Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 61 hari yang lalu
the_brOtherz: 88 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Eksekutif?


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Eksekutif?

Please Mendaftar To Post


Oleh Eksekutif?

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 18:50


As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Sejak akhir-akhir ini Pengurusan Portal Ukhwah telah mengambil langkah revolusi dengan melantik ramai Eksekutif di Portal Komuniti Ukhwah ini. Satu perkembangan yang baik.

Namun begitu, saya ingin ketahui, apakah tugas Eksekutif ini sebenarnya?
Adakah Eksekutif ini Pentadbir Topik-topik yang ada di Ukhwah?

Menurut penyataan Presiden Portal Komuniti Ukhwah, Cik Hanan katanya, “….Tugas MT bukan kunci topik ye. Kunci topik ni tugas EKSEKUTIF.. InsyaAllah kita akan cuba ramaikan eksekutif kat Portal Ukhwah ni. Moga dapat kita cari Ekesekutif yang berdedikasi..”

Takrifan Ekskutif yang saya tahu:
Seseorang yang dilantik sebagai memenuhi fungsi Perancangan, Pentadbiran dan Pengurusan.

Takrifan lainnya ialah:
A person who is responsible for carrying out plans and managing other people.

Pada pendapat saya, Eksekutif adalah POLIS kerana tugasnya Kunci Mengunci, Edit Meng’Edit dan Padam Memadam. Ini adalah pandangan peribadi saya.

Jadi kepada yang ingin memberi pendapat, kritikan, komen, sindiran ataupun marah, silakan…


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 19:51


by: Daeng_Jati

!!! QUOTE !!!


Takrifan Ekskutif yang saya tahu:
Seseorang yang dilantik sebagai memenuhi fungsi Perancangan, Pentadbiran
dan Pengurusan.

Takrifan lainnya ialah:
A person who is responsible for carrying out plans and managing other people.

EERRMM... Daeng, saya tak berani menjawabnya... Lebih baik rasanya kita menanti
jawapan Miss President, Hanan... Segala keputusan dan jajahan ukhwah.com di seluruh
pelusuk Tanah Melayu di bawah naungan beliau... Maka takrif Eksekutif di ukhwah.com
turut molek didefinisikan oleh Miss President juga... Yang latest saya lihat,
muslimin23, umar_khalil dan Daeng_Jati menjadi EKSEKUTIF... OOWWHH, ada lagi. Puan
sitishairah kita dari Gombak turut saya lihat baru jadi EKSEKUTIF.
Dan kalau dalam sesebuah company pula, executive is refers to a person responsible
for the performance of duties involved in running an organization. HHEEE...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 20:10


saya nak menyimpang sikit..nak tanya lah kan: Ahli-ahli ukhwah akan dapat title masing-masing..maksud saya dari ahli rasmi akan jadi ahli 1 bintang,2 bintang dan seterusnya..bagaimana? sebenarnya susunan title ahli-ahli ni?? Apa pentingnya?? nak tau juga lah kan...sapa-sapa boleh jawab so tolong lah jawab ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 20-11-08 20:30


Pada 20-11-08 20:10 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak menyimpang sikit..nak tanya lah kan: Ahli-ahli ukhwah akan dapat title masing-masing..maksud saya dari ahli rasmi akan jadi ahli 1 bintang,2 bintang dan seterusnya..bagaimana? sebenarnya susunan title ahli-ahli ni?? Apa pentingnya?? nak tau juga lah kan...sapa-sapa boleh jawab so tolong lah jawab ye..


:-? :-? :-?


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 22:18


Hmm.. bertambahnya exekutip ukhwah.. tahniah..


Hmm.. :berfikir:    :berfikir:



Saya sokongggg..!!!!

Memang nak kena lock topik-topik especially macam En pemburu_rimau ni.. huru-hara..


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

nur_kesucian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16988
Posting: 68
Dari: uKm bAnGi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 22:23


Assalamualaikum

Pada 20-11-08 20:10 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak menyimpang sikit..nak tanya lah kan: Ahli-ahli ukhwah akan dapat title masing-masing..maksud saya dari ahli rasmi akan jadi ahli 1 bintang,2 bintang dan seterusnya..bagaimana? sebenarnya susunan title ahli-ahli ni?? Apa pentingnya?? nak tau juga lah kan...sapa-sapa boleh jawab so tolong lah jawab ye..


setau syee title ini merujuk kepada jumlah posting...maken banyak posting so maken tinggi lah title...kepntgnnye tak tau lah pulak...maybe nak tengok tahap kesetiaan ahli kott...berapa banyak mereka postingg... ;-)


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kesucianProfil   Hantar PM kepada nur_kesucian   Pergi ke nur_kesucian's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 22:37


Pada 20-11-08 22:23 , nur_kesucian posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Pada 20-11-08 20:10 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak menyimpang sikit..nak tanya lah kan: Ahli-ahli ukhwah akan dapat title masing-masing..maksud saya dari ahli rasmi akan jadi ahli 1 bintang,2 bintang dan seterusnya..bagaimana? sebenarnya susunan title ahli-ahli ni?? Apa pentingnya?? nak tau juga lah kan...sapa-sapa boleh jawab so tolong lah jawab ye..


setau syee title ini merujuk kepada jumlah posting...maken banyak posting so maken tinggi lah title...kepntgnnye tak tau lah pulak...maybe nak tengok tahap kesetiaan ahli kott...berapa banyak mereka postingg... ;-)



:kelip: setahu saya pun macam tu juga..cuma sekarang nak tahu susunan dan aturan semua tu..ahli2 yang dah lama mesti tahu kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 22:40


Waalaikumsalam

Eksekutif? Tak kiralah apa takrifan eksekutif dalam Kamus Dewan mahupun kamus2 lain, eksekutif di Portal Ukhwah merupakan moderator dan pembantu kepada Admin dalam mengendalikan ruangan forum.

Sebenarnya ini bukan revolusi baru, sebelum ini sememangnya kita mempunyai ramai Eksekutif. Tetapi telah lama hilang luput ditelan zaman lantaran kesibukan dan masalah masing-masing yang tidak lagi dapat mengaktifkan diri. Dan sekarang ana dalam pencarian untuk meramaikan lagi Eksekutif. Susah juga nak cari yang neutral, rajin dan lapang. Sebagaimana yang semua tahu, topikt-topik yang muncul terlalu banyak tiap waktu dan tak mungkin kesemuanya dapat dibaca oleh Admin.

Secara umumnya seperti yang Daeng nyatakan tugas Eksekutif ukhwah.com adalah mengunci, mengalih dan membuang topik-topik tertentu. (Jangan main kunci saja, ada syarat-syaratnya). Tugas lainnya adalah untuk memeriahkan dan mengaktifkan ruang forum yang dijaga. Jika topik yang perlukan jawapan, Eksekutif juga perlulah berusaha untuk mencari input untuk membantu ahli. Secara khususnya akan dibincangkan bersama dengan Eksekutif di ruang bilik Mesyuarat Eksekutif.

Mohon maaf juga secara personalnya ana belum sempat nak PM atau memaklumkan kepada semua Eksekutif atas perlantikan ini. Selesai mengupdate semua Eksekutif nanti, ana akan berikan password bilik Mesyuarat Eksekutif. Nanti kita bincang dengan lebih mendalam.

Harapannya kepada semua Eksekutif agar sudi untuk bersama-sama berkhidmat untuk ukhwah.com. Moga keamanan portal akan lebih terjaga. Moga jawapan ini sedikit sebanyak membantu. Panjang-panjang jumpa di bilik mesyuarat.

Tentang persoalan bintang-bintang, ianya adalah automatik mengikut jumlah posting. Semakin banyak posting semakin banyak bintang. Tapi jangan pula mengejar bintang dengan posting yang tak sepatutnya kerana setakat ini bintang tak boleh redeem pun.

Ok wassalam


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 22:43


biarlah ksekutif menjalankan tugas dengan adil dan saksama..

kami semua cukuplah menjadi EKSEKULI... takpun KULIKUTIF..... kekkkekekekekkekeke

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

mujahadah_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35601
Posting: 49
Dari: UKM, Bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-11-08 22:46


Salam ukhwah..
saya sebenarnya selalu buka ukhwah.com..tapi, mendaftar jadi ahli baru saja lagi. Teringin pula nak tau sejarah 'ukhwah.com'..macam mana ye nak dapat maklumat tersebut???
Sejarah lah yang mengajar kita..mengenalkan kita..tentang sesuatu.
he2..syukran ye pada yang dapat beri info.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadah_solehahProfil   Hantar PM kepada mujahadah_solehah   Pergi ke mujahadah_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 22:59


Pada 20-11-08 22:43 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

biarlah ksekutif menjalankan tugas dengan adil dan saksama..

kami semua cukuplah menjadi EKSEKULI... takpun KULIKUTIF..... kekkkekekekekkekeke


:kelip: teringat pula cerita jiran saya..dia tak reti nak sebut nak eksekutif tu..last2 jadi kulikutif...kitaorang dok pening apa kebendanya yang dia kata tu..dia kata yang bos2 tu kerja kat pejabat..apalagi kami pakat ramai-ramai gelak..kelakarlah

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

alam_kubur24
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35967
Posting: 36

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 02:32


tak kisah jadi exeutive ke atau pun ahli biasa...asalkan samerlah kita berkongsi pendapat di portal ukhwah ini...insyaallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_kubur24Profil   Hantar PM kepada alam_kubur24   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 09:13


Pada 20-11-08 22:46 , mujahadah_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Salam ukhwah..
saya sebenarnya selalu buka ukhwah.com..tapi, mendaftar jadi ahli baru saja lagi. Teringin pula nak tau sejarah 'ukhwah.com'..macam mana ye nak dapat maklumat tersebut???
Sejarah lah yang mengajar kita..mengenalkan kita..tentang sesuatu.
he2..syukran ye pada yang dapat beri info.



lor,,kata selalu buka portal ni...tak explore secara lebih jauh ke?hurmm...tak apa...ok,,,disebelah kanan portal ni ada satu side,,
perihal
peraturan & etika
majlis tertinggi
liputan media
impian & harapan
profil

ok?setiap item tersebut ada cerita dan sesiapa yang terlibat...kalau nak kamu boleh click satu persatu apa saja yang kat ukhwah ni yang boleh diclick,,disitu kamu boleh dapat maklumat.

ok ye,,,disini saya nak nasihatkan sikit,,,kalau boleh rajin2 lah jenguk
peraturan dan etika,,sebab ini penting untuk menjaga nama ukhwah,,,
selamat datang ke ukhwah.com....bersama kita menyemai kasih memupuk ukhwah.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 15:55


by: Hanan

!!! QUOTE !!!


Tentang persoalan bintang-bintang, ianya adalah automatik mengikut
jumlah posting. Semakin banyak posting semakin banyak bintang. Tapi
jangan pula mengejar bintang dengan posting yang tak sepatutnya kerana
setakat ini bintang tak boleh redeem pun.

Alamaak. Bila Cik President menyebut mengenai mengejar bintang niih,
teringat pula ketika saya mula-mula join ukhwah dulu turut mengejar bintang
ini. KIHKKIH!! Kemudian terlihat satu posting mengenai "Apa Yang Anda
Posting?". Terfikir juga mengenai matlamat pengejaran bintang. Addeehh...
HHEEE... Namun, apapun terima kasih kepada Cik President di atas penjelasan
yang diberikan. Majulah Eksekutif demi ukhwah.com.
Sekali lagi tahniah kepada umar_khalil, muslimin23, Daeng_Jati dan Puan sitishairah
yang menjadi Eksekutif. Tahniah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 16:07


Assalamualaikum wr wbt


Uhuk..uhuk...sila betulkan title Puan tu ye...masih Cik lagi ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 16:11


Tahniah untuk ahli-ahli yang kini bergelar eksekutif.

sama-sama lah kita menjaga ukhwah.com ni sebaik mungkin..

~sejak ramai dah di naikkan pangkat ni keadaan ukhwah dah kembali ke asal..tak ada lagi dah yang nak menunjuk perasaan kat sini..bagus2 satu pembaharuan dah berlaku :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 21-11-08 16:15


Diharap selepas ini ukhwah semakin cemerlang dan dapat mengurangkan topik2 yang dirasakan tidak perlu atau terlalu banyak yang bertindan.

Tahniah kepada semua eksekutif.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 16:16


ada lagi seorang yang dapat eksekutif... Encik Alwalid... :)

dah ada jawatan tu, so kena lah lebih menjaga etika dan tingkah laku ye. sama-sama kita bekerjasama menjaga ukhwah.

p/s: so apa perasaan dinaikkan pangkat ni? ngeh3x :D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 16:22


Hanan berkata:

!!! QUOTE !!!

Sebenarnya ini bukan revolusi baru, sebelum ini sememangnya kita mempunyai ramai Eksekutif.

Saya tidak katakan ianya revolusi baru. Tetapi revolusi, iaitu takrifnya berubah secara cepat dari keadaan sedia ada.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 16:25


Eksekutif tak perlu membantah apa yang presiden kata...

Presiden sebagai ketua dan kita perlu ikut setiap apa yang dikatakannya.... :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 16:26


kasih_kekasih berkata:

!!! QUOTE !!!

~sejak ramai dah di naikkan pangkat ni keadaan ukhwah dah kembali ke asal..tak ada lagi dah yang nak menunjuk perasaan kat sini..bagus2 satu pembaharuan dah berlaku

Saya akan sentiasa memberontak di Ukhwah.com atas sebab-sebab yang tertentu pada masa-masa tertentu bila mana Prinsip kestabilan terganggu.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 16:27


Syahidatul berkata:

!!! QUOTE !!!

p/s: so apa perasaan dinaikkan pangkat ni? ngeh3x

tiada apa-apa perasaan pun, kecuali Bertutur berakad bersambut berbalas... Jawapannya "Terima Kasih"

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 16:30


Kasih Kekasih berkata:

!!! QUOTE !!!

Eksekutif tak perlu membantah apa yang presiden kata...
Presiden sebagai ketua dan kita perlu ikut setiap apa yang dikatakannya....

Saya sentiasa akan berbantah bilamana masa, tempat dan keadaan yang tertentu. Selagi saya berada di Jajahan Takluk Ukhwah melainkan saya disingkir dari Portal Komuniti Ukhwah.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 17:01


Pada 20-11-08 22:37 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-11-08 22:23 , nur_kesucian posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Pada 20-11-08 20:10 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak menyimpang sikit..nak tanya lah kan: Ahli-ahli ukhwah akan dapat title masing-masing..maksud saya dari ahli rasmi akan jadi ahli 1 bintang,2 bintang dan seterusnya..bagaimana? sebenarnya susunan title ahli-ahli ni?? Apa pentingnya?? nak tau juga lah kan...sapa-sapa boleh jawab so tolong lah jawab ye..


setau syee title ini merujuk kepada jumlah posting...maken banyak posting so maken tinggi lah title...kepntgnnye tak tau lah pulak...maybe nak tengok tahap kesetiaan ahli kott...berapa banyak mereka postingg... ;-)



:kelip: setahu saya pun macam tu juga..cuma sekarang nak tahu susunan dan aturan semua tu..ahli2 yang dah lama mesti tahu kan..


imni pun tertanya2..alhamdulilah..syukran ukhti hanan..:welcome:


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 19:49


!!! QUOTE !!!

p/s: so apa perasaan dinaikkan pangkat ni? ngeh3x


salam..pertama kali terkejut jugak..pagi2 buka ukhwah...tiba-tiba title ahli lagenda yang berwarna merah dah hilang....kira macam tak percaya lah...ingatkan cik presiden kita salah bagi tittle tu kat ana...

apa pun ana tak bangga jadi seorang daripada eksekutif...ni amanah..so ana harus berlaku adil dalam semua perkara...ana minta pertolongan dan seribu satu nasihat daripada warga ukhwah semua..

wassalam..



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 21-11-08 21:45


Pada 20-11-08 22:40 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Waalaikumsalam

Eksekutif? Tak kiralah apa takrifan eksekutif dalam Kamus Dewan mahupun kamus2 lain, eksekutif di Portal Ukhwah merupakan moderator dan pembantu kepada Admin dalam mengendalikan ruangan forum.

Sebenarnya ini bukan revolusi baru, sebelum ini sememangnya kita mempunyai ramai Eksekutif. Tetapi telah lama hilang luput ditelan zaman lantaran kesibukan dan masalah masing-masing yang tidak lagi dapat mengaktifkan diri. Dan sekarang ana dalam pencarian untuk meramaikan lagi Eksekutif. Susah juga nak cari yang neutral, rajin dan lapang. Sebagaimana yang semua tahu, topikt-topik yang muncul terlalu banyak tiap waktu dan tak mungkin kesemuanya dapat dibaca oleh Admin.

Secara umumnya seperti yang Daeng nyatakan tugas Eksekutif ukhwah.com adalah mengunci, mengalih dan membuang topik-topik tertentu. (Jangan main kunci saja, ada syarat-syaratnya). Tugas lainnya adalah untuk memeriahkan dan mengaktifkan ruang forum yang dijaga. Jika topik yang perlukan jawapan, Eksekutif juga perlulah berusaha untuk mencari input untuk membantu ahli. Secara khususnya akan dibincangkan bersama dengan Eksekutif di ruang bilik Mesyuarat Eksekutif.

Mohon maaf juga secara personalnya ana belum sempat nak PM atau memaklumkan kepada semua Eksekutif atas perlantikan ini. Selesai mengupdate semua Eksekutif nanti, ana akan berikan password bilik Mesyuarat Eksekutif. Nanti kita bincang dengan lebih mendalam.

Harapannya kepada semua Eksekutif agar sudi untuk bersama-sama berkhidmat untuk ukhwah.com. Moga keamanan portal akan lebih terjaga. Moga jawapan ini sedikit sebanyak membantu. Panjang-panjang jumpa di bilik mesyuarat.

Tentang persoalan bintang-bintang, ianya adalah automatik mengikut jumlah posting. Semakin banyak posting semakin banyak bintang. Tapi jangan pula mengejar bintang dengan posting yang tak sepatutnya kerana setakat ini bintang tak boleh redeem pun.

Ok wassalam



bernas!

saya sokong sangat, esspecially pasal bintang2 tu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-11-08 00:27


Pada 21-11-08 16:11 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Tahniah untuk ahli-ahli yang kini bergelar eksekutif.

sama-sama lah kita menjaga ukhwah.com ni sebaik mungkin..

~sejak ramai dah di naikkan pangkat ni keadaan ukhwah dah kembali ke asal..tak ada lagi dah yang nak menunjuk perasaan kat sini..bagus2 satu pembaharuan dah berlaku :kelip:



termasuk yang gila perhatian dan macam urang biul ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 03:53


Pada 21-11-08 16:26 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kasih_kekasih berkata:

!!! QUOTE !!!

~sejak ramai dah di naikkan pangkat ni keadaan ukhwah dah kembali ke asal..tak ada lagi dah yang nak menunjuk perasaan kat sini..bagus2 satu pembaharuan dah berlaku

Saya akan sentiasa memberontak di Ukhwah.com atas sebab-sebab yang tertentu pada masa-masa tertentu bila mana Prinsip kestabilan terganggu.



(daeng shbtku,,baca dengan nada lembut dan tenang ye,basmallah dan selawat dulu,tak mahu marah2 baca tulisan ana..)

hurm,,,begini lah daeng,,,apa yang tak betul,,kita sama-sama perbetulkan,,kita pun kadang-kadang bukan betul sangat tindakan kita,,kita saja rasa betul...pada ana,,eksekutif ni hanya title saja...tanggujawab tu ,,berada pada semua warga ukhwah.com..seperti yang termaktub dalam peraturan dan etika,,,dengan ada nya tugas eksekutif ni,,hanya nak melancarkan..kita cuba bawa kebaikan,,bukan tambah keburukan,,

pemberontakan ni agak kasar bunyinya daeng,,,malah,,akan merubah persepsi seseorang bkaitan dengan sikap kita yang sentiasa mahukan profesional,bila kita tunjukkan sikap xprofesional dalam hal ni,,apa kata warga baru?apa kata org yang da kenali anta lebih lama?,,pemberontakan jugak mengundang gejala tak sihat lah,,,secara am nya,,tengok negara yang ada pemberontak,,adakah mendatangkan kebaikan?tengok lah hikmahnya dulu shabatku..


kita kalau nak memberontak,,kita kan ada solusinye,,bukan main hantam saja,,,tegur secara berhikmah,,,ni nak marah2,,lebih kepada emosi..kan tak best...

anta da join ukhwah da berapa lama?tak kan tak timbul rasa sayang,,cinta malah rindu pada portal ni...

ana tegur ni,,bukan untuk anta sahaja,,malah untuk diri ana sendiri,,maybe kepada org yang membaca ambil iktibar,,,,

kita diberi title itu tanpa kita minta,,kita reletekan hal ini seperti kita lahir,,,kita pun tak pinta lahirkan dunia ni,,tapi kita adalah insan pilihan,,,,ada tanggujwb terhadap ukhwah,,ada rasa ingin membina,,,,,,ada tugas kita......ukhwah ni,,adalah platform untuk kita mnyampaikan methologi dakwah,ilmu kita.....kita tanya diri kita semula,,adakah kita mampu berdepan dengan org ramai nak sumbangkan ilmu?dakwah mahupun fikrah?mampukah kita?kat ukhwah jugak lah kita berkenal dengan kawan-kawan sefikrah......bukan kah dakwah da makin mekar?

tak perlu lah memberontak daeng,,,mana yang salah,,kita perbetulkan,,anta seorang yang berbakat...seorang yang sensitif dalam hal-hal kabaikan.,,anta memang seorang yang brilian you no??(cakap omputeh lah pula)

ana minta maaf lah,,,xsptutnya ana tegur secara posting,,se eloknya ana pm anta,,,tapi niat ana bukan lah teguran ini ditujukan kepada anta seorang,,kepada diri ana,,MT,,,warga ukhwah yang baru dan lama....

sekali lagi ana minta maaf,,tak terniat pun nak singgung hati mu wahai sahabat,,,islam tu persaudaraan,,,

ana teringat 1 hadith,,lebih kurang begini bunyinya,,,

"jika Allah inginkan kebaikan seseorang itu,nescaya Dia mengurniakannya seorang teman yang soleh,,jika ia lupa,,maka diingatkan,,jika ia ingat,,maka dibantunya"...

indahnya islam,,mengajar erti persahabat,,,

ana harap,,anta terima teguran ini dengan senang hati,,,sebagai tanda sayangnya sahabat ini kepadamu daeng jati merah silu..

wassalam....



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 10:09


hmmm... tenang betul baca nasihat umar ni....

boleh buat calon adik ipar ni.... :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 10:14


hik hik..
betul tu kak eni tomey :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-11-08 10:29


Bismillah... Assalamualaikum


mula-mula pagi ini saya buka ukhwah tengok posting majlis wawa83 & mulya ramai yang da dapat title EKSEKUTIF...

aleh2 bila saya posting, tiba-tiba....Saya pun terkejut juga macam muslimin23...tak ada da title lama (walaupun xtahap kale merah..hehe)

tahniah pada yang dapat title 2 ye..
maka dengan ini ada satu amanah & tugas yang perlu dipikul sebaik-baiknya...doakan kamii...
:welcome:

wassalam..



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-11-08 10:34


Pada 21-11-08 16:30 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Kasih Kekasih berkata:

!!! QUOTE !!!

Eksekutif tak perlu membantah apa yang presiden kata...
Presiden sebagai ketua dan kita perlu ikut setiap apa yang dikatakannya....

Saya sentiasa akan berbantah bilamana masa, tempat dan keadaan yang tertentu. Selagi saya berada di Jajahan Takluk Ukhwah melainkan saya disingkir dari Portal Komuniti Ukhwah.



Kalau macam tu........ senang saja..... buat portal sendiri,boleh buat sesuka hati.....

memberontak??? gelinya.... :lucu: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 10:44


memang teratur ayat dari umar.
senang untuk difahami bagi yang sukar memahami.
harap-harap tiada lagi pemberontakan lepas ni.
dan sekiranya berlaku lagi jangan salahkan sesiapa
melainkan salahkan diri sendiri yang tak pernah cukup dengan apa yang ada... :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 22-11-08 11:06


Pada 22-11-08 10:34 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-08 16:30 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Kasih Kekasih berkata:

!!! QUOTE !!!

Eksekutif tak perlu membantah apa yang presiden kata...
Presiden sebagai ketua dan kita perlu ikut setiap apa yang dikatakannya....

Saya sentiasa akan berbantah bilamana masa, tempat dan keadaan yang tertentu. Selagi saya berada di Jajahan Takluk Ukhwah melainkan saya disingkir dari Portal Komuniti Ukhwah.



Kalau macam tu........ senang saja..... buat portal sendiri,boleh buat sesuka hati.....

memberontak??? gelinya.... :lucu: :lucu:


Rileks bro, tak perlu tambah provaksi...umar dah terangkn apa yang patut. rasanya semua dah paham agaknya. Semua org ada rasa tak puas hati, mungkin satu hari nanti kat pun sama. So sama-sama lah kat ambil pengajaran apa yang patut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 11:19


wah..wah..wah..mabruk alaikum... seminggu da saya tak online..macam-macam news hangat kat sini...antara yang menarik perhatian saya adalah posting mulya/wawa,korean drama,dan eksekutif..hangat juga ek ukhwah ni d kala org ramai bcuti (biasanya budak-budak U dan sekolah lah..)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-11-08 14:23


Pada 20-11-08 22:46 , mujahadah_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Salam ukhwah..
saya sebenarnya selalu buka ukhwah.com..tapi, mendaftar jadi ahli baru saja lagi. Teringin pula nak tau sejarah 'ukhwah.com'..macam mana ye nak dapat maklumat tersebut???
Sejarah lah yang mengajar kita..mengenalkan kita..tentang sesuatu.
he2..syukran ye pada yang dapat beri info.


Assalamualaikum

biar saya tolong jawabkan..
cik mujahadah pergi mukasurat depan, tengok bahagian paling atas sebelah kiri, dia ada tulis "Dari Ukhwah Untuk Ukhwah Demi Ukhwah"..bawah dia ada perihal, peraturan dan etika, MT, liputan media, impian dan harapan, dan juga profil...bolehlah klik kat mana˛...ada sejarah tentang UC ni..

kenapa UK cakap belah kanan??:berfikir:

Pada 20-11-08 20:10 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak menyimpang sikit..nak tanya lah kan: Ahli-ahli ukhwah akan dapat title masing-masing..maksud saya dari ahli rasmi akan jadi ahli 1 bintang,2 bintang dan seterusnya..bagaimana? sebenarnya susunan title ahli-ahli ni?? Apa pentingnya?? nak tau juga lah kan...sapa-sapa boleh jawab so tolong lah jawab ye..


mari saya tolong jawabkan lagi...
mengikut susunan,
AHLI RASMI
AHLI 1 BINTANG
AHLI 2 BINTANG
AHLI 3 BINTANG
AHLI 4 BINTANG
AHLI 5 BINTANG
AHLI SETIA
AHLI SENIOR
AHLI LEGENDA
putaran hidupnya adalah mengikut jumlah posting..selain daripada title˛ tersebut, ia adalah penganugerahan daripada UC..pentingnya, hmm..pendapat saya yang daif ni..bagi menunjukkan betapa komitmennya kita terhadap UC ni..tapi, ia bukan satu˛nya faktor menunjukkan komitmen kita..dan bukan juga dengan posting yang berlambak˛ tapi tidak mendatangkan input yang baik apatah lagi output yang mantap...

Pada 21-11-08 16:25 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Eksekutif tak perlu membantah apa yang presiden kata...

Presiden sebagai ketua dan kita perlu ikut setiap apa yang dikatakannya.... :-)



mari nak tolong jawab jugak...hmm, sekadar membetulkan apakah pegangan kita sebagai seorang Muslim...siapapun pemimpin hendaklah kita ikuti, NAMUN hanya dalam perkara yang tidak melanggar perintah Allah dan RasulNya..banyak dalam kehidupan hari ni, kita hanya mengikuti tanpa memahami erti sebenar ketaatan kepada pemerintah..apa yang ingin saya tekankan di sini bahawa perkataan "perlu ikut setiap apa yang dikatakannya" amat tidak disetujui oleh saya disini..kita hanya memberikan wala' dalam perkara yang makruf dan tidak kepada perkara yang mungkar..jadi, seandainya seorang pemimpin itu melakukan kesilapan, dan kemungkaran, dia berhak ditegur, sehingga boleh dijatuhkan sekiranya benar˛ melanggar syariat Islam..harap kita semua boleh faham dengan baik perkara ini..juga kepada Presiden kita sendiri...

P/S : kak Hanan jangan marah tau saya tazkirah ni..huhu :-P sensama memperbaiki diri ke arah yang lebih baik..



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 14:35


Pada 20-11-08 18:50 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Sejak akhir-akhir ini Pengurusan Portal Ukhwah telah mengambil langkah revolusi dengan melantik ramai Eksekutif di Portal Komuniti Ukhwah ini. Satu perkembangan yang baik.

wah, 1 perkembangan yang baik... :sopan:

dan saya bangga sebab masih dapat kekalkan title ahli legenda saya yang berwarna merah tu sampai sekarang, sayang ooo lagi-lagi sebagai pemecah rekod suatu ketika dahulu, ngeh3x

apa-apa pun, selamat menjalankan tugas buat semua eksekutif2 ukhwah.com yang bercolor biru tu, exec ni biasanya gaji mahal sikit, tapi tak apa lah kalau jadi exec kat ukhwah ni tak dapat gaji, semoga anda akan beroleh "gaji" yang lebih besar lagi di akhirat kelak... insyaAllah ;-)

buat daeng, bagi saya itu bukan pemberontakan, tapi tunjuk perasaan saja, lainla kalau daeng pergi serbu rumah cik presiden kita dengan apa-apa senjata, baru lah dikira memberontak :sopan:

wassalam.

p/s: boleh buka kelab baru tu, ngeh3x


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 15:42


salam alaik..
al awal.. mabruk pada semua yang telah dilantik sebagai
eksekutif .. bertitle baru.. colour pun baru.. :-D

harapan ana.. agar semua dapat bantu gerak kerja UC
dengan lebih lancar.. bukan semakin kacau bilau..

sebarang perbincangan tentang bab sensitiviti..
personal.. SILA KURANgkan.. sila bersikap
lebih PROFEsional.. gunakan AKAL untuk berhujah..
bukan EMOSi semata sahaja..

segala tugasan yang telah ditaklifkan.. ( dipertanggungjawabkan )
cuba sedaya upaya usahakan selagi termampu.. terdaya..
moga jalankan amanat dengan jujur..amanah..IKhlas..

moga kita imarahkan.. 'up'kan dan banyakkan topik ilmiah..
sepertimana di awal penubuhan Ukhwah.com 2003-2008..
ramai yang masuk atas tujuan mencari.. mencedok ilmu..
tapi makin hari makin lain niat tu..huhu..

jadi, sama-sama kita gemilangkan kembali topik-topik
agama.al quran.pengetahuan am.awas.isu semasa. dll

salam kemaafan dari ana andai ada kalam ana yang terkena
pada sasaran.. ni pesanan..teguran buat diri ana juga..

haa.. pada yang dah diberi mandat untuk 'on' JK 2009..
apa lagi.. cepat plan JK.. later update to ss... in email.

ok.. salam ukhwah... salam perjuangan...
selamt menjalankn amanat ni... mabruk.. well done...

// never ask for things to be easier..
but alwiz ask ourself to be better //

wallahu'alam.


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 15:48


Pada 22-11-08 14:35 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!



dan saya bangga sebab masih dapat kekalkan title ahli legenda saya yang berwarna merah tu sampai sekarang, sayang ooo lagi-lagi sebagai pemecah rekod suatu ketika dahulu, ngeh3x




Alamak.. tertinggal nak update nick ibnu_musa. Ana dah letak awal-awal nick ibnu_musa untuk ruang Bincang Agama. Minta maaf ye ibnu_musa. Alaa.. Walau dah hilang title ahli lagenda itu tapi akan tetap jadi lagenda di Ukhwah.com ni..
:-D


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 16:12


.....hangat juga isu eksekutif ni erk... :berfikir:

bagi saya pula.....saya tak kisah pun apa tittle....

tak pernah pula terpikir nak kejar bintang.....

masuk ukhwah untuk mendapatkan persekitaran yang baik...berilmu...indah2...tenang..... :welcome:

siapa pun eksekutif...saya tak kisah. Asal tanggungjawab dijalankan dengan penuh amanah.

pada semua eksekutif....sekalung tahniah....jalankan tanggungjawab anda dengan sebaik mungkin.... :bunga:


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 17:12


!!! QUOTE !!!

buat daeng, bagi saya itu bukan pemberontakan, tapi tunjuk perasaan saja, lainla kalau daeng pergi serbu rumah cik presiden kita dengan apa-apa senjata, baru lah dikira memberontak


emm..betul tu...mungkin tafsiran daeng mengenai makna pemberonatak tu tidak difahami oleh segolongan sahabat..maklumlah pemberontakan kan luas fahaman dan maknanya...



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 17:24


so.... siapa yang nak title eksektuif, sila-sila lah rajin dan selalu2 datang JK.... serta sentiasa setia dan memberi manfaat dalam portal ukhwah ni. :kelip:

p/s: jom join JK Perak jom!!!

erk off-topic kah? :D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 17:35


hehhe....dsuatu ketika dulu,,,saya pernah disound oleh shye dan tt,,,sebab suka main-main dengan topik forum,,semua tu kenangan terindah....hehehe....

alah bukan hadir jk saja dapat title,,,ibnu musa sebelum ni hanya misteri pun,.dapat title,,,yang penting komitmen kita semua sebagai warga ukhwah,,,,kan ada kesedaran kita untuk btangjwb..

shahidatul,,jangan ambil hati ek...hehehe....gurau saja...



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 17:47


ibnu musa dalam kategori komitmen kepada ukhwah dan sememangnya sangat aktif berposting di ukhwah. :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-11-08 20:54


Pada 22-11-08 17:24 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

so.... siapa yang nak title eksektuif, sila-sila lah rajin dan selalu2 datang JK.... serta sentiasa setia dan memberi manfaat dalam portal ukhwah ni. :kelip:

p/s: jom join JK Perak jom!!!

erk off-topic kah? :D



Ini rekaan sendiri atau arahan pihak atasan???? saya pelik....
saya rasa yang layak berkata begitu bukan saudari tetapi presiden atau pengarah operasi atau kaunselor....
jangan lebih sudu dari kuah......

inilah salah satu masalah di ukhwah yang saya lihat dari dulu... ramai yang memandai dan seperti gila publisiti.... mencapap....

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 21:12


Ada apa dengan title?? Ada apa dengan eksekutif??
*apapn titel kita semua hope ukhwah terus maju dan dapat memberi input yang berguna...Hidup UKHWAH!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 22:16


maaf TheSaint. kak presiden dan kak pengarah operasi memang dalam usaha ingin menambahkan orang2 eksekutif.. so itu lah yang saya nampak...

sekadar membantu mempromosi.. tak salah kan?

p/s: saya dilihat mencapap. sedihnya :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 22:50


:roll:

mencapap tu apa ek?

cari publict? dari mana penilaian tu dibuat ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 22:59


so,pada pandangan peribadi ana..
title or pangkat tak jadi masalah..
apa pun yang MT bagi kitaorag terima dan redha..
pemilihan itu bedasarkan kebijaksanaan MT...
so siapa yang sangkal or pertikai, itu tandanya dia lagi bijaksana dr MT..

moga-moga ukhwah terus dipersada kegemilangan atas nama ukhwahfillah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 23:40


Bagi sesiapa yang jadi eksekutif tu, tahniah diucapkan..moga dapat menguruskan posting2 dr sahabat-sahabat ukhwah dengan baik..tapi kepada ahli2 baru, jangan berasa segan untuk berkawan atau bersilaturahim dengan ahli2 bertitle senior, setia ke, eksekutif ke..jangan jadikan ia suatu tembok penghalang..dan jangan pula berniat semata-mata mengejar bintang2 bergerlapan.hehe..yang penting, kita menyumbang sedaya upaya kita untuk menjadikan ukhwah.com sebagai medan dakwah di alam maya..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 00:20


Assalamualaikum wr wbt

Terima kasih di atas penghargaan kepada eksekutif baru...saya sendiri pun tak sangka..tapi apa-apa pun..ini satu amanat yang perlu dijaga dengan penuh tanggungjawab...

janganlah berbalah pasal title..yang penting kita sama-sama memartabatkan dan memajukan ukhwah ke paras yang lebih baik..

semua ahli ukhwah adalah tulang belakang ukhwah.com ni...tak kira lah apa title pun...kalau bukan kerana ahli2nya..susah juga nak maju ke depan sesuatu organisasi tu..

MAJULAH UKHWAH UNTUK ISLAM....HAIYA JIHAD FISABILILLAH...(^-^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 00:44


Terharu sungguh....dengan ucapan2 antum semua...
Marilah kita sama-sama berganding bahu meningkatkan lagi prestasi ukhwah ni sebagai medan untuk menambah ilmu pengetahuan dan medan berdisklusi....
terima kasih kepada yang memberi penghargaan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 17:35


Pada 22-11-08 20:54 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!




Ini rekaan sendiri atau arahan pihak atasan???? saya pelik....
saya rasa yang layak berkata begitu bukan saudari tetapi presiden atau pengarah operasi atau kaunselor....
jangan lebih sudu dari kuah......

inilah salah satu masalah di ukhwah yang saya lihat dari dulu... ramai yang memandai dan seperti gila publisiti.... mencapap....


hurm....tak baik tegur macam tu .......just promote saja,,,,Cs tu tak payah nak memcapap...memang org da kenal dia da,,,dan kira popular da...




Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 18:16


As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Terima Kasih kerana kalian yang sudi me'respon' topik ini. Terima kasih juga yang menasihati. Yang perli pun terima kasih juga. Erm... The Saint ni memang cara dia macam tu sejak dulu-dulu lagi. Jadi tiada apa-apa lah....


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 18:20


Pada 22-11-08 22:50 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

:roll:

mencapap tu apa ek?



Menurut kamus bahasa pasar rakyat Malaysia.. mencapap tu terdiri daripada dua perkataan iaitu:

1) MENCAri
2) PUBlisiti..

Digabungkan menjadi MENCAPUB.. tapi bila dieja macam tu tak comel, ditukar kepada MENCAPAP.. maka jadilah ia satu perkataan baru dengan membawa maksud mencari publisiti.. :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 20:28


Pada 22-11-08 17:24 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

so.... siapa yang nak title eksektuif, sila-sila lah rajin dan selalu2 datang JK.... serta sentiasa setia dan memberi manfaat dalam portal ukhwah ni. :kelip:

p/s: jom join JK Perak jom!!!

erk off-topic kah? :D



ooo...macam ni rupanya cara nak dapat title EKSEKUTIF. tertanya2 juga lah saya sebelum ni bagaimana deme dapat title tu..hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 20:31


Pada 23-11-08 18:20 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!


Menurut kamus bahasa pasar rakyat Malaysia.. mencapap tu terdiri daripada dua perkataan iaitu:

1) MENCAri
2) PUBlisiti..

Digabungkan menjadi MENCAPUB.. tapi bila dieja macam tu tak comel, ditukar kepada MENCAPAP.. maka jadilah ia satu perkataan baru dengan membawa maksud mencari publisiti..
Hahha.. pertama kali dengar ada kamus bahasa pasar.... Lawak lah pulak


Setelah sekian lama menyembunyikan diri (sibuk lah katakan....), tanpa disedari, semakin ramai warga ukhwah (yang aku kenal lah) dapat title berkaler biru. Kebanyakan yang dapat title ni pun memang orang yang selalu join JK (kalau tak join JK memang lah tak dapat kenal tuan badan nickname ).

Terkadang wujud segelintir manusia yang apabila dah berjawatan (tak ada kaitan dengan title eksekutif ukhwah) yang semakin lupa tujuan jawatan tersebut diberi. Dan lama kelamaan, sesuatu jawatan tersebut dianggap milik peribadi ~ contoh mudah dalam politik.

Kesimpulannya. Aku pun tatau apa kesimpulannya....

ps:- so apa kesimpulannye?


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 20:45


Pada 22-11-08 20:54 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-08 17:24 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

so.... siapa yang nak title eksektuif, sila-sila lah rajin dan selalu2 datang JK.... serta sentiasa setia dan memberi manfaat dalam portal ukhwah ni. :kelip:

p/s: jom join JK Perak jom!!!

erk off-topic kah? :D



Ini rekaan sendiri atau arahan pihak atasan???? saya pelik....
saya rasa yang layak berkata begitu bukan saudari tetapi presiden atau pengarah operasi atau kaunselor....
jangan lebih sudu dari kuah......

inilah salah satu masalah di ukhwah yang saya lihat dari dulu... ramai yang memandai dan seperti gila publisiti.... mencapap....


pergh satu tindakan yang amat terasa offensive....(panas hati aku baca posting ni!!!!!)
adakah saudara menyalahkan posmen kerana menyampaikan surat kepada orang lain??????? ataupun anda hanya ada satu 'benda' yang namanya cemburu????

dalam hal ni CS hanya penyampai....tak lebih dari itu
dan itu adalah amanah yang telah diberikan kepadanya
maka wajibla dilakukan
takkan nak jadi orang munafik agaknya??????
kalau gila publisiti, lebih baik awak cakap pemimpin yang ada dalam negara ni juga mencapap (c kisah lah parti PAS ke PKR ke BN ke mana-mana pun), siap keluar duit nak buat poster2 berlambak yak....betul tak?????

tidakkah awak rasa tindakan awak memposting secara offensive secara personal kepada CS itu tidak mencapap!!!!!!!!!!!!!
atau awak nak refreshkan kepada saya erti mencapap mengikut kamus akal pemikiran awak!!!!!!!!!

satu lagi adakah erti mencapap dalam usaha membina ukhwah Islamiah serta usaha bantu membantu sesama Muslim????
kalau ada maka secara definisinya Rasulullah dan para Sahabat kita dulu pernah mencapap untuk menyampaikan dakwah Islamiah, dan nikmat Islam dan Iman dapat kita rasekan pada hari ni.....(bukan nak bandingkan diri dengan Rasululullah dan Para Sahabat).......sekadar analogi.......

p/s: maaf saya memang tak suka sesuatu perkara dijatuhkan kepada bukan mereka yang tak sepatutnya......kerana itulah yang dinamakan ZALIM...........


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-11-08 21:44


Pada 23-11-08 20:45 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-08 20:54 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-08 17:24 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

so.... siapa yang nak title eksektuif, sila-sila lah rajin dan selalu2 datang JK.... serta sentiasa setia dan memberi manfaat dalam portal ukhwah ni. :kelip:

p/s: jom join JK Perak jom!!!

erk off-topic kah? :D



Ini rekaan sendiri atau arahan pihak atasan???? saya pelik....
saya rasa yang layak berkata begitu bukan saudari tetapi presiden atau pengarah operasi atau kaunselor....
jangan lebih sudu dari kuah......

inilah salah satu masalah di ukhwah yang saya lihat dari dulu... ramai yang memandai dan seperti gila publisiti.... mencapap....


pergh satu tindakan yang amat terasa offensive....(panas hati aku baca posting ni!!!!!)
adakah saudara menyalahkan posmen kerana menyampaikan surat kepada orang lain??????? ataupun anda hanya ada satu 'benda' yang namanya cemburu????

dalam hal ni CS hanya penyampai....tak lebih dari itu
dan itu adalah amanah yang telah diberikan kepadanya
maka wajibla dilakukan
takkan nak jadi orang munafik agaknya??????
kalau gila publisiti, lebih baik awak cakap pemimpin yang ada dalam negara ni juga mencapap (c kisah lah parti PAS ke PKR ke BN ke mana-mana pun), siap keluar duit nak buat poster2 berlambak yak....betul tak?????

tidakkah awak rasa tindakan awak memposting secara offensive secara personal kepada CS itu tidak mencapap!!!!!!!!!!!!!
atau awak nak refreshkan kepada saya erti mencapap mengikut kamus akal pemikiran awak!!!!!!!!!

satu lagi adakah erti mencapap dalam usaha membina ukhwah Islamiah serta usaha bantu membantu sesama Muslim????
kalau ada maka secara definisinya Rasulullah dan para Sahabat kita dulu pernah mencapap untuk menyampaikan dakwah Islamiah, dan nikmat Islam dan Iman dapat kita rasekan pada hari ni.....(bukan nak bandingkan diri dengan Rasululullah dan Para Sahabat).......sekadar analogi.......

p/s: maaf saya memang tak suka sesuatu perkara dijatuhkan kepada bukan mereka yang tak sepatutnya......kerana itulah yang dinamakan ZALIM...........



So???
Memang kat ukhwah ni ramai yang gila pangkat,gila perhatian.... yang mencapap pun ada.....yang wayar putus pun ada..... hahahaah.... :lucu: :lucu:

dengan mencapap.......boleh jadi popular!!!!

alwalid. Aku loya dengan kata-kata kamu.... loya juga mati2 membela.... Kenapa tak nasihati orang yang suka mencapap???? gipang, gila perhatian......aku tak suka mencapap....aku nak memberontak sesiapa yang gila perhatian....ukhwah bukan tempat carik perhatian dan cari publisiti....tempat kita carik ilmu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 21:58


'aku tak suka mencapap' - jawapan tipikal bagi seorang yang kononnya tak suka mencapap............kalau betul tak suka mencapap....maka awak patut berhenti posting....sebab setiap posting awak bukankan awak dah mencapapkan diri awak????????

nak memberontak?????uh uh bukan itu suatu perbuatan yang MENCAPAP????

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 22:02


Cik Shye tu kan ke sebahagian dari Ahli Majlis Tertinggi Ukhwah.com.. jadi apa salahnya dia bersuara bagi penjelasan?? Tu pun mencapap ke? Nak tak mencapap tu macam mana pulak ye?


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 24-11-08 12:45


Sedikit penjelasan:

1. Eksekutif bukan pangkat untuk dibanggakan sebaliknya ia adalah tanggungjawab menjaga ruang forum yang diamanahkan.

2. Eksekutif dilantik BUKAN berdasarkan kekerapan datang JK. Datang ke JK atau memakai vest Ukhwah tidak ada kena mengena dengan lantikan. Perlantikan adalah hasil sepakat Pengasas, Presiden dan Pengarah Operasi.

3. Eksekutif dan Team BUKAN pangkat yang kekal. Ia adalah silih berganti.

4. Kepada Team dan Ahli Majlis Tertinggi, JANGAN mengeluarkan kenyataan yang tidak betul. Sila rujuk kepada Presiden atau Pengarah Operasi sebelum mengeluarkan kenyataan dan kelayakan mengeluarkan kenyataan itu.

5. Jika ada sebarang pertanyaan atau masalah rujuk HANYA kepada PENGARAH OPERASI sahaja, bukan kepada Team atau Ahli Majlis Tertinggi lain.

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.151698 saat. Lajunya....