Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kami disuruh oleh Rasulullah agar menaburkan debu tanah ke muka orang yang memuji-muji dan mengampu-ngampu.
-- -- Hadis riwayat Imam Ibnu Majah

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: HOTEL HALAL


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» HOTEL HALAL

Please Mendaftar To Post


Oleh HOTEL HALAL

intifada08
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.08.2008
Ahli No: 34648
Posting: 52
Dari: Kedah

armenia  


posticon Posting pada: 17-12-08 16:47


salam semua...


isu pemakanan halal adalah isu sangat sensetif bagi umat Islam.

ada tak sesiapa ada info berkenaan senarai hotel2 yang telah mendapat pengiktirafan halal untuk hotel2 di Malaysia...


thank you

Bookmark and Share

    


  Member Information For intifada08Profil   Hantar PM kepada intifada08   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 22:27


hehe.... bagus wacana ini, hotel kan sering jadi tempat perzinahan, parahnya dijadikan honeymoon pasangan pengantin dari umat islam, waahhhhhhhhh....... gawat! banyak setannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 23:05


kalau hotel seri malaysia macam mana ?


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

mazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2008
Ahli No: 34011
Posting: 118
Dari: Bumi Darul Sunnah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 23:21


Salam..

Ada. Layari laman ini: www.halal.gov.my

sirat82: Hotel Seri Malaysia pun ada yang dapat pengesahan halal, tapi tak banyak pun cawangan yang dapat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazriProfil   Hantar PM kepada mazri   Pergi ke mazri's Website   Quote dan BalasQuote

intifada08
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.08.2008
Ahli No: 34648
Posting: 52
Dari: Kedah

armenia  


posticon Posting pada: 19-12-08 08:38


saya risau sebab kerja saya ni memang selalu out station dan breakfast kat hotel...kadang-kadang makan pun saya tgk2 jgkla. tak berani makan yang was2

Bookmark and Share

    


  Member Information For intifada08Profil   Hantar PM kepada intifada08   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-12-08 09:13


memang pun sahabat semua......orang islam sekarang bukan diperkotak-katikkan oleh orang bukan islam saja...orang islam sendiri pun sanggup menganiaya sesama islam. Di pulau pinang ada satu kilang membuat bihun.berkongsi pagar dan bumbung dengan kandang khinzir.Bayangkan sahabat sekalian...bihun perisa khinzir!ewwwww!yang jadi pelanggan tetap untuk distribute bihun tu kat pelanggan-pelanggan adalah orang-orang islam sendiri. Hati-hatilah memilih makanan..kilang tu sekarang ni pun dah diambil tindakan oleh pihak berkuasa.dah berapa banyak agaknya secara tak sengaja orang-orang islam termakan bihun perisa khinzir akibat kejahilan orang islam jugak(si distributor bihun perisa khinzir)..renung-renungkanlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 11:39


Erm.. hotel halal ye..
memang lah tak banyak hotel yang dapat pengiktirafan halal tapi tak semua masakan kat hotel tu tak halal...

Susah nak cakap sebenarnya.. sebab tu bergantung pada hotel dan tukang masak saja..pengalaman saya bekerja hotel dulu..time "promosi makanan2 di australia".. siap bawa exec chef dan sous chef australia lagi.. jemputan khas dari sana.. segala benda dia tarukk.. dari benda yang basic terus ke yang dah sempurna..alamak aii.. memang tak dapat nak test rasa. gara-gara itu sebulan tak makan western..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 19-12-08 12:19


bagi azah dan untuk azah, hotel just tempat untuk azah tidur saja.. time makan azah akan keluar cari kat tempat lain yang lebih sedap dan yang penting tiada kesangsian kehalalannya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101185 saat. Lajunya....