Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa yang dilihat, dimakan, didengar akan jadi sebahagian daripada diri kita
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 80
Ahli: 0
Jumlah: 80




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 23 jam 6 saat yang lalu


Kelakar
Topik: Dr. Sheikh Muszaphar terkejut beliau angkasawan kedua Malaysia


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Dr. Sheikh Muszaphar terkejut beliau angkasawan kedua Malaysia

Please Mendaftar To Post


Oleh Dr. Sheikh Muszaphar terkejut beliau angkasawan kedua Malaysia

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 16:58


STAR CITY, Russia – Angkasawan Malaysia , Dr. Sheikh Muszaphar Shukor, mengakui terkejut apabila mengetahui beliau adalah orang kedua dari Malaysia yang berjaya ke angkasa.
Sheikh Muszaphar yang berada di Stesen Angkasa Antarabangsa (ISS) selama 10 hari, selamat mendarat di Bumi pada pukul 2.37 petang kelmarin waktu tempatan (6.37 petang waktu Malaysia) selepas menempuh perjalanan selama tiga jam 23 minit dengan kapsul Soyuz TMA-10.
Selain beliau, turut berada dalam kapsul tersebut adalah dua angkasawan Rusia iaitu Fyodor Yurchikhin dan Oleg Kotov.
Untuk rekod, angkasawan pertama Malaysia ialah seorang rakyat Terengganu yang berasal dari Besut iaitu Ayah Pin (gambar bawah). Beliau juga telah berjaya membina kerajaan di sana yang dinamakan ‘Kerajaan Langit’ tetapi dirobohkan kerana tidak diluluskan selain membawa ajaran yang bertentangan yang agak membahayakan umat manusia.
Akibat dari peristiwa tersebut, beliau telah menghilangkan diri tanpa dapat dikesan. Ada berita menyatakan beliau telah meminta bantuan Ultraman untuk mengelakkan dari ditangkap. Ultraman tersebut dikenali semasa beliau membina kerajaan langit yang mana merupakan pelabur terbesar dalam megaprojek tersebut.

Hehehehehe…


p/s : ini hanya gurauan sahaja.. tidak ada kaitan dengan yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 16:39


haha... cute lah cerita ni... mana dapat sumber ni>???
sakit perot sebab gelakkan cerita ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-12-08 16:42


:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 17:42


aduhai.....tak tahan bila baca cerita kelakar ni.hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 18:18


ana copy dari internet... mula-mula baca aik.. suspend pula.. padahal.. just lawak saja.. hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 20:17


hehehehehehehe adoi sakit perot ana ,patutlah letak dalam kelakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 20:51


Kelakar ke? Erm...tak ada perasaan....
org lain mungkin rasa kelakar lah agaknya..ana ni payah sikit nak merasakan sesuatu tu kelakar... :berfikir:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

leeya89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34493
Posting: 44
Dari: seremban

Johor  


posticon Posting pada: 22-12-08 21:24


salam...
ada jugak cerita begini.......
ni cerita karut ni.......
yang dah baca .....sila jangan ambil serius .....
paham......

Bookmark and Share

    


  Member Information For leeya89Profil   Hantar PM kepada leeya89   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 21:26


salam........
ayah pin minta tolong dari ultramann yang mana ek?
he......he.........he.........
kalau dr sms baca ini mesti dia gelak guling2

Bookmark and Share

    


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 08:05


ana dapat dari web .. ter SEARCH

Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

en_poligami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36486
Posting: 67
Dari: tok bali,kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-12-08 10:59


entah kita ini kan banyak sangat gelak agaknya sampai semakin mengabaikan tanggungjawab dan tugas kita sebagai muslim yang tulen yang sepatutnya menyebarkan amar maaruf dan mencegah kemungkaran.

sepatutnya kita kena banyak berfikir dan renung dalam2 apakah sebagai seorang yang mengaku islam..kita ini telah benar-benar melaksanakan tanggungjawab kita.

cuba kita renung 23 tahun nabi kita berdakwah untuk mengeluarkan umat manusia dari alam kegelapan kepada cahaya.. pelbagai tentangan dan pergorbanan para sahabat dan Nabi lakukan dan Alhamdulillah kita hari ini sebagai umat islam tidak menyembah patung berhala atau Tuhan selain Allah.

buat pula perbandingan tentang ayah pin yang di nyatakan di akhbar 30 tahun telah laksanakan ajaran sesatnya... berapa ramai kita umat islam cuba membendung ajaran tersebut dari tersebar?

ataupun selama 30 tahun ini ayah pin bebas menyebarkan ajarannya? cuba kita renung kawan-kawan sekelian.. ayah pin yang merosakkan akidah kita umat islam itu boleh kita jadikan bahan lawak.. sejauhmana hati kita ini sensetif atau hati kita ini telah mati?

apakah cerita lawak ayah pin dan cerita2 kelakar lain akan kita bawa kehadapab Allah s.w.t nanti sebagai bukti perjuangan dan sumbangan kita kepada ajaran islam tercinta?

kawan-kawan boleh kata saya ini kolot atau tak pandai melwak langsung tetapi sedarlah kita umat islam di malaysia ini masih hanyut di buai mimpi sehingga leka dengan keamanan sementara yang masih Allah s.w.t berikan ini.

agaknya jika kita ini berada di palestin..iraq..afghanistan ada masa lagi tak hendak dengar cerita2 lawak ayah pin tu? atau kita sibuk merancang bagaimana untuk melepaskan diri dari konkongan musuh2 islam?

fikir2 dah renunglah agar laman UKHWAH ini dapat kita jadikan platform membina genarasi muslim sejati dan bukannya muslim yang pandai melawak.

semoga Allah mengampuni saya jika teguran saya ini terlalu kasar.. namun harapnya kita dapat memberikan keutamaan pada yang utama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For en_poligamiProfil   Hantar PM kepada en_poligami   Pergi ke en_poligami's Website   Quote dan BalasQuote

fiq2901
Warga Rasmi
Menyertai: 24.11.2008
Ahli No: 36056
Posting: 20
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 11:14


go away ayah pin....mati pun tak apa....gua benci ayah pin...tak ada lain main teknik halus nak kumpul pengikut.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiq2901Profil   Hantar PM kepada fiq2901   Pergi ke fiq2901's Website   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 12:12


adess ayah pin..minta ultraman selamatkan ...kuikuikuikui

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.099423 saat. Lajunya....