Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang meninggikan darjat seseorang ialah akal dan adabnya, bukan asal keturunannya
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
the_brOtherz: 2 hari yang lalu
jasadkudisini: 10 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 12 hari yang lalu
isa777_musa: 12 hari yang lalu
zam_rizal: 21 hari yang lalu
wanja: 32 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Apa yang best pasal kampung anda....??


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Apa yang best pasal kampung anda....??

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa yang best pasal kampung anda....??

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 13:29


apa yang best pasal kampung anda....???
share lah kat sini.....

kalau kampung jue, banyak dusun buah-buahan.....
durian, mangga, rambutan dll.....

rindu nak balik kampung, makan durian.... :cry:
tapi sekarang bukan musim durian pulak.... :-D :-D lupa.... :malu:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 13:36


kat kampung saya ada taman negara.. :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 13:38


wah bestnya kak halesolurun.....
mesti tempat tu cantik kan....


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 14:36


Pada 17-12-08 13:38 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

wah bestnya kak halesolurun.....
mesti tempat tu cantik kan....



hehe... best tu memang lah best.. resort pun dah banyak kat sana.. mai lah datang.. :sopan: :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 14:40


Pada 17-12-08 14:36 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!



hehe... best tu memang lah best.. resort pun dah banyak kat sana.. mai lah datang.. :sopan: :welcome:



insyaALLAH kak....


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

ummi_mmas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28146
Posting: 133

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 14:46


Pada 17-12-08 13:36 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

kat kampung saya ada taman negara.. :sopan: :sopan:



ye ke macam tak percaya saja.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_mmasProfil   Hantar PM kepada ummi_mmas   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 14:52


kampung hamba, macam-macam ada...... :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 14:54


assalammualaikum

apa yang best tentang kampung saya?... kampung saya ada lagenda... lagenda tasik chini... hehehe... welcome to tasik chini

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 14:56


Pada 17-12-08 14:46 , ummi_mmas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-12-08 13:36 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

kat kampung saya ada taman negara.. :sopan: :sopan:



ye ke macam tak percaya saja.. :-D


tak percaya ek..? takpe2 ni saya tunjuk.. :sopan: :sopan:

http://www.taman-negara-nks.com/



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 14:56


Pada 17-12-08 14:54 , bintanghati2008 posting:

!!! QUOTE !!!

assalammualaikum

apa yang best tentang kampung saya?... kampung saya ada lagenda... lagenda tasik chini... hehehe... welcome to tasik chini


lagenda pasal naga tasik chini tu ke??
pernah nampak tak naga tu bintanghati2008..... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 14:58


assalammualaikum

yup tapi tak pernah nampak pula naga itu.. orang asli kat tasik chini cerita.. mereka pernah nampak tapi tak ada bukti yang tepat...

kalau nak tlong cari.. silakan..hehee

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 15:10


nak hamba cari ye.....???
boleh-boleh....tunggu hamba cipta satu alat dulu untuk kesan naga tu kat mana so senang sikit jumpa...hehehe....
besar tau tasik chini tu, hamba ada tengok kat tv.....
apa kata kumpul group untuk cari naga tasik chini......macam mana bintanghati2008 :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 17-12-08 15:26


Orang kampung Wawa baik-baik .. :-D

Jiran2 pula dah macam family sendiri .. :-) kadang-kadang pergi tidur rumah jiran kalau mrajuk dengan abang sulung .. dan kadang-kadang juga, pergi rumah jiran semata-mata nak minta mereka masakkan something untuk Wawa .. :-) Hm .. bestnya hidup berjiran :-) Hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 15:43


wah hambaALLAH sampai nak ke kampung bintanghati2008 cari naga tasik chini....???
ni kes berat ini.....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

_norlidahashim_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34749
Posting: 105
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-12-08 16:26


banyak!semuanya makanan lah...KEROPOK LEKOR..OTOK2..SATAR..

hmmmm..sedap..

ujung2 minggu ataupun musim cuti sekolah, sure banyak bas2 duduk park kat lorong masuk kampung..

best tau tengok org bandar masuk kampung..hehe

selamat datang ke KG GELIGA... :welcome:


-----------------
Terima kasih Allah untuk segalanya


Bookmark and Share

    


  Member Information For _norlidahashim_Profil   Hantar PM kepada _norlidahashim_   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 16:29


Pada 17-12-08 14:56 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-12-08 14:46 , ummi_mmas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-12-08 13:36 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

kat kampung saya ada taman negara.. :sopan: :sopan:



ye ke macam tak percaya saja.. :-D


tak percaya ek..? takpe2 ni saya tunjuk.. :sopan: :sopan:

http://www.taman-negara-nks.com/



ni orang jerantut ni..hari tu pergi kursus 3 hari 2 malam kat sana..duduk kat Rainforest resort..best kursus kat sana..paling best naik bot menyusuri sungai nak ke gua telinga, ke seberang sungai dan balik dari bukit terisek.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 16:29


Pada 17-12-08 16:26 , _norlidahashim_ posting:

!!! QUOTE !!!


best tau tengok org bandar masuk kampung..hehe



Kenapa erk...?? :berfikir:
boleh jelaskan sikit cik norlidahashim....
jue nak tahu pulak....


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 16:33


saya ada 2 kampung..kampung yang family saya tinggal ada sungai kat dalam ladang belakang rumah..boleh mandi..ada air terjun..pantai pun banyak kat sana..kampung nenek sebab ada sawah padi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 16:35


Pada 17-12-08 15:26 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Orang kampung Wawa baik-baik .. :-D

Jiran2 pula dah macam family sendiri .. :-) kadang-kadang pergi tidur rumah jiran kalau mrajuk dengan abang sulung .. dan kadang-kadang juga, pergi rumah jiran semata-mata nak minta mereka masakkan something untuk Wawa .. :-) Hm .. bestnya hidup berjiran :-) Hihi


amboi2 wawa..meriah hidup ye pergi rumah jiran semata-mata suruh masakkan untuk wawa.. :-D ..tapi orang kampung memang best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 16:42


Pada 17-12-08 16:35 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

..tapi orang kampung memang best..


betul tu adieq85, orang-orang yang duduk kat kampung peramah dan ringan tulang untuk bantu membantu antara satu sama lain....


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-12-08 17:25


kat kampung hambe ada masjid terapung

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 18:57


yang istimewa tentang kampung saya adalah.. kerana adanye saya.. hohoho.. :-D

Kampung saya ada sawah padi.. tepi rumah saja.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 21:10


istimewanya sebab ada family saya lah....hehehe
ada sawah padi.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

moey
Warga Rasmi
Menyertai: 16.11.2008
Ahli No: 35909
Posting: 7
Dari: k.Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-12-08 21:53


kat kampung saya pulak aderr kolam memancing ikan yang besar .. :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For moeyProfil   Hantar PM kepada moey   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 22:07


macam-macam ada kat kampung saya....datang lah..ada ayam..kelapa sawit..kolam pancing..jeti...sawah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 00:23


kampung saya best..........sebab dalam hutan.......orang asli pun ada............cuma sekarang depa tak pakai cawat lah..dah moden siket kan........ :-P .....kalau tak percaya pergi lah kat Kg tanjung besar, benta, pahang.....

then kalau tekanan air rendah mandi kat sungai jerq....air pun jernih.....cejukkkk nyerrrrr

kalau musim buah petik saja.......dokong, manggis,mata kucing durian pun ada.....tapi hari tu balik kg....tak musim lah pulak.....hikhik.rugi, rugi

tu saja lah yang best...udara nyaman.pencemaran pun tak ada..ahaha


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 01:27


Pada 17-12-08 16:29 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-12-08 16:26 , _norlidahashim_ posting:

!!! QUOTE !!!


best tau tengok org bandar masuk kampung..hehe



Kenapa erk...?? :berfikir:
boleh jelaskan sikit cik norlidahashim....
jue nak tahu pulak....



.. sebab...
orang bandar ni dia 'perak' bila masuk kampung.. ala ala macam rusa terrmasuk kampung lah begitu....

semua benda macam tak pernah nampak.. sampai tahi ayam pun tak kenal...tu belum cerita pasal lelain

jadi orang2 kampung ni bukan setakat gelakkan.. siap ada kutuk belakang....kan kan kan?

**saya anak bandar.dah biasa dah kena ;) .....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 08:20


Pada 17-12-08 17:25 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

kat kampung hambe ada masjid terapung


ye ke :-o
apa nama masjid tu.... :berfikir:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 08:21


Pada 17-12-08 21:53 , moey posting:

!!! QUOTE !!!

kat kampung saya pulak aderr kolam memancing ikan yang besar .. :kelip:


selalu pancing kat sana ke?
dapat ikan apa :-?


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 08:23


Pada 18-12-08 01:27 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!



.. sebab...
orang bandar ni dia 'perak' bila masuk kampung.. ala ala macam rusa terrmasuk kampung lah begitu....

semua benda macam tak pernah nampak.. sampai tahi ayam pun tak kenal...tu belum cerita pasal lelain

jadi orang2 kampung ni bukan setakat gelakkan.. siap ada kutuk belakang....kan kan kan?

**saya anak bandar.dah biasa dah kena ;) .....



oh begitu rupanya ye orang bandar bila masuk kampung ini.... :-D
tahi ayam pun tak kenal....isk...isk... :lol: :lol:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 08:31


Pada 17-12-08 16:42 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-12-08 16:35 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

..tapi orang kampung memang best..


betul tu adieq85, orang-orang yang duduk kat kampung peramah dan ringan tulang untuk bantu membantu antara satu sama lain....



hmm..betul tu jue..kadang kalau masak apa-apa pun, rajin saja datang hantar..nak minta tolong pun senang..tak rugi bergelar orang kampung.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 08:37


Pada 18-12-08 08:31 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!


hmm..betul tu jue..kadang kalau masak apa-apa pun, rajin saja datang hantar..nak minta tolong pun senang..tak rugi bergelar orang kampung.. :-)


orang-orang kat kampung lebih mesra dan hubungan sesama jiran lebih erat dan rapat berbanding orang yang duduk kat bandar sebab masing-masing sibuk dengan hal sendiri.....best kan.....jue sendiri tak berapa kenal dengan jiran-jiran jue, yang rapat cuma seorang dua...
tapi kalau balik kampung, satu kampung pun jue kenal....



-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 08:51


Pada 18-12-08 00:23 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

kampung saya best..........sebab dalam hutan.......orang asli pun ada............cuma sekarang depa tak pakai cawat lah..dah moden siket kan........ :-P .....kalau tak percaya pergi lah kat Kg tanjung besar, benta, pahang.....

then kalau tekanan air rendah mandi kat sungai jerq....air pun jernih.....cejukkkk nyerrrrr

kalau musim buah petik saja.......dokong, manggis,mata kucing durian pun ada.....tapi hari tu balik kg....tak musim lah pulak.....hikhik.rugi, rugi

tu saja lah yang best...udara nyaman.pencemaran pun tak ada..ahaha



saya macam tau saja tempat tu.. yang ada Lata Meraung tu ke? huhu.. kalau tak silap lah.. :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 08:53


Assalamualaikum

kat tempat saya ada resort.... sekarang ni memang dah penuh lah... sebab time cuti sekolah, ramai jugaklah pelancong yang datang... :welcome: :welcome:

kat kampung pulak, ada Gua, memang cantik... ada beratus-ratus pulak tuuu.. yang kecil-kecil lah... yang besar ada tujuh kalau tak silap... :berfikir: Goa Kota Gelanggi, Jerantut...

Moh lah ke sini... :welcome: :welcome:


-----------------------------------------------------------------
"Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kelal Selama-Lamanya"

http://luqiem-muqaddimah.blogspot.com/
http://onlinejobhomebusines.blogspot.com/


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 09:27


Pada 17-12-08 13:36 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

kat kampung saya ada taman negara.. :sopan: :sopan:



dah hampir 4 tahun duduk kat jerantut, sampai sekarang ni tak lepas2 lagi nak pergi taman negara... :-( nasib baik nak kawin dengan org jerantut... ;-)


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 09:30


Pada 18-12-08 08:53 , Luqiem posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

kat tempat saya ada resort.... sekarang ni memang dah penuh lah... sebab time cuti sekolah, ramai jugaklah pelancong yang datang... :welcome: :welcome:

kat kampung pulak, ada Gua, memang cantik... ada beratus-ratus pulak tuuu.. yang kecil-kecil lah... yang besar ada tujuh kalau tak silap... :berfikir: Goa Kota Gelanggi, Jerantut...

Moh lah ke sini... :welcome: :welcome:


-----------------------------------------------------------------
"Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kelal Selama-Lamanya"

http://luqiem-muqaddimah.blogspot.com/
http://onlinejobhomebusines.blogspot.com/



ni mesti org PPTR... pernah pergi tengok org memancing.. bestnyerr.... :welcome:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

sikinshaharudin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2008
Ahli No: 36109
Posting: 87
Dari: zi ji l0ng p0

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 13:33


best nya ada kampungg..... :cry: :cry:
kita tak ada kampung, tapi selalu balik kampung kawan....
paling beshh masa musim buahh dan lepas itu mandi sungaiii.... :kelip:
perghhhh......


-----------------
senYum s0km0 =)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sikinshaharudinProfil   Hantar PM kepada sikinshaharudin   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 18-12-08 16:48


kg aina dekat dengan pantai....moh lah ramai-ramai pergi Endau Mersing...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 19:59


kampung ana kan..
bestla.. best sangat..
sebab dia kampung.. tenang saja :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 20:14


Benteng Otanaha di kaki bukit, benteng pertahanan rakyat Gorontalo mengusir Belanda dan Jepang



Makam Ju Panggola orang suci, kramat, sakti di Gorontalo, terletak di bukit dekat pantai dan pelabuhan Gorontalo


Monumen Pahlawan Nasional Nani Wartabone berada dalam taman kat lapangan sport, depan Rumah Dinas Gubernur


Kolam alam air panas dan dingin Lombongo


etc...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 20:17


ini dia ini mantap! indah memandang alam dari atas benteng ............... :) cool

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

sinyak
Warga Rasmi
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34979
Posting: 2
Dari: langsa

indonesia  


posticon Posting pada: 18-12-08 22:25


hee... hee... apa ya? mesjid indah kali yang dah pernah dibakar ma Belanda en sekarang keren habis... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinyakProfil   Hantar PM kepada sinyak   Pergi ke sinyak's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 23:12


Pada 18-12-08 08:23 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!


oh begitu rupanya ye orang bandar bila masuk kampung ini....





ye.. begitulah kiranya...

namun syukur.... tanpa bandar... tiadalah kawasan untuk anak-anak orang kampung cari rezeki yang lebih baik di luar kawasan sendiri ;)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 08:19


Pada 18-12-08 20:14 , pulu posting:

!!! QUOTE !!!

Benteng Otanaha di kaki bukit, benteng pertahanan rakyat Gorontalo mengusir Belanda dan Jepang



Makam Ju Panggola orang suci, kramat, sakti di Gorontalo, terletak di bukit dekat pantai dan pelabuhan Gorontalo


Monumen Pahlawan Nasional Nani Wartabone berada dalam taman kat lapangan sport, depan Rumah Dinas Gubernur


Kolam alam air panas dan dingin Lombongo


etc...........


kampung kat Indonesia ke pulu???
apa nama kampungnya??
kepulauan apa??


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 12:38


!!! QUOTE !!!

saya macam tau saja tempat tu.. yang ada Lata Meraung tu ke? huhu.. kalau tak silap lah


tak tau lah pulak lata meraunag tu.......sebab saya pun lahir saja kat pahang.....tapi membesar kat kedah....hehehe.....tanya bukit wang cek tau lah.... :-D


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-12-08 13:56


siapa siapa nok makang kepok gete mari ah ganung.....banyok!macang..macang ada...jong pakak zoom ganu...ada lata tembakah....lata payung...lata belatang...lata meraung ke lata menangis ke tak dokl ah.sekayu pung best!kau nak tau best ke dok cuba try test...mesti tak mboh balik2 doh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 16:36


kampung saya lagi best..kampung saya atas air, boleh mancing terus...boleh mandi manda kat pantai.cari kerang, siput..macam-macam ada....air bersih, udara segar dan nyaman... makn ikan pun segar2..jom lah p kampung saya kat Lawas, sarawak....

WELCOME 2 MY VILLAGE...'HOUSE ABOVE D SEA'... :welcome:


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

izzahtulsakinah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2006
Ahli No: 27515
Posting: 112
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 16:57


bestnyalah kalau saya ada kampung..tapi saya tak ada kampung..

laila, kawan sekolah saya dulu ada tinggal kat kampung air di brunei..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzahtulsakinahProfil   Hantar PM kepada izzahtulsakinah   Pergi ke izzahtulsakinah's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 21:01


kampung saya, udara dan air segar dan bersih
boleh nampak gunung kinabalu dari kaki lima
pemandangan sangat cantik sebab di sebalik gunung matahari terbit
matahari terbenam pun nampak
cantik sangat tengok pemandangan pagi dan senja
boleh nampak bintang banyak-banyak waktu malam

*bandar ni susah betul nak tengok bintang


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 22:17


kg saya dekat dengan pantai..agak popular juga..hujung2 minggu selalu saja ramai yang berkelah dan bersiar2 tepi pantai.. resort, chalet pun ada... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 00:21


Pada 19-12-08 08:19 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-12-08 20:14 , pulu posting:

!!! QUOTE !!!

Benteng Otanaha di kaki bukit, benteng pertahanan rakyat Gorontalo mengusir Belanda dan Jepang



Makam Ju Panggola orang suci, kramat, sakti di Gorontalo, terletak di bukit dekat pantai dan pelabuhan Gorontalo


Monumen Pahlawan Nasional Nani Wartabone berada dalam taman kat lapangan sport, depan Rumah Dinas Gubernur


Kolam alam air panas dan dingin Lombongo


etc...........


kampung kat Indonesia ke pulu???
apa nama kampungnya??
kepulauan apa??




:) iya
Provinsi Gorontalo
Sulawesi, Sulawesi Utara


-----------------
http://www.inminds.com/boycott-israel.html


Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

tiqa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10800
Posting: 29
Dari: jb

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 00:31


kampung saya ada....em...
parit macam sungai..
air dia warna itam...
tapi kat situ lah tempat saya and the gang 'lumban' dulu....
dan paling best..
yang spesel kat kampung saya....
ada kenangah dengan allahyarham atok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tiqaProfil   Hantar PM kepada tiqa   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 08:30


Pada 19-12-08 21:01 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kampung saya, udara dan air segar dan bersih
boleh nampak gunung kinabalu dari kaki lima
pemandangan sangat cantik sebab di sebalik gunung matahari terbit
matahari terbenam pun nampak
cantik sangat tengok pemandangan pagi dan senja
boleh nampak bintang banyak-banyak waktu malam

*bandar ni susah betul nak tengok bintang



kampung sakinahazzahra di kundasang ye.... :-D


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 08:36


Pada 20-12-08 00:21 , pulu posting:

!!! QUOTE !!!

iya
Provinsi Gorontalo
Sulawesi, Sulawesi Utara


oh...mak jue pun orang sulawesi tapi sulawesi selatan....
dekat Ujung Pandang & Pare-Pare.....

tapi jue baru sekali balik Indonesia.... :cry:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 20-12-08 12:33


aslmkm...

kampung saya lagi best...suatu saat nanti saya pasti akan kembali kesana...tapi saya tak tahu lagi arah yang mana satu saya akan diantarkan...

dikampung saya ada 2 tempat..satu, tempat yang sangat-sangat indah...tempat yang penuh nikmat dan rahmat..tempat yang lain ialah tempat penyiksaan...ya ALLAH...

kampung akhirat...tempat kita kembali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 20-12-08 12:37


!!! QUOTE !!!

kampung sakinahazzahra di kundasang ye.... :-D


mari ummu jawabkan..kampung sakinaazzahra kat Ranau :-D
kan kak..kan :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 12:41


Pada 20-12-08 12:37 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

kampung sakinahazzahra di kundasang ye.... :-D


mari ummu jawabkan..kampung sakinaazzahra kat Ranau :-D
kan kak..kan :kelip:


Ranau dan Kundasang tu dekat lah tu.....sebelah saja.... :-D :lol:
mana ummu tahu...??
pernah datang Ranau ke?? atau korek dari sakinaazzahra.... :berfikir:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 20-12-08 12:46


memang lah dekat tapi tapi tak sama kan :-D

sakinaazzahrah + ummusafiah..cuba lah inbestiget..jwpannya ada dalam portal ni :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 12:55


Pada 20-12-08 12:46 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

memang lah dekat tapi tapi tak sama kan :-D

sakinaazzahrah + ummusafiah..cuba lah inbestiget..jwpannya ada dalam portal ni :-P


ummu ni nak jue jadi Detektif ke, nak investigate ini.... buli eh... :cry: :cry: tak Apa....banyak sumber boleh dipercayai kat ukhwah ini....jue mulakan siasatan sekarang.... :-D :-D :-D


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 14:08


Pada 20-12-08 12:46 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!


sakinaazzahrah + ummusafiah..cuba lah inbestiget..jwpannya ada dalam portal ni :-P



:-D :-D dah dapat :-D :-D
misi berjaya..... :lol:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 14:57


kat kampung ana ada air terjun ,lama dah tak mandi air terjun

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 14:58


Pada 20-12-08 14:57 , wafie posting:

!!! QUOTE !!!

kat kampung ana ada air terjun ,lama dah tak mandi air terjun


air terjun best...airnya sejuk dan segar..... :-D


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 21:16


Pada 20-12-08 12:46 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

memang lah dekat tapi tapi tak sama kan :-D

sakinaazzahrah + ummusafiah..cuba lah inbestiget..jwpannya ada dalam portal ni :-P


sebenarnya kampung saya tak tahu letak mana
ranau atau kota belud
sebabnya jauh dari kedua-dua daerah itu
IC tulis kota belud
tapi alamat surat ranau dan beritahu kat orang dari ranau
hehe kampung sesat

hehe ummusafiah kakak saya


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

alam_kubur24
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35967
Posting: 36

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 21:54


Pada 17-12-08 15:26 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Orang kampung Wawa baik-baik .. :-D

Jiran2 pula dah macam family sendiri .. :-) kadang-kadang pergi tidur rumah jiran kalau mrajuk dengan abang sulung .. dan kadang-kadang juga, pergi rumah jiran semata-mata nak minta mereka masakkan something untuk Wawa .. :-) Hm .. bestnya hidup berjiran :-) Hihi


kalau boleh alam_kubur nak datang kg kak wawa.alam tak ada kampung....sobsobsob

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_kubur24Profil   Hantar PM kepada alam_kubur24   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 22:01


kampung saya kat Pajak Song, kat Kepala Batas, Pulau Pinang.
Tak ada air terjun, tapi ada ban, sawah padi, kebun pokok pisang, ayam2..itik2...budak-budak bermain dengan riang...burung berkicau berterbangan dan lain-lain...
tapi dah tinggal kenangan...
dah tak ada orang duduk sana...
tok dan tok wan pun dah lama tak ada..
sedara pun dah pindah duduk taman..
kalau nak rasa kampung, pergi rumah kembar mak kat Melintas Air Besar, Tasik Gelugor..
sawah padi menghijau di depan rumah..
di temani lembu2 dan kambing2 di dalam kandang :)


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

syedfaris95
Warga Rasmi
Menyertai: 20.12.2008
Ahli No: 36429
Posting: 14

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 22:40


tak ada yang best....

semua budak kat kampung an suka lepak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedfaris95Profil   Hantar PM kepada syedfaris95   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 23:39


hmm... air terjun ada juga di Lombongo, kat pemandian air panas dan dingin, sejuk dan indah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 23:43


Pada 20-12-08 08:36 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-12-08 00:21 , pulu posting:

!!! QUOTE !!!

iya
Provinsi Gorontalo
Sulawesi, Sulawesi Utara


oh...mak jue pun orang sulawesi tapi sulawesi selatan....
dekat Ujung Pandang & Pare-Pare.....

tapi jue baru sekali balik Indonesia.... :cry:




oo... begitu yaa...

juga usah nangis, sabar, berdoa dan berusaha, InsyaAllah bisa datang lagi ke Indonesia :)


-----------------
http://www.inminds.com/boycott-israel.html


Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

rabiatuladawiyahabdlatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2006
Ahli No: 27800
Posting: 77
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 00:06


hmm..
kampung ada 2 yang best..
1 kat teluk intan, perak.. yang best kat sini rumah tok saya tu depan, kiri dan kanan nya penuh padi.. kehijauan saja.. tapi, bila musim menuai tu teruk sikit lah.. banyak nyamuk.. tidur Kalau tak pakai kelambu, tak tidur lah jawab nya.. :-)
lepas itu, kat depan rumah ada sungai.. dulu kecil-kecil, suka lah mandi.. :-)
yang best lagi bila musim mempelam.. belakang rumah tok ada pokok mempelam.. Kalau sampai saja musim mempelam, mesti tok telefon mak suruh balik.. dan Kalau balik mesti ambik mempelam tu sampai nak penuh 1 bonet kereta tu.. hihihi.. kelakar nya.. rindu nya dengan tok dan tok wan..
nantikan kepulangan cucu mu ini ye tok dan tokwan.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiatuladawiyahabdlatifProfil   Hantar PM kepada rabiatuladawiyahabdlatif   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 22-12-08 09:32


kat kampung saya ada sungai madu...ada juga sungai susu...ada pokok yang berbuah lebat...yang penuh nikmat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 19:23


Pada 19-12-08 16:57 , izzahtulsakinah posting:

!!! QUOTE !!!

bestnyalah kalau saya ada kampung..tapi saya tak ada kampung..

laila, kawan sekolah saya dulu ada tinggal kat kampung air di brunei..:)


ayah saya asal brunei,masa kecil-kecil dulu kami tinggal kat kpg air brunei.. :welcome:


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

zalai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18844
Posting: 94
Dari: cairo,egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 07:23


yang best kat kg saya adalah paya dan pokok ubi kayu..
paya tu tempat budak-budak mandi..saya pun pernh terjun sekali..hek2..
ubi kayu best rebus..makan masa musim ujan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zalaiProfil   Hantar PM kepada zalai   Quote dan BalasQuote

Bulak_Lapok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32117
Posting: 34
Dari: KedESaAN yANG mEngHijAU

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 10:26


yang best nya kat kampung ana...dapat bagi ayam makan jagung.. :-D
lepas tu kalau nak makan pisang ke rambutan tak payah nak beli..angkut saja... :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Bulak_LapokProfil   Hantar PM kepada Bulak_Lapok   Pergi ke Bulak_Lapok's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 23-12-08 12:35


kampung saya lagi best...ada pokok yang buahnya bermacam2...kalau nak durian..pokok tu akan turunkn buahnya..dan dah sedia untuk dimakan...hhmm..best sangat-sangat...kat kampung sebelah pula ada tmbar membakar...kat sana ramai orang2 yang dibakar...artis2 yang belagak seksi,belagak cantik..,menebar pesona...orang2 pembesar..raja2..sultan2...ramai kat dalam tu...mereka dibakar dikampung tu..hhmm...tapi dibakar sepanjang masa tak maca kampung zalai bakar ubi dimusim hujan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 16:33


hmmm.... si Mulya ini lagi tinggiii :) awas kepentok :D

yahh... InsyaAllah sahaja kita bisa meraih redha dan kasih sayangNYA yang dapat membawa kita ke kampung akherat yang multi gemah ripah roh jinawi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

marsyitah_huda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.05.2008
Ahli No: 33544
Posting: 40
Dari: sentul

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 09:43


kampung saya tak ada yang menarik pun.. hanya tinggal name saja.. huhuhuhu.. kg ulu inas. hehheheh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyitah_hudaProfil   Hantar PM kepada marsyitah_huda   Quote dan BalasQuote

asyiya_mizuki
Warga Rasmi
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36579
Posting: 13
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-01-09 10:19


salammm..kampung memang world...kampung lagi best dari bandar...macam-macam ada...keindahan sawah padi.ketinggian pokok kelapa...arus sungai mengalir...ayam,itik,kerbau,lembu dan kambing di dalam kandang...lala dan kepah maknn rutin...sini-cna ikn dijual dengan segar-megar...tumbuhan kehijauan melambai2..udara yang segar menusuk kalbu...inilah anugerah illahiNYA...kat kampung saya .....alhamdulilah...ah santi bil khair...masih terpilihara lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For asyiya_mizukiProfil   Hantar PM kepada asyiya_mizuki   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 10:21


paling best kat kampung ada air terjun....airnya sejuk sangat.....
udaranya pun segar.....banyak buah-buahan......rindunya nak balik kampung....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 07-01-09 10:25


kat kampung saya ada burung hering...:D satu-satunya dalam Malaysia yang ada burung hering ialah di kampung sayala..

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 11:32


wah....saya nak tengok burung hering lah solskjaer.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 07-01-09 11:43


Assalamualaikum... :-)

Kampung ana yang paling best sekali... adalah ada mak ayah ana lah... hehehehe... :-)
mmmm yang lain adalah ada banyak ulam-ulaman... main petik saja.. ada ayam2... suasana pulak tenang sangat-sangat... :-)
baru-baru ni balik ke kampung... mmm seronok sangat-sangat... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-01-09 12:01


Assalamualaikum
kenapa rasa tajuk ni macam dah ada... :berfikir:
hm...kampung saya??apa yang best??

kampung saya ada pencakar langit, highway bertingkat˛, pusat beli belah, kereta dan motor... 8-) :-P
sebab kampung saya kan...

KL...

KLANG... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 13:33


Pada 07-01-09 12:01 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
Kenapa rasa tajuk ni macam dah ada... :berfikir:
hm...kampung saya??apa yang best??

kampung saya ada pencakar langit, highway bertingkat˛, pusat beli belah, kereta dan motor... 8-) :-P
sebab kampung saya kan...

KL...

KLANG... :-D



bismillah...

oo..macam tu ye..:-)

beza dengan ana...
yang best kat kg ana...

jauh dari jalan-jalan raya yang sibuk...
jauh dari bangunan2 yang mencakar langit..
jauh dari tempat tumpuan org ramai...

best..
dekat dengan pantai...:-)
aman..tenang..damai...sunyi...

alhamdulillah..apa-apa pun kita ditempatkan oleh Allah..itulah tempat yang terbaik...

jadilah benih yang subur...di manapun kita dicampakkan..tumbuhlah..mekar... berilah hasil untuk orang lain...:-)


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 14:27


salam..
kampung imni kat tepi laut lah jugak..sonot sangat..atok dengan opah pun ada lagi..so ras bermakna sangat balik kg ni..erm..lagi pulak kat kg imni ni ada kolam udang atok yang usahakan..dapat lah makan udang free..hehe..:)erm..kadang-kadang atok imni pergi menjala..ikut lah..best naik bot atok..sonotnye..nak minum air kelapa..kait saja kat luar..haha..best betul..opah dengan atok imni terima saja kehadiran kenalan anak-anak dan cucu dyorang yang bertandang kat sini..lupa pula..:-)kg imni kat perak..air tawar...kalau kita susur sungai tu..boleh sampai pulau pangkor tau..hehabest...dapat lihat pemandanga..subhanallah:welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 14:43


duulu kg saya cukup glamor...hari-hari keluar paper, tv dll...kalah lah cerita artis2..masa 2 kes mona fendy..haaa sapa tau cerita 2, angkat tangan........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 11:24


Pada 07-01-09 14:43 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

duulu kg saya cukup glamor...hari-hari keluar paper, tv dll...kalah lah cerita artis2..masa 2 kes mona fendy..haaa sapa tau cerita 2, angkat tangan........


cerita mona fendy ingatlah suatu masa dulu tapi nama kampungnya dah lupa lah ardani...di mana ye???


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 18:09


Pada 08-01-09 11:24 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-01-09 14:43 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

duulu kg saya cukup glamor...hari-hari keluar paper, tv dll...kalah lah cerita artis2..masa 2 kes mona fendy..haaa sapa tau cerita 2, angkat tangan........


cerita mona fendy ingatlah suatu masa dulu tapi nama kampungnya dah lupa lah ardani...di mana ye???



tak silap akak kat negeri pahang jue, tapi tak tahu lah kat area mana... :berfikir:


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 21:00


cerita pasal kampung..teringat pula masa dok asrama dulu time cuti saja member2 kata nak balik kg..padahal balik rumah..kadang-kadang pelik juga rupanya saya yang mereka kata plek..yerla memang mereka dah biasa panggil macam tu dari dulu lagi..:-D :-D

jue_affandy ni pula maksodkan kg mana pula???hehehe
tak mengapalah, adik cerita kg betul lah..huhu..
kg adik ada ayam, itik, angsa, paling best ada merpati......dah banyak..sesiapa yang teringin nak makan merpati bolela datang..ayah bagi free saja..tak payah beli..huhu

kebun2 buah pun ada..ulaman2 pun banyak juga....macam-macam jenis ulam..ntok AWEK MUDE..hehehe


-----------------
intanz'9


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 10:56


!!! QUOTE !!!

jue_affandy ni pula maksodkan kg mana pula???hehehe

kg halaman lah are_dik.....

!!! QUOTE !!!

sesiapa yang teringin nak makan merpati bolela datang..ayah bagi free saja..tak payah beli..huhu


bagaimana rasa burung merpati ye?? tak pernah makan lagi....
sedap ke are_dik???

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.18069 saat. Lajunya....