Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, nescaya banyaklah kepayahan dan kesusahan melaluinya, panjang jalannya dan banyak rintangannya."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 128
Ahli: 0
Jumlah: 128




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 25 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Puisi suami ingin kahwin lagi


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Puisi suami ingin kahwin lagi

Please Mendaftar To Post


Oleh Puisi suami ingin kahwin lagi

zamkri8171
Warga Rasmi
Menyertai: 23.12.2008
Ahli No: 36474
Posting: 13
Dari: Johor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 15:42


Isteriku,
jika engkau bumi,
akulah matahari.
Aku akan menyinari mu kerana engkau mengharapkan sinaran dari ku.
Ingatlah bahtera yang kita kayuh, begitu penuh riak gelombang.
Aku pasti akan tetap menyinari bumi, hingga kadang-kadang bumi terasa akan silauan ku.
Lantas aku ingat satu hal bahawa Tuhan mencipta bukan hanya bumi,
malah ada planet lain yang juga mengharapkan sinaranku.


Lalu.....
Relakanlah aku menyinari planet lain,
menyampaikan faedah adanya aku,
kerana sudah takdir Illahi sinaranku diperlukan diplanet
lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zamkri8171Profil   Hantar PM kepada zamkri8171   Quote dan BalasQuote

zamkri8171
Warga Rasmi
Menyertai: 23.12.2008
Ahli No: 36474
Posting: 13
Dari: Johor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 15:43


ni pula balasan puisi si isteri

Suamiku,
andai kau memang mentari,
sang surya yang memberi cahaya,
aku merelakan engkau berikan sinaranmu kepada segala planet yang
telah TUHAN ciptakan kerana mereka juga seperti aku perlukan cahayamu
dan....


akupun juga tidak akan merasa kekurangan dengan sinaran mu...



AKAN TETAPIIIIIIII. .
Bila kau hanya sejengkal lilin yang berkekuatan 5 watt sahaja,
jangan lah bermimpi untuk menyinari planet lain!!!
Kerana bilik tidur kita yang kecil pun belum sanggup kau terangi.
Lihatlah diri mu pada cermin kaca di sudut kamar kita,
di tengah remang-remang pancaran cahaya mu yang telah aku mengerti...
Cuba lihat siapa dirimu...
MATAHARI atau lilin ?
atau jangan-jangan


cuma mancis saja!!!!!


please lah...!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zamkri8171Profil   Hantar PM kepada zamkri8171   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 23-12-08 16:27


Wah ... !! hahaha :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 23-12-08 17:14


Padan muka si suami..
yang ada tak mampu tapi nak tambah lagi.. wakaka wakaka

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 23-12-08 20:56


jika ALLAH SUDAH BERKEHENDAK...jangankan sebatang lilin...,mancis pun mampu membakar rumah...membentuk cahaya yang mampu menghangatkan rumah yang lain hingga terbakar juga...

jangan pernah menilai hanya dari apa yang engkau pandang...sungguh banyak yang bernilai tinggi walau engkau xmengetahuinya...

apakah cahaya yang dimaksudkan adalah harta...???kalau harta..cuba perhatikan rasul..rasul bukan orang kaya...

jika itu adalah kasih sauang..,sudah menjadi fitrahnya lelaki mampu menyayangi lebih dari 1 wanita tanpa mengurangi rasa sayang terhadap yang pertama...

semua hanya mahu or tak mahu..merasa sanggup or tak sanggup..itu saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 23-12-08 20:57


semuanya bergantung pada keikhlasan...ikhlas atau tidak menerima apa yang ALLAH TAKDIRKAN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-12-08 09:10


assalammualaikum

islam membenarkan umatnya berpoligami sekiranya umatnya mampu dari segi zahir dan batin

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 24-12-08 11:36


memang poligami dibenarkan dalam Islam tapi bagi yang berkemampuan. bukan setakat mampu dari segi 'Harta' saja tapi mampukah suami bersikap 'ADIL' kepada isteri2 nya tu. Jadi pada para SUAMI sekalian... tanyalah pada diri sendiri mampu atau tidak?


-----------------
About Me Myspace Comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 24-12-08 12:24


jika itu adalah kasih sayang..,sudah menjadi fitrahnya lelaki mampu menyayangi lebih dari 1 wanita tanpa mengurangi rasa sayang terhadap yang pertama...

.....


OpPsSss..!! Boleh percaya ke ni ..?? Ada dalil ke..?? :-D saja nak tahu .. Wawa pasti, ramai juga yang nak tahu ..


-----------------
EVoLuSi .. BaNGKiT DaRi KeJaHiLaN...!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 24-12-08 12:58


"jika itu adalah kasih sayang..,sudah menjadi fitrahnya lelaki mampu menyayangi lebih dari 1 wanita tanpa mengurangi rasa sayang terhadap yang pertama..."

aina sokong Wawa_83.... boleh percaya ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 24-12-08 13:40


ladylolida_aina, Sebelum berkahwin, memang lah macam-macam janji manis sang suami ni tapi bila dah kahwin..?? siapa tahu kan..?? Hihi .. :-D

Wawa bukan nak blame u all guys but...mostly yang Wawa tahu, org lelaki ni berubah lepas dapat isteri muda .. So..?? Apa komen anda ..?? Hihi .. jangan marah ye? Wawa tak tuduh, cuma .... nak tahu saja ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 24-12-08 14:01


berdasarkan apa yang ys tau..
khusuny poligami yang dilakukan oleh orang-orang takut pada ALLAH..,kasih sayangnya semakin bertambah untuk istri pertama...

seorang penyair berkata..."jika dua insan sudah saling menyayangi,maka tidak diperlukan lagi yang namanya keadilan"..

apa yang dimaksudkan dengan adil..???
apakah dengan mmberi harta sama banyak adalah adil..??
walau pun seluruh manusia mengatakan ALLAH tak adil..ALLAH tetaplah yang maha ADIL...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 24-12-08 15:46


.. Teringat Sinetron Indonesia "Isteri untuk suamiku" TV3 sekarang ni .. AdusSs.. tak dapat bayangkan pada kehidupan realiti sekarang ni .. Payung emas d Syurga ..?? Uh .. Hard to say my Man..!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.098624 saat. Lajunya....