Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 24 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: apa jadi kalau.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» apa jadi kalau.....

Please Mendaftar To Post


Oleh apa jadi kalau.....

mawar_berduri95
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2008
Ahli No: 36549
Posting: 10
Dari: kuala lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 31-12-08 11:35


1)apa jadi kalau seorang orang cina pergi ke bulan?

2)apa jadi kalau seorang orang india pergi ke bulan?

jawab2 jangan tak jawab...


-----------------
Usah putus asa dengan rahmat Allah.Sesungguhnya rahmat Allah itu amat hampir kepada orang yang berbuat kebaikan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawar_berduri95Profil   Hantar PM kepada mawar_berduri95   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 12:08


salam mawar_berduri95

mohon buat general introduce sikit..ramai yang nak kenal..

lepas itu baru mereka pandai jawab teka teki ni


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 12:28


saya nak jawab..
1) bulan jadi cerah
2) bulan gerhana
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 13:25


Pada 31-12-08 12:28 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak jawab..
1) bulan jadi cerah
2) bulan gerhana
hehehe


i think so.. :berfikir:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 31-12-08 13:25


general introduce lagi yang diminte oleh uncle zulman... mawar_berduri, anda diragui, ahaks...

nasib baik saya tak kena.. fuhhhh... selamat...

saya jawab juga , tergugat ar Dato' M saya, Dato muzaphar, hihi.. dia pun tak pergi bulan.. pergi iss juga... nak pergi bulannnn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-12-08 13:54


Pada 31-12-08 12:28 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak jawab..
1) bulan jadi cerah
2) bulan gerhana
hehehe

Hohooo...iyooo koh macam tu?? :berfikir: :-D


-----------------
Hiasi Peribadi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

mawar_berduri95
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2008
Ahli No: 36549
Posting: 10
Dari: kuala lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 31-12-08 14:05


nak general introduce bagaimana?tak faham...
apapun jawapan anda salah...sila cuba lagi...hehe


-----------------
Usah putus asa dengan rahmat Allah.Sesungguhnya rahmat Allah itu amat hampir kepada orang yang berbuat kebaikan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawar_berduri95Profil   Hantar PM kepada mawar_berduri95   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 31-12-08 14:16


kalau org cina pergi bulan, dia bawa kuih bulan...

kalau org india pergi bulan, dia bawa kuih laddoo..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

mawar_berduri95
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2008
Ahli No: 36549
Posting: 10
Dari: kuala lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 31-12-08 14:35


jawapan anda salah lagi....sila cuba lagi...heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawar_berduri95Profil   Hantar PM kepada mawar_berduri95   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 14:37


jadilah mereka angkasawan.....
betul tak...... :-P


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 14:40


Pada 31-12-08 12:28 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak jawab..
1) bulan jadi cerah
2) bulan gerhana
hehehe


Erk.. Boleh jadi isu perkauman ini.. :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

mawar_berduri95
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2008
Ahli No: 36549
Posting: 10
Dari: kuala lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 31-12-08 14:58


jue_affendy salah ...sila cuba lagi ye...hehe...teka-teki ni tak ada isu perkauman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawar_berduri95Profil   Hantar PM kepada mawar_berduri95   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 16:39


Jadi kuranglah seorang orang cina dan india kat bumi ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

mawar_berduri95
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2008
Ahli No: 36549
Posting: 10
Dari: kuala lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 01-01-09 10:59


jwpan no 1 putri_iman betul tapi no 2 salah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawar_berduri95Profil   Hantar PM kepada mawar_berduri95   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 12:52


Erk... no 2 salah. Habis tu, apa jawapannya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 02-01-09 04:30


Pada 01-01-09 12:52 , putri_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Erk... no 2 salah. Habis tu, apa jawapannya?


jaw no 2...org india 2 jumpa org cina 2 kat bulan...takkan jumpa kat bumi agaknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

nhk
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2009
Ahli No: 36589
Posting: 4
Dari: KUALA LUMPUR

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-01-09 15:35


HAI MAWAR...saya setuju dengan STRAWBERRI..... :lol:


-----------------
BERFIKIR SECARA ISLAM,
TINDAKAN ANDA TIDAK akan TERSASAR.
BERTINDAK MENGIKUT ISLAM,
AMALAN ANDA AKAN DIBERKATI.
AMALKAN AMALAN ISLAM,
S


Bookmark and Share

    


  Member Information For nhkProfil   Hantar PM kepada nhk   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-01-09 15:38


Assalamualaikum
duaČ jadi dato' lah..macam dato' syeikh muzaffar tu..kuhik... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 15:49


Pada 04-01-09 15:38 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
duaČ jadi dato' lah..macam dato' syeikh muzaffar tu..kuhik... :-P



Assalamualaikum ..
erm betul..betul..betul..
macam-macam lah boleh jadi dengan kalau tu..


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 12:09


jawapan dia...

kurang 2 org penduduk di bumi..dan bertambah lagi seorang kat bulan..ngeh..ngeh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 12:11


nak kasi teka teki juga lah..

dalam banyak-banyak kotak..kotak apakah yang tak boleh di angkat?

Bookmark and Share

    


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

mawar_berduri95
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2008
Ahli No: 36549
Posting: 10
Dari: kuala lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 10-01-09 20:21


jawapan antum semua betul...saya tahu kotak apa......
kotak penalti kann....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawar_berduri95Profil   Hantar PM kepada mawar_berduri95   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 10-01-09 22:40


Kenapa orang melayu tak pergi ke bulan ye.. :berfikir: :berfikir: :berfikir:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 03:32


Pada 10-01-09 22:40 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa orang melayu tak pergi ke bulan ye.. :berfikir: :berfikir: :berfikir:


:berfikir: org melayu eh...
Kenapa ek??? :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 16:39


Kenapa org melayu tak pergi bulan?

sebab kalau org melayu pergi bulan kurang lagi lah seorang penduduk bumi.dan bertambah lagi lah org kat bulan..ngeh,,ngeh~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 15-01-09 16:50


Pada 10-01-09 22:40 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa orang melayu tak pergi ke bulan ye.. :berfikir: :berfikir: :berfikir:




sebab org melayu dah ada bulan terutama kat kedah, kelantan dan perak :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

amyazma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2134
Posting: 78
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-01-09 11:44


Pada 15-01-09 16:50 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-01-09 22:40 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa orang melayu tak pergi ke bulan ye.. :berfikir: :berfikir: :berfikir:




sebab org melayu dah ada bulan terutama kat kedah, kelantan dan perak :lol: :lol: :lol:



:lucu: :lucu: :lucu: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyazmaProfil   Hantar PM kepada amyazma   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.111308 saat. Lajunya....