Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Hasil besar tidak dapat dicapai dengan sekali gerakan. Kita harus terus bergerak ke depan, selangkah demi selangkah seperti ketika kita berjalan.
-- Samuel Smile

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 76
Ahli: 0
Jumlah: 76




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Salah aku ke andai aku jatuh cinta?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Salah aku ke andai aku jatuh cinta?

Please Mendaftar To Post


Oleh Salah aku ke andai aku jatuh cinta?

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-03 14:55


SALAH AKU KE ANDAI AKU JATUH CINTA

Salah aku ke?
Tuhan menemukan kita?

Salah aku ke?
Terjalinnya hubungan persahabatan antara kita berdua?

Salah aku ke?
Kita banyak berkongsi masalah?

Salah aku ke?
Banyak persamaan diantara kita berdua?

Salah aku ke?
Kau selalu menghubungi aku?

Salah aku ke?
Kita selalu bersama tidak kira dalam keadaan susah mahupun senang?

Salah aku ke?
tiba-tiba muncul perasaan sayang terhadapmu?

Salah aku ke?
Tanpa disedari aku telah jatuh cinta kepadamu?

Salah aku ke?
Kau Menolak cintaku yg suci ini?

Salah aku ke?
hubungan persahabatan antara kita terputus jua?

Salah aku ke?
kau pergi dari hidupku sedangkan dulu kau jualah yg hadir dalam hidup ku?

Salah aku ke?
Sehingga kini masih tidak dapat melupakanmu?

Salah aku ke?
kerana Ingin berkongsi kasih sayang dan kebahagiaan ku bersama mu?

Salah aku ke?
aku dilahirkan tidak secantik wanita lain?

Salah aku ke?
kerana kau telah berjaya mencuri hatiku?

Salah aku ke?
kau membelai aku spt sepasang kekasih?


SALAH AKU KE SEBAB DAH JATUH CINTA DENGAN SEEKOR KAMBING?

p/s: sekadar melayan perasaan bila teringatkan kambing kat kampung yg jauh nun di mata tapi dekat kat hati... hehehe...
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-10-03 21:56


hehehe....ingat kan apa la....tadi....rupanya dengan kambing....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

azlan_zaman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3339
Posting: 48
Dari: Kluang, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-03 22:58


hee..hee...hee... kelakaunya.. kambing pun jadi...??? ntahlah siapa yang bersalah ya...!!!!??

Bookmark and Share

    


  Member Information For azlan_zamanProfil   Hantar PM kepada azlan_zaman   Pergi ke azlan_zaman's Website   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-03 10:34


buat gempak je ah.....

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-10-03 10:50


kambing..??
memang salahh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 26-10-03 01:15


ler bercinta dgn kambing alin ni, apsal ni alin ramai lagi jejaka kat ukhwah ni.kambing juga plihan hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-10-03 17:59


Quote:

On 2003-10-26 01:15, izdham wrote:
ler bercinta dgn kambing alin ni, apsal ni alin ramai lagi jejaka kat ukhwah ni.kambing juga plihan hati

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama



ye betul izdhamm....
Prof naik musykil........

Dulu pernah dia kata..kat Prof ...
dia nak ajk Prof gie Johor...
Prof kata ok...
lepas tue dia kata...eh...ajak-ajak ayam jer

la...Prof tanya...dia..
Nie nak ajak ayam ke ..Prof ?

Pening....betul..

p/s: Kesian teruk Kak Numan...kena laser..
jgn marah..ye?


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Awekzz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4682
Posting: 142
Dari: Kota Kinabalu <> Kuantan

Sabah  


posticon Posting pada: 27-10-03 02:17


sungguh bertuah sang kambeng itu
ada apa pada kambeng itu alin??!


-----------------
"YA RABB! Semanis-manis pemberianMu dalam kalbuku ialah perasaan harapku terhadapMu dan seenak-enak perkataan pada lidahku ialah memujiMu, sedang yang paling aku rindukan ialah saat berjumpa denganMu.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwekzzProfil   Hantar PM kepada Awekzz   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 27-10-03 02:51


hehehe.. kesian kak alin kiter....

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

humairasyahidza
Warga Rasmi
Menyertai: 01.11.2003
Ahli No: 4832
Posting: 7
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-11-03 17:57


cerita pasal kambing ke???? ok gak... kambing kan haiwan yang paling alim.. ada janggut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For humairasyahidzaProfil   Hantar PM kepada humairasyahidza   Quote dan BalasQuote

BayU_LaUt
Warga Rasmi
Menyertai: 03.11.2003
Ahli No: 4869
Posting: 2
Dari: danger_zone

Kedah  


posticon Posting pada: 03-11-03 14:11


AlaHAI....
BerCinTa dgn kaMBinNG YER?????
oklah tu...
DpT reLEASE TenSiON KAN???

Bookmark and Share

    


  Member Information For BayU_LaUtProfil   Hantar PM kepada BayU_LaUt   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 08-11-03 09:26


kambing???? kak numan cinta ngan kambing.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-03 10:36


Quote:

On 2003-11-08 09:26, uqu wrote:
kambing???? kak numan cinta ngan kambing.


tak salahkan? kalau gaduh nanti, terus ana sembelih.. boleh buat rendang time raya nanti. . ada yg nak makan rendang kambing ke?
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 08-11-03 10:41


la kata sayang kat KAMBING tu ,nak disembelih pulak dah kalau gaduh2....x baik tau gaduh2..........

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

adeq_shiFa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 410
Posting: 315
Dari: BuMi

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 14:38


"" Salah aku ke?
kau pergi dari hidupku sedangkan dulu kau jualah yg hadir dalam hidup ku? ""

cemane yek diorg buleh berkenalan...
heheheh...jgn mare...



-----------------
Allah knows what's the best for us ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq_shiFaProfil   Hantar PM kepada adeq_shiFa   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 14:47


assalamu'alaikum wr wb
alhamdulillah pandai anak-anak bergurau ya - kambing sebagai binatang paling alim sebab ada janggut ... dah tu kalau cinta dengan kambing bila dah tak suka sembelih buat rendang .... am I in the right community but then bravo children .... for being normal people .
walaikumussalam wr wb
ummimq
p.s. sakit perut ketawa sakan tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

mafish_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4287
Posting: 120
Dari: serambi madinah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-12-03 23:03


yerlah tu kambing.... ermmm kuat jugak layang ekkk ...... nak buat macam maner manusia kan.... biase lah tuuu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mafish_84Profil   Hantar PM kepada mafish_84   Quote dan BalasQuote

fizah84
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 4915
Posting: 34
Dari: malaysia

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-12-03 23:25


hhee....hee...
sian kat kambing tu ha!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah84Profil   Hantar PM kepada fizah84   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-03 16:40


errr...ana ada 1 berita sedih ni.. mungkin kerana frust, kambing ana tu telah membunuh diri dengan meminum racun rumput sehari sebelum kedatangan syawal baru2 ni.. jasad beliau telah disemadikan bersebelahan dengan kandangnya...

p/s: kempunan nak makan rendang kambing..
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 05-05-08 11:57


ya allah....
bechenta dengan kambing upernyer...
baru nak feeling...
lawak jua....
keep on posting ya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

zaida8283
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.04.2008
Ahli No: 33336
Posting: 27
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-05-08 13:23


Hehehehe..........

kelakar lah lawak ini................

jatuh cinta nga kambing pulak.............

kalau ikutkan memang xslah sebab bercinta nga kambing maksugnya kita menyayangi dia sebagai makluk Allah dimuka bumi ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaida8283Profil   Hantar PM kepada zaida8283   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 13-05-08 14:10


salam..lorrr..suspen saja...huhuh..sabar saja lah... :) tapi bagus juga kan..daripada bercinta dengan manusia baik bcinta dengan kambing, manusia macam-macam perangai, macam-macam penyakit hati. heheheh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-08 14:36


Bismillahhirrahmanirrahim

ailer..kambing rupanya..memacam.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 05:02


:-) Assalamualaikum




     Bila baca puisi kat atas tu...sedih lah jugak...tapi bila tengok bab yang bercinta dengan kambing...alamak...tak mo lah dengan kambing... :-D


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-05-08 15:00


Assalamualaikum
mana agaknya kak numan sekarang.... :roll: adakah dia masih menyimpan rasa bersalah itu... :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 20:51


uiks...dengan kambing pun boleh jatuh cinta ke??? huhuhuhuhu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 25-05-08 20:53


slahkan ku jangan salahkan ku...haha
..macam lagu keliru pula ai...huhu....memang lah salah..sebab kak alin tak boleh kahwin dengan kambeng..haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

fazilah_fazie89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32700
Posting: 55
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-06-08 12:12


Assalamualaikum

:-D :-D :-D .... kambing pun kambing lah... ;-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazilah_fazie89Profil   Hantar PM kepada fazilah_fazie89   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-06-08 12:41


;)

mungkinkah aku kan turut terjatuh cintan pada PAK JANGGUT itu ?

:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-06-08 12:50


lawak juga ek...ingatkan apa tadi.....kusangkakan ada maslah apa tadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 02-06-08 15:20


salah lah tu, dah luar tabiat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.113176 saat. Lajunya....