Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Usah merungut bila gelap; pasang lampu teranglah ia
-- Peribahasa Jawa

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 44
Ahli: 0
Jumlah: 44




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 17 jam, 32 minit yang lalu
isa777_musa: 22 jam, 15 minit yang lalu
zam_rizal: 10 hari yang lalu
wanja: 20 hari yang lalu
MTMKi: 27 hari yang lalu
Kang: 28 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Surat untuk cikgu


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Surat untuk cikgu

Please Mendaftar To Post


Oleh Surat untuk cikgu

nithtah_hujannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2008
Ahli No: 34427
Posting: 89
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 17:02


Kehadapan cikgu Melawati dari sekolah sulawati..

Cikgu, nama saya adi. Saya budak kelas 1 Melati.. Saya nak komplain pasal cikgu yang dah ambil hati abah saya.

Abah saya kata dia telah jatuh hati dengan cikgu. Saya hairan, macam mana abah boleh jatuhkan hati dia kat cikgu..Sedangkan cikgu sendiri yang ajar adi kata hati kita ada dalam badan. Jika hati tak ada kita boleh mati.

Cikgu bohong. Mengapa abah saya masih hidup sedangkan hati dia sudah jatuh? Cikgu tak layak digelar cikgu..

Abah saya juga kata cikgu pandai ambil hati dia. Adi nak cikgu pulangkan hati abah. Kasihan abah tidak ada hati..

Harap cikgu boleh pulangkan hati abah sepecat mungkin kerana adi takut abah mati..

sekian,

adi bin darmati



:-( :-( :-( :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nithtah_hujannahProfil   Hantar PM kepada nithtah_hujannah   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 17:26


yaallah kasihan nya kat adi tu..macam ketinggalan zaman saja...macam lurus saja budak nya..heheheh...entah apa-apa saja..kasihan..kasihan....cikgu kena bagitau dengan jelas dan nyata..bagi dia paham sehabisnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 18:08


kehadapan adi bin darmati..semoga adi sentiasa allah naungi dan rahmati.

pertamanya cikgu berbesar hati atas kesudian adi mencoretkan warkah kepada cikgu tempoh hari..

berkenaan dengan hati abah adi, cikgu dengan ini mengakui bahawasanya cikgu tak pernah ambil pun hati abah adi.. apa yang selama ini cikgu buat adalah hanyalah mengambil hati anak-anak didik cikgu sendiri, terutamanya adi, ia tidak lain adlaah untuk memastikan adi dan kawan-kawan adi di kelas dapat menumpukan pelajaran dengan sepenuh hati. jadi cikgu amat bingung dengan dakwaan adi, bagaimana bisa cikgu nak ambil hati abah adi sedangkan abah adi pun tak pernah pulak berikan hatinya pada cikgu selama ini. dan rasanya tidak ada erti bagi cikgu untuk mengambil hati abah adi kerana cikgu sendiri sudah ada hati sendiri.

namun cikgu tidak menolak untuk turut mengakui, abah adi seorang yang amat baik hati, selalu dia berpesan pada cikgu untuk sentiasa berhati-hati, bukankah kamu juga mengetahui bahawa abah adi sentiasa bermurah hati untuk menghantar cikgu pulang ke rumah saban hari? tapi atas maruah diri, cikgu menolak dengan sopan sekali..tidak sesekali juga cikgu menolak hati abah adi sampai hati abah adi tu jatuh seperti yang di dakwa adi..percayalah adii..

baiklah, untuk akhirnya, cikgu amat2 memohon maaf dari hati ke hati andai adi amat2 sakit hati dengan diri cikgu ini.. cikgu dengan nama allah menolak sangka buruk adi berkenaan eksiden yang menimpa ayah adi sehingga hatinya jatuh dan diambil pergi...yang sbebenarnya hati abah adi tu ada saja dalam badan sepertimana yang cikgu terangkan tempoh hari..jadi, sekali lagi cikgu minta maaf dan berharap agar adi tidak jauh hati dengan cikgu...cikgu mohon permisi dan shingga bertemu kembali..


yang tulis,
cikgu melawati :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 19:21


hehehe... cute jokes ni... dari mana dapat idea sei

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 23:11


aduh budak-budak ni...hehehe...macam-macam..tak apa..dah nak matang tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 23:44


:D . . . . . . . . . . .

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 09:36


assalammualaikum

ciannye lah budak itu.. hehehe... terlalu lurus... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-11-08 09:36


Assalamualaikum
waduh..gamat ... :lucu: :lucu:
P/S : patutnya syemarly bagi jawapan yang seirama dengannya jugak, baru jatuh hati lagi si adi tu... :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 10:05


adi...oh adi....pandainya lah tulis surat macam ni...hehe

Pada 14-11-08 17:02 , nithtah_hujannah posting:

!!! QUOTE !!!

Kehadapan cikgu Melawati dari sekolah sulawati..

Cikgu, nama saya adi. Saya budak kelas 1 Melati.. Saya nak komplain pasal cikgu yang dah ambil hati abah saya.

Abah saya kata dia telah jatuh hati dengan cikgu. Saya hairan, macam mana abah boleh jatuhkan hati dia kat cikgu..Sedangkan cikgu sendiri yang ajar adi kata hati kita ada dalam badan. Jika hati tak ada kita boleh mati.

Cikgu bohong. Mengapa abah saya masih hidup sedangkan hati dia sudah jatuh? Cikgu tak layak digelar cikgu..

Abah saya juga kata cikgu pandai ambil hati dia. Adi nak cikgu pulangkan hati abah. Kasihan abah tidak ada hati..

Harap cikgu boleh pulangkan hati abah sepecat mungkin kerana adi takut abah mati..

sekian,

adi bin darmati



pandai pula lah cikgu melawati balas surat adi....

!!! QUOTE !!!


kehadapan adi bin darmati..semoga adi sentiasa allah naungi dan rahmati.

pertamanya cikgu berbesar hati atas kesudian adi mencoretkan warkah kepada cikgu tempoh hari..

berkenaan dengan hati abah adi, cikgu dengan ini mengakui bahawasanya cikgu tak pernah ambil pun hati abah adi.. apa yang selama ini cikgu buat adalah hanyalah mengambil hati anak-anak didik cikgu sendiri, terutamanya adi, ia tidak lain adlaah untuk memastikan adi dan kawan-kawan adi di kelas dapat menumpukan pelajaran dengan sepenuh hati. jadi cikgu amat bingung dengan dakwaan adi, bagaimana bisa cikgu nak ambil hati abah adi sedangkan abah adi pun tak pernah pulak berikan hatinya pada cikgu selama ini. dan rasanya tidak ada erti bagi cikgu untuk mengambil hati abah adi kerana cikgu sendiri sudah ada hati sendiri.

namun cikgu tidak menolak untuk turut mengakui, abah adi seorang yang amat baik hati, selalu dia berpesan pada cikgu untuk sentiasa berhati-hati, bukankah kamu juga mengetahui bahawa abah adi sentiasa bermurah hati untuk menghantar cikgu pulang ke rumah saban hari? tapi atas maruah diri, cikgu menolak dengan sopan sekali..tidak sesekali juga cikgu menolak hati abah adi sampai hati abah adi tu jatuh seperti yang di dakwa adi..percayalah adii..

baiklah, untuk akhirnya, cikgu amat2 memohon maaf dari hati ke hati andai adi amat2 sakit hati dengan diri cikgu ini.. cikgu dengan nama allah menolak sangka buruk adi berkenaan eksiden yang menimpa ayah adi sehingga hatinya jatuh dan diambil pergi...yang sbebenarnya hati abah adi tu ada saja dalam badan sepertimana yang cikgu terangkan tempoh hari..jadi, sekali lagi cikgu minta maaf dan berharap agar adi tidak jauh hati dengan cikgu...cikgu mohon permisi dan shingga bertemu kembali..


yang tulis,
cikgu melawati



-----------------
Dalam Kerendahan Diri, Ada Ketinggian Budi,
Dalam Kemiskinan Harta, Ada Kekayaan Jiwa,
Dalam Kesempitan Hidup, Ada Keluasan Ilmu....


Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 15:42


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Lawak lah surat adi tu..sian juga kat dia.....

Yang lagi lawak sebab cikgu pun reply surat adi tu...adoi lah...bukan isi kandungan yang kelakar tapi sebab siap ada balasan
:sopan:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 20:49


hehe.. macam macam lah budak budak zaman sekarang ni..
siap tulis surat lagi tu.. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

daboyz8
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.02.2007
Ahli No: 28935
Posting: 37
Dari: Melaka.....JayBee(kerja kat sini....!!)

Melaka  


posticon Posting pada: 16-11-08 01:04


inilah dinamakan... bijak-bijak budak-budak sekarang...
hehehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daboyz8Profil   Hantar PM kepada daboyz8   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 06:59


Pada 15-11-08 09:36 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
waduh..gamat ... :lucu: :lucu:
P/S : patutnya syemarly bagi jawapan yang seirama dengannya jugak, baru jatuh hati lagi si adi tu... :lol:




jawapan yang seirama??..ish..apa pula macam tu.. jatuhla martabat cikgunye tu nanti.. budak-budak, memang macam-macam apa'el ragamnya.. cikgu2 ni lah kena dok layan.. tapi bukan hanyut sama sampai jadi budak-budak..yang sepatutnya berlaku adalah guru2 tu cuba memimpin budak-budak tu...perbetulkan dimana silapnya..

hmm..Kalau cikgu dok asyik melayan sama....habis lah budak-budak... :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-11-08 08:13


Assalamualaikum
bukan apa syemarly...ni kan topik lawak... :sopan: kalau dapat jawapan yang seirama..mahunya tergolek-golek saya ketawa..aduih... :lucu:
P/S : janganlah serius sangat ye syemarly..ni bukan ruangan suara hatiku.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 11:00


hehehe..:lol::lol::lol:
:lucu::lucu::lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 11:18


memang seronok baca lawak2 ni.. ada pulak idea syemarly ni.. budak-budak ni kalau tak dipahamkan dengan betul begini lah jadiknya.. nasib baik cikgu pandai cover line.. hehe :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10857 saat. Lajunya....