Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tiada kereta kuda, naiklah kuda; jika tiada kuda, lebih baik berjalan kaki

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 6 jam 33 saat yang lalu


Kelakar
Topik: Balik awal..


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Balik awal..

Please Mendaftar To Post


Oleh Balik awal..

nithtah_hujannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2008
Ahli No: 34427
Posting: 89
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 16:51


Seorang boss entah macam mana mood dia memang baik sungguh pada hari ini..Sesiapa yang nak minta balik lima jam lebih awal hari ini dia kasitapi alasannya mestilah munasabah. Haaaa!alasannya mestilah pasal sembahyang saja ye! Tau-tau macam tu ada 4 orang pekerja bawahan datang minta balik awal..

Pekerja 1 : A'salam Boss, boleh saya pulang? Saya balik nak sembahyang kat rumah boss, boleh tak?Boss : Tak boleh!kat sini kan ada surau, sembahyang jemaah lagi, lagi banyak pahalanya..!

Pekerja 2 : Saya boleh balik awai kut Boss?
Bosss : Hang apa pasai:
Pekerja 2 : Saya nak balik tengok anak saya sembahyang zohor ke tak?entah-entah dia ponteng?Boss : Tak boleh balik, hang telefon saja bini hang suruh dia tengok!

Pekerja 3: Salam Boss!
Boss: Ha? pasal pulak ni?Nak balik awal juga ke?
Pekerja 3 : Errrrr!ye boss, boss baik!he..heee!
Boss: Alasan apa pula anda ini?
Pekerja 3 : Saya nak balik sembahyang orang mati.. Ada orang kampung saya meninggal pagi tadi, nak sembahyang jenazah…!Boleh kut boss ye pulang awal?
Boss : Tak bolehhh!Itu fardzu kifayah saja!Orang kampung lain yang ramai tu boleh sembahyangkan. Doa kat sini pun boleh!Dah!Pergi buatkerja..

Pekerja 4: Assalamualaikum Boss! Saya nak balik awal boleh tak hari ini?
Boss : Kenapa?
Pekerja 4 : Isteri saya telefon, dia kata dia dah boleh sembahyang!
Boss: ye ke? Ha! Kalau begitu awak baliklah…kasihan awak dah seminggu nunggu!!!
Pekerja 4 : Ima Acih Boss!Heee..hee

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nithtah_hujannahProfil   Hantar PM kepada nithtah_hujannah   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 11-11-08 19:08


AyOyOoO .. Sungguh bijaaakkkk ...

Hm, tengok topik ni.. Wawa rasa, kalau lah Wawa dapat balik on time hari2.. Huh..!! Heaven you..! Erm .. Wawa sendiri sebenarnya banyak alasan nak balik on time (memang lah tak ada org marah kalau Wawa balik on time -1730pm) but .. memikirkan kerja-kerja Wawa ni ha, AdusSSs.. Berkorban saja lah .. In fact, balik awal.. jalan jammed .. So, duduk saja lah mengadap kerja compared that Wawa mengadap jalan yang hari jammed tu .. :-D Ada juga faedahnya ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 12-11-08 11:40


:lol: :-D

hehehe...teringat seorang penceramah dalam satu seminar tu.
Kalau orang lelaki, 'kena balik sebab nak tengok anak dan isteri'
Tapi kalau orang perempuan, 'kalau balik saja, kena lah....'

hehe, saja tambah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 12:17


assalammualaikum

beri alasan macam itu pun boleh dapat balik awal...hehehe... tak sesuai

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 12:21


Pada 12-11-08 11:40 , Nil posting:

!!! QUOTE !!!

:lol: :-D

hehehe...teringat seorang penceramah dalam satu seminar tu.
Kalau orang lelaki, 'kena balik sebab nak tengok anak dan isteri'
Tapi kalau orang perempuan, 'kalau balik saja, kena lah....'

hehe, saja tambah.


:berfikir: :-o :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 12:54


!!! QUOTE !!!



hehehe...teringat seorang penceramah dalam satu seminar tu.
Kalau orang lelaki, 'kena balik sebab nak tengok anak dan isteri'
Tapi kalau orang perempuan, 'kalau balik saja, kena lah....'

hehe, saja tambah.




hehehe......lelaki balik tengok isteri anak dan isteri...
perempuan balik kena bekerja....hehehe...

:lol: :lol: :lol: :lucu:


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 13:03


Pada 12-11-08 11:40 , Nil posting:

!!! QUOTE !!!

:lol: :-D

hehehe...teringat seorang penceramah dalam satu seminar tu.
Kalau orang lelaki, 'kena balik sebab nak tengok anak dan isteri'
Tapi kalau orang perempuan, 'kalau balik saja, kena lah....'

hehe, saja tambah.



:berfikir: :berfikir: :berfikir: tak paham lah...apa tu??maksud nya??? :berfikir: :-?


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 13:07


haha...nak faham kena baca lawak asal tu dulu................

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 12-11-08 17:22


Pada 12-11-08 13:03 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-08 11:40 , Nil posting:

!!! QUOTE !!!

:lol: :-D

hehehe...teringat seorang penceramah dalam satu seminar tu.
Kalau orang lelaki, 'kena balik sebab nak tengok anak dan isteri'
Tapi kalau orang perempuan, 'kalau balik saja, kena lah....'

hehe, saja tambah.



:berfikir: :berfikir: :berfikir: tak paham lah...apa tu??maksud nya??? :berfikir: :-?



addinulhuda masih tak faham ke...hehe, nak saya jawabkan.?
Masa ceramah tu, habis satu dewan gamat. Orang yang dah kawin faham lah, orang yang tak kawin lagi ni, terkelip-kelip mata saja lah. Ada yang faham pun tapi tak 'merasainya', hehehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 17:25


hehehe ni lawak .... factor ni...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

jebat_86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2008
Ahli No: 35674
Posting: 121

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 18:38


hahaha..
best betul kalau dapat bos begitu.. :lucu:

tapi itu untuk yang dah kahwin ye..
kawan-kawan jangan nakal.. :jangan: :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For jebat_86Profil   Hantar PM kepada jebat_86   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-11-08 19:56


Assalamualaikum
hmm..memanglah lawak..tapi dalam lawak kena ada nasihat yang baik, bukan menuju kepada perkara yang berfikir kepada yang bukan-bukan..kurang sesuai..maaf..



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 12-11-08 23:26


Assalamualaikum,

Abdulllah sokong pandangan sayatetapsaya- kurang manis jenaka sebegini dalam sebuah portal Islamik dengan pengunjung pelbagai peringkat usia,

Wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 23:52


:lucu: :lucu: :lucu:

saya hgk setuju dengan pandangan STS


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 23:53


lain macam saja org terakhir yang dibenarkan balik tu....haha..bagus..majikan yang berdedikasi..hahaahahahahaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 13:26


aiyyyooo.. lawak betul-betul... ada jugak org macam ni ye

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 13:55


:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: hahaha memang lucu


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 14:10


hahahah :lucu:
lawak ni da mujahid cerita masa nak p
sg buloh..
macam-macam hal lah ni ek

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

jubahputih
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.10.2008
Ahli No: 35515
Posting: 23
Dari: pantai timur tawau

Sabah  


posticon Posting pada: 24-11-08 14:17


Assalamualaikum
:lucu: hua...hua...hua.......
lucunya....
tak aci lah pulak jadi yang tak ada bini xade alasan lah ekkkkkkk......


-----------------
ku akui kelemahan diri, ku insafi kekurangan ini, ku kesali kejahilan ini, terimalah..terimalah..terimalah..
taubatku ini..d hamparan ini ku meminta


Bookmark and Share

    


  Member Information For jubahputihProfil   Hantar PM kepada jubahputih   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 16:34


boleh pula macam tu..
agaknya bos tu pun same agaknya..tak tahan seminggu..
:lol::lol::lol::lucu::lucu::lucu:


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-11-08 17:14


Kalau lah majikan kat tempat kerja semua open minded begitu kan bagus
alangkah sukanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-11-08 23:20


aii..tergelak ku membacanya..kelakar tapi..huhu.. :-D :malu: :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

nithtah_hujannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2008
Ahli No: 34427
Posting: 89
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 16:51


Pada 12-11-08 19:56 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
hmm..memanglah lawak..tapi dalam lawak kena ada nasihat yang baik, bukan menuju kepada perkara yang berfikir kepada yang bukan-bukan..kurang sesuai..maaf..



maaf diterima..
tak apa..
manusia tak lepas dari kesilapan kan..
selepas ini saya akan brht2 lagi bila nak post kan somthing ek..
:kelip: :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nithtah_hujannahProfil   Hantar PM kepada nithtah_hujannah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108432 saat. Lajunya....