Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-09-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
If we don't succeed, we run the risk of failure
-- Dan Quayle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 56 hari yang lalu
muslimiman: 61 hari yang lalu
tornado: 81 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: takut orang belakang


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» takut orang belakang

Please Mendaftar To Post


Oleh takut orang belakang

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 23:24


assalamualaikum..

huh suara hatiku
saya dah luahkan dalam open dairi tapi kalau situ tak dapat nasihat orang
saya perlu luahkan sebab orang belakang mengganggu ketenangan hati saya di tempat kerja uwa
orang itu sebenarnya rakan sekerja
dia betul-betul duduk di belakang saya kat ofis
Kenapa saya takut dia
sebab saya takut tengok dia
dia seorang wanita
orang2 lain cakap dia tu tidak boleh tengok orang lemah dan suka mengutuk orang depan atau belakang
orang2 lain yang dah lama kerja situ dah tahu dia macamana
ramailah yang tidak sekepala dengannya, yang tidak menyukainya
uwa saya takut tengok dia, takut ada dia, tidak tenang hati saya ada dia
kebetulan pula jadi ketua cluster saya
saya ni penakut orang dan saya takut dia
dahlah duduk belakang lagilah saya takut
saya sangat suka mengajar tapi saya takut dia
buat saya rasa tak best berada di ofis
malam ini menanti hari esok pun saya sudah takut dia
adakah ini abnormal sehingga terbayang wajah dia pun saya takut


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 30-12-08 00:00


wasalam.

Nak 'clear'kan beberapa benda dulu.
awak perempuan?
awak takut kat perempuan duduk belakang awak?
awak takut sampai xtido mlm sebab kat opis awak ada perempuan dok sblah awak...? javascript: tak()
.
.
.
.

tak faham den! javascript: tak()

Apa masalah awak sebenarnya..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

nailofar_hamidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2008
Ahli No: 35797
Posting: 43
Dari: jb

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 00:04


Waa'laikumussalam...

Sakinahazzahra kena kuatkan semangat.bina keyakinan diri.buktikan pada dia walaupun awak junior, awak boleh hasilkan mutu kerja yang mungkin lebih baik daripada yang senior. kalau "org belakang" tegur, tak kira sama ada belakang2 atau depan2 awak, ambillah lah ia sebagai iktibar untuk perbaiki diri...positive thinking :)

Tiada yang sempurna d dunia ini melainkan YA RAHMAN... good luck ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailofar_hamidahProfil   Hantar PM kepada nailofar_hamidah   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 30-12-08 00:53


huhu ada ye org takut org sampai macam tu sekali.. huyooo.. cuba ajak dia keluar makan...

saya pun ada juga knln ni.. dia ni memang disegani sgguh2 .. last2 kami jadi kawan baik...


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 20:06


bismillah....

yakinlah...
tiada yang lain mendatangkan mudarat kepada kita kecuali atas izin Allah...
kuatkan semangat...takkan disebabkan 'dia' kita tak mampu nak tumpu pada apa yang kita lakukan...siapalah sangat 'dia' tu...ada yang Maha Berkuasa yang perlu kita takut dan risaukan..

think positif...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 21:34


.. aku kabur.. takut sebab dia kuat kutuk org depan dan belakang.. takut tengok muka dia.. serius wa "confius".. :berfikir:.. harap dapat penerangan yang lebih terperinci.. mungkin dalam masalah ini saudari tiada rasa keyakinan.. kadang-kadang mulut orang ni macam-macam.. kita belum cuba berkawan dengan dia mana kita tau dia seperti yang org katakan.. sekurang2nya cuba untuk beranikan diri mendekati dia.. itu adalah salah satu cara.. sekurang2nya mencuba.. tidak salah berbuat baik dengan rakan-rakan sekerja.. biasalah dia ketua.. macam aku sendiri.. ramai kawan-kawan sekerja aku tidak ngam dengan bos aku.. tapi bagi aku senang saja.. Kenapa kita tidak ikut rentak dia.. cubalah mendekati dengan cara yang baik.. insyaALLAH.. jangan kerana org lain, kita pun turut sama bermusuh dengan seseorang itu.. :-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 21:47


setuju dengan cadangan kakisamun.Diantara cadangan saya...

1)firstly mohon kepada ALLAH S.W.T supaya diberi kekuatan kepada CK untuk menghadapi org itu.
2)cuba lah bertegur dengan dia dan cuba buangkan sifat takut itu..jejauh.
3)pagi2 itu datang office....bertegur lah sapa dengan dia. tak pun ajak pergi sarapan ke.. kalau dia menolak.. bawa saja nasi bungkus.. makan sekali dengan dia.
4)kalau ada perkara yang tak faham itu walaupun sedikit saja tak faham. pergi lah tanya dia... nanti hilang lah..perasaan takut itu...sedikit demi sedikit.

p/s- kalau tak boleh juga..jangan pandang belakang.. tak pun cuba tiru artikel yang bertajuk "begang dengan roomate"..hehe.cuba praktikan.kat org yang CK takut itu...gurau saja CK :-).

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 30-12-08 22:08


jangan takut2 ye.. hihi jangan pandang belakanggggg!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-08 22:43


salam
kesiannya cik sakinahazzahra.
saya ceritakan pengalaman saya.dulu masa saya kerja saya sangat takut dengan supervisor saya.supervisor saya ni perempuan.bunyi tapak kasut dia pun saya tahu and takut.perasaan debar2 tu ada.sentiasa buat mistakes bila dia ada kerana saya takutkan dia.hari2 datang ofis,saya mengeluh sebab saya tak sanggup menghadapi dirinya.dia sekolah hempas barang.kalau dia marah colleagues saya ,kecut perut saya.dia jugak suka cakap bad thing about org macam dia bagus dan perfect.saya memang takut gila dengan dia sampaikan saya selalu buat silly mistakes.last2 saya berhenti sebab saya taknak performance saya worst sebab dia.lagipun saya takut dengan dia,bagaimana? nak kerja.
conclusion daripada saya
tak payah takut dengan dia.kalau tak performance down..
biarlah dia kutuk-kutuk kita...kalau dia kutuk-kutuk belakang buat tak pot saja
bukan dia kasi kita makan.
kalau dia kutuk depan2 jawab...mulut tu kena laser sikit.hehehe
betul cik sakinahazzahra,kalau mulut tak laser,memang org pijak...laserpun kenalah bertempat,jangan main bedal saja...nanti org tak suka saja...
sekarang ini,alhamdulilah dapat kerja lagi best.saya sendiri jadi bos...ha.kena belajar jadi bos...hehehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-08 22:48


salam
kesiannya cik sakinahazzahra.
saya ceritakan pengalaman saya.dulu masa saya kerja saya sangat takut dengan supervisor saya.supervisor saya ni perempuan.bunyi tapak kasut dia pun saya tahu and takut.perasaan debar2 tu ada.sentiasa buat mistakes bila dia ada kerana saya takutkan dia.hari2 datang ofis,saya mengeluh sebab saya tak sanggup menghadapi dirinya.dia sekolah hempas barang,mood dia cepat berubah.kalau dia marah colleagues saya ,kecut perut saya sebabnya table dia dekat dengan saya.sampaikan saya nak pergi toiletpun takut..dia jugak suka cakap bad thing about org macam dia bagus dan perfect.dia kutuk saya depan2 dan dekat belakang macam-macam dia cakap.bukan saja saya,,,semua org dekat ofis dia kutuk,macam dia bagus sangat.saya memang takut gila dengan dia sebab saya ini penakut sangat.saya tak boleh org hempas2 barang...otak saya tiba-tiba akan blocked dan saya tak boleh fikir.sampaikan saya selalu buat silly mistakes.last2 saya berhenti sebab saya taknak performance saya worst sebab dia.lagipun saya takut dengan dia,bagaimana? nak kerja.
conclusion daripada saya
tak payah takut dengan dia.kalau tak performance down..
biarlah dia kutuk-kutuk kita...kalau dia kutuk-kutuk belakang buat tak pot saja
bukan dia kasi kita makan.
kalau dia kutuk depan2 jawab...mulut tu kena laser sikit.hehehe
betul cik sakinahazzahra,kalau mulut tak laser,memang org pijak...laserpun kenalah bertempat,jangan main bedal saja...nanti org tak suka saja...
sekarang ini,alhamdulilah dapat kerja lagi best.saya sendiri jadi bos...ha.kena belajar jadi bos...hehehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 23:35


Hmmm.. berdasarkan apa yang cik KInah tulis, rasanya tak perlu terlalu risau dan takut (kalau dia kutuk atau sebar cerita umpatan). Sebabnya..?

!!! QUOTE !!!

orang2 lain cakap dia tu tidak boleh tengok orang lemah dan suka mengutuk orang depan atau belakang
orang2 lain yang dah lama kerja situ dah tahu dia macamana
ramailah yang tidak sekepala dengannya, yang tidak menyukainya


ps:- ke aku silap paham situasai ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 23:58


oh amylin pun pernah berada dalam situasi yang sama
hehe ni fahamlah perasaan saya
saya laser macam gunung berapi, kebanyakan masa lebih suka jadi macam watak orang baik dalam cerita indonesia
en sirat tak salah faham, memang begitu
kawan saya yang lebih senior dari saya cakap dia pun mengelak dari bertembung dengan dia
dia cakap orang belakang itu suka kutuk orang
saya yang duduk di depan dengar juga dia mengutuk
tapi kutuk pelajarlah, kutuk rakan sekerja saya tak pernah lagi dengar
saya cadang nak pindah meja
ada meja kosong jauh sikit dari orang belakang
walaupun saya takut dia tapi cadangan no 4 T.K tu memang saya buat :-D
entahlah, perasaan saya berubah2 juga dengan dia
kadang-kadang saya sayang dia
tapi kesimpulannya saya takut dia


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 00:29


.. sebenarnya takut sebab dikutuk, takut mendengar umpatan dan cacian dia atau memang takut sebab rupa dia ganas:berfikir:.. masih kabur..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 31-12-08 07:49


Assalamualaikum
memang antara cara terbaik ialah dengan melemparkan segala negative thinking terhadap sesuatu perkara..apabila awalannya sudah dimulakan dengan negative side, maka hasilnya juga akan menjadi negatif...saya setuju dengan cadangan KS..sebab saya juga begitu...saya boleh ok dengan orang yang tidak disukai oleh orang lain..dengan syarat, jangan mulakan dengan berfikir yang bukan˛ terhadap responden kita.. ;-)

P/S : teringat cerita katak yang pekak...
P/S lagi : paranoid ke ni.. :berfikir: jangan pandang belakang.............its' like I'm paranoid looking over my back...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

arrantaui
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2008
Ahli No: 36246
Posting: 99

blank   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 09:46


Kita sebenarnya tiada daya upaya sekalipun untuk melindungi diri sendiri. Orang lain pun tiada daya beru mudarat kepada kita. Semua dengan izin Allah. Maka kita bermohonlah perlindungan daripada sebaikbaik Pelindung setiap hari lepas solat dan keluar rumah.

Doa Misalnya "Allahummainni aúzubika minal hamni wal hazan..... " untuk menghindari takut.

Kemudian doa meminta perlindungi dari kejahatan manusia....
Kemudian doa "Biemillahil lazi lah yadhurru...."

Bookmark and Share

    


  Member Information For arrantauiProfil   Hantar PM kepada arrantaui   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 31-12-08 11:07


sebesar apa pun masalah yang anda miliki..ingtalah..anda masih punya ALLAH yang MAHA BESAR...ingat selalu tujuan anda diciptakan..insyaallah..anda akan selalu kuat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 31-12-08 21:42


Pada 31-12-08 09:46 , arrantaui posting:

!!! QUOTE !!!

Doa Misalnya "Allahummainni aúzubika minal hamni wal hazan..... " untuk menghindari takut.


Assalamualaikum
yup...doa yang ma'thur daripada nabi..amalkan setiap hari bersama dengan doa lain dalam ma'thurat, insyaAllah..



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 23:09


anak saudara saya, ada yang berumur 4 - 8 tahun. didikan ibu ayahnya memang bagus.

walaupun kadang-kadang malu bila dengar perkataan anak-anak ini, tapi itulah hakikatnya.

apa kata anak-anak ini, bila dengar ada orang dalam keadaan takut?

"takutkan Allah saja"

....................................
tips;
orang macam ini kena bermesra dengannya. bila kenal dia sendiri, bukan dari pandangan orang lain. biasanya tanggapan terhadap orang ni akan berubah.

kalau kita tergolong dalam kawan ketawa dia, sekurang2nya dia tak mudah nak sakiti kita.

tapi, kalau dah usaha masih berlaku (dia menyakiti kita) serahkan pada Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-01-09 11:36


sakinah.bagi saya,org tak kena memanglah boleh cakap begitu,cuba duduk dekat tempat org tu,tengok berderau tak darah dia.kadangkala kita cb positifkan minds tapi perasaan takut tu tetapi ada.

perasaan takut ini bukan dibuat2 memang dia datang sendiri,mungkin disbbkn kita takut buat mistake or sebab character dia.
memanglah kita kena takut dengan Allah macam muslimah johor cakap tapi it's nature to be scare.it is feeling. bagi contoh kenapa org jumpa polis takut,padahal dia tak buat silap-silap; apapun,kdgkala mengelabah masa ditanya,padahal polis tu tanya dia baik-baik.sebab dia rasa dia buat silap walaupun tak and maybe sebab watak dan character polis tu sendiri perasaan takut datang.

for me, i always things her goodness.she is the worst boss, i ever had in my entire life but she is a good advisor and motivator because of her,i became like this.walaupun dia begitu,dia banyak nasihatkan.i thanks her for her advice becoz it motivated me...my frens cakap i ni mangsa politik kerja.hahhaa...it ok...it's a good expriences that i can adapt into my life.

awak kerja mana-mana lah sakinah,pasti jumpa begitu.so lets it be likes that,biarkan sahaja but kalau dah melampau, u kena juga fight for your self.
walaupun awak duduk jauh,if u still lagi kisah,the feeling tetapi ada.
so, it normal to make mistakes,nobody perfect,kdgkala kita baikpun,org kutuk-kutuk,kita jahat,lagilah....mulut org tak boleh tutup.banyakkan doa dan biarkan sahaja.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 11:57


Assalamualaikum

Mari kita amalkan Doa ini selepas Solat... Insyaallah Kita di pelihara oleh Allah

“Allahumma Inni A’uzubika Minal Hammi Wal Hazan Wa A’uzubika Minal A’ziwalkasan Wa A’uzubika Minal Jubni Wal Bukhli Wa A’uzubika Min Ghalabatid Dain Wa Kohrul Rijal”

“Ya Allah Aku Berlindung Daripada Keresahan Dan Kesedihan. Aku Berlindung Kepada Mu Ya Allah, Daripada Sifat Malas Dan Juga Lemah Dan Aku Berlindung Kepada Mu Ya Allah Daripada Sifat Penakut Dan Juga Bakhil. Aku Berlindung Kepada Mu Ya Allah Dari Beban Hutang”


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

izam0308
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2008
Ahli No: 35444
Posting: 19
Dari: UPSI

Perak  


posticon Posting pada: 06-01-09 16:07


kepada saudar luqiem.. boleh saya dapatkan doa ini dalam tulisan arab.. bukan apa.. ingin menghafalnyee.. lebih afdal dalam tulisan arab bukan begitu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izam0308Profil   Hantar PM kepada izam0308   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 01:01


Pada 06-01-09 16:07 , izam0308 posting:

!!! QUOTE !!!

kepada saudar luqiem.. boleh saya dapatkan doa ini dalam tulisan arab.. bukan apa.. ingin menghafalnyee.. lebih afdal dalam tulisan arab bukan begitu..


ye, betul tu saudara izam...boleh sesiapa postingkan doa tersebut dalam bahasa arab.ok, syukran.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 07-01-09 06:32


Pada 07-01-09 01:01 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-09 16:07 , izam0308 posting:

!!! QUOTE !!!

kepada saudar luqiem.. boleh saya dapatkan doa ini dalam tulisan arab.. bukan apa.. ingin menghafalnyee.. lebih afdal dalam tulisan arab bukan begitu..


ye, betul tu saudara izam...boleh sesiapa postingkan doa tersebut dalam bahasa arab.ok, syukran.



doa ni ada dalam ma'thurat... buku2 doa lain pun mesti ada.. jp ye, cari jp.. kat web2 kalau ada... malas pula nak tulis huruf2 bhse arab ni;-)


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 07-01-09 06:51


أللهم إني أعوذ بك من الهم والحزن

وأعوذ بك من العجز والكسل

وأعوذ بك من الجبن والبخل

وأعوذ بك من غلبة الدين وقهر الرجال


tak ada baris.. bunyi nya macam saudara luqiem bagi ruminye.. dan terjemaahnye..


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 08:52


Doa Dalam Bahasa Arab... so klik kat bawah ni... Ada terjemahan Arab dan English... Al Ma'thurat

http://www.peaceacademy.com/mathurat.pdf

Rujuk page 5


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 11:50


syukran jazilan saudara luqiem and mis shafiqah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

izam0308
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2008
Ahli No: 35444
Posting: 19
Dari: UPSI

Perak  


posticon Posting pada: 07-01-09 15:15


terima kasih pada saudara luqiem dan saudari shafiqah.. semoga kita mendapat redha dari Nya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izam0308Profil   Hantar PM kepada izam0308   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-12-09 14:06


Posting ku yang dulu-dulu..
dah berhenti kerja pun di tempat itu hujung bulan 5 tahun ni
bukan sebab itulah berhenti, atas sebab lain

sampai berhenti pun masalah ini tak dapat diatasi
walaupun dia tak pernah kutuk kita tapi kita tahu keadaan di ofis tu sebab kawasan saya port orang mengumpat dan mengutuk
tahulah saya macamana mereka tu
orang belakang pun termasuk
tapi orang ni berkerjasama masa mengumpat
lain waktu mengumpat, turut mengumpat dan kutuk orang lain yang seangkatan mengumpat tadi termasuklah orang belakang
kalau fikir positif pun, benda-benda begitu dah depan mata

kalau dia kutuk orang lain, tak mustahil dia kutuk kita
sedangkan "kawan rapat" dia di ofis tu pun dijadikannya buah mulut
tak dengar cakap-cakap orang pun kita dah rasa beberapa pengalaman dengan dia


betul kata amylin ya..hanya orang yang berada ditempat tahu perasaan itu..

tapi kali terakhir bermaafanlah..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

tero_1809
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19818
Posting: 56
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 15:39


hurm.........
saya ini jenis sempoi....
senang cerita lah kan....
buat bodoh saja...
kalau tak kerja dengan dia...tak payah pandang...
buang masa saja.... tapi sentiasa kasi senyuman yang manis kat dia...
pedulikan ap dia nak cakap pasai kita.....
yang penting senyum...........
hehehehehehe


-----------------
berani kerana benar, takut kerana salah.. http://namaakusiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For tero_1809Profil   Hantar PM kepada tero_1809   Pergi ke tero_1809's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.115664 saat. Lajunya....