Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila kita terlalu sibuk memikirkan kedudukan diri; kita lupa tanggung jawab kita yang sebenar
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 24 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: ~KeAgungan Allah~


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» ~KeAgungan Allah~

Please Mendaftar To Post


Oleh ~KeAgungan Allah~

farfenna
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.10.2008
Ahli No: 35349
Posting: 153
Dari: melaka

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 01:56


salam~
ingin saya kongsi bersama kebesaran yang Esa ini.
~sila click~

mengenai bayi di dalam kandungan yang diam dan sujud tika diperdengarkan ayat ayat suci Al Quran..
~A Miracle Of Al Quran~

mengenai keindahan masjid Nabawi.tak dapat pergi tengok video pun jadi lah..
~Masjid Nabawi~

Peringatan kematian pada kita semua..
~Kematian~

jemaah yang ingin kita bersama.Muhammad Al-Luhaidan.
~Jemaah~

Hayati,insafi keindahan Al Quran..bacaan Syeikh Sudais.(idola.bila nak dapat jadi makmum dia ni..insyAllah)
~Keindahan Al Quran~

Bencana Tsunami yang melanda bumi aceh.lihatlah manusia diragut nyawanya beramai ramai.hanya sedikit dari Allah.
~Tsunami di bumi aceh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For farfennaProfil   Hantar PM kepada farfenna   Pergi ke farfenna's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 07:13


salam..
ciri-ciri menulis topic ni macam kenal :P
subhanallah.. sungguh hebat :)
syukran akhi sebab sudi share

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

farfenna
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.10.2008
Ahli No: 35349
Posting: 153
Dari: melaka

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 11:14


salam..

tak perasaan sudah ada ciri ciri = )

Bookmark and Share

    


  Member Information For farfennaProfil   Hantar PM kepada farfenna   Pergi ke farfenna's Website   Quote dan BalasQuote

farfenna
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.10.2008
Ahli No: 35349
Posting: 153
Dari: melaka

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 01:41


~Sajak : Manusia~

kasihan kau manusia..
apa yang kau cari..
cinta yang mulia,mencari apa manusia?
atau mencari sesuatu yang ada didepan mu..
sesat..
mancari jalan yang hilang..
lemahkah langkahmu..
longlaikah nafasmu..
dunia itu mimpi..
menjalin setiap inci tubuhmu..
menyelimut dirimu dalam kegelapan..

aturkan segenap kudratmu..
tegakkan kakimu..
helakan nafasmu..
ratakan dahimu..
tika itu kaukan tahu,kau hanya hanyut dibuai bayang bayang..

mencari apa?
nah~sudah terbentang dihadapanmu..
butakah mata,atau butakah mata hatimu?
kiranya kau menipu dirimu?
kasihan kau manusia..

biarkan dia..
hanyut~menerebos segenap ruang ruang..
sayapnya patah,melayang jua..
ke tepian,terhuyung hayang..
mengapai gapai pucuk yang rendah..
kau rugi..
sungguh sekali kau kerugian manusia..

usah dipinta lagi.
ini yang kau jalani dulu.
usah kau rayu..
suaramu tiada erti lagi..
kasihan kau manusia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farfennaProfil   Hantar PM kepada farfenna   Pergi ke farfenna's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 06:49


bagus sajak ni cuma ana ni memang kurang paham dengan sajak :D
teruskan menulis :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

iNsaN_hiLaNg
Warga Rasmi
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35879
Posting: 15
Dari: bumi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 00:41


salam..
ingat lagi tak masa tsunami kat Aceh sebelum ini...
masjid tu tak terjejas sikit pun...sedangkan di sekelilingnya hancur ranap...

MasyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For iNsaN_hiLaNgProfil   Hantar PM kepada iNsaN_hiLaNg   Quote dan BalasQuote

farfenna
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.10.2008
Ahli No: 35349
Posting: 153
Dari: melaka

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 00:53


Pada 23-11-08 00:41 , iNsaN_hiLaNg posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
ingat lagi tak masa tsunami kat Aceh sebelum ini...
masjid tu tak terjejas sikit pun...sedangkan di sekelilingnya hancur ranap...

MasyaAllah...


Salam.
benar.masjid baitul rahman masih teguh dan juga kuburan di sekitarnya.
dilihat dari segi logik dan pemahaman akal biasa mungkin kerna structure binaannya yang kukuh.structure yang mampu menahan arus lautan dan juga tolakan dari bahan2 yang lain.

dilihat dari segi keKuasaan Allah,mungkin ini satu kebesaranNya..
w'Allahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farfennaProfil   Hantar PM kepada farfenna   Pergi ke farfenna's Website   Quote dan BalasQuote

farfenna
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.10.2008
Ahli No: 35349
Posting: 153
Dari: melaka

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 05:01


sila comment dan beri pandangan kalian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farfennaProfil   Hantar PM kepada farfenna   Pergi ke farfenna's Website   Quote dan BalasQuote

unanjaga
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34507
Posting: 190
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 12:47


Rumah rumah Allah itu tetap terpelihar keutuhan hakikat nya baik pada apa yang dapat kita lihat atau tidak...rumah Allah (mesjid) itu juga paksi bagi rahmat Allah itu terhimpun..ruh iman itu hanya dapat dicari dari rumah rumah Allah yang tetap hidup dengan amalan nya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For unanjagaProfil   Hantar PM kepada unanjaga   Pergi ke unanjaga's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 14:07


ada lagi
tentang byi yang diltakkan dalam bilk khas tanpa sebarang bunyi
tak lama lepas itu
bila dah besar
automatik boleh cakap arab

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 14:12


Pada 23-11-08 00:41 , iNsaN_hiLaNg posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
ingat lagi tak masa tsunami kat Aceh sebelum ini...
masjid tu tak terjejas sikit pun...sedangkan di sekelilingnya hancur ranap...

MasyaAllah...



inilah salah satu bukti kekuasaan ALLAH....
segala yang berlaku adalah atas kehendakNYA.....


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.105325 saat. Lajunya....