Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah. Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah.
-- Meow (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: apakah azam baru 2009 kalian?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» apakah azam baru 2009 kalian?

Please Mendaftar To Post


Oleh apakah azam baru 2009 kalian?

Bulak_Lapok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32117
Posting: 34
Dari: KedESaAN yANG mEngHijAU

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 15:15


Menjelang tahun 2009, pasti ada sesetengah dari kita mempunyai azam baru yang ingin dikotakan kelak.

cerita lah sikit azam baru kalian... :welcome:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Bulak_LapokProfil   Hantar PM kepada Bulak_Lapok   Pergi ke Bulak_Lapok's Website   Quote dan BalasQuote

Balada_95
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.12.2008
Ahli No: 36448
Posting: 27
Dari: Bandaraya Bersejarah

Melaka  


posticon Posting pada: 22-12-08 15:20


Azam saya untuk tahun depan ialah.....

#nak jadi pelajar terbaik kat sek
#Nak jadi pengawas yang berwibawa
#Nak ubah perangai yang tak baik
#nak jadi lebih baik dr sebelumnya.....

Anta pula bagaimana...?? :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Balada_95Profil   Hantar PM kepada Balada_95   Pergi ke Balada_95's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 16:07


banyak sangat azam tahun depan.. Insyaallah nak jadi seorang yang tabah dalam mengharungi kehidupan... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 16:26


azam...???
hmm..abiskan bayar utang ptptn...
membuang sifat2 negatif dalam diri..
berusaha cari jdoh..ni kira azam ke?? :berfikir: :berfikir:

boleh lah agaknya... :-D :-D


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

Violet-8
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 36178
Posting: 74

malaysia  


posticon Posting pada: 22-12-08 16:43


Azam saya tahun ni......tak mahu banyak membuang masa terutama sekali membuang masa surfing internet. Nak khatam Al-Quran insya'Allah 2/3X dalam tahun ni. Tahun-tahun lepas Alhamdulillah, khatam Al-Quran setahun sekali. Lepas tu nak kuatkan semangat balik kerajinan solat tengah malam. Sebab bila dah start kerja ni solat tengah malam pun sebulan sekali saja buat, kadang-kadang tak ada yang nak buat...Dan tak mahu lagi melewatkan solat......

Oh!ya lagi satu nak kurangkan sifat berangan. Sebab saya ni memang kuat berkhayal sejak dari sekolah lagi.. :-D






P/S:- Saya rasa azam ni macam tahun-tahun yang lepas saja....Insya'Allah boleh berjaya.....Kena kuatkan semangat dan bekerja keras.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Violet-8Profil   Hantar PM kepada Violet-8   Quote dan BalasQuote

Bulak_Lapok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32117
Posting: 34
Dari: KedESaAN yANG mEngHijAU

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 16:47


Pada 22-12-08 16:43 , Violet-8 posting:

!!! QUOTE !!!

Azam saya tahun ni......tak mahu banyak membuang masa terutama sekali membuang masa surfing internet. Nak khatam Al-Quran insya'Allah 2/3X dalam tahun ni. Tahun-tahun lepas Alhamdulillah, khatam Al-Quran setahun sekali. Lepas tu nak kuatkan semangat balik kerajinan solat tengah malam. Sebab bila dah start kerja ni solat tengah malam pun sebulan sekali saja buat, kadang-kadang tak ada yang nak buat...Dan tak mahu lagi melewatkan solat......

Oh!ya lagi satu nak kurangkan sifat berangan. Sebab saya ni memang kuat berkhayal sejak dari sekolah lagi.. :-D






P/S:- Saya rasa azam ni macam tahun-tahun yang lepas saja....Insya'Allah boleh berjaya.....Kena kuatkan semangat dan bekerja keras.


semoga yang di ilhamkan kan itu berjaya...
kuatkan semangat Amin... :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Bulak_LapokProfil   Hantar PM kepada Bulak_Lapok   Pergi ke Bulak_Lapok's Website   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-12-08 16:53


insyaAllah tahun depan target nak capai sebagai pekerja cemerlang
plus Kalau dapat kawin awal... kawin awal lah....
beli rumah plus hmmmm apa lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 17:43


azam ehk??

- nak jadi lagi baik
- nak bawa ibu pergi umrah... (insya Allah)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 17:52


azam saya....
hm, nak jadikan tahun depan lebih baik dari tahun2 sebelum ni. hendak memperlengkapkan lagi diri ini dengan ilmu agama dan bercita2 menjadi muslimah solehah. InsyaAllah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 20:23


.nak buang semua tabiat,kelakuan,sifat negatif dalam diri,
.berazam menjadi lebih baik dari sebelumnya.



lagi satu cuba untuk meningkatkan ekonomi diri kearah yang lebih baik di samping merebut peluang-peluang sedia ada...

insya allah :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 00:48


INSYA'ALLAH NAK BERDAMPIANG DENGAN MASJID DAN MAJLIS ILMU ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

zalai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18844
Posting: 94
Dari: cairo,egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 07:02


azam tahun 2009..nak najah untuk exam tahun terakhir diuniversiti al azhar..
nak mengulang balik quran 30juzu' biar mesyi..
nak perbanyakkan tafaquh dengan sheikh2 azhar..
nak jadi anak solehah...

-innamal a'malu binniat...

http://www.zalai87.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For zalaiProfil   Hantar PM kepada zalai   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 09:56


Assalamualaikum...w.b.t.

eerrmm... azam tahun baru ek??.

belum fikir agih....

buat saja lah sehabis baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 10:01


assalammualaikum

azam tahaun 2009? yang pasti nak stabilkan dulu ekonomi syarikat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

zico
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2006
Ahli No: 22639
Posting: 48
Dari: Bangsar

lebanon  


posticon Posting pada: 23-12-08 10:08


nak naikkkan cgpa yang agaktrun..
hehehhe
doakan k berjaya dengan success

Bookmark and Share

    


  Member Information For zicoProfil   Hantar PM kepada zico   Quote dan BalasQuote

Bulak_Lapok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32117
Posting: 34
Dari: KedESaAN yANG mEngHijAU

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 10:11


Pada 23-12-08 10:08 , zico posting:

!!! QUOTE !!!

nak naikkkan cgpa yang agaktrun..
hehehhe
doakan k berjaya dengan success


Amin :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Bulak_LapokProfil   Hantar PM kepada Bulak_Lapok   Pergi ke Bulak_Lapok's Website   Quote dan BalasQuote

arrantaui
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2008
Ahli No: 36246
Posting: 99

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 10:12


Moga-moga tercapai azam-azam itu. Azam itu dinamakan azam tahun baru, tetapi ia untuk dilaksanakan dan diperbaharui tiap hari sepanjang tahun.

Bookmark and Share

    


  Member Information For arrantauiProfil   Hantar PM kepada arrantaui   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 10:17


seperti biasa, azam teman nak meneruskan 'Tradisi Keilmuan' sehingga ke akhir hayat...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-12-08 04:17


sebenarnya inila topik yang saya nak buka last week tapi tak boleh..memandangkan da ada yang buka topik ni..saya nak paste sajalah apa yang telahsy taip dulu..huhu

.....................................

`Apakah AzamTahunBaru (1430H & 2009) Anda?

tinggal beberapa hari lagi tahun baru akan menjelma
1429H dan juga 2008 akan melabuhkan tirainya mengikut kalendar masing-masing
soalan yang sinonim dengan tahun baru adalah apakah azam tahun baru anda?
so apakah azam itu?ada yang sanggup berkongsi?atau ada yang nak meminjam ayat
Dato' CT "biarlah rahsia"..

ini topik azam baru yang d buka oleh CS(syahidatul) taun lalu
-->>Apa azam tahun baru anda?

bila baca balik kan, kelakar pun ada
macam IM, azam tahun 2008 dia da tertunai..Alahmdulillah
yang mempunyai azam yang sama tu bila lagi :sopan:
bila baca balik CI dengan CK pun macam tu..hihi..ampun
so rasanya mereka-mereka ni mesti renew balik azam tu :-D
ataupun akan tambah geng :P
azam tahun 2008 saya ada yang da tertunai..Alhamdulillah
dan ada juga yang akan d teruskan sampailah bila bila..
dalam konsep akaun b/f (brought forward/baki
kehadapan/bawa kehadapan)

apa pun azam tahun baru anda rasanya semuanya d niatkan untuk
menjadi lagi baik pada masa akan datang kan, sama-samla kita membuat anjakan paradigma


ini pula topik yang pernah d buka yang bersesuaian dengan konsep Tahun baru,
marila kita sesama membaca semula apa yang terkandung d dalamnya..
mungkin da ada yang terlupa atau nak mengrefresh

-->>Azam, istiqamah penentu kejayaan ummah

-->>Mengajar konsep Hijrah di kalangan anak-anak

semoga Tahun Berakhir 1429H & 2008 telah mengukir banyak kenangan terindah buat kita, yang baik d jadikan tauladan yang buruk sama-sam kita jauhkan, dan d harapkan lembaran baru pula akan membuka satu dimensi yang berbeza,
marila kita grab semua peluang yang ada (tapi jangan tamak :jangan: ) sebab org tamak selalu rugi

p/s: koreksi diri, renung-renugkan dan selamat beramal :bunga:

Nota kaki:

1:- saya pun tak pasti sama ada topik ni d trek yang betul,kalau executive atau admin rasa salah, sila-sila lah angkat ke trek yang betul, konpius nak letak kat mana, sekian terima kasih.
2:-da macam jadi tabiat pula tiap ujung minggu open new topik..huhu..ampun

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

solehen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2006
Ahli No: 25686
Posting: 90
Dari: sentul

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-12-08 20:05


azam ana 2oo9 nak mulakan kerja baru dengan penuh semangat ,
nak pergi masjid tiap hari,
nak beli rumah hujung tahun 2oo9.
nak bagi motor kat ayah.
nak sambung belajar.
nak bagi mak ayah happy selalu..

DOA2 lah EA UNTUK UNTUK ANA MENCAPAI AZAM SAYA NI..Aminnnnnnnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehenProfil   Hantar PM kepada solehen   Pergi ke solehen's Website   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-08 21:37


Azam tahun 2009!

hamba nak sambung azam tahun 2008.. yakni menyambung azam tahun 2007!!

Insyaallah. amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-08 21:44


azam baru saya
berusaha untuk menjadi "bengkok"
berusaha untuk "lebih kejam"
bengkok dan lebih kejam ke arah kebaikan diri sendiri
dan orang lain terutamanya murid2ku


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-12-08 22:11


Assalamualaikum

Alhamdulillah azam tahun lepas telah tertunai..
Azam tahun ni..saya berhasrat sangat sambung belajar & menunaikan umrah...Moga Allah permudahkan



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 27-12-08 22:48


salam...
tahun 2009?
alhamdulillah azam tahun 2008 saya dah tertunai iaitu dapat kerja sebelum berakhirna 2008....
2009 yang akan menjenguk kita tak lama lagi akan diisi dengan TARGET untuk beli rumah dan kereta......

insyallah kalau ekonomi tidaklah segawat yang diperkatakan dapatlah dicapai TARGEt itu.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

makNjang
Warga Rasmi
Menyertai: 25.12.2008
Ahli No: 36507
Posting: 11

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-12-08 22:56


2009- saya wish untuk dekan sem 1 + 2
         - gembirakan bonda tersayang
         - berjimat dalam menjolikn duit ptptn (kalau dapat)

tu saja... tak berani azam berlebihan

Bookmark and Share

    


  Member Information For makNjangProfil   Hantar PM kepada makNjang   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 00:07


azam tahun depan adalah :

-untuk abiskan master.... insyALLAH...sahabat-sahabat sekalian tolong doakan untuk saya..terima kasih....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 14:50


kawin dengan salah seorang warga ukhwah.com agaknya... jeng2, siapa kah org tu ye :D :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

murnie_cikgu84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1747
Posting: 60
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 15:57


hurmm........ :berfikir:

azam untuk 1430H/ 2009 ini....

:bunga: lebih penyabar dengan murid2 :welcome:

:bunga: melaksanakan segala tanggungjawab sehabis baik...seikhlas hati...tanpa sekelumit pun rungutan.... al maklum.. tahun depan..terpikul beberapa jawatan pengerusi dan s/u kat sekolah...hurmm...semangat! caiyok2.. :welcome: :-)

:bunga: lebihkan sikap bersangka baik dengan semua insan.....zerokan sikap bersangka buruk dengan semua insan... :welcome:

:bunga: lebih ceria....lebih banyak senyum dalam apa jua cabaran... :welcome:

:bunga: nak sangat-sangat zerokan mengumpat.... :welcome:

hurmm...debar2 pula nak masuk hijrah baru..... :-)


-----------------
diriku....HAMBA ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan....

~wahai murni...bersangka baiklah kamu pada semua insan~


Bookmark and Share

    


  Member Information For murnie_cikgu84Profil   Hantar PM kepada murnie_cikgu84   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 19:47


Pada 28-12-08 14:50 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

kawin dengan salah seorang warga ukhwah.com agaknya... jeng2, siapa kah org tu ye :D :P


:berfikir: yang ni pun di kira azam ek?? tak mengapa lah firdaus semoga tercapai ye..

kalau azam saya pula...macam tahun sebelum ni juga..nak jadi lebih baik..tak pernah pasang azam yang lebih setakat ingin jadi lebih baik dan lebih baik lagi..insyaAllah.... :sopan:


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 29-12-08 06:51


saya nak analisis apa azam yang pernah saya posting awal taun ni
dpetik dr topik ni Apa azam tahun baru anda?


Pada 01-01-08 16:57 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

taun ni...

to grad with flying colours...nak cepat-cepat dapat kerja...
dan yang pastinya nak jadi yang lebih baik dr taun lepas...insyaAllah..
YA Allah sedarkan aku dr kelekaan ini...aku mohon..


1:- to grad with flying colours... -Alhamdulillah, da grad pun..flying colours tu..entahlah.. :kelip: (biarlah rahsia)

2:-nak cepat-cepat dapat kerja... - Alhamdulillah, dakerja juga sebagai kuli :malu:

3:- nak jadi yang lebih baik dr taun lepas... - yang ini segala macam forward akan ku forward kan, brought forward, carry forward, bawah ke bawah, hantar kebawah, sentiasa akan d bawa..huhu

Azam 2009 & 1430H:

1:- 'to be cruel' - asekk org saja yang kejam dengan aku..nak juga juga mengetest jadi kejam..huhu(dapenat da jadi mangsa nak try pula macam mana jadi pemangsa..hoho

2:-sama macam azam2008 dan tahun-tahun sebelumnya ..nak jadi lagi baik dr tahun lepas (tapinya yang no 1 nak jadi "kejam' macam mana nj jadi lagi baekk ni :berfikir: ..wateva!! kejam dalam kelembutan dan ketatasusilaan :sopan:


selebihnya..nantilah saya tambah lagi :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 29-12-08 07:14


Berharap sangat dapat melakukan yang lebih baik daripada tahun sebelumnya dalam semua perkara yang baik......


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

ruqaiyah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2008
Ahli No: 36545
Posting: 1
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-12-08 08:56


assalamualaikum wbt.
azam ana untuk tahun ni..
mengubah diri untuk terus membela agama Allah dan mengukuhkan dan memperteguhkan iman didalam diri..
insya Allah..
semoga sukses selalu :-)


-----------------
usah gentar jika imanmu bersama agama Allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For ruqaiyahProfil   Hantar PM kepada ruqaiyah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 14:04


Kalau ikutkan azam.. memang berjela2 banyaknya.. Semua nak buat yang terbaik..


p/s: Dari sekolah rendah aku dah berazamkan sesuatu tapi sampai umur nak masuk 25 tak dapat2 kutunaikan.. huduh beno perangai.. :hammer:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 15:46


Assalamualaikum

Insyaallah azam saya nak istiqamah dalam amalan... Amin


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 16:02


azam saya nak kawin tahun depan..masalahnya tak ada calon hehehehehhe
macamana tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 16:05


Hmm.. meneruskan azam-azam tahun lepas.. insya-ALLAH.. :welcome:


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 30-12-08 16:12


jadi anak solehah..
banyakkn ibadah..
belajar rajin2.. tak nak malas2 dah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

en_poligami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36486
Posting: 67
Dari: tok bali,kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-12-08 16:17


azam ku nak perbanyakkan solat jemaah kat mesjid.... bayar semua hutang2 ku.. cita-cita nak pergi haji umur 30 iaitu 1430H ini... tapi nampak gaya belum ada rezeki lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For en_poligamiProfil   Hantar PM kepada en_poligami   Pergi ke en_poligami's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 12:07


Pada 30-12-08 16:17 , en_poligami posting:

!!! QUOTE !!!

azam ku nak perbanyakkan solat jemaah kat mesjid.... bayar semua hutang2 ku.. cita-cita nak pergi haji umur 30 iaitu 1430H ini... tapi nampak gaya belum ada rezeki lagi...

salam en_poligami

mohon buat general introduce sikit..ramai yang nak kenal...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 12:12


azam saya Kalau boleh lebih baik dari taun yang sebelom nya...
jadi anak soleh..beristiqomah dalam melakukan ibadah...ambil yang jernih buang yang keruh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 31-12-08 13:21


Pada 31-12-08 12:07 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-12-08 16:17 , en_poligami posting:

!!! QUOTE !!!

azam ku nak perbanyakkan solat jemaah kat mesjid.... bayar semua hutang2 ku.. cita-cita nak pergi haji umur 30 iaitu 1430H ini... tapi nampak gaya belum ada rezeki lagi...

salam en_poligami

mohon buat general introduce sikit..ramai yang nak kenal...



uncle zulman, setiap forum ada pelik-pelik nme org, mesti suruh knalkn diri dulu...

huhu semoga impian, hsrat dan azam tahun baru sahabat-sahabat sekalian akan terlaksana.. jadi org yang berwawasan dalam mencapai azam tu.. mksdnye, terus dan terus istiqamah..


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahrushda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2004
Ahli No: 9659
Posting: 23
Dari: Miri

Sarawak  


posticon Posting pada: 31-12-08 13:27


azam saya pulak..

-nak jadi anak yang solehah
-cari kerja yang lebih baik supaya dapat meringan kan beban mak ayah
-sedaya upaya menyenangkan hati nenek yang tersyg
-byar hutang ptptn

dan banyak lagi lah..

:) harap semua nya berjalan dengan lancar dengan izin Allah.. insya allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahrushdaProfil   Hantar PM kepada muslimahrushda   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 14:06


"Semoga Bertambahlah Iman dan Amalku kepadaMU YA ALLAH...."

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-12-08 14:15


Azam ana untuk menjadi khalifah Allah yang beriman kepadaNya...moga keimanan ini akan bertahan dan terus bertambah sehingga hujung nyawa ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 22:12


azam??2009 dan awal muharam 1430..
sesuai dah ni..
untuk dunia dan akhirat...hehe

DUNIA:
- mendapat 4.o dalam sem ni...
-harap dapatla pergi umrah..
-menambah amalan soleh

AKHIRAT:
-menjadi khalifah yang mentaati perintahnyer dan mendapat keredhaanya...amin
-

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kesucian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16988
Posting: 68
Dari: uKm bAnGi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 22:21


Assalamualaikum

azam 2o09...

~ make a better p0inter for this sem...
~ wanna be m0re independent...
~ meningkatkn lebih banyak s0ftskill...
~ taubat.. tak hendak ulang da d0sa2 duluu...
~ lupakn kenangan2 dulu dan make a new life...
~ be a new pers0n...!!

sem0ga semua azam sahabat-sahabat akan tercapai..
dan d0akn saya jgkk...
INSYA ALLAH.... :welcome:


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kesucianProfil   Hantar PM kepada nur_kesucian   Pergi ke nur_kesucian's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 22:46


Azam tahun 1430H ni sama tahun sebelumnya..tak tertunai dan tercapai lagi.hehe :sopan:


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 23:00


Azam untuk tahun 2009 ni... nak khatam al-quran at least 2 kali, tak nak buang masa dengan benda tak berfaedah dan nak tumpukan perhatian sepenuhnya pada pelajaran. Tak nak main-main lagi. Lagi satu, nak dapatkan cgpa yang lebih baik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 23:05


azam tahun baru ni, nak

1. kurangkn makan seafood, kekacang dan karbo
2. kerja rerajin dan buktikn kat en zul yang saya boleh lakukn walaupun jadual yang diberikn sangat menganiaya saya..
3. nak make sure permohonan tukar dapat,,sebab tak suka kat sini
4. kmpul duit so that dapat bli2 apa yang dhjati
5. better than who i was in 2008..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

hati_suci83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36571
Posting: 52
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 01:00


azam saya pada tahun 2008 alhamdulillah tercapai...tapi azam saya tahun ini pula entahlah harap-harap tercapaila hendaknyer..1st dalam kepala otak ini nak sambung belajar ambik master, 2st nak jadi ckgu yang terbaik gemilang, cermerlang, terbilang heheheh, 3rd nak bahgiakan family 2 yang paling penting..dan lastly nak cari org yang dapat membahagiakan diri dan family ku.. harap-harap tercapaila hendaknyer..amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hati_suci83Profil   Hantar PM kepada hati_suci83   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 11:59


biarlah hidup saya sentiasa di landasan yang betul.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 14:38


azam kena realistik...so nak stabilkan ekonomi dululah...lepas itu baru boleh realisasikan azam sebenar...cayo2!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 15:34


salam ...
bagus juga topik ni....
azam,azam ,zam, apa ye....

InsyaAllah...moga dalam tahun baru ni...
hidup kita akan lebih diRedhai Tuhan berbanding tahun2 yang lepas...
INSYAALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.142115 saat. Lajunya....