Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Layang-layang naik ke udara kerana menentang angin bukan kerana mengikut arah angin

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 75
Ahli: 0
Jumlah: 75




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 7 hari yang lalu


Sampaikan
Topik: ...SALAM HIJRAH...


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sampaikan
    »» ...SALAM HIJRAH...

Please Mendaftar To Post


Oleh ...SALAM HIJRAH...

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 16:01


Assalamualaikum

beberapa hari lagi...kita akan berhijrah ke hijrah yang baru... :welcome: :bunga: :bunga: :bunga:

selamat tinggal 1429H.... :bye:
selamat datang 1430H.... :welcome:

setiap kali hijrah baru...akan ada pertanyaan yang sinonim dengannya...iaitu..apa azam baru? :berfikir:

1429H yang akan berakhir....bagaimana kehidupan sepanjang 1429H anda semua? :berfikir:

apa pun..kepada semua sahabat-sahabat....

murni ucapkan.... :bunga: :bunga:

SEMOGA 1430H AKAN MENJADIKAN KITA LEBIH MATANG & KEHIDUPAN YANG LEBIH DIBERKATI ALLAH :bunga:


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 16:06


Semoga lebih baik dari sebelumnya....
Lebih dekat kepada ALLAH.....

Buat warga ukhwah semua....Selamat Tahun Baru Hijrah.... :bunga:

semoga ALLAH kekalkan dan pelihara ukhwah kita semua....AMIN...


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 16:17


1429H.... :bunga:

banyak manis & pahit yang berlaku.... :kelip:
rasanya lebih banyak manis.... :-) :bunga: :bunga:
alhamdulillah....

bagaimana lah agaknya 1430H nanti.... :berfikir:


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 17:38


Selamat Tahun Baru 1430 Hijrah kepada seluruh warga ukhwah.com, termasuk penaung, presiden, MT2 semua..semoga tahun baru mendatang memberikan kejayaan demi kejayaan kepada ukhwah.com..=)..apa yang telah berlalu, usahlah dikenang2, jadikan sebagai panduan dan pengajaran untuk hidup kita dimasa akan datang..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 14:03


Salam Maal Hijrah kepada seluruh warga ukhwah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 15:45


Assalamualaikum

Semoga Hijrah Teriring Wadah dan Falah, terisi wajah-wajah mahmudah, jiwa yang muhasabah, membenihkan mahabbah, membungakan mawaddah.... :-) :welcome: :bunga:

Salam Hijrah 1430H buat semua warga UKhwah.com...
Semoga hari ini lebih baik dari semalam... :bunga: :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 16:57


lafaz Alhamdulillah.. wa Bismiillah pembuka kalam.
Allahu Akhbar.. kumasih persis menghirup oksigen yang kini
diselaputi kepelbagaian gas..ehehe..

copy paste dari blog lama ana..
baca pelan-pelan ye.. :sopan:

wArnA wArni cAtiTan hidUp

erM.. wHat do u feel when sOmeone..sOmething..no matter sOmewhere sOmehOw lahh..
that leave u… that mOment.. experiences.. seasOn.. sure absOlutely everybOdy, everyOne have their sweet memOriesss.
I just drop sOme mOments that happen within this year 2008..

Some things..
Some things are better left unsaid
Some strings are better left undone
Some hearts are better left unbroken
Some lives are better left untouched
Some lies are better off believed
Some words are better left unspoken..

“ dOn’t lOOK back! Hehehe.. nOt yet watch it..
not so interested to knOws.. ignore that part lah..hihi.
sOME pesAnan buat diri ini..
yumkin juga buat peNAtap bLog wa mOnOlOgku.. ehihihi

Aku tidak mampu mengubah masa lalu dan aku sekarang tidak mampu untuk mengetahui apa yang bakal terjadi pada masa mendatang. untuk itu, mengapa aku harus menyesali masa lalu..
atau merasa cemas dengan masa mendatang…??

jangan anda tangisi apa yang sudah berlalu dan jangan anda hambur-hamburkn air mata dengan sia-sia, kerna dengan cara apa jua pun anda tidak akan dapat mengembalikan apa yang sudah berlalu…
kita tak mampu mengubah masa lalu dan tidak pula merancang masa
depan dengan gambaran yang sesuai dengan kehendak kita,
untuk itu, tidak ada gunanya membinasakan diri dalam kekecewaan
kerna sesuatu yang tak mampu kita ubah..

sesungguhnya hari kelmarin bagaikan mimpi yang telah berlalu & telah habis waktunya sedang hari esok tinggallah harapan yang indah, adapun hari ini adalah realiti sebenarnya…

Dream what u dare to dream
Do what u dare to do..
And be what u dare to be…!!




tatapan untuk antum..
hayati bait kalam monolog dari kalbu ana..
ewah.. ehehe.. cetusan ilham untuk refeleksi diri..
jOm.. fikir & zikir :-D

// Diari Usangku //

Gegaris perjalananku yang penuh ranjau
Berliku nan bersimpang siur jejalannya
Menuntut kemampuan diriku menempuh hidup ini
Dengan penuh kental lagi cekal
Segala cabaran yang menghunjam kuteguhkan hadapi jua

Dalam proses mengenal diri memaknakan insani
Kudalam dilemma berbolak hati ini
Antara pahala..dosa.. halal.. haram
Menerobos duniawi yang penuh dengan pancaroba
Kuperlu mengharungi dengan berhati-hati
Agar tidak terkuis dari landasanNYa

Kemanisan yang dikecapi
Keindahan yang dilalui
Kegembiraan yang dirasai
Tawa .a yang meniti titian kehidupanku
Hanyalah seketika cuma
Musim bersilih ganti
Dari jahiliyah ke arus madani
Dari kegelapan ke arah NUR berkelipan
Dari kesesatan ke titian yang lurus
Dari kekufuran kembali kepada yang MAHA Pencipta

YA ALLAH,
Ku tunduk malu padaMU
Diari usangku yang penuh calar-balar
Penuh dengan garisan lukisan kehidupanku
Tercalit pelbagai warna-warni
Andai dapatku padam satu persatu
Menjadi kertas putih lagi suci
Mampukah AKU ??!!

YA Rahman YA Rahim
Kumohon pertolongan mengemis keampunanMU
Tebalkan IMANku, kejapkan kalbuku
Kentalkan pendirianku, padukan fikrahku
Moga kutidak tersasar jauh dari landasanMU
Ku menghayati bait kalam Quran
“Kamu (umat Islam) adalah umat yang terbaik yang dilahirkan untuk manusia,
(kerana kamu) menyuruh berbuat yang makruf,
dan mencegah dari yang mungkar, dan beriman kepada Allah.
YA Rabbal Alameen,
limpahilah hatiku dengan belas kasihan-Mu,
baik pada siang hari dan malam hari
mahupun pada saat pagi dan petang
waktu daku tidur atau terjaga kecuali mengingati namaMu
antara jiwa dan nafasku.
Engkau telah masukkan ke dalam hatiku satu gagasan
bahawa Engkau Maha Suci Tuhanku,
telah banyak dosa yang daku perbuat dan Engkau mengetahuinya
taburkan titian perjalananku dengan syafaat dariMU
moga kuterus istiqomah ke jalanMU

Akhiran,
mantapkanku dalam perjuangan hidup untuk mendapat keredaanMU
berikanku petunjuk dalam memilih menilai neraca kebaikan
limpahkanku dengan penawar hati di saat diri dilanda kealpaan

YA ALLAH,
Jadikanlah cahaya dihatiku
Cahaya dilidahku
Cahaya dipendengaranku
Cahaya dipenglihatanku
Cahaya dari belakangku
Cahaya dihadapanku
Cahaya di atasku
Dan cahaya di bawahku..
Ya ALLAH berilah aku cahaya… ameeen…



Ilham cipta
`siMpLe-sHida`
1 MEI 2008



-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 17:28


`Ya Tuhan kami, janganlah Engkau
hukum kami jika kami lupa atau kami tersalah.
Ya Tuhan kami, janganlah Engkau bebankan
kepada kami beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan
kepada orang-orang sebelum kami.
Ya Tuhan kami, janganlah Engkau pikulkan
kepada kami apa yang tak sanggup kami memikulnya.
Beri maaflah kami, ampunilah kami, dan rahmatilah kami.
Engkaulah Penolong kami,
maka tolonglah kami terhadap kaum yang kafir.



Assalamu'alaikum warahmatullah..

` jeNdeLa bArU `

Menghitung hari..
Tahun berganti tahun
Bulan bersilih bulan
Hari bertukar hari
Jam.. minit.. saat mengikut putaran alam..
Seakan rasa baru semalam diri ini bertambah usia..
Kini, bakal bertambah lagi angka umurku

Ya Allah,
Cepatnya masa berlalu
Persis ku telah meniti titian kehidupan berliku
Walau ombak datang membadai
Walau apa jua rintangan yang menghunjam
Kukentalkan pendirianku
Kukejapkan iman di kalbuku
Kuteruskan langkah perjuanganku…

Ya Muqtadir,
Kemanisan yang dikecapi tersirat kisah keperitan
Kelapangan dalam kesibukan yang bertalu
Kesenangan dijahit nan disulam kesusahan yang menimpa
Semua itu sudah tertulis Qada’ dan Qadar
tiada kuasa yang mampu menghalangNYA

Ya Rahman, Ya Rahim..
Jendela baru bakal dikunjungi
meninggalkan tirai yang usang berlalu pergi
moga diriku rancak menyiram taman hati sahabiah
memurnikan sanubari keimanan
sambil menabur benih semaian di taman hati ini
kusisip tarbiyah dan tazkirah seiringan
kukutip mutiara dalam menongkah bahtera kembaraku
agar mekar mewangi bersama kalungan munajatku..

Ya Karim.. Ya Zal Jalali wal Ikram..
Ku hanya menumpang kasihMU
Atas nikmat yang tak terperi lagi terhitung
Ku akui kekerdilan diri ini
Di hadapan qudrat dan iradat-Nya

PadaMU kurintih
teguhkan amanah ad-deen di bahuku
berikan nafas pada hatiku yang layu
moga ku senantiasa menikmati taqarubbillah
tawaduk dan istiqomah di jalanMU..

Ya Mujib.. Ya Fattah..
selamat berjuang untuk diriku hingga ke titik noktah..
antara cita-cita dan impian yang belum tertunai
wasilah dakwah yang didambakan
perjuangan yang belum selesai
ALLAhu AKhbar !!!
pasti dariNya kita datang
dariNya jua kita kembali …


>>> iLhaM ciPtA
:: siMpLe-sHiDa ::


"Dan janganlah kamu bersikap lemah, dan jangan (pula) bersedih hati.. Sesungguhnya kamulah yang paling tinggi (darjatnya) jika kamu beriman.." (Aali Imran: 139)

"Dan katakanlah: Kebenaran telah datang dan kebathilan telah lenyap. Sesungguhnya kebathilan itu adalah sesuatu yang pasti lenyap.." (al-Israa': 81)



diari baru vs diari lama..
huuhu.. nak buat sikit ucapan..
nanti hjg bulan dah busy..hampir full programmes to fullfill
for this last month..

ila Kang.Hanan syukran atas kepercayaan yang ditaklifkan pada ana.
mohon jutaan kemaafan atas segala yang weakness dan kesilapan
ana sebagai insan yang biasa lagi sederhana :oops:
insyaallah, selagi masih punyai kudrat ni, ana teruskan
perjuangn untuk ISLAm khususan wa untuk mentarbiyyah diri
yang serba serbi naif ni.. moga ada tempias dan terpalit
dikit demi dikit pada yang merasai secara langsung au tidak langsung.

buat semua MT, Team Events, Team Kebajikan, Team Pendidikan,
Team Sukan & Riadah, Team IT dan semua eksekutif serta moderator.. sama-sama kita jalankan amanah yang dipikul
dengan sebaik mungkin.. kerna taklifan ini akan dipersoalkan di kemudian hari.. yang salah diperbetulkan.. yang kurang diperbaiki..
yang baik terus ditingkatkan dan yang sedang sedang saja..hihi..
ups..melawak pulak.. :sopan:

pada semua adik-adik...akhwat..wa ikhwan yang banyak bantu
untuk realisasikan JK 2008.. mabruk..syukran wa asif ana mampu
lafazkan..moga ALLah yang akan membalas jasa antum
tanpa antum, tak mungkin JK bakal direalitikan..
bahkan hanya posting dan imaginasi semata cumee. :roll:

akhir kalam ana, doakan moga gerak kerja serta semua perjalanan hidup ana dan semua sahabiah dipermudahkanNya.
jatuh bangun.. pasang surut.. turun naik..lulus gagal..untung rugi itukan hukum alam.. tak dapat tidak kita menidakkan..

harapan agar jendela baru yang bakal kita lalui bakal menitipkan
suatu keazaman yang senantiasa diiringi dengan doa.usaha.tawakal.
bukan hanya berAZam tak sudah-sudah tanpa ada proses
ke arah tersebut dilakukan.. huhu..
( pesanan untuk diri ni... future study :-( )

tabah+cekal+sabar hadapi segala mehnah trebulasi
yang bakal dilalui.. menongkah arus..melawan segala rintangan dengan redha.. kerna itu Rahmat UjianNye.. kerna bilamana kita diUji..
itu tanda Allah masih sayangkan kita.. Allah bagi hikmah atas tiap yang terjadi.. so.. banyakkan reFResh diri.. agak tidak DicConnect saja..ehehe..

scan Virus hati.. upGrade Amal.. update ziKir..
moga kita dalam bersama-sama istiqomah dalam perjuangan.
salam MAal HIjrah.. berhijHrah ke arah yang lagi baik deh !!

mohon dipohon.. keampunan dengan dedaun rimbunan yang banyak..
maafkan segala salah silapku.halalkan termakan..terminum..
terkasar.. ter..ter...huhuuu.. syahdu ni.. byknye buat salah
pada human being wa PENCIpta..

asifi.. wa syukran jiddan ...
Syukran wa ilalliqa’
Wallahu’alam… *-*

http://greencastle.wordpress.com




-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 17:44


Salam Ma'al Hijrah 1430H

Setahun sudah berlalu..
Lengkap lagi sepusingan hayat..
Yang tua semakin tua..
Yang muda semakin tua..
Yang ada akhirnya tiada..
Yang tiada akhirnya ada..
Yang sendiri kini berdua..
Yang berdua kini bertiga..
Yang merangkak kini bertatih..
Yang bertatih kini berjalan..
Yang berjalan kini berlari..
Yang berlari kini tersungkur..
Yang tersungkur kini bangun semula..
Yang hilang kini di depan mata..
Yang di depan mata kini entah ke mana

Tahun hadapan mengintai kita..
Siapa si tua yang bakal bertambah tua..
Siapa si muda yang bakal menjadi tua..
Siapa yang ada bakal pergi selamanya..
Siapa pula yang bakal lahir ke dunia..
Siapa pula yang bakal hidup berdua..
Siapa pula yang bakal menimang orang ketiga..
Siapa pula yang akan bertatih..
Siapa pula yang berjalan dan berlari..
Siapa pula yang menongkah arus bangun semula..

Ke mana, di mana, bagaimana dan siapa..
Akan kembali menghiasi layar 1430..
Kita melangkah dalam rentak yang berbeza..
Kita bergerak dalam gaya yang tak serupa..
Kita ke utara, ada yang melangkah ke selatan..
Kita bangun dan ada pula yang duduk..
Tetapi ingatlah.. kita menuju ke lahad yang sama....
Goodbye 1429 :bye: , Welkam 1430 :welcome:


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 22-12-08 08:58


In name of ALLAH ... Bismillahirrahmanirrahim ..

AssaLamu'aLaikum ...

SeLaMaT mENyambut tahun baru.. :-)

Wawa nak ambil kesempatan ini untuk mohon maaf d atas kekasaran/keterlanjuran berbicara secara langsung mahupun tidak .. Semoga kita saling memaafkan antara satu sama lain .. Love u all .. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 10:20


Salam Maal Hijrah 1430H untuk semua warga ukhwah dan umat islam sekeliannya... :-)

Moga tahun2 yang mendatang akan dapat dilalui dengan baik dan mendapat rahmat dan barakah dr Allah s.w.t..Tahun yang lepas menjadi kenangan dan pengajaran buat kita untuk membaiki hari2 yang bakal dilalui..

wahai saudara ku..terus lah berjuang untuk agamamu...igtlah bahawa hidup dan matimu hanya untuk islam...

Allahuakhbar!!!!


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 10:22


Salam Maal hijrah kepada semua warga ukhwah.com...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 11:46


Alhamdulillah ku syukuri semua.. Terima kasihMu Ya Allah atas nikmatnya hidup.. Alhamdulillah ku syukuri semua.. Terima kasihMu Ya Rabbi atas rahmat dalam hidupku.. :welcome:

SaLaM MaaL HiJRaH... :bunga: :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 13:46


Salam Maal Hijrah untuk semua sahabat di ukhwah.com... ;-) ;-)


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 14:56


Masa anugerah Allah... 1429H tidak akan berulang tetapi isunya masih sama, masih tidak tercapai lagi jangkauan ummah dalam ketinggian ilmu dan ekonomi di Malaysia setanding dengan orang bukan Islam.

Adakah kita masih ditakuk lama? Sesungguhnya orang yang paling rugi ialah hari ini adalah sama dengan semalamnya. Umat kita masih jauh ketinggalan bagai tiada peningkatan.

Saya menyeru diri saya dan semua agar lebih tegas dalam penggunaan masa supaya tidak leka dan alpa. Tingkatkan ilmu dan ekonomi Ummah!


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

    


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

Balada_95
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.12.2008
Ahli No: 36448
Posting: 27
Dari: Bandaraya Bersejarah

Melaka  


posticon Posting pada: 22-12-08 15:05


Salam maal hijah kepada semua umat islam....
Semoga tahun hadapan lebih baik dr sebelumnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Balada_95Profil   Hantar PM kepada Balada_95   Pergi ke Balada_95's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 15:06


Alhamdulillah tak lama lagi ke melangkah ke tahun baru 1430H.. Syukur kerana masih di beri kesempatan melalui tahun akan datang datang.. Dan ku bersyukur dengan hidayah yang telah di beriNya. Ku harap sentiasa mendapat keredahanNya..

:oops: di kesempatan ini saya mengucapkan salam hijrah kepada semua sahabat ukhwah..semoga kita terus bersama di sini memantapkan diri...


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Bulak_Lapok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32117
Posting: 34
Dari: KedESaAN yANG mEngHijAU

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 15:08


salam maal hijrah ana ucapkan kepada semua rakan Ukhwah... ;-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Bulak_LapokProfil   Hantar PM kepada Bulak_Lapok   Pergi ke Bulak_Lapok's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 15:16


Satu Muharram Detik Permulaan
Perkiraan Tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan Umat Islam
Dari Kota Makkah ke Kota MadinahAtas Keyakinan dan Iman Yang Teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta dan Nyawa
Demi Menegakkan Islam TercintaHijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk PerpaduanOleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam
Untok Sepanjang Zaman


buang yang keroh,,ambil lah yang jernih........ALLAHUAKHBAR!!!!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 00:14


a

- MAJULAH PORTAL UKHWAH.COM UNTUK SEMUA :-) -


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

salamuNajah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14358
Posting: 98
Dari: darul ridwan

Perak  


posticon Posting pada: 23-12-08 00:38


kullu 'am wa antum bikhair..salam maal hijrah 1430..seiring pertambahan usia kat..sebenarnya usia kat semakin berkurang..think bout it..

Bookmark and Share

    


  Member Information For salamuNajahProfil   Hantar PM kepada salamuNajah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-12-08 15:17


Salam Maal Hijrah....1430 Hijriah...

Allahu Akbar...Allahu Akbar...berikan kemenangan kepada Islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-12-08 15:20


Salam Hijrah 1430 Hijriah (eh tiru Profnyer tu)

selamat tahun baru 2009 masihi...........

satu lagi perubahan pada diriku, usia ku, jasad fizikal ku, kerjaya ku (most important)..............

tapi di mana dacing timbang tara Iman dan Taqwa ku?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 25-12-08 20:26


Salam Maal Hijrah 1430H dan Salam tahun baru 2009...
Semoga beroleh lebih keberkatan dan rahmat dari Allah insyaAllah... :-)
Teruskan perjuanganmu... Jangan sesekali berputus asa... insyaAllah akan ada pertolongan dari Allah... :-)
Tingkatkan iman... Kuatkan ketaqwaan... Itulah harta yang paling bernilai insyaAllah... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

selembut_salju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2674
Posting: 121
Dari: damansara utama

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 22:06


Assalamualaikum........

Selamat Tahun Baru Hijrah 1430H.......moga tahun baru memberi seribu sinar dan harapan serta azam baru untuk semua.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For selembut_saljuProfil   Hantar PM kepada selembut_salju   Pergi ke selembut_salju's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 10:13


Salam Maal Hijrah 1430H kepada seluruh warga ukhwah.. :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 26-12-08 12:38


Hijrah itu pengorbanan,
Hijrah itu perjuangan,
Hijrah itu persaudaraan,
Hijrah membentuk perpaduan..

fahami dan hayatilah pengertian 'hijrah'...
elakkan kontroversi, tingkatkan prestasi..
caiyok caiyok

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-12-08 23:35


/

Alhamdulillah, kita masih diberi peluang dan kesempatan oleh Allah SWT kerana diberi nafas dan nikmat untuk sama-sama menyambut kedatangan awal Muharam tahun 1430 Hijriah yang bakal tiba. Di kesempatan ini saya mengucapkan Salam Hijrah pada semua sahabat² muslimin dan muslimat. Semoga dengan kedatangan tahun baru ini, kita semua dapat mengambil pelbagai iktibar serta contoh tauladan dari peristiwa hijrah Rasulullah SAW sebagai panduan kehidupan kita bagi keperluan hari² yang mendatang.

Allah SWT berfirman yang bermaksud:
"Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah sesuatu kaum itu sehingga kaum itu mengubah apa yang ada dalam diri mereka sendiri."(Ar- ra’d: 11)

Sabda Rasulullah SAW:
"Bermula Islam itu asing dan kelak akan kembali asing seperti semula. Maka berbahagialah orang-orang yang terpencil yang tidak banyak kawannya, iaitu orang yang melestarikan sunnahku yang sudah dirosakkan oleh manusia" (Muslim dan Tarmidzi)


-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™


Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 16:49


Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

/

Ya Allah...

Hadirnya Hijrah ini yang Engkau kurniakan kepada kami, kurniakan jua Peluang untuk kami meneruskan Perjuangan menegakkan Syariat-Mu.

Sesungguhnya Ya Allah, siapa lagi yang akan membela agama-Mu andai Engkau tiada lagi memberi kami Kekuatan-Mu...

Ya Allah, perdengarkanlah rintihan kami Ya Rabbul Jalil...

Ya Allah,Tuhan yang Maha Berkuasa dan Maha Agung.

Hancurkanlah penguasa zalim dari bumi-Mu ini..dan gantikanlah dengan mereka yang adil dan mematuhi syariatMU. makmurkanlah bumi ini dengan mereka yang sentiasa bersyukur dengan mentaatiMU.

Hancurkanlah perpaduan dan kekuatan mereka yang mendustai dan menderhaka kepadaMU, gantikanlah dengan perpaduan bagi mereka yang mentaatiMU dengan ikhlas dan istiqamah.


Salam Maal Hijrah buat Ukhwahian dari hamba, Laskar_Allah


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

murnie_cikgu84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1747
Posting: 60
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 16:56


Pada 28-12-08 16:49 , Laskar_Allah posting:

!!! QUOTE !!!

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

/

Ya Allah...

Hadirnya Hijrah ini yang Engkau kurniakan kepada kami, kurniakan jua Peluang untuk kami meneruskan Perjuangan menegakkan Syariat-Mu.

Sesungguhnya Ya Allah, siapa lagi yang akan membela agama-Mu andai Engkau tiada lagi memberi kami Kekuatan-Mu...

Ya Allah, perdengarkanlah rintihan kami Ya Rabbul Jalil...

Ya Allah,Tuhan yang Maha Berkuasa dan Maha Agung.

Hancurkanlah penguasa zalim dari bumi-Mu ini..dan gantikanlah dengan mereka yang adil dan mematuhi syariatMU. makmurkanlah bumi ini dengan mereka yang sentiasa bersyukur dengan mentaatiMU.

Hancurkanlah perpaduan dan kekuatan mereka yang mendustai dan menderhaka kepadaMU, gantikanlah dengan perpaduan bagi mereka yang mentaatiMU dengan ikhlas dan istiqamah.


Salam Maal Hijrah buat Ukhwahian dari hamba, Laskar_Allah



aminnn....aminnn...aminnn... :welcome: :bunga:


-----------------
diriku....HAMBA ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan....

~wahai murni...bersangka baiklah kamu pada semua insan~


Bookmark and Share

    


  Member Information For murnie_cikgu84Profil   Hantar PM kepada murnie_cikgu84   Quote dan BalasQuote

humaira13
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36484
Posting: 31
Dari: Klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 28-12-08 20:37


salam hijrah buat semua warga ukhwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For humaira13Profil   Hantar PM kepada humaira13   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 21:33


salam....

selamat tahun baru....semoga tahun hijrah kali ni akan memberi peluang pada diri kita untuk memperbaiki diri agar lebih berakhlak mulia dan bertambah iman....amin :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

Cokelet
Warga Rasmi
Menyertai: 27.12.2008
Ahli No: 36529
Posting: 7
Dari: wangsa maju

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-12-08 21:56


Salam Maal Hijrah..

Tahun ini, saya mesti lakukan lebih baik lagi dr tahun2 sebelum ni. Semakin bertambah tahun, beerti usia makin berkurang...
1. Solat awal waktu
2. Perbanyakkan solat sunat
3. Setiap hari mesti baca Quran walaupun 1 m/surat
4.Tak nak marah2
5.Tak nak mengumpat :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For CokeletProfil   Hantar PM kepada Cokelet   Quote dan BalasQuote

randz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.08.2008
Ahli No: 34360
Posting: 23
Dari: bumi barakah

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-12-08 22:39


hiasi dr dengan bunga2 keimanan....sulamilah hadap dengan benang2 keikhlasan...sinarilah wajah dengan cahaya ketaqwaan...dan semburilah tngkah laku dengan wangian kemuliaan.....


salam maal hjrah ana 2jukan terutamanya buat syabab yang berada d madinah...moga drmu sentiasa dalam redhaNYA...bermulanya episod baru....buat lek lok xzem....InsyaAllah...berkat bulan MUHARAM....dan xlupe buat teman-teman d USIM.....marilah sama-sama kat memartabatkan ALQURAN dan SUNNAH......akhirnya...buat semua sahabat-sahabat d ukhwah....SALAM MAAL HIJRAH.....=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For randzProfil   Hantar PM kepada randz   Quote dan BalasQuote

iQbaL86
Warga Rasmi
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24792
Posting: 8
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 00:49


/

Salam Maal Hijrah 1430H...
SeMoga Tercapai Segala Impian...
Moga Allah Permudahkan Segala Urusan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For iQbaL86Profil   Hantar PM kepada iQbaL86   Pergi ke iQbaL86's Website   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 01:48


ya Allah
sguhnya telah blalu hari smalam
ku mnadah tangan ke hadrat Mu tuhan penguasa seluruh alam
yang menguasai segala yang hdup juga yang mati,
berikan lah kepada kami pkara yang lebih baik pada esok hari
jangan lah diberikan kepada kami dugaan yang tidak dapat kami tanggung
semoga tahun ini menjadi lebih bsejarah dengan kgemilangan kebaikan
amin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 02:14


salam maal hijrah 1430H untuk semua warga ukhwah... :)
moga amalan kita kian bertambah untuk tahun baru kali ini..
kullun antum bittaufiq wannajah fiddunia wal akhirah..
waallahu yubarik fikum..
insyaAllah..;-)



--------------------
muslimah_aLfA sentiasa +ve :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

Violet-8
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 36178
Posting: 74

malaysia  


posticon Posting pada: 29-12-08 12:32


Salam hijrah untuk semua....Kita masih lagi berfikir tentang diri kita. Tapi kita lupa baru-baru ni pada 27/12/2008, Israel telah mengganas di Gaza, Palestin secara besar-besaran selepas Gaza menghadapi sekatan ekonomi teruk sehingga tepung dan gas kehabisan. Bayangkanlah! saudara-saudara sekalian, mereka menderita dan menjerit kesakitan, cedera parah kerana kekurangan ubat dan peralatan hospital. Rupa-rupanya inilah perancangan Israel untuk menyeksa rakyat Palestin di Gaza. Tidak cukup dengan sekatan ekonomi, dtambah pula dengan serangan roket peluru berpandu....Dikhabarkan penduduk-penduduk Gaza di sana bertempiaran melarikan diri sehingga sempadan Mesir merayu kepada tentera-tentera Mesir untuk menyelamatkan diri, hasilnya tentera-tentera Mesir itu menembak mati kebanyakan mereka....termasuk kanak-kanak dan wanita..

Adakah kita masih lagi bergembira menyambut Maal Hijrah ni? Ya Allah! Mudah-mudahan kau jadikanlah hamba ni sebagai mujahidah untuk membela hamba-hambaMu yang ditindas oleh puak kafirin.....Allahu Akbar!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Violet-8Profil   Hantar PM kepada Violet-8   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 29-12-08 17:13


salam maal hijrah buat semua sahabat ukhwah.com..

moga tahun baru ini dapat meningkat lagi amaln ibadah kita dan memantapkn iman.. sama-sama islah diri, dr yang buruk kepada yang baik. dan dari yang baik kepade yang lebih baik...tingkatkan diri walau 0.000001 pratus...

bersama menghayati maksud sebenar penghijrahan..

ye, jangan kita lupa mendoakan saudara kita di gaza.. hanya doa yang dapat dikirimkn..


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 17:20


.. orang nak berhijrah.. aku pun nak berhijrah.. tapi betul-betul kah aku berhijrah.. mudah-mudahan persoalan ini akan dapat ku jawab.. kerana jawapannya ada pada diriku sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-12-08 21:16


Assalamualaikum
moh hijrah beramai²...
ke mana...
ke dalam tahun baru hijrah 1430..

salam maal hijrah kepada yang berhijrah mahupun tidak berhijrah... :welcome:

Hijrah Satu Wawasan
Album : Damba Kasih
Munsyid : In-Team
http://liriknasyid.com


Setiap insan yang berwawasan
Inginkan perubahan
Untuk mencapai segala impian
Untuk mencipta suatu kejayaan
Yang lebih gemilang

Mulakan hijrah dengan niat
Yang suci dan pasti
Membina kehidupan harmoni
Hijrah menuntut pengorbanan kesabaran ketabahan
Sejahtera hidup aman sentosa

C/O
Hijrah satu peralihan
Dalam meniti arus kehidupan
Dari kejahilan kepada kebenaran

Contohilah Rasulullah
Berhijrah dari Makah ke Madinah
Demi menegakkan kalimah yang suci

Hijrah satu perubahan
Dalam meniti arus kemodenan
Dari kemunduran kepada kemajuan

Hindarilah permusuhan
Bersatu padu erat kasih sayang
Demi menjayakan hijrah yang murni



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

haz_lynn
Warga Rasmi
Menyertai: 07.08.2008
Ahli No: 34346
Posting: 9
Dari: bumi berkat

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-12-08 21:27


salam maal hijrah buat semua warga ukhwah.....

kmuliaan tahun baru hijrah (1430) dsambut dengan bacaan ayat2 suci Al-Quran... semoga dengan kberkatan dan keredhaan Allah dapat kita capai sepanjang mnjalani hdup sebagai khalifah Allah didunia yang sementara ini... sama-sama lah kita dengan azam yang baru mmpertingkatkan keimanan kepadanya... hijrah kearah yang lebuh baik... semoga kita berada dalam golongan yang mndapat petunjuk dan hidayahNya.... Insya Allah

salam maal hijrah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For haz_lynnProfil   Hantar PM kepada haz_lynn   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 21:34


Jika hari baru mendatangi anda, katakan kepadanya: "SELAMAT DATANG WAHAI TETAMU YANG MULIA". Kemudian sambutlah ia dengan baik, yakni dengan melaksanakan perkara yang difardhukan, melaksanakan kewajipan, memperbaharui semangat taubat. Jangan anda keruhkan hari dengan dosa dan kecemasan, kerana hari itu tidak akan kembali lagi.

- Dr Abdullah Aidh Al Qarni.

Selamat Menyambut Maal Hijrah 1430. Semoga kita gigih berusaha ke arah menjadi Muslim Mukmin / Muslimah Mukminah serta dirahmati dunia dan akhirat. Allahumma Ameen!.

Salam iman dan ukhwah dari ummimq sekeluarga.

Wassalamu'alaikum wrt wbt

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

unanjaga
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34507
Posting: 190
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 21:51


Selamat menyambut tahun hijrah 1430 juga drai hamba..maaf pada tiap kekeruhan bicara kita selama ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For unanjagaProfil   Hantar PM kepada unanjaga   Pergi ke unanjaga's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 22:24


"saat kekalahan itu bermula apabila kamu berasa lemah dalam pejuangan dan saat kemenangan itu bermula apabila kamu melawan rasa lemah itu-SYED Qutb.."

"ibnu Mas'ud berkata: perkara yang paling sedih bila tibanya tahun baru adalah umurku bertambah tetapi amalanku tidak bertambah.."

salam Hijrah untuk semua sahabat² :welcome:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

moey
Warga Rasmi
Menyertai: 16.11.2008
Ahli No: 35909
Posting: 7
Dari: k.Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-12-08 22:41


SALAM MAAL HIJRAH 1430H...moga-moga pada tahun baru ini..kita akan lebih maju dan lebih dr yang semalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For moeyProfil   Hantar PM kepada moey   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 30-12-08 01:03


hijrah kita diiringi dengan kematian para syuhada' di palestin.. insafffff....


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

salfin_castle
Warga Rasmi
Menyertai: 30.12.2008
Ahli No: 36566
Posting: 1
Dari: gomback

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-12-08 16:31


1430H baru berhijrah dalam ukhwah.com ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For salfin_castleProfil   Hantar PM kepada salfin_castle   Quote dan BalasQuote

zacknana
Warga Rasmi
Menyertai: 13.12.2008
Ahli No: 36291
Posting: 1
Dari: Melaka

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 22:17


May Allah swt renew the faith in our hearts....make us of those who are rightly guided and make kufur, sin and disobedience abhorrent to us....Salam Maal Hijrah 1430H to all brothers and sisters in Islam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zacknanaProfil   Hantar PM kepada zacknana   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 22:30


Salamu'alaik...
lama xbukak ukhwah..dek kerana sibuk mengendalikan perkahwinan my cousin... Alhamdulillah sempat juga diri ku membaca akhir dan awal tahun....

Salam Hijrah buat warga muslimin & munslimat...
Semoga hari yang mendatang lebih baik daripada hari ini dan tahun
yang mendatang semakin baik buat kita semua..insyaAllah...
Bersyukur dengan setiap helaan nafas yang diberikan....



p/s: Login saja ukhwah..terkejut tengok dah tukar status...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 31-12-08 19:13


Hmmm....entahlah...setiap kali bertukar tahun setiap kali juga aku membina azam baru tapi.....entahlah sama ada setiap azam yang dibina saban tahun itu tercapai atau tidak...atau mungkin juga azam yang ditempa setiap tahun itu hanya dijadikan sebagai hiasan tahun baru saja agaknya....


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kesucian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16988
Posting: 68
Dari: uKm bAnGi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 19:30


Assalamualaikum

salam maal hijrah 1430H kepada semua sahabat-sahabat....
sem0ga tahun ini memberi perubahan yang lebih baik...
bersama2lah kita saling mengingati....

azam taun baru.... :berfikir:
1. make a better p0inter 4 dis sem...
2. wanna be m0re matured dan m0re independent.. tak m0 lagi nyusah ma abah...
3. tak m0 lagi ingat kenangan yang tak best.. be a new 0ne..!!

INSYA ALLAH... :welcome:


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kesucianProfil   Hantar PM kepada nur_kesucian   Pergi ke nur_kesucian's Website   Quote dan BalasQuote

mazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2008
Ahli No: 34011
Posting: 118
Dari: Bumi Darul Sunnah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 21:00


Salam Ma'al Hijrah 1430H buat semua warga ukhwah.com 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazriProfil   Hantar PM kepada mazri   Pergi ke mazri's Website   Quote dan BalasQuote

haryana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36356
Posting: 74
Dari: Jaybee

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 15:59


Salam Maal Hijrah..
:bunga: Azam tahun baru ana~~~
Ana ingin melupakan segala kenangan yang pahit dalam hidup ana..
Ana ingin meninggalkan segala yang buruk dan menambah segala kebaikan dan ibadah kepada Allah..
Ingin membina hidup baru lebih bahagia bersama suami dan anak-anak tercinta..
Aaminnn......


-----------------
~~winter cool~~
@@permulaan sabar pahit tapi manis akhirnya~~~


Bookmark and Share

    


  Member Information For haryanaProfil   Hantar PM kepada haryana   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.142357 saat. Lajunya....