sebenarnya mengharapkan seorang pemimpin umat Islam bangkit dan boleh mengerahkan seluruh muslimin di dunia ini berjihad menentang Israel.


Kalau dah tak ada pilihan lain, training lebih kurang pun insyaAllah kita pergi. Usaha semampu mungkin dan dalam masa yang sama berdoa dan bertawakkal kepada Ilahi, betul tak kak...

Tapi realitinya tentera ummat Islam yang begitu ramai sedang dipenjarakan di kem2 oleh pemerintah jahanam. Maka, menjadi kewajipan bagi kita untuk menyedarkan meraka dan pemimpin-pemimpin ummat Islam ini tentang kewajipan ini. Yang pastinya, dakwah ini perlu digencarkan memahamkan ummat dengan Islam juga begitu para pemimpinnya.

Sabda nabi
�Sesungguhnya imam(khalifah) umpama perisai. (ummat Islam) berperang dibelangkangnya dan berlindung� (Hadith Riwayat Muslim)

Secara praktikalnya pun, hanya khalifahlah yang dapat menyatukan wilayah2 Islam ini dan seterusnnya menggerakak tentera Muslim.

Dalam keadaan tiadanya Daulah Islam, ummat menyandarkan harapan mereka kepada gerakan Islam terutamanya. Saya tertarik untuk mengulas tentang usaha memboikot produk. Sekitar pertengahan 1990an, pernah saya diterangkan jangan minum Milo, ia produk yang membantai ummat Islam, haram hukumnya kita membeli kerana dikatakan membantu dana Yahudi. Maka sebagai alternative saya memilih ovaltine.

Tetapi rupanya sentiment begitu hanya marak apabila berlaku serangan US, Yahudi terhadap ummat Islam. entah kemana usaha pembookotan produk Denmark, Bristish, Perancis sedikit masa dulu. Selepas itu mereka yang tadinya melaungkan pemboikotan tersebut, saya lihat sendiri menggunakan hp Nokia, makan di McD, berbelanja di Tesco dsbnya. Apabila berlaku kembali pembantai sebegini, maka mereka kembali memboikot. Sekarang, apabila sekali lagi Yahudi membantai Gaza, mereka ini melaungkan lagi boikot produk. Apa masalahnya ini? Apa yang sebenarnya tidak selesai dalam pemikiran mereka?

Saya diajar hukum ekonomi dengan bukan Islam bagi kes mustakmin dalam kitab Sistem Ekonomi Islam. Tetapi bukan itu yang saya nak huraikan disini. Walaupun sefaham saya tidak haram membeli handphone nokia, Syampoo keluaran colgate, shopping di Tesco, tetapi saya tetap menyokong usaha pemboikotan ini. Saya harap usaha ini sedikit sebanyak memberi kesan kepada mereka.

Cuma saya harap ini bukanlah usaha untuk meredamkan kemarahan ummat, dan kita turut terpedaya. Kerana apa yang saya lihat, usaha ini yang lebih menonjol berbanding usaha memahamkan ummat tentang hukum jihad dan mendesak pemerintah untuk menggerakkan tentera untuk berjihad. Apatah lagi menyeru penyatuan seluruh tentara muslim dibawah payung amirul jihad dalam satu Negara khilafah.

Mungkin boleh difikir-fikirkan...

KEARAH KEJERNIHAN PEMIKIRAN POLITIK ISLAM

wuzara
http://jemaah-islam.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 18:48


saya da penat mmbaca coretan kesengsaraan yang d alami saudara kita d palasten...

saya juga da letih melihat rentetan kekejaman yang dlakukan oleh zionis laknatullahi alaihim..

saya hanya ingin melihat sejauhmana penyepaduan ummah islam seantero dunia dalam mengatasinya.. bukan hanya melaung slogan konon mengutuk keras.

saya hanya berharap jika tiada lagi cara moga-moga keajaiban dr langit saja yang merubah segalanya...

saya hanya menunggu paling tidak akan ada peneylamat yang datang untuk menjernihkan keadaan yang tentunya kelak membela islam.. bukan resolusi gencatan senjata dan puluhan perjanjian yang kelak tidak meneybelahi mangsa d palasten...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 11-01-09 20:14


Pada 11-01-09 16:50 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

tidak ada mati seperti anak ayam dalam islam.....dalam islam cuma ada 2 syahid atau menang......walaupun hanya bersenjatakan parang ke pedang ke kapak ke dll.sampai bila yang dikatakan kita bersedia......sila jawab......bukankah telah terjadi kisah as-syahid aqashah yang berjuang cuma dengan pelapah tamar.jika di ikutkan,apalah sangat pelepah tamar itu......bukan mati seperti anak ayam.. kira bilangan org mati tu yang macam kira anak ayam.. ingat pagi serangan tu, mula-mula dengar puluh2 saja mati, sekali mlm, dah 200, sok nya, dah 300, sok lagi, dah 400, cedera dah beribu2.. harap jelas..

ok, kita berkapak berpedang semua tu ek, jadi persoalan.. kita nak berperang pakai pedang eh?? tu namanya bukan perang.. tu namenyeee, bunuh diri.. nak lawan.. kena same.. syarat bunuh org dalam perang, ialah kalau org tu pun sama-sama pegang senjata.. same lah juga dengan ni, nak lawan dengan org yang pakai senjata hebat, kita pun kena lah berlawan dengan senjata hebat... rasa nak sangat pergi perang, buat lah jet sendiri, pergi palestin sendiri, guna pistol bunuh israel tu.. kenapa pak lah juga yang disalahkn...

dan saya rasa pak lah tak kasi pergi perang tu, ada lah kemaslahtan nya.. negara venezuela sangat bagus mghalau kedutaan israel dari negara dia.. name saja negara islam, tapi bior saja, yahudi kat negara berleluasa.. kena fikir ar, venezuela tu, negara yang mmbgun sendiri, tak ada kuasa luar.. org luar pun tak boleh serang dia.. yang kita, banyak kuasa luar, dengan u.s lagi banyak..

kalau kita halau org yahudi, atau pak lah hantar pergi perang, negara kita yang akan dijajah karang.. memang semua akan fikir, bior lah negara kita diserang pun, dapat mati syahid.. org yang berfikiran begini, kena ingat ar, negara kita dijajah maksudnya, makin banyak negara islam yang akan dijajah.. dan berkurangnye lah umat islam.. dan kita kena jaga juga politik kita.. sebab tu namanya politik dan islam tak boleh dipisahkan..

pejuang terakhir, myhoney, wuzara, dan semua, kalau antum tak ada, siapa yang nak tegakkn islam kat muka Malaysia ni??

Allah bagi palestin saja yang diserang sebab org arab ni, semangat dia kuat... badan kuat, jiwa kuat.. kalau serang Malaysia.. jawabnye, skjap saja dah jadi hak milik org tu, sebab ramai org Malaysia yang akan lari pergi thailand.. yang betul-betul akan berjuang adalah segelintir saja, iaitu wuzara, myhoney dan pejuang terakhir...

"kerajaan yang menguasai palestin, dia lah yang menguasai dunia, tapi kena ingat juga, org yang menguasai ilmu, dia pun boleh kuasai dunia"... belajarlah... belajar tu pun, jihad juga...

~memang sangat kesal pemimpin mesir berkompolot dengan yahudi... :-?

hadiah untuk antum, :bunga: .. selamat meneruskan perjuangan...


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 20:23


Pada 11-01-09 20:14 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-09 16:50 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

tidak ada mati seperti anak ayam dalam islam.....dalam islam cuma ada 2 syahid atau menang......walaupun hanya bersenjatakan parang ke pedang ke kapak ke dll.sampai bila yang dikatakan kita bersedia......sila jawab......bukankah telah terjadi kisah as-syahid aqashah yang berjuang cuma dengan pelapah tamar.jika di ikutkan,apalah sangat pelepah tamar itu......bukan mati seperti anak ayam.. kira bilangan org mati tu yang macam kira anak ayam.. ingat pagi serangan tu, mula-mula dengar puluh2 saja mati, sekali mlm, dah 200, sok nya, dah 300, sok lagi, dah 400, cedera dah beribu2.. harap jelas..

ok, kita berkapak berpedang semua tu ek, jadi persoalan.. kita nak berperang pakai pedang eh?? tu namanya bukan perang.. tu namenyeee, bunuh diri.. nak lawan.. kena same.. syarat bunuh org dalam perang, ialah kalau org tu pun sama-sama pegang senjata.. same lah juga dengan ni, nak lawan dengan org yang pakai senjata hebat, kita pun kena lah berlawan dengan senjata hebat... rasa nak sangat pergi perang, buat lah jet sendiri, pergi palestin sendiri, guna pistol bunuh israel tu.. Kenapa pak lah juga yang disalahkn...

dan saya rasa pak lah tak kasi pergi perang tu, ada lah kemaslahtan nya.. negara venezuela sangat bagus mghalau kedutaan israel dari negara dia.. name saja negara islam, tapi bior saja, yahudi kat negara berleluasa.. kena fikir ar, venezuela tu, negara yang mmbgun sendiri, tak ada kuasa luar.. org luar pun tak boleh serang dia.. yang kita, banyak kuasa luar, dengan u.s lagi banyak..

kalau kita halau org yahudi, atau pak lah hantar pergi perang, negara kita yang akan dijajah karang.. memang semua akan fikir, bior lah negara kita diserang pun, dapat mati syahid.. org yang berfikiran begini, kena ingat ar, negara kita dijajah maksudnya, makin banyak negara islam yang akan dijajah.. dan berkurangnye lah umat islam.. dan kita kena jaga juga politik kita.. sebab tu namanya politik dan islam tak boleh dipisahkan..

pejuang terakhir, myhoney, wuzara, dan semua, kalau antum tak ada, siapa yang nak tegakkn islam kat muka Malaysia ni??

Allah bagi palestin saja yang diserang sebab org arab ni, semangat dia kuat... badan kuat, jiwa kuat.. kalau serang Malaysia.. jawabnye, skjap saja dah jadi hak milik org tu, sebab ramai org Malaysia yang akan lari pergi thailand.. yang betul-betul akan berjuang adalah segelintir saja, iaitu wuzara, myhoney dan pejuang terakhir...

"kerajaan yang menguasai palestin, dia lah yang menguasai dunia, tapi kena ingat juga, org yang menguasai ilmu, dia pun boleh kuasai dunia"... belajarlah... belajar tu pun, jihad juga...

~memang sangat kesal pemimpin mesir berkompolot dengan yahudi... :-?

hadiah untuk antum, :bunga: .. selamat meneruskan perjuangan...salam..
iqa88, relax2.. cool... jangan emosional sangat.. :kelip:
ada benar nya mereka berkata2... iqa88 nya pendapat pun bagus... senang-senang macam ni lah, kita buat apa yang mampu... jangan nak kejar yang besar-besar... yang kecik pun kita tak buat kan... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 20:24


boikot barangan Israel ??

kalau saya tak bersetuju macam tak kena pulak. Cerita boikot-boikot barangan ni dah lama kita cuba buat...tapi kesannya tak tahu lah setakat mana. Saya kurang gemar kerana usaha ni bersifat bermusim...macam musim buah durian jugak lah... lepas ni akan senyap balik. ... PASTI...Saya nampak ia sukar kerana pengguna di Malaysia ni seperti dikelilingi oleh barangan keluaran musuh-musuh Islam....sukar dipisahkan...dari pewangi ketiak sampai kepada susu anak....dari telefon tangan sampai pakaian dalam... Amerika maupun Israel memang dah sangat gemuk dalam hubungan niaganya dengan negara umat Islam. Kita memang sedar tentang sumbangan kita untuk tembolok mereka....

saya tetap merasakan usaha boikot barangan ni tidak mampu mencapai matlamat melumpuhkan ekonomi mereka selagi rasa marah dan meluat yang ada ni adalah atas sentimen terhadap kejadian semasa. selepas suasana tenang sedikit kita akan sejuk dan kembali menyokong produk-produk depa...masyaAllah.
Tapi itulah usaha paling kecil yang kita ada. Kita berharap dan berdoa dengan memboikot barangan depa ini akan memberi kesan kelumpuhan kepada ekonomi dan seterusnya melumpuhkan juga kekuatan-kekuatan lain yang depa ada.

hakikatnya kesedaran perlu ada......ummah harus sentiasa disedarkan tentang hakikat penentangan yang sedang dilakukan ke atas agama yang suci ini...dari segenap sudut sebenarnya. Musuh paling nantikan perpecahan kerana selagi tiada kesatuan dalam umat Islam ini, selagi itulah kemenangan akan menjadi milik mereka.
Sedangkan kesatuan ini hanya boleh dicapai melalui kejelasan dan kesatuan fikrah ...itulah yang paling penting kita usahakan...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 11-01-09 20:40


Pada 11-01-09 20:24 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

boikot barangan Israel ??

kalau saya tak bersetuju macam tak kena pulak. Cerita boikot-boikot barangan ni dah lama kita cuba buat...tapi kesannya tak tahu lah setakat mana. Saya kurang gemar kerana usaha ni bersifat bermusim...macam musim buah durian jugak lah... lepas ni akan senyap balik. ... PASTI...Saya nampak ia sukar kerana pengguna di Malaysia ni seperti dikelilingi oleh barangan keluaran musuh-musuh Islam....sukar dipisahkan...dari pewangi ketiak sampai kepada susu anak....dari telefon tangan sampai pakaian dalam... Amerika maupun Israel memang dah sangat gemuk dalam hubungan niaganya dengan negara umat Islam. Kita memang sedar tentang sumbangan kita untuk tembolok mereka....

saya tetap merasakan usaha boikot barangan ni tidak mampu mencapai matlamat melumpuhkan ekonomi mereka selagi rasa marah dan meluat yang ada ni adalah atas sentimen terhadap kejadian semasa. selepas suasana tenang sedikit kita akan sejuk dan kembali menyokong produk-produk depa...masyaAllah.
Tapi itulah usaha paling kecil yang kita ada. Kita berharap dan berdoa dengan memboikot barangan depa ini akan memberi kesan kelumpuhan kepada ekonomi dan seterusnya melumpuhkan juga kekuatan-kekuatan lain yang depa ada.

hakikatnya kesedaran perlu ada......ummah harus sentiasa disedarkan tentang hakikat penentangan yang sedang dilakukan ke atas agama yang suci ini...dari segenap sudut sebenarnya. Musuh paling nantikan perpecahan kerana selagi tiada kesatuan dalam umat Islam ini, selagi itulah kemenangan akan menjadi milik mereka.
Sedangkan kesatuan ini hanya boleh dicapai melalui kejelasan dan kesatuan fikrah ...itulah yang paling penting kita usahakan...
memang dengan boikot ni, kita dari dulu dah buat, tapi tkleh nak lumpuhkan ekonomi mereka.. tapi, setidakboleh tidakboleh lumpuhkan terus pun, sekurangnye kita ada saham dalam melumpuhkan ekonomi mereka... boikot lah tu..

ingat tak cerita nabi ibrahim?? k,jadikan cerita ni sebagai semangat..
ketika nabi ibrahim dibakar, ada sekor burung pipit yang nak padamkan api tu guna air yang disimpan dalam paruh dia.. kawan-kawan burung pipit lain, gelakkan dia.. kawan-kawan dia cakap, kenapa anda buat begitu, bukan boleh padamkn pun.. burung pipit yang sekor tu cakap apa?? biar lah aku nak memadamkan api ni guna paruhku, agar tidak ditanye oleh Allah kelak...

nampak tak sini, kita memang tak boleh berperang pergi palestin, tapi, kita kena jadi batu bata untuk sampai ke jihad.. pastikan ada saham jihad.. agar kita tak ditanye satu hari nanti..

belajar lah lagi.. belajar ekonomi,politik, ilmu agama.. bagaimana nak hancurkan terus yahudi ni.. kita umat yang pernah gemilang, pasti ada orang yang mewarisi otak gemilang tokoh2 islam terdahulu...

mungkin bukan zaman kita islam ni akan kembali gemilang.. tapi mungkin zaman anak cucu kita.. jadilah kita ni pewaris islam yang gemilanggg!!!


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 20:44


belajar lah lagi.. belajar ekonomi,politik, ilmu agama.. bagaimana nak hancurkan terus yahudi ni.. kita umat yang pernah gemilang, pasti ada orang yang mewarisi otak gemilang tokoh2 islam terdahulu...

mungkin bukan zaman kita islam ni akan kembali gemilang.. tapi mungkin zaman anak cucu kita.. jadilah kita ni pewaris islam yang gemilanggg!!!

Insya Allah... mudah-mudahan begitu lah kita ingin kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 02:53


Betul, saya setuju... Kita bertindak mengikut kemampuan kita. Dalam masa yang sama, kita bina semula kekuatan bagi umat Islam. Tapi jangan pula dilupa untuk berdakwah kepada rakan-rakan dan khalayak mengenai isu ini. Jangan kita biarkan umat Islam menjadi 'lali' dengan tragedi-tragedi sebegini. Dikhuatiri akhirnya mereka akan menerima hakikat yang telah menimpa umat Islam di Palestin dan seterusnya meneruskan kehidupan seperti biasa.

Kefahaman umat Islam terhadap isu ini, dan juga bagaimana reaksi yang sewajarnya diberikan, hendaklah disebarkan secara berterusan. Pola berfikir dan pola perasaan umat Islam seharusnya diperbetul dan diselaraskan kembali dengan fikrah Islam. Kita selaku umat Islam tidak sewajarnya hanya melihat tragedi seperti di Ghaza ini sebagai konflik kemanusiaan semata-mata. Sebaliknya nilailah dari kacamata Islam.

Kerana andainya kita melihat dari sudut kemanusiaan semata-mata, pasti segala tindakan yang diambil itu akan lebih menjurus kepada dasar simpati. Manakala jika kita melihat dari aspek Islami, pasti kita akan menyedari bahawa bukan sahaja kita bertanggungjawab melakukan pembelaan terhadap umat Islam di sana, bahkan kita akan senantiasa terdorong untuk membebaskan bumi al-Quds yang mempunyai tempat yang tinggi di sisi Islam.

Wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 08:29


Saudi cleric condemns pro-Gaza protests

Sheikh Saalih al-Fawzaan, chief justice of the Supreme Judicial Council and one of the country�s top scholars of Islamic Shariat law, said the protests represent �corruption on Earth, and not righteousness or reform�, according to Al Hayat daily. Fawzaan, who also serves on the Council of Scholars which advises the Grand Mufti, Saudi Arabia�s highest Muslim figure, said demonstrations result in chaos and can become acts of sabotage and destruction. �What good do demonstrations and rallies serve?� he asked. His statement came in the wake of protests last Monday in eastern Saudi Arabia against Israel�s attacks on Gaza. A protest was broken up by police firing rubber bullets and 11 people were arrested. Such demonstrations are rare in Saudi Arabia, and Interior Ministry spokesman General Mansur al-Turki said earlier this week that they were banned.


Fikrul: Adakah ini yang dikatakan sebagai ulama' jahat?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 08:42


Salam, mungkin mereka khuatir demonstrasi tersebut akan membina momentum yang bakal membawa kepada tumbangnya dinasti Saud. Sebenarnya ramai yang telah sedar akan pengkhianatan yang dilakukan oleh penguasa mereka ini, cumanya setakat ini belum ada lagi tindakan yang drastik diambil, kecuali tindakan Usama bin Laden yang marah dengan pembukaan kem tentera Amerika di sekitar tanah suci...

Wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 08:59


Itu lah pasal...malangnya ada kalangan yang bergelar 'ulamak' berusaha mengekalkan pemerintah dan sistem yang ada! Mereka ini terlalu sayang akan status quo, setelah mendapat nikmat (yang haram) darinya.

Akibatnya mereka sanggup membeli kenikmatan dunia dengan melepaskan kenikmatan akhirat!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 09:06


kat Malaysia ni, alhamdulillah, ada ulamak yang sanggup bersama umat untuk menyertai demonstrasi...tapi ironinya...sekadar melaungkan slogan "BOIKOT BARANGAN ISRAEL DAN US!"

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 12-01-09 10:00


Ingat tak masa perang teluk yang pertama, Mufti Wahabi bin Baz, mengeluarkan fatwa membenarkan Arab Saudi membiayai serangan US terhadap Iraq.

Kali ni salih fauzan pulak yang buat hal. walhal fiqh tentang masiroh mahupun muzaraah telah dibahas sekian. Ana biasa baca tulisan2nya yang menyesat gerakan2 Islam. Kononnya memperjuangkan sunnah walhal hakikatnya mereka terus mempertahankan legasi kufar ini. menghukum bid'ah gerakan Islam dan menghukum bughat parti2 politik.

Dalam masa ummat Islam seluruh dunia menunjukkan kemarahan mereka dengan apa yang dilakukan Israel, ulama'2 wahhabi ini boleh kondem pula. Sepatutnya mereka memfatwakan jihad dan menggesa pemerintah dajal Saudi mengerahkan tentera. Tetapi realitinya mereka sama-sama mendajal.

Di akhir zaman.... ulama'nya adalah sejahat-jahat makhluk dibawah kulit langit. (al hadith)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 12:06


HTM hanya membuang masa menghantar apa-apa jua untuk kerajaan Malaysia ni. Kita tiada masa untuk menunjuk-nunjuk seperti ini. Telah tiba masanya untuk bertindak tanpa membabitkan kerajaan dan pemerintahan.Memandangkan pihak kafir telah mula mempergunakan demokrasi yang diamalkan serata dunia untuk mengembangkan agama kafir mereka, walaupun pimpinan atau negara itu memilih Islam agama rasmi mereka.

Setiap orang Islam yang mengharap keredhaan Allah setelah mati nanti, yang mempercayai bahawa hidup di dunia ini adalah ujian agar hidup selepas mati dikurniakan syurga, kita perlu berjihad fi sabilillah mulai sekarang dengan penubuhan pasukan penaja Gerakan Jihad Malaysia (Malaysian Martyr Movement {MMM}).

Untuk itu, kami memerlukan minimum RM1.00 daripada setiap muslimin dan muslimat di Malaysia. Sila masukkan ke akaun M Aminjaya di CIMB, Cawangan Pasir Gudang bernombor 0109 0086051 527. Berniatlah dan berdoalah atas setiap pemberian itu akan digunakan untuk tujuan Jihad Fi Sabilillah tanpa ada kaitan dengan mana-mana pemerintahan, kerajaan dan pertubuhan. Maka dengan itu, gerakan ini bebas bergerak di serata dunia untuk melindungi hak Islam yang kian terhakis.

Dengan ini juga, GeJiM membuka permohonan untuk Rekrut Sukarela Laskar Ilahi, Unit GFS, GeJiM. Kekosongan untuk semua pangkat. Semua resume hendaklah dihantar kepada:

M Aminjaya (GeJiM)
No 13, Jalan Serangkai 5
Taman Bukit Dahlia
Pasir Gudang Johor 81700.

Sekian.


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

    


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 12:15


"GeJiM telah mula bergerak dan mengumpulkan maklumat penting pihak kafirun membeli kepentingan dan 'menaja' ramai pegawai atasan kerajaan. Bantulah GeJiM agar dapat bertindak menghapuskan pihak kafirun dan merampas harta benda mereka ini"

Cara demokrasi dan perundangan sivil telah tamat untuk umat Islam!

Bookmark and Share

    


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 12-01-09 15:32


Sebaiknya kita perlu faham, penyelesaian praktikal atas pelbagai permasalahan ummat Islam ini memerlukan wujudnya entiti politik Islam, iaitu khilafah. Kekaburan ummat memahami hakikat ini melambatkan lagi penegakan Khilafah.

Seharusnya kita harus belajar, bahawa masalah Palestin ini merupakan rantaian masalah ciptaan barat supaya ummat Islam bergelut. Sememangnya kita sedih dan sangat sedih dengan apa yang berlaku di Gaza. Demokrasi sememangnya menipu. Saudara-saudara kita di sana terus diserang.

Walaubagaimana pun, kita perlu jelas pemikiran hukum siasi. Usaha dakwah ini perlu digencarkan. Kerana hanya dengan khilafah segala pengkhianatan para pemimpin dapat dihentikan, tentera ummat Islam dapat dibebaskan dari kem2 dan kekufuran dapat diperangi.

Jangan biar emosi penyelubungi pemikiran kita,
jadikan Islam sebagai qiyadah fikriah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 15:56


Pada 12-01-09 12:06 , panahpena posting:

!!! QUOTE !!!

HTM hanya membuang masa menghantar apa-apa jua untuk kerajaan Malaysia ni. Kita tiada masa untuk menunjuk-nunjuk seperti ini. Telah tiba masanya untuk bertindak tanpa membabitkan kerajaan dan pemerintahan.Memandangkan pihak kafir telah mula mempergunakan demokrasi yang diamalkan serata dunia untuk mengembangkan agama kafir mereka, walaupun pimpinan atau negara itu memilih Islam agama rasmi mereka.

Setiap orang Islam yang mengharap keredhaan Allah setelah mati nanti, yang mempercayai bahawa hidup di dunia ini adalah ujian agar hidup selepas mati dikurniakan syurga, kita perlu berjihad fi sabilillah mulai sekarang dengan penubuhan pasukan penaja Gerakan Jihad Malaysia (Malaysian Martyr Movement {MMM}).

Untuk itu, kami memerlukan minimum RM1.00 daripada setiap muslimin dan muslimat di Malaysia. Sila masukkan ke akaun M Aminjaya di CIMB, Cawangan Pasir Gudang bernombor 0109 0086051 527. Berniatlah dan berdoalah atas setiap pemberian itu akan digunakan untuk tujuan Jihad Fi Sabilillah tanpa ada kaitan dengan mana-mana pemerintahan, kerajaan dan pertubuhan. Maka dengan itu, gerakan ini bebas bergerak di serata dunia untuk melindungi hak Islam yang kian terhakis.

Dengan ini juga, GeJiM membuka permohonan untuk Rekrut Sukarela Laskar Ilahi, Unit GFS, GeJiM. Kekosongan untuk semua pangkat. Semua resume hendaklah dihantar kepada:

M Aminjaya (GeJiM)
No 13, Jalan Serangkai 5
Taman Bukit Dahlia
Pasir Gudang Johor 81700.

Sekian.


HTM hanya membuang masa? wah, pedas ayat tu :sopan:

macam mana gejim nak berjuang ye? adakah dengan menggunakan kekuataan ketenteraan? saya nampak macam begitu, kalau bukan begitu minta perbetulkan ye?

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 18:16


Mengapa perlu kepada khilafah dalam melancarkan jihad..? Sekadar memberikan beberapa contoh. Di Iran sahaja, dilaporkan bahawa sudah lebih daripada 20,000 orang pelajar telah mendaftarkan diri mereka sebagai pengebom berani mati untuk melawan Israel. Semasa ancaman US terhadap Iran disebabkan oleh program nuklear Iran, lebih daripada satu juta pemuda dan pemudi di Iran telah menawarkan diri untuk menjadi pengebom berani mati untuk melawan US sekiranya US menyerang Iran. Tetapi disebabkan setiap negara tidak mahu dilabel sebagai negara pengganas oleh US dan sekutunya, maka pemerintah yang khianat tidak membenarkan seorang sukarelawan mahupun tentera mereka untuk pergi ke Israel. (Bermakna yang menjadi penghalang sekarang ini antara lain adalah boneka-boneka ini).

Mengapa tidak diseru tentera yang sememangnya terlatih dari segi strategi peperangan dan taktik bersenjata..? Bukanlah saya nak katakan tindakan GeJiM ini tak relevan, harap tak tersalah faham... Andainya GeJiM bertegas nak bertindak sedemikian, dipersilakan. Tetapi HTM sebagai sebuah parti politik tidak akan lari daripada peranannya. Bagi yang menggesa kepada boikot, dipersilakan juga. Tetapi kita perlu sedar bahawa tindakan-tindakan sebegini hanyalah untuk jangkamasa pendek semata...

Wallahu'alam...

p.s. Lama tak 'jumpa' dengan ibnu musa... Honeymoon ke... he he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

alam_kubur24
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35967
Posting: 36

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 21:54


taktertahan rasa hati bila melihat umat islam dibunuh kejam...bersyukur rakyat islam di malaysia dianugerahkan tanah di bumi ALLAH yang selamat dan tenteram.teraser tenang dapat tidur dengan tenteram..tapi mereka umat islam di gaza tidur umpama di atas bom yang hampir meletop...tak terjangka betapa hebat dan berani nya mereka menentang israel laknat..kita di malaysia hanya mampu berdoa dan berdoa.jika mampu nak sangat pergi kesana...marilah sahabat-sahabat ukhwah..sama-sama berjihad...sama berdoa..semoga umat islam di gaza dapat di selamatkan...

sekadar menyelitkan perasaan sedih yang disimpan

salam

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_kubur24Profil   Hantar PM kepada alam_kubur24   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 12-01-09 22:51


kita boleh saja pergi sana, kalau semua umat islam sangat-sangat bersatu.. bukan dari malaysia sahaja, tapi dari seluruh dunia.. kalau dikumpulakn semua umat islam, jumlah kita adalah lebih ramai dari mereka... susun strategi perang, dan kita serang.. tapi, kat malaysia sendiri, org melayu selamatkan yahudi.. bagaimana nak bersatu pergi perang?? wahhabi merate2, bagaimana nak pergi perang.. ini lah realiti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-01-09 00:20


GeJiM ni siapa sebenarnya..Apa matlamat penubuhan? Dasar perjuangan? Sekadar nak tahu, ye lah, tiba-tiba datang memperlekehkan HT ni.. Walaupun ana memang confirm bukan syabab HT, tapi rasa tak sedap lah pulak bila ada pihak lain yang memperlekeh usaha HT, salah satu Gerakan Islam di dunia ni..

Lagi satu, kalau nak perlekeh, apa yang dah dibuat GeJiM ni? Sekurangnya sahabat HT di sini mendesak kerajaan.. Syabab HT di Palestine turut berperang (ana husnuz zhan pada wuzaraa)..GeJiM?


-----------------
Sesungguhnya solatku,amalku,hidup dan matiku adalah kerana ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-01-09 00:23


!!! QUOTE !!!


Itu lah pasal...malangnya ada kalangan yang bergelar 'ulamak' berusaha mengekalkan pemerintah dan sistem yang ada! Mereka ini terlalu sayang akan status quo, setelah mendapat nikmat (yang haram) darinya.

Akibatnya mereka sanggup membeli kenikmatan dunia dengan melepaskan kenikmatan akhirat!


Berat tuduhan ni... tentu anda telah bertemu dengan semua ulamak yang anda tuduh di atas ya?

Tak berat ke tanggungan tuduhan anda ni di akhirat nanti?

Na'uzubiLLahi min zalik...


-----------------
.:Hidup Ini Mencari Mati Yang Sempurna:.
http://jarumemas.blogspot.com

http://jomfaham.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-01-09 00:54


Pada 13-01-09 00:23 , Anak_Pejuang posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!


Itu lah pasal...malangnya ada kalangan yang bergelar 'ulamak' berusaha mengekalkan pemerintah dan sistem yang ada! Mereka ini terlalu sayang akan status quo, setelah mendapat nikmat (yang haram) darinya.

Akibatnya mereka sanggup membeli kenikmatan dunia dengan melepaskan kenikmatan akhirat!


Berat tuduhan ni... tentu anda telah bertemu dengan semua ulamak yang anda tuduh di atas ya?

Tak berat ke tanggungan tuduhan anda ni di akhirat nanti?

Na'uzubiLLahi min zalik...Berat lagi tangunggan saya di akhirat kelak jika membenarkan tindakan ulamak seperti Saalih al-Fawzaan yang beriya-iya mempersalahkan tindakan kaum muslimin yang perihatin akan nasib saudaranya di Palastine. Itulah bimbingan akidah saya.

Semoga Allah mengampunkan beliau dan mengembalikan beliau ke jalan yang benar!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-01-09 10:33


Tuan sebutkan tentang ulamak tersebut di Malaysia atau di Arab Saudi?

Jika tuan sebutkan tentang ulamak yang berada di Malaysia - inilah tanggungan tuan yang berat apabila menuduh tanpa bukti. Jika di Arab Saudi - memang ada fatwa ulamak yang berfikrah wahhabi salafi seperti albani bahkan beliau Al-Bani mengkafirkan umat islam di Palestian secara mutlak dan mewajibkan umat Islam keluar dari Palestin dalam Majalah Al-Liwa� Jordan keluaran tarikh 7/7/1993 m/s 16 dan dalam kitab AlBani sendiriberjudul �Fatawa Al-Bani� m/s 18 Jam�u �Ukkashah Abdul Manan cetakan Maktabah At-Turoth dan jugan dalam rakaman ceramah AlBani dirumahnya pada tarikh 22/4/1993 serta surat khabar As-suhuf 1/9/1993.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 13-01-09 17:14


Wahhabi yang mendakwa kononnya mengikut minhaj salafussoleh seringkali merekalah satu-satunya jalan masuk syurga, sedangkan gerakan2 Islam lain sebagai firqah sesat yang masuk neraka.

Saya pernah bertemu beberapa aliran wahhabi. tetapi wahhabi di Johor berbeza dengan aliran wahhabi di lembah Kelang. Malah jauh berbeza dengan aliran wahhabi di timur tengah mahupun Afrika Utara.

Bagi wahhabi di Timur Tengah, mengkafirkan seluruh gerakan Islam lain adalah perkara biasa. Malah mereka menyenaraikan nama2 gerakan seperti Ikhwanul Muslimin, Tabligh, Hizbut Tahrir, Jemaati Islami sebagai aliran firqah sesat yang masuk neraka. Saya pernah menjumpai lembaran ini diedarkan oleh golongan Wahhabi semasa di UTM dulu. Tetapi suasana di Malaysia masih belum membenarkan mereka menunjukkan kulit sebenar minhaj takfir mereka.

Pada saya mereka ini bertolak belakang dengan gerakan Islam lain. Ketika banyak gerakan Islam lain walaupun dengan pelbagai perbezaan pandangan, tetap mahukan kembalinya Daulah Islamiah, tetapi wahhabi menghukum gerakan2 ini sebagai bughat dan khawarij. Mereka mengiktiraf pemerintahan2 kufur yang memerintah ummat Islam hari ini seperti Arab Saudi, Jordan, Malaysia dsbnya.

Untuk mendapat lebih banyak dokongan di Malaysia, mereka menggabungkan konsep wahhabi dan ikhwanul Muslimin. Tentunya yang ramai terpengaruh adalah ahli PAS. Ini yang banyak berlaku di lembah Kelang. Mereka umpama haiwan 2 alam, baik-baik ye... haiwan 2 alam haram dimakan.

Saya tidak pelik dengan statement2 ulama wahhabi yang menyokong kekufuran, seperti apa yang terjadi di Gaza. Fatwa bin Baz dulu menggemparkan dunia Islam dengan MENGHALALKAN ARAB SAUDI MEMBIAYAI US MENYERANG IRAQ PADA PERANG TELUK PERTAMA. Apa yang dinyatakan oleh anak_pejuang tentang fatwa alBani, saya tak pernah baca, tetapi saya tak pelik. Begitu juga bila Salih Fauzan mengelurkan fatwa dajal begini. Mereka inilah ulama'dajal yang terus membontoti kata tuan mereka, Raja Saudi. Yang kononnya memperjuangkan aqidah dan minhaj salaf. walhal hakikatnya mereka menjadikan Islam sebagai alat kepentingan duniawi mereka dan menentang usaha penegakan khilafah Islamiah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-01-09 20:43


Isu mengenai wahhabi ini perlu ditangani dengan baik, kerana silap haribulan boleh timbul salah faham yang menyebabkan dakwah Islam terganggu. Kalau mereka memainkan sentimen takfir, jangan pula kita terperangkap dengan permainan sebegini. Biarkan sahaja mereka dengan tindakan sedemikian, kalau dibawa berhujah memang akan berpanjangan... Kerana mereka telahpun mempunyai kesimpulan dan pandangan yang tidak akan berubah terhadap orang-orang yang bergerak bersama harakah Islam.

Bagi mereka, kewujudan gerakan Islam itulah yang menjadi punca perpecahan umat Islam. Mereka juga berpegang bahawa Islam tak menggariskan corak pemerintahan yang tertentu, sebab itulah mereka menyokong penguasa-penguasa sekarang ini. (Pelik juga, takkanlah tak pernah jumpa hadis-hadis mengenai kewajipan umat Islam bersatu di bawah satu pemerintahan?)

Bagi mereka, kebanyakan gerakan Islam ini menyeru kepada daulah Islam, yang bermakna akan menjatuhkan pemimpin boneka yang berkepentingan. Maka dikira bughah terhadap pemerintah.

Tetapi bukan semuanya yang taksub terhadap ulama'-ulama' wahhabi seperti albani dan bin Baz. Terdapat juga dari kalangan mereka yang membantah fatwa tersebut.

Masih ada ruang untuk dialog bersama mereka. Tetapi ada batasannya juga... Kalau selepas diberikan penjelasan pun mereka masih cop kita sebagai muktazilah ataupun khawarij, maka tibalah masanya untuk berlepas diri daripada terus berbincang dengan mereka... Wallahu'alam... sekadar pandangan peribadi, kalau tersilap mohon betulkan...

ps: Jangan terkeliru antara pejuang sunnah dan salafi-wahhabi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 00:57


Pada 12-01-09 12:06 , panahpena posting:

!!! QUOTE !!!

HTM hanya membuang masa menghantar apa-apa jua untuk kerajaan Malaysia ni. Kita tiada masa untuk menunjuk-nunjuk seperti ini. Telah tiba masanya untuk bertindak tanpa membabitkan kerajaan dan pemerintahan.Memandangkan pihak kafir telah mula mempergunakan demokrasi yang diamalkan serata dunia untuk mengembangkan agama kafir mereka, walaupun pimpinan atau negara itu memilih Islam agama rasmi mereka.

Setiap orang Islam yang mengharap keredhaan Allah setelah mati nanti, yang mempercayai bahawa hidup di dunia ini adalah ujian agar hidup selepas mati dikurniakan syurga, kita perlu berjihad fi sabilillah mulai sekarang dengan penubuhan pasukan penaja Gerakan Jihad Malaysia (Malaysian Martyr Movement {MMM}).

Untuk itu, kami memerlukan minimum RM1.00 daripada setiap muslimin dan muslimat di Malaysia. Sila masukkan ke akaun M Aminjaya di CIMB, Cawangan Pasir Gudang bernombor 0109 0086051 527. Berniatlah dan berdoalah atas setiap pemberian itu akan digunakan untuk tujuan Jihad Fi Sabilillah tanpa ada kaitan dengan mana-mana pemerintahan, kerajaan dan pertubuhan. Maka dengan itu, gerakan ini bebas bergerak di serata dunia untuk melindungi hak Islam yang kian terhakis.

Dengan ini juga, GeJiM membuka permohonan untuk Rekrut Sukarela Laskar Ilahi, Unit GFS, GeJiM. Kekosongan untuk semua pangkat. Semua resume hendaklah dihantar kepada:

M Aminjaya (GeJiM)
No 13, Jalan Serangkai 5
Taman Bukit Dahlia
Pasir Gudang Johor 81700.

Sekian.sikap GeJiM!!
HTM membuang masa dalam dakwahnya??
kalau macam tu semua orang boleh hentam orang lain
membuang masa...

Rakyat palestin dibunuh oleh Israel..
ada pihak boleh guna hujah Panahpena...

"Nik Aziz pun buang masa di Kelantan..
Kenapa Nik aziz tak pergi berjihad?
kalau Nik Aziz berjihad...
ramai orang PAS pun pergi berjihad!"

"Haji Hadi pun buang masa sebab tak pergi berjihad
di Palestin... Haji Hadi buang masa di terangganu"

dan ada pihak boleh cakap...
"Ibnu Musa buang masa... belajar pengajian islam..
tapi takut nak berjihad...." :sopan:

so... boleh ke guna hujah GeJiM ni yang cakap
kepada orang lain "buang masa" ni?

Siapa GeJiM ni? apa website rasmi GeJiM?
puak-puak GeJiM ni guna senjata ke dalam perjuangannya?
dimana dapat sumber senjata?
jawab ya... GeJiM... :jangan:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 15-01-09 07:07


Ingat kes Al Maunah dulu?

Sememangnya SB2 yang pancing. Semoga kita tidak terpancing dengan umpan yang lain pula.

p/s: Walau kail panjang berjela, Harimau Belang jangan diduga

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 15-01-09 07:31


PENGUMUMAN

Forum Terbuka: 'Gaza Berdarah Di Manakah Kita?'

insya Allah HT akan anjurkan seminar bermula jam 9 pagi
di Masjid Ubudiyah seksyen 19 s.alam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 11:23


Pada 15-01-09 07:07 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Ingat kes Al Maunah dulu?

Sememangnya SB2 yang pancing. Semoga kita tidak terpancing dengan umpan yang lain pula.

p/s: Walau kail panjang berjela, Harimau Belang jangan diduga


mana budak-buak GeJiM ni?
Kenapa tak jawab persoalan aku?

adakah GeJiM ni benar-benar wujud
atau provokasi dari SB-SB?

kalau anda ni SB... memang celakalah SB-SB ni!!

tetapi kalau GeJiM ni benar-benar wujud...
siapa presidennya? website rasmi GeJiM?


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 15-01-09 11:48


percayalah...hanya dengan khilafahlah kita mampu membela saudara kita..tanpa khilafah..kita xmemiliki kekuatan...ya ALLAH...izinkanlah kami membentuk khlafahMU ya ALLAH...berikakanlah kami kekuatan...sudah tak sanggup mata ni melihat kekejaman israel trhadap saudaraku..sudah tak sanggup ku menaham kemarahanku...ALLAHUAKBAR..!!!!!!!!!!!!!!
YA ALLAH...ALLAHUAKBAR..!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 15-01-09 17:05


Pada 15-01-09 11:48 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

percayalah...hanya dengan khilafahlah kita mampu membela saudara kita..tanpa khilafah..kita xmemiliki kekuatan...ya ALLAH...izinkanlah kami membentuk khlafahMU ya ALLAH...berikakanlah kami kekuatan...sudah tak sanggup mata ni melihat kekejaman israel trhadap saudaraku..sudah tak sanggup ku menaham kemarahanku...ALLAHUAKBAR..!!!!!!!!!!!!!!
YA ALLAH...ALLAHUAKBAR..!!!


Betul, Betul, Betul.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 15-01-09 17:16


Pada 15-01-09 17:05 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-01-09 11:48 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

percayalah...hanya dengan khilafahlah kita mampu membela saudara kita..tanpa khilafah..kita xmemiliki kekuatan...ya ALLAH...izinkanlah kami membentuk khlafahMU ya ALLAH...berikakanlah kami kekuatan...sudah tak sanggup mata ni melihat kekejaman israel trhadap saudaraku..sudah tak sanggup ku menaham kemarahanku...ALLAHUAKBAR..!!!!!!!!!!!!!!
YA ALLAH...ALLAHUAKBAR..!!!


Betul, Betul, Betul.


betul.. betul.. betul.........
kita lah yang kena membantuk khilafah islamiyyah tu..


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 18:50


Pada 15-01-09 11:48 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

percayalah...hanya dengan khilafahlah kita mampu membela saudara kita..tanpa khilafah..kita xmemiliki kekuatan...ya ALLAH...izinkanlah kami membentuk khlafahMU ya ALLAH...berikakanlah kami kekuatan...sudah tak sanggup mata ni melihat kekejaman israel trhadap saudaraku..sudah tak sanggup ku menaham kemarahanku...ALLAHUAKBAR..!!!!!!!!!!!!!!
YA ALLAH...ALLAHUAKBAR..!!!


Benar! Penyelesaian masaalah Palestine adalah melalui Jihad dan Khilafah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 20:46


Pada 15-01-09 18:50 , fikrul_mustanir posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-01-09 11:48 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

percayalah...hanya dengan khilafahlah kita mampu membela saudara kita..tanpa khilafah..kita xmemiliki kekuatan...ya ALLAH...izinkanlah kami membentuk khlafahMU ya ALLAH...berikakanlah kami kekuatan...sudah tak sanggup mata ni melihat kekejaman israel trhadap saudaraku..sudah tak sanggup ku menaham kemarahanku...ALLAHUAKBAR..!!!!!!!!!!!!!!
YA ALLAH...ALLAHUAKBAR..!!!


Benar! Penyelesaian masaalah Palestine adalah melalui Jihad dan Khilafah!


Penyelesaian Melalui Jihad..
Umat Islam wajib memuhasabah Ahlul Quwwah (Tentera)
supaya mereka berperang untuk kemuliaan..
Menang atau Syahid....
BUAT APA JADI TENTERA KALAU TIDAK BERPERANG??
BUAT APA BELI kereta KEBAL KALAU TIDAK UNTUK BERPERANG??
untuk pertunjukkan semasa hari kebangsaan?
Tentera negara umat islam sekarang sungguh jauh
fungsi asal tentera di Zaman Rasulullah dan Zaman Khilafah!!!

Penyelesaian Melalui Khilafah...
Umat Islam wajib memuhasabah pemimpin umat islam yang
ada sekarang supaya bergabung dalam satu kekuatan....
Kekuatan DAULAH KHILAFAH (bukan negara Assobiah yang
dipetakan oleh Barat)...
tugas memuhasabah pemimpin ini wajib keatas kita semua....
INI TUGAS MULIA WAHAI KAUM MUSLIMIN....


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 21:33


Malaysia selamatkan Gaza dengan resolusi hebat!
Khamis, 15 Januari 2009 18:54
sumber: www.mykhilafah.com

KUALA LUMPUR 12 Jan. Sebanyak 10 usul dikeluarkan pada Sidang Khas Dewan Rakyat mengenai kekejaman rejim Zionis di Gaza, yang dibentangkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, semalam.

Berikut adalah lima daripada sepuluh resolusi yang dikeluarkan.

- Menggesa Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) menubuhkan serta-merta satu tribunal jenayah antarabangsa bagi menyiasat dan mendakwa penjenayah perang Israel yang terlibat dengan kekejaman dan keganasan ke atas rakyat Palestin.

- Mengecam sekeras-kerasnya serangan ketenteraan Israel ke atas wilayah Palestin di Gaza sehingga mengakibatkan kehilangan nyawa rakyat awam Palestin termasuk golongan wanita, kanak-kanak, bayi dan warga tua serta menggesa pengunduran menyeluruh Israel dari wilayah Palestin di Gaza;

- Menggesa Majlis Keselamatan PBB membuat ketetapan supaya Israel menghentikan serta-merta serangan ketenteraannya ke atas wilayah Palestin di Gaza melalui gencatan senjata dan meluluskan penempatan pasukan pengaman PBB bagi menguatkuasakan gencatan senjata tersebut;

- Menggesa Perhimpunan Agung PBB mengadakan sesi tergempar khas Uniting For Peace di bawah Resolusi 377A(V) sekiranya Majlis Keselamatan PBB gagal menguatkuasakan ketetapan yang diputuskan pada 8 Januari 2009;

- Menggesa pihak-pihak yang terlibat supaya menyambung semula proses damai serta melaksanakan dan mematuhi pelbagai resolusi yang telah ditetapkan oleh PBB berhubung isu Palestin dan konflik Arab-Israel.

Sumber: Utusan Malaysia 13/01/2009

Ulasan :

Inilah kehebatan Malaysia di dalam menyelesaikan masalah Palestin. Malaysia memang hebat di dalam mesyuarat, bersidang dan mengeluarkan resolusi, hatta di kala umat Islam sedang disembelih di Gaza, Malaysia mampu mengeluarkan 10 resolusi yang amat menakutkan Israel. Di saat lebih 1000 nyawa umat Islam melayang dek peluru dan bom Israel dan nyawa mereka berada di hujung senapang tentera Zionis, pemimpin Malaysia dengan hebatnya bersidang di dalam dewan yang penuh megah memakai baju yang mahal-mahal untuk �membantu� mereka. Di saat umat Islam di Gaza sedang bermandi darah dengan bedilan roket dan peluru yang melayang di sekeliling mereka, pemimpin Malaysia pergi dan balik ke Parlimen dengan kereta mewah untuk mengeluarkan sekeping kertas (resolusi) bagi �menyelesaikan� masalah umat Islam di Gaza.

Di dalam para pemimpin ini kononnya bersimpati dan berusaha menyelesaikan masalah Gaza, mereka langsung tidak mahu mengambil kira penyelesaian dari Islam. Penyelesaian Al-Quran dan Al-Hadis langsung mereka belakangkan. Mereka hanya berminat untuk menghantar �resolusi�, bukannya tentera, ke Israel bagi menyelamatkan nyawa umat Islam. Alangkah selamatnya nyawa umat Islam dengan resolusi yang akan mereka hantar!.

Apakah para pemimpin ini merasakan penyelesaian akal mereka lebih baik dari penyelesaian yang Allah berikan di dalam Al-Quran, sehingga mereka langsung membelakangkan ayat-ayat Allah? Bukankah Allah telah berfirman-

�Dan perangilah di jalan Allah orang-orang yang memerangi kamu��

�Dan perangilah mereka, supaya jangan ada fitnah dan supaya agama itu semata-mata untuk Allah

�Perangilah mereka, nescaya Allah akan menghancurkan mereka dengan (perantaraan) tangan-tanganmu dan Allah akan menghinakan mereka dan menolong kamu terhadap mereka, serta melegakan hati orang-orang yang beriman� .

Dan banyak lagi ayat-ayat lainnya yang mana Allah perintahkan agar memerangi orang-orang kafir yang sedang memerangi umat Islam. Bukankah sekarang golongan Yahudi laknatullah sedang memerangi umat Islam di Gaza? Kenapakah para pemimpin ini membelakangkan al-Quran? Sungguh azab Allah sedang menanti mereka disebabkan mereka tidak mengambil akan hukum-hukum Allah. Di saat umat Islam �diperangi�, mereka sibuk mengeluarkan resolusi!!!

Sesungguhnya para pemimpin ini telah menghilangkan hukum jihad yang telah diwajibkan oleh Allah. Dalam keadaan ini, adalah wajib bagi pemimpin untuk melancarkan jihad ke atas Israel bagi menyelamatkan umat Islam yang sedang diperangi. Islam mengajar penganutnya supaya tidak menjadi dayus, pengecut dan bacul. Di dalam Islam telah termaktub dalam kitab Fiqh bahawa terdapat dua jenis jihad iaitu jihad defensif dan jihad ofensif. Telah dijelaskan bahawa jika satu negeri kaum Muslimin diserang oleh kaum Kuffar maka kewajipan kepada semua penduduk negeri tersebut bangkit untuk mempertahankannya. Jika mereka tidak mampu maka kewajipannya adalah jatuh kepada Negara-negara yang berjirannya, dan kalau tidak mampu maka kewajipan tersebut terkena kepada kaum Muslimin di seluruh dunia. Hal ini telah disepakati oleh jumhur ulama kaum Muslimin sama ada dari sunni mahupun dari Syiah.

Palestin adalah masalah tanah umat Islam yang dirampas. Israel merampas Palestin dengan mencerobohnya dan menubuhkan negara haram mereka dengan pengesahan dari PBB. Israel seterusnya telah berjaya menguasai tanah suci umat Islam ketiga ini dan mereka sejak itu tidak pernah berhenti menumpahkan darah saudara-saudara kita di Palestin. Inilah fakta nyata yang terjadi di Palestin.

Maka 3 perkara penting yang mendesak dilakukan sekarang adalah:-

Pertama: Pemimpin kaum Muslimin hendaklah mengisytiharkan perang (jihad) ke atas Israel dan golongan Yahudi yang memberikan bantuan untuk Israel terutamanya dari puak Zionis. Mereka hendaklah segera menggerakkan tentera ke Gaza tanpa berlengah sedikit pun. Setiap kelengahan dan kelalaian, bererti mereka telah menanggung dosa demi dosa.

Kedua: Menggesa Negara-negara bersempadan dengan Palestin Israel terlebih dahulu melakukan jihad kepada Israel dengan kekuatan tentera mereka. Mesir, Jordan, Lebanon dan Syria hendaklah membuka sempadan untuk kemasukan tentera dan pemindahan orang yang tidak berdosa ke negeri-negeri tersebut. Jika mereka tidak melakukan demikian mereka telah melanggar ketetapan Allah dan RasulNya. Tindakan mereka ini juga telah menodai kehormatan tanah suci Palestin yang perlu mereka bela.

Ketiga: Negara-negara kaum Muslimin dan pemimpin kaum Muslimin di seluruh dunia hendaklah membuka sempadan mereka dan membiarkan kemasukan sukarelawan Mujahidin dari Indonesia, Malaysia, Bangladesh, India, Pakistan dan lain-lain negara yang sebenarnya siap untuk turun ke medan jihad untuk membebaskan Palestin. Pemimpin-pemimpin negara-negara juga perlulah bersiap sedia untuk memberikan bantuan dari segi senjata, pengangkutan dan latihan ketenteraan kepada mereka jika mereka memerlukannya.

Inilah perkara yang perlu dilakukan, bukannya dengan mengeluarkan resolusi kosong yang hanya menambahkan angka korban di bumi berkat itu. Setelah ketiga-tiga perkara itu dilakukan, barulah para pemimpin boleh berhujah bahawa mereka telah berusaha menyelamatkan Palestin. Jika sekadar mengeluarkan resolusi untuk mengabui mata rakyat bahawa mereka kononnya sudah bersungguh-sungguh untuk menyelesaikan masalah Palestin, maka hujah mereka ini akan pasti tidak akan menjadi penyelamat mereka di padang mahsyar kelak.


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 21:37


Gaza - bukti nyata pengkhianatan pemimpin umat Islam dan mereka PERLU DIBUANG SEGERA!!!
Khamis, 15 Januari 2009 15:41
sumber: www.mykhilafah.com

Setelah bertubi-tubi melancarkan serangan udara, Israel kini sedang enak mengganas dengan serangan darat pula ke atas Gaza. Ribuan jiwa umat Islam telah dilaporkan terkorban. Seluruh dunia kini telah melihat gambar-gambar ngeri mangsa yang terbunuh, namun di masa yang sama media Israel masih cuba melakukan propaganda perang mereka. Walau bagaimanapun, media-media yang pro-Israel kini sudah tidak dapat mempertahankan tindakan kententeraan Israel apabila imej mayat yang terkorban di hospital ditayangkan ke seluruh dunia.

Setelah umat Islam mengalami kemerosotan dan perpecahan yang berkurun-kurun lamanya, kini tindakbalas umat Islam ke atas isu Gaza telah menjadi satu �kesatuan�. Demonstrasi terhadap keadaan di Gaza melalui perhimpunan besar-besaran umat Islam di merata dunia membuktikan bahawa umat Islam melihat serangan di Gaza sebagai sebuah serangan kepada salah satu bahagian tubuh umat Islam dan Palestin bukannya sebagai satu tubuh yang terpisah.

Ini menunjukkan bahawa umat Islam telah menghadapi serangan ini sebagai satu kesatuan dan kita juga melihat perkara ini berlaku sejak kuffar Barat melancarkan serangan terhadap umat Islam selepas peristiwa 9/11.

Kita boleh saksikan di mana-mana sekarang bahawa umat Islam sedang bertindakbalas sebagai satu kesatuan dalam menghadapi serangan terhadap saudara mara mereka di Palestin.

Pengkhianatan pemimpin umat Islam telah mencapai fasa baru iaitu penglibatan mereka sekarang dapat dilihat �secara langsung� dan tidak lagi secara rahsia. 20 tahun lepas, ramai pemikir dan cerdik-pandai tidak dapat melihat pengkhianatan pemimpin kaum Muslimin ini. Tetapi selepas tamatnya Perang Teluk pada tahun 1991, yang kononnya (ditonjolkan) sebagai penaklukan Irak ke atas Kuwait, kedua-dua fakta iaitu pertama, permusuhan Amerika Syarikat (AS) dengan Islam, dan kedua, penglibatan secara senyap para pemimpin umat Islam, menjadi jelas. Bukan sahaja rejim-rejim Arab di rantau Teluk sudah kehilangan kepercayaan kepada pemimpin mereka kerana membenarkan AS membina pangkalan ketenteraan di rantau Teluk, bahkan golongan alim ulama yang membenarkan serangan tersebut dilancarkan dari bumi umat Islam, semakin diketepikan. Umat Islam telah mula sedar tentang jurang yang terdapat di antara mereka dan para pemimpin mereka.

Peranan jahat para pemimpin umat Islam telah semakin terbongkar. Pengkhianatan rejim Mesir telah dibongkar oleh suratkhabar yang paling terkenal di Israel iaitu Haaretz, yakni Mesir telah pun diberitahu beberapa hari sebelum Gaza diserang. Para pemimpin rejim Arab yang sepatutnya menghantarkan tentera mereka untuk mempertahankan Gaza, telah mengancam Iran kerana sokongan mereka kepada Hamas. Kesemua para pemimpin negara Arab tidak melakukan apa-apa selain daripada mengkritik Hamas yang dituduh

Nah! Kita sekarang telah sampai kepada suatu jurang perbezaan yang sangat besar di antara para pemimpin dan umat Islam, di mana umat Islam telah semakin sedar bahawa pemimpin mereka sebenarnya berpihak kepada musuh.

Sekiranya kita selidiki perkembangan umat Islam kebelakangan ini dan hubungan mereka dengan para pemimpin, kita boleh simpulkan bahawa hubungan tersebut telah menjadi goyah yakni umat Islam semakin mempunyai mafhum dan perasaan yang sudah bertentangan dengan para pemimpin mereka. Jurang ini tidak terdapat pada sebahagian besar umat Islam di abad lepas. Di abad yang lepas, kebanyakan umat Islam tidak nampak pengkhianatan yang dilakukan pemimpin mereka.

Kita telah melihat bagaimana Jamal Abdul Nasser dilihat sebagai mempunyai hubungan yang sangat kuat dengan rakyatnya. Dia juga dilihat sebagai penyelamat kepada kaum Arab dengan merampas balik Terusan Suez daripada Britain dan sikapnya terhadap Israel. Umat Islam mempercayai bahawa Jamal Abdul Nasser adalah pemimpin yang memenuhi kehendak mereka.

Umat Islam juga menyanjung dan menghormati Yasser Arafat sebagai seorang wira Islam. Arafat kononnya telah berjaya merekrut ribuan pemuda Muslim untuk berjihad melawan penguasaan Israel. Dalam masa yang sama, dia dianggap hero kerana usahanya ke arah perjanjian damai dengan Israel.

Umat Islam sehingga lewat tahun 1980-an juga masih tidak sedar akan pengkhianatan Raja Fahd dan pemimpin Arab Teluk lainnya. Ini disebabkan oleh kekayaan ekonomi mereka dan sokongan para ulama upahan kepada para pemimpin ini dan sokongan gerakan Islam yang dibiayai oleh Arab Saudi sendiri.

Hubungan di antara para pemimpin dan yang dipimpin di dunia Islam selalu goyah; Umat Islam berada dalam keadaan lemah disebabkan oleh beberapa perkara, antaranya adalah nasionalisme, dan terdapat faktor lain seperti Ba'atsism dan Socialism. Di setengah-tengah rantau Arab Teluk, kekayaan ekonomi menjadikan mereka hanyut dan tenggelam dalam kemewahan. Inilah keadaannya sehingga peristiwa 9/11. Serangan terhadap menara kembar AS ini telah menyedarkan bahawa umat Islam mempunyai pandangan hidup yang berlainan sekali dengan kuffar Barat.

Apabila umat Islam yang lahir di Barat kelihatan bersama-sama berjuang dengan Taliban, peristiwa tersebut telah mengemparkan seluruh dunia Barat, disebabkan umat Islam yang lahir dan dibesarkan di Barat telah mengutamakan perjuangan untuk membela saudara-sadauara mereka dan bukan lagi memberikan keutamaan kepada negara di mana dilahirkan atau dibesarkan.

Selanjutnya setelah peperangan AS ke atas Irak pada tahun 2003, sikap khianat pemimpin kaum Muslimin semakin terbongkar dan sekaligus membuktikan bahawa para pemimpin ini tidak mempunyai apa-apa nilai di kalangan umat Islam. Saddan Hussien sendiri �lari� dari peperangan, manakala para pemimpin umat Islam yang lain dari seluruh dunia tetap membisu dan hanya tahu mengeluarkan �kutukan�.

Satu soalan yang perlu ditany sekarang adalah: sekiranya nilai-nilai kehidupan yang umat Islam cita-citakan adalah berlainan dengan apa yang dilaksanakan terhadap mereka (oleh pemimpin mereka), jadi, kenapakah umat Islam berterusan hidup di dalam nilai-nilai tersebut dan membenarkan para pemimpin berterusan memerintah mereka?

Jawaban kepada persoalan ini adalah para pemimpin umat Islam tidak ingin sama sekali membahagikan kekuasaan mereka dengan umat Islam, tetapi sebaliknya menggunakan kekerasan dan kezaliman termasuk penyeksaan untuk menundukkan umat Islam kepada mereka.

Fakta tersebut adalah diketahui umum dan tidak perlu perjelasan lanjut. Itulah keadaannya selama beberapa puluh tahun yang lalu dan ianya bukan suatu perkembangan baru.

Sekarang para pemimpin umat Islam berada di dalam keadaan �terperangkap� di antara kehendak taghut mereka iaitu AS dan Kapitalis Barat yang mempunyai tuntutan yang semakin banyak, ataupun umat Islam yang semakin marah dan boleh menggulingkan mereka pada bila-bila masa.

Hanya dalam beberapa minggu lepas sahaja, berita secara online daripada sumber diplomatik yang tidak mahu dinamakan melaporkan bahawa pihak berkuasa Mesir telah membuat tangkapan terhadap beberapa pegawai tinggi ketenteraan Mesir dan meletakkan keadaan di dalam pengawasan dan berjaga-jaga disebabkan oleh rasa tidak puas hati di kalangan tentera Mesir terhadap cara Presiden Hosni Mubarak mengendalikan krisis di Gaza.

Dengan keadaan tersebut di atas, fakta-fakta berikut mestilah diperhatikan apabila kita mahu melangkah ke hadapan dengan lebih baik lagi:

● Umat Islam mestilah ingat bahawa pengkhianatan para pemimpin mereka berlaku tanpa rasa malu sedikit pun oleh para pemimpin tersebut. Para pemimpin ini hanya mengabui mata umat Islam dengan membenarkan tunjuk perasaan dan mogok, walhal tindakan tersebut bukanlah mencukupi. Umat Islam mestilah mendesak para pemimpin untuk menggerakkan tentera untuk melawan keganasan musuh.

● Pada masa yang sama, umat Islam mestilah membongkar pengkhianatan para pemimpin mereka yang tidak bergerak untuk membantu menyelamatkan saudara-saudara mereka dan memaksa tentera untuk mengenepikan pemimpin yang sedemikian. Tentera hanya akan bergerak apabila mereka merasakan bahawa pemimpin adalah pengkhianat terhadap umat.

● Tentera umat Islam adalah sebahagian daripada umat Islam. Mereka merasai keperitan umat Islam. Kebanyakan para pemimpin umat Islam mendapat mandat untuk memerintah hanya dengan adanya tentera yang mereka boleh kawal mengikut kehendak mereka, dan tanpa tentera tersebut, kebanyakan pemimpin adalah dalam keadaan yang lemah. Suatu mesej penting perlu disampaikan kepada tentera adalah - inilah masanya untuk mereka melakukan perubahan, iaitu para pemimpin sekarang perlu diketepikan kerana mereka adalah pengkhianat umat, pengkhianat Allah dan RasulNya.

● Umat Islam di Barat khususnya mestilah berhati-hati dalam menjalin kerjasama dengan kumpulan bukan Islam. Banyak pertubuhan Sosialis dan yang berhaluan kiri sedang bertindak balas terhadap keganasan Israel dengan menonjolkan gerakan perubahan merekalah yang paling baik dalam menghadapi krisis di Palestin. Mestilah diingati bahawa pertubuhan tersebut mahukan pendirian sebuah negara Palestin yang merdeka dan melobi negara-negara Kapitalis Barat yang bertanggungjawab terhadap kewujudan negara Israel dan berterusan bekerjasama dengan mereka untuk menyelesaikan masalah yang mereka telah wujudkan.

● Di saat umat Islam terpaksa berhadapan dengan masalah pengiktirafan negara Israel, Israel di satu sudut, tidak pernah dibantah kewujudannya. Negara Palestin yang merdeka secara hakikinya adalah suatu penjara terbuka kepada umat Islam di sana, dan kebanyakan umat Islam telah tertipu dalam perkara ini. Israel tidak melepaskan kekuasaan mereka terhadap Gaza sepenuhnya, tetapi Israel hanya memindahkan penempatan haram kaum pendatang Yahudi ke Tebing Barat untuk menguatkan lagi penguasaan mereka di kawasan tersebut. Israel telah melakukan penempatan semula tenteranya ke lokasi yang lain supaya mereka boleh masuk ke Gaza semula dengan mudahnya. Israel masih menguasai pantai dan ruang udara Gaza, pergerakan dalam Gaza dan keluar ke Gaza ke Tebing Barat, dan kesemua aspek kehidupan umat Islam di sana. Sejak kemenangan HAMAS pada tahun 2006, Israel secara telah melabel HAMAS sebagai pertubuhan pengganas, lalu memotong bantuan luar, mengenakan sekatan ekonomi, meletakkan jiwa 1.5 umat Islam di dalam keadaan terputus daripada dunia luar, menyebabkan kesusahan yang amat perit dan selalu melakukan penindasan yang telah diketahui umum: pencerobohan, pembunuhan, pembunuhan terancang, pemenjaraan dan penyeksaan.

Dengan apa yang berlaku ini, fikirlah wahai kaum Muslimin, tidakkah saat ini kita sudah tidak memerlukan para pemimpin yang khianat ini, sebaliknya kita sangat-sangat memerlukan seorang Khalifah yang akan menyatukan umat Islam dan membebaskan saudara-saudara kita di Gaza (dan lain-lain) dengan jihad dan kemenangan?


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

Violet-8
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 36178
Posting: 74

malaysia  


posticon Posting pada: 16-01-09 10:09


Assalamualaikum


         Forum ni masih lagi disini, masih lagi melaungkan konsep Khalifah, padahal Israel sudahpun melangkah jauh ke dalam Gaza dengan membunuh ribuan saudara kita di Palestin. Saya tak mahu komen lebih-lebih nanti kena marah pula dengan ahli-ahli HT di sini. Sekadar ingin bertanya,sejauh manakah konsep dan perlaksanaan perjalanan perlantikan khalifah ni? Sudahkah HT berjaya mencari orang yang sesuai dilantik menjadi khalifah?

         Sebab saya bingung dah banyak kali bercakap mengenai khalifah ni tapi orang yang dilantiknya tak ada? Sudah banyak negara-negara Islam diserang oleh musuh-musuh Islam ni, apakah usaha-usaha HT seluruh dunia bermesyuarat ke, untuk membincangkan siapakah yang dapat menyatukan umat Islam dengan mencari individu yang sesuai untuk dilantik menjadi Khalifah?

Maaf ya sekiranya soalan ni keras sikit. Maklumlah soalan ni keluar dari orang yang jahil..Sekadar ingin mengetahui jawapan yang bernas.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Violet-8Profil   Hantar PM kepada Violet-8   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 16-01-09 10:40


Pada 16-01-09 10:09 , Violet-8 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum


         Sekadar ingin bertanya,sejauh manakah konsep dan perlaksanaan perjalanan perlantikan khalifah ni? Sudahkah HT berjaya mencari orang yang sesuai dilantik menjadi khalifah?

         Sebab saya bingung dah banyak kali bercakap mengenai khalifah ni tapi orang yang dilantiknya tak ada? Sudah banyak negara-negara Islam diserang oleh musuh-musuh Islam ni, apakah usaha-usaha HT seluruh dunia bermesyuarat ke, untuk membincangkan siapakah yang dapat menyatukan umat Islam dengan mencari individu yang sesuai untuk dilantik menjadi Khalifah?

Maaf ya sekiranya soalan ni keras sikit. Maklumlah soalan ni keluar dari orang yang jahil..Sekadar ingin mengetahui jawapan yang bernas.


Anda sokong khilafah. Anda tahu tak bagaimana struktur pemerintahan khilafah? Bagaimana proses, syarat sah dan rukun perlantikan khilafah? Bagaimana cara untuk menegakkan kembali khilafah?

Saya kira adalah tidak adil kita mengkritik usaha penegakan khilafah andainya kita sendiri tak tahu apa-apa tentang khilafah. Ye saja cakap pasal khilafah, tapi strukturnya pun tak tahu.

Macam ramai orang sekarang... ye saja nak negara Islam, tapi pendetailannya sampai sekarang dah 50tahun pun tak tahu, tak dikeluarkan. Akhirnya mengkompromikan Islam dengan kekufuran.

Seperkara lagi, ia bukan permasalahan siapa yang jadi khalifah, tetapi usaha untuk mewujudkan sistem itu. Kalau saudara mempersoalkan apa usaha yang dilakukakan oleh HT, itu menunjukkan ketidaktahuan saudara sendiri tentang aktiviti HT diseluruh dunia.

p/s: beberapa tahun lepas, apabila saya bercakap tentang khilafah, ramai yang menentang kerana pada mereka negara Islam itu syura, bukan khilafah. Alhamdulillah sekarang ramai yang dah celik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 10:48


Salam, violet-8, kalau berkelapangan jemputlah datang ke forum terbuka : Gaza Berdarah, Di Manakah Kita anjuran IKIN & HTM tu. Anda boleh kemukakan persoalan demi persoalan kepada ahli panel mahupun kepada mana-mana urusetia merangkap syabab HTM. Kita boleh bincang in depth mengenai permasalahan ini, kalau anda mahu. Saya akan datang ke forum tersebut. Insya Allah...

p.s. Janganlah negatif sangat sehingga asyik mengatakan diri ini jahil... Tak ada manusia sempurna, ilmu manusia ni cetek sangat kalau nak banding dengan ilmu Allah. Kalau nak ikutkan, saya ni jahil juga. Tapi saya tak gunakan alasan tersebut untuk mengelak daripada melaksanakan kewajipan yang tertanggung di bahu. Kita laksanakan mengikut kemampuan kita...

Datang ya... Kalau keberatan nak perkenalkan diri pun tak mengapa, yang penting kita dapat berkongsi fikrah. Kita asyik kritik orang, tetapi kalau tak disertakan dengan cadangan penambahbaikan, tiada gunanya kritikan tersebut.

Wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 11:01


ORANG MELAYU BANGSA TERPEDAYA

Azan berkumandang ramai yang masih leka dengan dunia...
Tiada yang berkejaran ke Masjid tetapi berkejaran di padang bola
Di Masjid dua syaf pun susah nak penuh tetapi konsert AF, Jom Heboh hebat belaka.JIHAD ILMIAH PERLU DILAKSANA... ayuh bantulah GeJiM.


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

    


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 17-01-09 08:55


Resolusi 1860 PBB merupakan bukti sikap pengecut para pemimpin kaum Muslimin. Mereka bukan hanya mengecewakan Gaza dengan tidak menghantar tentera mereka ke sana bahkan mereka menyerahkan Gaza kepada Yahudi melalui resolusi ini.


Pagi pagi hari ini, PBB telah mengeluarkan resolusi 1860 berkaitan dengan keganasan biadab yang dilakukan ke atas Gaza. Teks resolusi tersebut memanifestasikan percaturan politik yang busuk yang sebelum ini pernah digunakan di dalam Resolusi 242 PBB. Resolusi ini, yang dikeluarkan selepas perang tahun 1967, mengatakan bahawa Yahudi �..harus menarik diri dari tanah�� sedangkan seharusnya ia berbunyi �..menarik diri dari seluruh tanah�. Tujuan teks ini digunakan adalah agar Yahudi tetap mempunyai ruang untuk menduduki wilayah yang dikehendakinya!

Begitu juga dengan resolusi pada kali ini di mana tidak dinyatakan secara tegas (bahawa Yahudi) �..harus menarik diri dari Gaza�� sebaliknya ia hanya menyatakan, �..harus menghentikan pertempuran (gencatan senjata)� yang kemudiannya akan membawa kepada pengunduran. Namun persoalannya, bila dan bagaimana ini akan berlaku? Lantas bagaimana resolusi ini, yang penuh dengan kekaburan boleh menghentikan serangan Yahudi sedangkan mereka tidak pernah menghentikan serangan meskipun sudah ada sejumlah resolusi yang jauh lebih keras dan tegas?!

Resolusi-resolusi PBB hakikatnya tidak pernah menyelesaikan sebarang masalah, bahkan sudah terlalu banyak resolusi seperti ini yang tidak pernah dipatuhi oleh rejim Yahudi. Meskipun begitu, AS dan sekutunya tetap terus menolak penghasilan sebarang resolusi dari Majlis Keamanan berkaitan isu ini. Ini dilakukan untuk memberikan waktu yang cukup bagi rejim Zionis ini menumpahkan darah dalam serangan biadabnya terhadap Gaza, sehingga rejim ini dapat merealisasikan objektifnya.

Akibat dari mengikut telunjuk AS, para penguasa kaum Muslim itu tunduk patuh kepada kehendak AS, sama ada secara rela atau terpaksa. Lantas mereka ini berpecah belah dan berselisih antara satu sama lain dan mereka tidak pernah sepakat.

Namun, setelah rejim Zionis Yahudi ini menyaksikan bahawa mereka terpaksa menghadapi penentangan yang hebat, mereka mula sedar bahawa mereka tidak akan mampu merealisasikan objektif mereka secara ketenteraan. Mereka juga sedar bahawa masalah ini boleh terus berpanjangan, sedangkan pilihan raya umum mereka sudah hampir. Mereka memerlukan suasana �kemenangan� baik melalui peperangan mahupun perdamaian, agar pilihan raya umum tersebut dapat dijalankan dalam suasana ini. Di sinilah AS memainkan peranannya secara aktif bagi mewujudkan suasana tersebut melalui Majlis Keamanan PBB di mana Condolezza Rice menjadi tarikan luar biasa dalam berbagai pertemuan dan perjumpaan. Dia pun mula menggerakkan para penguasa yang menjadi ejennya, sehingga mereka bergegas menemui Majlis Keamanan PBB. Siang dan malam mereka bekerja dengan begitu keras dengan penuh semangat. Mereka inilah para penguasa yang sebelum ini memandang sebarang bantuan tentera ke Gaza bagai pandangan orang yang seolah-olah sudah mati, padahal andai saja para penguasa ini membuat serangan atau sebahagian dari serangan, sudah tentu entiti Yahudi ini akan bergoncang, bahkan boleh sahaja hancur berkecai.

Melalui resolusi ini, pada hakikatnya, para penguasa inilah yang telah mewujudkan kepentingan Yahudi yang justeru tidak dapat direalisasikan melalui serangan biadab mereka. Resolusi itu akan menyebabkan tentera Israel kekal di Gaza, dan ini akan memastikan pemboikotan ke atas Semenanjung Gaza tetap berlaku dengan alasan untuk memastikan tidak berlaku penyeludupan persenjataan dan kekuatan. Janganlah tertipu dengan penjelasan yang dibungkus dengan indah, tentang akan dibukanya pemboikotan makanan dari mereka.

Untuk �memasarkan� resolusi ini, AS sengaja menarik diri dari pengundian agar tampak bahawa AS seolah-olah tidak berada di belakang resolusi tersebut dan para penguasa ini menampakkan kemenangan gemilang yang jauh dari pengaruh AS. Mereka sesungguhnya telah berbohong - setiap orang yang berakal dan mempunyai kesedaran politik pasti menyedari bahawa andai sahaja AS tidak berada di belakang semua itu, sudah pasti AS akan memveto resolusi tersebut.

Wahai kaum Muslimin!

Sungguh tepat sekali apa yang disabdakan oleh manusia yang jujur dan terpercaya, Nabi Muhammad Sallallahu �alaihi wa Sallam:

�إِذَا لَمْ تَسْتَحِ فَاصْنَعْ مَا شِئْتَ�


�Jika kamu sudah tidak mempunyai rasa malu, maka buatlah apa saja yang kamu mahu.�

Para penguasa itu melihat Gaza memang harus dihancurkan, di mana darah-darah orang tidak bersalah berhak ditumpahkan. Mereka tidak menggerakkan tenteranya untuk membantu Gaza, tidak melepaskan satu roket pun dari peluncurnya, bahkan lebih dari itu, mereka justeru menghalang para sukarelawan untuk membantu Gaza. Ironisnya, mereka justeru bergegas dan berlumba-lumba untuk mengeluarkan sebuah resolusi yang menghalang Gaza dari mendapat akses kepada senjata dan faktor-faktor yang dapat menguatkannya. Dilaknati Allah-lah mereka; bagaimana mereka sampai boleh berpaling seperti itu?

Sesiapa sahaja yang melihat entiti Yahudi, perampas Palestin ini dan dia tinggal berdekatan dengan para penguasa itu, sudah barang pasti tahu bahawa kewujudan entiti Zionis ini benar-benar bergantung kepada para penguasa ini. Merekalah yang melindunginya, jauh lebih baik daripada melindungi diri mereka sendiri. Sesungguhnya AS dan negara-negara Barat yang lain, yang mendukung entiti ini, tidak akan mempunyai pengaruh apa pun, kalau seandainya ada seorang sahaja dari para penguasa itu seorang yang waras�

Wahai kaum Muslimin!

Kami telah mengingatkan berkali-kali dan kami mengulanginya dan kami tambahkan lagi, bahawa siapa saja yang ingin menghancurkan entiti Yahudi dan mengembalikan Palestin secara utuh ke pangkuan negeri Islam, maka dia harus berjuang untuk mewujudkan seorang penguasa yang ikhlas dan negara yang benar, iaitu Daulah Khilafah Rasyidah. Ini adalah kerana seorang imam (pemimpin) itu adalah bagaikan perisai, di mana mereka (umat Islam) berperang di belakangnya, dan kepadanya (Khalifah) mereka berlindung, sebagaimana yang telah disabdakan oleh Rasul kita yang mulia. Pada saat itulah, rejim Zionis Yahudi ini tidak akan wujud di muka bumi, bahkan negara-negara Kafir penjajah yang jauh lebih kuat berbanding rejim ini pun akan pasti dihinakan!!

Allah berfirman:


إِنَّ فِي ذَلِكَ لَذِكْرَى لِمَن كَانَ لَهُ قَلْبٌ أَوْ أَلْقَى السَّمْعَ وَهُوَ شَهِيدٌ


�Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat peringatan bagi orang-orang yang mempunyai akal atau yang menggunakan pendengarannya, sedang dia menyaksikannya.� :37]

13 Muharram 1430 H
9 Januari 2009 M
Hizbut Tahrir

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 17-01-09 12:03


salam...
Wah,hangat betul perbincangan dalam topik ni ye..Berjihad adalah tanggungjawab tiap-tiap Muslim, tak kira apa jua fikrah,fahaman or ideologi..tapi sebelum kita BERBICARA tentang jihad, harus di nilai kembali akan diri sendiri terlebih dahulu..Apakah persediaan yang telah kita sediakan untuk berjihad...Adakah kita semua memahami maksud ayat 60 di dalam surah Al-Anfal?

Sekadar bertanya cuma...Apakah "kelengkapan" yang akan kita bawa pergi untuk berjihad?Adakah kita sudah memiliki "kelengkapan" tersebut?

Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 17-01-09 14:30


Pada 10-01-09 14:22 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!Hamas amat memerlukan senjata , bekalan perubatan dan bantuan kewangan , tentera mereka lebih mahir daripada komando elit malaysia , mereka lebih arif dalam selok belok perang gerila kerana itu tempat tinggal mereka ,kalau benar-benar nak tolong mereka, lebih baik bagi bantuan berbentuk peralatan senjata dan membuka sekatan sempadan dengan mesir , itu sahaja permintaan Khaled Masheal , kerana mereka tahu tiada pemimpin negara islam yang berani istihar perang terbuka terhadap israel ,semuanya dah jadi lembu USA , setakat pijak dan bakar bendera tak menjadi kudis kepada yahudi laknat itu ,Betul tu...Kalau dapat bagi Hamas senjata seperti MANPADS lagi bagus...Sekurang-kurangnya dapat mematahkan ancaman daripada helikopter israel...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-01-09 03:05


Pada 17-01-09 14:30 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!


Betul tu...Kalau dapat bagi Hamas senjata seperti MANPADS lagi bagus...Sekurang-kurangnya dapat mematahkan ancaman daripada helikopter israel...lagi bagus kalau angota Tentera Malaysia (10 Briged PARA,
Komando, PASKAL, PASKAU, Pasukan Atur Cepat) yang bagi
MANPADS tu kepada Hamas...

semasa penyerahan tu... Tentera Malaysia jangan lah balik
semula ke Malaysia... berjihadlah di Palestin!!

ini lah yang Hizbut Tahrir Malaysia berbuih memuhasabah
Panglima Angkatan Tentera Malaysia supaya mengerahkan
anggota tentera malaysia berjihad... hantar senjata...

tetapi Panglima Tentera Malaysia tak buat apa-apa...
sedih....

MUHASABAH DARIPADA HIZBUT TAHRIR MALAYSIA KEPADA ATM:

PART 1: http://www.youtube.com/watch?v=30ICfoGu7oE
PART 2: http://www.youtube.com/watch?v=sBN50NndLLM&feature=related
PART 3: http://www.youtube.com/watch?v=1En27YDON0Y&feature=related


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 20-01-09 07:34


PH, tentera2 ummat Islam telah dipasong oleh pemerintah2 yang ada.

Bukanlah ana tak sokong, tapi ana sedih melihat tahap pemikiran cendekiawan Islam yang melihat memboikot produk Israel sebagai perjuangan paling utama menghadapi Israel.

Kita sokong amal soleh ini, tapi ini bukanlah penyelesaian sebenar Palestin. Hukum bagi Palestin adalah Jihad oleh negara Islam. Tetapi pemerintah yang kononnya Islam ini mengetepikan jihad dan rela dikebiri oleh oleh US.

Kita perlukan Khilafah Islamiah.

wuzara
http://jemaah-islam.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-01-09 15:46


HT dah berbuih muhasabah ATM... kasihan sampai keluar darah dari mulut HT pun ATM dok senyum. lah ni anak kiyai Al Badawi lagi pegang Kementah. Ada ka dia nak hantaq tentera ke sana.

apa kata HT tukar strategi join gerakan subversif macam kami !

Bookmark and Share

    


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-01-09 16:03


Pada 20-01-09 15:46 , panahpena posting:

!!! QUOTE !!!

HT dah berbuih muhasabah ATM... kasihan sampai keluar darah dari mulut HT pun ATM dok senyum. lah ni anak kiyai Al Badawi lagi pegang Kementah. Ada ka dia nak hantaq tentera ke sana.

apa kata HT tukar strategi join gerakan subversif macam kami !


Ini mukhabarat (SB) ke apa?

Provoke bukan main lagi?

Hubaya! Hubaya! Di alam siber ini syaitan pun boleh menyamar malaikat!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 20-01-09 17:13


Pada 20-01-09 16:03 , fikrul_mustanir posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 15:46 , panahpena posting:

!!! QUOTE !!!

HT dah berbuih muhasabah ATM... kasihan sampai keluar darah dari mulut HT pun ATM dok senyum. lah ni anak kiyai Al Badawi lagi pegang Kementah. Ada ka dia nak hantaq tentera ke sana.

apa kata HT tukar strategi join gerakan subversif macam kami !


Ini mukhabarat (SB) ke apa?

Provoke bukan main lagi?

Hubaya! Hubaya! Di alam siber ini syaitan pun boleh menyamar malaikat!Betul tu, FM.

Kepada SB jika ada di ukhwah.com ni, bertaubatlah. Sesungguhnya kematian itu pasti. Jangan jadi musuh Allah dan Rasul.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 12:41


Oh macam tu bunyinya provoke atau mukhabarat ke? Terpulanglah. HTM baru saja bertapak di Malaysia. GeJiM dah lama bergaul dengan masyarakat dibawah kesedaran mereka. Cuma kini GeJiM perlu bertindak aktif dengan prasarana sedia ada kembali dan yang paling utama ialah JIHAD ILMIAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 14:53


Pada 21-01-09 12:41 , panahpena posting:

!!! QUOTE !!!

Oh macam tu bunyinya provoke atau mukhabarat ke? Terpulanglah. HTM baru saja bertapak di Malaysia. GeJiM dah lama bergaul dengan masyarakat dibawah kesedaran mereka. Cuma kini GeJiM perlu bertindak aktif dengan prasarana sedia ada kembali dan yang paling utama ialah JIHAD ILMIAH.


Wooo...dah lama bertapak kat Malaysia?

bagaimana saya baru dengar cerita tentang GeJiM dalam sehari-dua ini sahaja?...Kalau JI tu memang dah lama dah...

Kalau dah lama bertapak, nak tanya sikit, di manakah Gejim masa British menjajah Tanah Melayu dulu?

Lagi satu bagaimana boleh timbul cerita JIHAD ILMIAH ni? Awal-awal dulu dok cerita nak Jihad senjata. Cakap kat ahli ukwah ni kononnya nak kumpul dana...nak buat beli senjata...nak buat kerja-kerja perisikan...tup-tup bila dengar HT nak buat seminar tentang GAZA...terus kata GeJiM nak JIHAD ILMIAH...apa cerita ni bang?

Lepas tu nak ajak HT buat kerja subversif macam GeJiM, tapi Kalau ikut lagu GeJim yang kaedahnya sekejap nak angkat senjata...kejap nak ajak orang baca buku (Jihad Ilmiah). Pada saya itu bukan kerana strategi subversif....tapi sub concious (bawah sedar)...dipendekkan cerita itu merapu namanya!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 15:34


Persenjataan tu memang dalam kajian dan penyelidikan. Jihad Ilmiah bukan baru pun sejak merdeka lagi dah digerakkan.

Memang ramai buat seminar lah, perbincangan lah bacaan puisi untuk palastinelah dan mungkin konsert untuk palastine untuk kumpul dana bagi kerajaan Palastine.

Sumber risikan dah mengatakan serangan kali ini memang untuk meraih simpati dunia sahaja. Pakatan negara jiran,Kerajaan Palastine dan Israel. Kerajaan Palastine dapat duit berbillion, untuk bangunkan semula Gaza sebab Sekolah, Hospital dan Masjid musnah. Tetapi masalahnya Israel terus ada negara, ada sumber dan bertambah kuasa. Berjihad di bumi Palastine tiada gunanya selagi Israel tidak dikawal.

Senjata yang akan dibangunkan membolehkan orang Islam mengawal Israel. Itulah yang penting.!!!!

Dah pegilah seminar ke, apa apa pun saya tak pernah pula tahu tentang itu. Sibuk menerima maklumat tentang pemimpin-pemimpin negara Islam yang sedang berkumpul sekarang ni. Dan saya tak katakan yang berseminar tu tak betul, Salah satu cara menyebarkan ilmu...

Lakukanlah yang terbaik.


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

    


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 15:55


Pada 20-01-09 15:46 , panahpena posting:

!!! QUOTE !!!

HT dah berbuih muhasabah ATM... kasihan sampai keluar darah dari mulut HT pun ATM dok senyum. lah ni anak kiyai Al Badawi lagi pegang Kementah. Ada ka dia nak hantaq tentera ke sana.

apa kata HT tukar strategi join gerakan subversif macam kami !


MAKSUD SAYA DI SINI IALAH BERHENTI MENGHARAPKAN KERAJAAN!!!!

Maaf saya buka bermaksud nak kecam HTM.


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

    


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 15:59


Salam,

Memang benar Palestine hanya boleh aman setelah Israel dihapuskan.

Tapi untuk menghapuskan Israel bukan setakat kita ada senjata canggih.

Yang lebih pentingnya kita perlu ada negara. Ya umat Islam kena ada negara, iaitu negara Islam.

Sebab itu lah HT siang-malam berusaha menyedarkan umat melalui dakwah pemikiran dan perjuangan politik supaya mereka berusaha menegakkan KHILAFAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 15:59


Salam,

Memang benar Palestine hanya boleh aman setelah Israel dihapuskan.

Tapi untuk menghapuskan Israel bukan setakat kita ada senjata canggih.

Yang lebih pentingnya kita perlu ada negara. Ya umat Islam kena ada negara, iaitu negara Islam.

Sebab itu lah HT siang-malam berusaha menyedarkan umat melalui dakwah pemikiran dan perjuangan politik supaya mereka berusaha menegakkan KHILAFAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 16:08


Ya saya dah lama sokong Khilafah. Dan jangan berusaha untuk musnahkan atau hapuskan Israel, Sama sama cari jalan untuk mengawal yahudi ini melalui idea yang telah ada dalam AlQuran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 05:26


Pada 20-01-09 17:13 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 16:03 , fikrul_mustanir posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 15:46 , panahpena posting:

!!! QUOTE !!!

HT dah berbuih muhasabah ATM... kasihan sampai keluar darah dari mulut HT pun ATM dok senyum. lah ni anak kiyai Al Badawi lagi pegang Kementah. Ada ka dia nak hantaq tentera ke sana.

apa kata HT tukar strategi join gerakan subversif macam kami !


Ini mukhabarat (SB) ke apa?

Provoke bukan main lagi?

Hubaya! Hubaya! Di alam siber ini syaitan pun boleh menyamar malaikat!Betul tu, FM.

Kepada SB jika ada di ukhwah.com ni, bertaubatlah. Sesungguhnya kematian itu pasti. Jangan jadi musuh Allah dan Rasul.


Saudara Wuzara dan Saudara Fikrul Mustanir...
ayat "perangkap" diatas adalah perangai SB-SB di Malaysia...
Panahpena ni provoke HT suruh angkat senjata macam GeJiM..
padahal entah wujud atau tidak GeJiM ni!!...
derma RM1 kepada GeJiM untuk Jihad Ilmiah lah...
GeJiM menyusup masuk dalam gerakan lah...

wahai SB-SB....Ingatlah...
setiap patah perkataan yang kalian tulis...
pasti akan di hisab oleh ALLAH....

wahai SB-SB... Ingatlah...
kamu ni tali barut pemerintah yang zalim....
kamu sedang memerhatikan orang semata-mata nak cari
kesalahan orang lain untuk kamu tangkap...
kamu jangan lupa... kanan dan kiri kamu ada dua malaikat
yang sedang memerhati dan mencatat amalan kamu!!!

FAHAM TAK SB-SB!!


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 05:29


Pada 21-01-09 16:08 , panahpena posting:

!!! QUOTE !!!

Ya saya dah lama sokong Khilafah. Dan jangan berusaha untuk musnahkan atau hapuskan Israel, Sama sama cari jalan untuk mengawal yahudi ini melalui idea yang telah ada dalam AlQuran.


Idea apa yang GeJiM dah jumpa dalam Al-Quran??
boleh ceritakan??

derma RM1 kepada GeJiM untuk Jihad Ilmiah??
:berfikir: :sopan:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» SERUAN HIZBUT TAHRIR TERHADAP PEMIMPIN NEGARA MUSLIM UNTUK MENGGERAKKAN TENTERA KE PALESTIN

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 5

Go To Page: 1 · 2 ... 4 · 5  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar

  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 
Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
� Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri
Loading: 0.238447 saat. Lajunya....