Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kayu yang bengkok tak dapat hasilkan bayang-bayang lurus
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 18 hari yang lalu
muslimiman: 23 hari yang lalu
tornado: 43 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: drama @ filem yang paling menyentuh hati...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» drama @ filem yang paling menyentuh hati...

Please Mendaftar To Post


Oleh drama @ filem yang paling menyentuh hati...

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 11:19


assalamualaikum...
pasti kalian ada filem @ drama yang pernah kalian tengok yang menyentuh hati dan perasaan...jom kongsikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 30-12-08 12:03


salam....
kalau drama melayu banyak lah yang menyentuh hati. contoh nya drama ihsan kisah anak derhaka. kalau cerita hindi of sebab lah kabhi kushi kabhi gham. filem omputih pula rasanya cerita pearl harbour dan armageddon. kalau cerita korea banyak lah... antaranya my girl, autumn in my heart dan banyak lagi lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 12:34


.. aku tetap dengan Kuch Kuch Hota Heii.. sedih beb:cry:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 12:39


Autumn In My Heart.....
Kal Ho Na Ho....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 12:39


suka cerita P.ramlee.. huhu lawak jenakanya betul-betul buat hilang tension.. tengok banyak kali pun tak jemu..

p/s: erk.. terkejuz dengan statement kakisamun... :-o



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 12:41


Pada 30-12-08 12:34 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. aku tetap dengan Kuch Kuch Hota Heii.. sedih beb:cry:..



:-o :-o :berfikir:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 12:42


erm..filem tak ada..drama..dr indon saja.. SOLEHA heheee


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 13:13


Pada 30-12-08 12:39 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

suka cerita P.ramlee.. huhu lawak jenakanya betul-betul buat hilang tension.. tengok banyak kali pun tak jemu..

p/s: erk.. terkejuz dengan statement kakisamun... :-o



tengok posting halesolurun pun trkezut juga....

yang paling mnyentuh hati ni maksudnya sedihkan????bukan lawak kan??? :berfikir: :berfikir:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 13:13


buat masa ini....isteri buat suamiku....drama indonesia
ahahah...drama ini betul-betul meyentuh hati..nangis saya tinguk..
:cry: :cry: :cry:
seandainya aku d duga macam itu..terdaya kah aku memikulnya...


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 30-12-08 13:14


kabhi khushi kabhi gham...

mujhse dosti karoge.... perghhhhhhhhhhh tangkap leleh..

lagi satu ni, cerita jibek tu, apa ye tajuknye??? yang cacat tu.. hish, 10kali ulang pun nangis juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 13:18


yang paling mnyentuh hati....hmmm...

fullhouse...sedih tak sangatlah tapi lawak banyak..ok lah ctenye... :-D :-D


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 13:19


Pada 30-12-08 12:34 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. aku tetap dengan Kuch Kuch Hota Heii.. sedih beb:cry:..


tak sangka ramai juga minat hindustan..haha...nak buat macam mana citarasa masing-masing kan...kita pun minat jugak hindustan...hahaha...Kalau hindustan minat cerita maan dan Kalau yang sekarang yang sedih cerita isteri buat suamiku...memang sedih...ketabahan alya tu boleh dijadikan panduan untuk bukan sahaja para isteri bahkan bakal2 isteri ni... :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 13:19


Iye ke marul.. Bukan menyentuh hati ini umum ke? sama ada tergolong dalam aspek lawak or sedih? :berfikir: ke saya saja yang salah anggap.. :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

anis87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28952
Posting: 103
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 13:24


Assalamualaikum
filem : Ayat2 cinta(kalau baca novel lagi best!)
drama : selalunya cerekarama seperti Janji seorang Anak,dalam sinema Hidayah juga ok!!,banyak pengajaran...
drama bsiri : cerita korea ok juga, my girl (lawak dan sdey juga)...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis87Profil   Hantar PM kepada anis87   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 13:28


Pada 30-12-08 13:19 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Iye ke marul.. Bukan menyentuh hati ini umum ke? sama ada tergolong dalam aspek lawak or sedih? :berfikir: ke saya saja yang salah anggap.. :sopan:



mnyentuh hati = sedih
mencuit hati    = lucu

begini lah maksud dia...
wa....boleh jadi ckgu tuisyen ni... :-D :-D


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 13:44


Uhuk.. :sopan: .. begitu ye marul.. patutlah semua posting cerita sedih2 belaka..
kalau macam tu saya pilih cerita puaka niyang rapik lah.. hurmm kena tak dengan tajuk ini..? :-P

p/s: Gelora Di Hati Sara..

:bunga: :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 13:51


.. kalau drama Melayu aku sedih drama Susuk.. sedih waktu heroin kena halau dari kampung sebab muka dia hodoh.. sedih woo:cry:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 14:27


tu bukan menyentu hati...tapi mengoncang jiwa...hakhak...

banyak betul benda kurafat dalam cerita itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-12-08 14:57


Drama melayu...janji seorang anak...sedih betul cerita tu...anak tak kenang jasa.Tapi akhirnya mendapat balasan setimpal...Hindustan-tujedekhato yejanasanam...semestinya DILWALE DULHANIA LEJAYENGE
Kalau omputih pula....!!!!BLOOD DAIMOND....

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-12-08 15:00


apa-apa pun halesolurun_84,p ramlee memang world!kalau ana cerita p ramlee yang menyentuh hati IBU MERTUAKU
ala kasimmmm!maaf kan mak kasimmmmmmmmm!!!!
PENARIK BECA pun sedih juga.....
ali baba bujang lapuk pun sedih juga masa si kasim baba mati daaaaaaaaa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 15:12


suka tengok drama kerana cintaku saerah dengan seputih qaseh ramadhan...

Kerana cintaku saerah sebab cinta sejati seorang lelaki yang bernama Jibek kepada sahabatnya yang dikenali sejak kecik. Seputih qaseh ramadhan pasal kesetiaan seorang isteri pada suaminya yang tidak berbelah bagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-12-08 15:19


tapi yang tak tahan bulu mata lentik sangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-01-09 13:02


Pada 30-12-08 15:19 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

tapi yang tak tahan bulu mata lentik sangat


Bulu lentik tu yang mahal tu... terhangat dipasaran.. :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-01-09 13:52


Pada 30-12-08 11:19 , nur_kasih511 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
pasti kalian ada filem @ drama yang pernah kalian tengok yang menyentuh hati dan perasaan...jom kongsikan...


SINETRON INTAN

best bangat, malam tadi tertinggal 1 episode, tertdoq.. :sopan: mujur hari ni ada ulanganny

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 21-01-09 13:04


salam..
KIAMAT SUDAH DEKAT..satu cerita yang sangat menarik..perkataan yang digunakan agak selaba..,tapi cukup bermakna bagi saya..tergambar kehidupan orang2 yang hidup serba ada..sekolah diamerika..saat ditanya islam..terpaksa tengok IC ..saat ditanga dah sunat or belum..tak tahu pulak nak bezakan yang sunat dan yang belum..he..he...memang kiamat sudah dekat..dan semakin dekat semakin dekat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-01-09 14:02


Pada 21-01-09 13:04 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
KIAMAT SUDAH DEKAT..satu cerita yang sangat menarik..perkataan yang digunakan agak selaba..,tapi cukup bermakna bagi saya..tergambar kehidupan orang2 yang hidup serba ada..sekolah diamerika..saat ditanya islam..terpaksa tengok IC ..saat ditanga dah sunat or belum..tak tahu pulak nak bezakan yang sunat dan yang belum..he..he...memang kiamat sudah dekat..dan semakin dekat semakin dekat..
Saya pernah tengok cerita ni di tv..kisahnya lucu tapi penuh pengajaran...dalam tawa kita diperingatkn tentang kewajipan kita kepada agama..nampak bersahaja dan santai tetapi tiap kelucuan itu penuh mesej berharga...


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 21-01-09 14:14


Pada 21-01-09 14:02 , setanggi_syurga83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-01-09 13:04 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
KIAMAT SUDAH DEKAT..satu cerita yang sangat menarik..perkataan yang digunakan agak selaba..,tapi cukup bermakna bagi saya..tergambar kehidupan orang2 yang hidup serba ada..sekolah diamerika..saat ditanya islam..terpaksa tengok IC ..saat ditanga dah sunat or belum..tak tahu pulak nak bezakan yang sunat dan yang belum..he..he...memang kiamat sudah dekat..dan semakin dekat semakin dekat..
Saya pernah tengok cerita ni di tv..kisahnya lucu tapi penuh pengajaran...dalam tawa kita diperingatkn tentang kewajipan kita kepada agama..nampak bersahaja dan santai tetapi tiap kelucuan itu penuh mesej berharga...

saya dah 7kali katam tengok cerita ni..setiap kali tengok..saya selalu menangis..he..he..kata-kata yang sangat menyentuh..xmembosankan..


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

simple_girlz
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34003
Posting: 19
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 16:48


salam...

pada saya drama2 korea kebyknnye mnyentuh hati...;)
tak kurang juga drama2 dari negara kita dan sinetron dari indonesia...

kalau filem tu susah sikit nak jumpa yang menyentuh hati...tapi filem pertama yang menyentuh hati saya of course lah ayat2 cinta...;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For simple_girlzProfil   Hantar PM kepada simple_girlz   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 21-01-09 17:03


Crossroads.. sebab ada Britney Spears.. tapi cerita tu tentang seorang gadis yang mengejar cita-cita.. Hm .. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 18:02


mujse dosti karoge... sangat menyentuh perasaan. tak ramai yang sanggup korbankan cinta demi persahabatan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 21-01-09 18:07


Hmmm...ada satu filem sebenar yang amat memilukan hati ini..."GAZA...OH...GAZA...


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

leeya89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34493
Posting: 44
Dari: seremban

Johor  


posticon Posting pada: 21-01-09 23:19


salam....
ana sokong seratus peratus dmz..
itulah filem yang sebenarnya...
yang tak mampu kita tutup siarannye...
jangan lah lupa untuk saudara seagama kita disana...
save gaza,,,,boikot israel.....
puluhan nyawa telah terkorban...
dan mesti dibayar juga dengan darah...
jihad...takhbir...
allahuakhbar,,,,


p/s; maap kalau nampak macam brsemngat sangat
        geram betul dengan yahudi ni.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For leeya89Profil   Hantar PM kepada leeya89   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3084
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 23:38


one liter of tears....memang sedih tahap melampau....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 11:43


autumn in my heart...

mujse dosti karoge...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-09-09 16:38


terbaru saya suka drama Nur Kasih.. Best cerita dia..
tapi drama ni seminggu sekali saja..
bulan puasa ni tak berkesempatan nak tengok..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sahabat_jr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2005
Ahli No: 16855
Posting: 40
Dari: Kg. Bandar DiRaja

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-09-09 16:56


filem paling saya suka...
American pie... huiks!

Drama Enthukku Pondatti. (Drama Tamil di Astro Vaanavil))


-----------------

KELAB BELIA MERDEKA : http://www.anakmorib.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_jrProfil   Hantar PM kepada sahabat_jr   Pergi ke sahabat_jr's Website   Quote dan BalasQuote

immukmin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2009
Ahli No: 37483
Posting: 21
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 14-09-09 17:12


salam ukwah...
1 liter of tears....
lagi sedih.. ana dengan member2 ana tengok menagis....
uhuhuhuh...
try tengok....


-----------------
diri ini milik Allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For immukminProfil   Hantar PM kepada immukmin   Pergi ke immukmin's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-09 18:01


cerita yang paling touching pernah tengok...

greenmile-cerita lakonan tom hanks yang menjadi pegawai penjara (baik) dan menjalankan hukuman mati (duduk kat kerusi elektrik) pada penjenayah... ada lah satu part tu ada seorang pegawai penjara yang jahat... dia sabotaj masa hukuman mati ni dijalankan pada sorng penjenayah ini... hukuman ini dilakukan dengan mengalirkan elektrik dekat kepala penjenayah.. dekat topi (lebih kurng lah) yang alirkan elektrik tu ada span.. dan sebelum hukuman dijalankan, span tu mesti lah direndam dengan air supaya pengaliran elektrik tu lebih lancar dan penjenayah akan mati lebih cepat.. tapi pegawai penjara tu tak rendam kan span tu dalam airr.. jadi fhm2 sajalah bila hukuman tu dijalankan, mangsa tu susah nak mati sampai kepala dia terbakar... memang toucching sangat cerita tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-09-09 19:54


salam...

filem paling sedih pernah saya tengok sepanjang saya hidup ni ialah The Color of Paradise.

mengisahkan tentang kanak-kanak buta yang merasakan dirinya tidak disayangi oleh keluarganya. ada sesiapa kat sini pernah tengok tak?sedih sangat-sangat...tiap kali tengok muhammad pasti air mata mengalir mengenangkan ending nya nanti dia mati di pangkuan ayahnya.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-09-09 06:17


Kalau nak tanya cerita hindustan: Meranam Jocker..tengoklah berkali-kali..mesti nangis..terutama masa mak dia meninggal..

Yang lain..Saya suka cerita kekasihku seru..sebab tak pernah saya tengok cerita seram yang betul-betul buatku menjerit dan meremang bulu roma meskipun tengok di siang hari.

Filem..suka filem KAMI. mesti nangis lah.. lakonan arwah sudir..

yang lain..tak ingatlah..banyak agaknya..tetapi tidak cerita dr seberang. Saya tak suka..kecuali filem kiamat sudah dekat.


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-09-09 08:52


setakat yang da tengok...hm kabhi khusyi khabi gham..tangkap leleh sguh..huhu...famili matters kan...memang lah sensitif...

and drama melayu mesti lah jibek...kerana cintaku saerah...

cerita cina pula...square pegs....sedih ma..kisah cinta lelaki separe terencat...sadis2...


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-09-09 16:04


Pada 15-09-09 06:17 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau nak tanya cerita hindustan: Meranam Jocker..tengoklah berkali-kali..mesti nangis..terutama masa mak dia meninggal..

Yang lain..Saya suka cerita kekasihku seru..sebab tak pernah saya tengok cerita seram yang betul-betul buatku menjerit dan meremang bulu roma meskipun tengok di siang hari.

Filem..suka filem KAMI. mesti nangis lah.. lakonan arwah sudir..

yang lain..tak ingatlah..banyak agaknya..tetapi tidak cerita dr seberang. Saya tak suka..kecuali filem kiamat sudah dekat.



Yelah Mar, cerita hindustan lama kan itu.. Meranam Jocker.. ingat-ingat lupa tapi memang sedih... :-(


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-09 10:32


bukan ke tajuk dia mera naam jooker?
memang sedih cerita tu

satu lagi andaz, hindustan juga

-------------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 19-09-09 10:38


jom boikot cerita indon...indon ni jenis negara yang lupa diri...waktu mereka susah,kita bantu mereka...bila mereka senang,nak sweeping kita pula...BOIKOT INDON...kita bagi pengajran sikit pada mereka...


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-09 10:39


betul tu
aku cukup nyampah dengan cerita-cerita indon yang terlampau banyak
masa dulu aku minyak filem2 pendekar indon
tapi sekarang cerita-cerita dah makin rosak


-------------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-09 10:41


Pada 19-09-09 10:32 , hiddenblade posting:

!!! QUOTE !!!

bukan ke tajuk dia mera naam jooker?
memang sedih cerita tu

satu lagi andaz, hindustan juga

-------------------




tak pastilah ejaannya.. tapi bunyinya gitulah..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-09 10:43


maksud dia 'boku no namae wa jooker desu'


-------------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.139233 saat. Lajunya....