Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 42
Ahli: 0
Jumlah: 42




  Yang Masuk Ke Sini
the_brOtherz: 2 hari yang lalu
jasadkudisini: 10 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 12 hari yang lalu
isa777_musa: 12 hari yang lalu
zam_rizal: 21 hari yang lalu
wanja: 32 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: perjumpaan semula...hehe..


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» perjumpaan semula...hehe..

Please Mendaftar To Post


Oleh perjumpaan semula...hehe..

iNsaN_hiLaNg
Warga Rasmi
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35879
Posting: 15
Dari: bumi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 00:14


salam..

urmm..perlu ke p reunions??? leceh lah...depa suka buli ana...huhu :berfikir: :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For iNsaN_hiLaNgProfil   Hantar PM kepada iNsaN_hiLaNg   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 00:58


Pada 22-11-08 00:14 , iNsaN_hiLaNg posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

urmm..perlu ke p reunions??? leceh lah...depa suka buli ana...huhu :berfikir: :-(


ni apa kecoh2 bro..reunion apenye? cerita sikit..ni mesti probs tak mahu p gathering tu kan? relax lah..bukan ada apa-apa yang tak baik..tu kan cara nak hubungkan ukhwah kan..so..?? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 01:41


elok juga p reunion ni sebab time tu lah boleh jumpa kawan-kawan yang dah lama terpisah dan tak terdengar khabar setelah sekian lama.. sambil tu dapat mengeratkan lagi hubungan persahabatan..buli membuli tu biasalah take it easy..anggap saja sebagai gurauan untuk memantapkan lagi hubungan kalian.. wah ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 08:50


ana paling suka pergi reunion...
boleh jumpa kawan-kawan lama.....
bila jumpa mesti saja ada perubahan dari segi penampilan.....
makin matang lah katakan....cara berbica pun dah lebih kepada hal-hal yang berbentuk ilmu dan pengetahuan tak macam dulu-dulu lebih kepada perbualan-perbualan kosong......
di sinilah kita boleh berkongsi dan menimba lebih banyak ilmu dari kawan-kawan semua.....share pendapat-pendapat....
kalau yang dah bekeluarga, boleh rapatkan pulak silaturrahim dengan famili mereka...... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

iNsaN_hiLaNg
Warga Rasmi
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35879
Posting: 15
Dari: bumi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 09:16


memang best dapat jumpa member2 lma...
huhuhu....

tapiii...... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For iNsaN_hiLaNgProfil   Hantar PM kepada iNsaN_hiLaNg   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 10:02


tahun lepas saya p lah reunion kawan-kawan sekolah menengah dulu...memang da rindu gila lah kat mereka..dalam hati before p mmemang da rancang2 nak cerita itu ini..tanya perkembangan diri dan lelain..onderoad pikiran masih melayang tkenangkan zaman indah dulu..Kalau ada yang pahit pun da jadi manis jugak..

tapi sesampai sana..erm..keterujaan tu da hilang sikit lah..pasal hampir majoriti da berubah..actually kami ni ex background agama..tapi bila jumpa macam tak pernah belajar agama pun..pakaian da liplap2...pgaulan da kurang batasan..ketawa ngilai2..so..da tengok macam tu rasa tawar hati lah..acara program pun tak menggambarkan keislaman yang pernah kami pelajari..karaoke pada saya memang lah ok lagi agaknya even bukan lagu nasyid, tapi Kalau da sampai bejoget menari kat stage...rasa malu pulak dengan pekerja2 hotel tu..iyalah..mereka ni pun tahu sapa kami..iyalah da booking atas nama sekolah..

itu satu hal..rasanya tak ada masalah lah agaknya pada saya..lantakla..kami2 pun da beso..pandai2la fikir kan..

yang ni pula pasal perubahan diri dan sikap mereka..rasa hubungan tu da rasa tak semesra dulu-dulu..rasa macam ada gap.. hmm..bukan lah kata saya tak berubah..tapi atas tema reunion tu 'sandarkan pada kenangan' saya fikir boleh lah kami membawa mood kami dulu-dulu..rupenyer2..

anyway tak pela..atleast dapat lepaskan rindu kan..ala..tak ada apa-apa lah..sure seronok nanti...huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nauwar
Warga Rasmi
Menyertai: 07.12.2008
Ahli No: 36219
Posting: 17
Dari: bukit rambai? krubong?

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 20:58


Assalamualaikum
Ana rindu reunion.. rindu sahabat-sahabat lama...,rindu kenangan,memori yang pernah dicipta bersama, paling rindu pada semua para MURABBIKU....

Sekalipun tiada peluang untuk bertemu.. ana ingin berterima kasih pada semua khususan ila semua para MURABBIKU.. yang telah mentarbiyah dan mendidik diri ini... tak lupa buat sahabat-sahabat yang mana sudi memberi sedikit ruang untuk ana menumpang bernafas seiring dengan sesi tarbiyah dalam kehidupan..ana

PALING PENTING BUAT ALLAH ...
YANG MEMBENARKAN HAMBA-HAMBANYA HIDUP DI BUMI INI LANTAS MENJALIN ukhwah YANG MEMBIASKAN MAHABBAH .ALHAMDULILLAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nauwarProfil   Hantar PM kepada nauwar   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 08:56


Pada 22-11-08 00:14 , iNsaN_hiLaNg posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

urmm..perlu ke p reunions??? leceh lah...depa suka buli ana...huhu :berfikir: :-(
Assalamualaikum...

bagi ana, perlu.

disamping dapat melepaskan rindu pada sahabat-sahabat...
kita juga dapat mengeratkan hubungan sillaturrahim sesama kita..


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 09:01


tiada waktu paling best selepas berrpisah lama selain reunion..... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 09:08


Makin lama jangka waktu kita tidak bersua muka dengan sahabat-sahabat lama..

makin menebal rasa ingin berjumpa dengan mereka..

adakalanya.. REUNION yang dibuat, tak semua dapat menghadirkan diri..
hehe...lagi lah rindu dengan depa..
lamo tak jumpa

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 09:20


salam

saya memang tak berapa suka pergi reunion.so far, tak pernah lagi pergi reunion yang ex-schoolmates buat.mungkin sebab time tu baru saja keluar sekolah dalam setahun dah nak buat reunion.kalau after 10 years ke..baru lah best nak pergi reunion.time tu memang semua pun dah lain..dah ada anak, dah kawin..baru lah excited nak pergi reunion.. Kalau setakat 2 3 tahun, tak rindu lagi..after 10 or 15 years...baru lah ada feel nak pergi.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 09:25


salam...
baru ni lepas raya saya ada pergi reunion masa sekolah menengah... masa tu kawan kawin, so majlis dia, dia buat sikit reunion.. best sangat.. tapi tak semua kawan datang, maklum lah ada yang duduk jauh... tapi yang bagusnya ada yang dah kawin bawa anak-anak... happy saja tengok mereka.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 09:43


Pada 12-12-08 09:25 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
baru ni lepas raya saya ada pergi reunion masa sekolah menengah... masa tu kawan kawin, so majlis dia, dia buat sikit reunion.. best sangat.. tapi tak semua kawan datang, maklum lah ada yang duduk jauh... tapi yang bagusnya ada yang dah kawin bawa anak-anak... happy saja tengok mereka.... :-)


ye lah... taun depan giliran mas-ayu pulak bawa suami.. anak-anak sekali ye tak? :-P jangan lupa jemput tau.. nak makan nasik minyak ini.. :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 09:57


Assalamualaikum

Masa raya puasa lepas, kawan-kawan satu kelas ada juga buat reunion time raya ke-4.... tapi tak dapat join sebab duduk jauh... kat pahang, yang reunion pulak buat kat sabah.. :cry: :cry: :cry:

Tapi sapa yang berpeluang, jangan lah tak pergi... best pa jumpa balik kawan-kawan :-D :-D

Pergi... Jangan Tak pergi!!!

------------------------------------------------------------------------------
"Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya"

http://luqiem-muqaddimah.blogspot.com/
http://onlinejobhomebusines.blogspot.com/


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 11:11


imni pun suka pergi reunion..yelah walaupun da ad friendster, hp pakai sampai 2 pun tak termesej nya dengan kawan-kawan..ni..:-Derm jadi bila pergi reunion ni syok lah juga..mla teringat kenangan lama..ahaha...:-Dsonotnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.098353 saat. Lajunya....