Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal, air juga yang menenggelamkan kapal
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 1 hari, 36 minit yang lalu
Muslim1987: 7 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Pengebom Bali


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Pengebom Bali

Please Mendaftar To Post


Oleh Pengebom Bali

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 17:56


salam untuk semua...

sebenarnya saya suka mengikuti perkembangan tiga
insan ini yang dikatakan sebagai pengebom bali...

dan harini saya membuka ukhwah mencari-cari
kalau-kalau ada rakan yang posting topic
tentang 3 insan ini..

namun topic yang saya cari tu rupa-rupanya
belum ada di forum ini...

saya dah meninjau di forum2 lain,
kelihatannya ramai juga yang mengikuti apa
rkembangan ini..

di forum ini, saya bukanlah nak menghidangkan
anda semua dengan info mengenai mereka bertiga,
sebaliknya diri saya sendiri yang inginkan
info mengetahui 3 insan ini daripada anda semua..

diforum2 lain pelbagai pro & kontra telah
timbul dalam menilai perjuangan yang dibawa
oleh 3 insan ini,

namun bagi saya, di forum ini, tak perlulah
untuk kita lontarkan pandangan kita bagi
menilai akan 3 insan tersebut..

yang pergi tu telah pun kembali padaNya,
yang belum pergi lagi ni fikir-fikirkanlah
bagaimana cara nak kembali padaNya ..

jadi, buatlah penilaian atas diri sendiri
dahulu sebelum membuat nilaian keatas orang lain...

KONGSIKAN INFO ANDA DISINI.....


-----------------
moshi-moshi....
watashi wa kaisi desu...
from the sister city of kasaoka city okayama...hehee..
senegara dengan Doraemon,Ultraman etc


Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 18:10


Assalamualaikum & salam sejahtera Ukhwahian.

Telah gugur 3 pejuang umat Islam. Syahid
atau sebaliknya biarlah Allah s.w.t yang
menentukan disisi-Nya...

Mereka sekurang-kurangnya berani demi Islam,
untuk Islam, kerana Islam. Redha menerima
hukuman mati adalah suatu keberanian yang
jarang ada kecuali pada individu yang
benar-benar Yakin apa yang mereka lakukan,
walaupun galang gantinya adalah nyawa diri...Renungkan..


/


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 18:17


Suasana tegang selepas Amrozi, Mukhlas,
Imam Samudra ditembak

TENGGULUN: Ketegangan dan pergaduhan
meletus selepas tiga pengebom Bali
menjalani hukuman mati dan dihantar
untuk pengebumian di kampung halaman masing-masing, semalam.

Amrozi, 47, abangnya Mukhlas, 48,
dan Imam Samudra, 38,
ditembak mati di sebuah ladang
oren berhampiran penjara mereka
di pulau Nusakambangan, selatan Jawa,
lapor televisyen TV One.

/

Satu sumber penjara memberitahu AFP,
mereka menjerit 'Allahu Akbar' ketika diiringi
keluar dari bilik penjara oleh polis
separa tentera sejurus sebelum tengah malam Sabtu.

Dalam serangan pada 2002, mereka mensasarkan
kelab malam penuh sesak di Bali, membunuh
lebih 160 warga asing termasuk 88 rakyat
Australia serta 38 rakyat tempatan.

Pengebom yang juga anggota
Jemaah Islamiyah (JI) yang
didakwa ada hubungan dengan al-Qaeda,
menyatakan tidak pernah kesal
dengan kematian 'kafir' dan
mendakwa kematian mereka adalah 'syahid'.

Beratus-ratus penyokong bertembung
dengan anggota polis ketika
jenazah Mukhlas dan Amrozi
yang digelar 'pembunuh tersenyum' -
dihantar helikopter ke sini, di Jawa Timur.

Polis bersenjata tidak dapat
mengawal kira-kira 500 penyokong
yang mengelilingi ambulans
membawa jenazah. Pertembungan
meletus dan polis terpaksa
menjarakkan diri di tepi
jalan raya di tengah laungan 'Jihad' dan 'Keluar'.

/

Senario sama kelihatan di Serang,
bandar Jawa Barat ketika jenazah
Imam Samudra dibawa ke kawasan perkuburan.

Anggota kumpulan radikal diketuai
ulama Abu Bakar Bashir, pengasas
bersama JI yang dipenjarakan kerana
berkonspirasi dengan serangan itu
sebelum dibebaskan, memaksa orang
ramai ke tepi untuk memberi laluan
kepada jenazah.

Wartawan Barat di kedua-dua perkampungan
dimaki dengan kata-kata 'kafir' dan dihalau.
Namun, majoriti umat Islam Indonesia
tidak bersimpati dengan militan dan
ada yang menyifatkan 'jihad' pengebom adalah salah.

"Jika peperangan meletus, berperang
untuk berjihad adalah baik untuk
agama namun jangan lakukannya di
Indonesia. Bali bukannya medan perang," katanya.

Dalang di sebalik pengeboman Bali
dan serangan berikutnya, rakyat
Malaysia Noordin Mohammad Top,
masih bebas dan tumpuan kini
diberi kepada usaha menahannya. - AFP

/


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 18:45


Amanat terakhir pejuang Islam... :bunga: :bunga: :bunga: :












-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 18:54


thanks laskar, for your info...

-MANUSIA MENILAI PADA PERBUATAN, TETAPI ALLAH S.W.T MENILAI PADA HATI HAMBANYA-

so, serahkan segala penilaian kepada Allah s.w.t

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 19:21


Afwan kaisi...

Foto Imam Samudra dikafankan:

/

p/s: link arrahmah.com kini sedang offline. Boleh cuba dari masa ke semasa.


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 21:06


hmm,sedihnya bila tengok amanat dan wajah2 mereka ni.siapa mahu membela mereka lagi?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-11-08 17:42


assalamualaikum
pandangan saya...

orang kafir yang di bom di disko di Bali memang thagut....
sebab disko adalam tempat thagut buat maksiat...


jika dua anak lelaki Petani telah berjaya memenggal
tengkok abu jahal dalam perang Badar Al Qubra...
Saiyidina Husin Radhiallahu anhu berjaya memenggal
kepala oranmg upahan yazid di Peristiwa karbala
semasa Saiyidina Husin berangkat menuju Kufah...
sebelum Saiyidina Husin Syahid...
dia telah memenggal kepada 32 musuh...
Tahniah kepada 3 mujahidin yang berjaya
membinasakan thaghut lebih 160
orang asing termasuk 88 orang Australia
serta 38 orang tempatan.



Saya berpandangan 3 mujahidin ini berada
di Taman AlJannah, Tahniah.


Likulli ummati ajalun
Fa_     iza ja_a ajaluhum
la_ yastakhiruna saatan wa la_ yastaqdimun
Mudah-mudahan roh mujahidin berada di
dalam lindungan Allah Azza wa Jalla...Amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 17:53


Assalamualaikum... saya setuju pandangan saifuddin... semoga rohnya di letakkan dalam golongan syuhadak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-11-08 21:41


Kita perlu fikir adakah kita boleh ingat Allahu Ahad di helaan nafas kita yang terakhir...Mudah-mudahan kita meninggal dunia dengan IMAN.

yang wafat di dunia akan hidup di alam barzakh...

Allahumma ahyini ma kanatil hayatu khairali
watawaffani iza kanatil wafatu khairali

doa ini ada dalam hadis sahih

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 12-11-08 11:16


Betul ke cerita yang saya dengar bahawa
ada satu peristiwa yang berlaku sejurus
sahaja ketiga-tiga mereka mati ditembak?
Ada sesiapa yang boleh ceritakan dan mempunyai sumber



Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

darkside
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2008
Ahli No: 35022
Posting: 106

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 14:07


kita makin ketandusan orang yang berani seperti mereka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darksideProfil   Hantar PM kepada darkside   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 17:52


baca kat situ, bom gereja
bukankah dalam perang tak boleh bunuh wanita dan kanak-kanak
dan tak boleh serang tempat ibadat orang kafir


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 18:03


Pada 10-11-08 18:10 , Laskar_Allah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum & salam sejahtera Ukhwahian.
Telah gugur 3 pejuang umat Islam. Syahid atau sebaliknya biarlah Allah s.w.t yang menentukan disisi-Nya...

M




benar ..biarlah Allah yang menentukan nasib mereka..didoakan mendapat "husnul khotimah"...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 18:20


Pada 12-11-08 11:16 , Nil posting:

!!! QUOTE !!!

Betul ke cerita yang saya dengar bahawa ada satu peristiwa yang berlaku sejurus sahaja ketiga-tiga mereka mati ditembak? Ada sesiapa yang boleh ceritakan dan mempunyai sumber


peristiwa apa yang berlaku?


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

gooku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.12.2006
Ahli No: 27562
Posting: 269

blank  


posticon Posting pada: 12-11-08 23:23


PERNYATAAN
HIZBUT TAHRIR INDONESIA
Tentang

“EKSEKUSI MATI AMROZI CS ”

Setelah semua proses hukum dilalui dan semua persiapan matang dilakukan oleh pihak kejaksaan dan kepolisian, akhirnya Amrozi, Imam Samudra dan Mukhlas benar-benar dieksekusi pada tengah malam 9 November lalu di Nusakambangan. Inna lillahi wa inna ilayhi rajiuun.

Berkenaan dengan hal tersebut, Hizbut Tahrir Indonesia menyatakan:

1. Mendoakan agar Amrozi, Imam Samudra dan Mukhlas meninggal dalam keadaan khusnul khatimah dimana seluruh amal shalehnya diterima oleh Allah SWT, dan segala dosa, kesalahan dan kekhilafah mereka diampuni, sehingga di Akhirat mendapatkan tempat yang terbaik di sisi Nya.

2. Eksekusi tersebut tidaklah menghapus pertanyaan penting benarkah Amrozi cs adalah pelaku utama bom Bali 1? Memang, mereka mengakui telah menyiapkan bom, tapi benarkah bom sangat besar yang meledak di jalan Legian, yang oleh para ahli bom dinilai masuk dalam kualifikasi micronuke, adalah benar-benar bom yang dibuat oleh Amrozi dan kawan-kawan? Keraguan semacam ini akan terus ada mengingat banyak sekali fakta-fakta yang sangat gamblang yang menunjukkan tentang kemungkinan adanya bom yang sengaja ditumpangkan oleh pihak lain.

3. Karenanya, pemerintah dan masyarakat harus tetap waspada terhadap kemungkinan akan adanya bom berikutnya. Mengapa? Sesungguhnya terorisme yang selama ini terjadi adalah fabricated terrorism atau terorisme yang diciptakan. Bila digunakan analisis hubungan antara motivasi dan aksi, maka semua bom yang meledak sejak dari bom Bali 1 hingga bom Bali 2 sangatlah aneh. Bila itu semua dibuat dalam rangka apa yang sering dikatakan sebagai perang atau perlawanan melawan AS, mengapa tak satupun instalasi penting AS di Indonesia yang terkena? Disinyalir telah terjadi operasi (intelijen) yang melakukan langkah-langkah 5i, yakni inflitrasi (terhadap kelompok Islam yang memiliki semangat perlawanan), radikalisasi (dipompa untuk lebih bersemangat melawan), provokasi (didorong untuk melakukan tindakan), aksi (digerakkan melakukan tindakan kongkrit berupa pengeboman di sejumlah sasaran) dan stigmatisasi (sehingga tercipta stigma bahwa Indonesia adalah sarang teroris, pelakunya kelompok fundamentalis dari kalangan pesantren). Dan stigma semacam itu sekarang telah terjadi. Karenanya, untuk kepentingan tetap terpeliharanya stigma buruk tersebut dan dalam rangka memelihara momentum kampanye war on terrorism, maka diduga kuat mastermind atau otak dibalik kasus terorisme di Indonesia masih akan terus bekerja untuk menciptakan peristiwa terorisme baru.

4. Pemerintah Indonesia tidak boleh terjebak pada apa yang disebut kampanye war on terrrorism yang didengungkan AS karena kampanye ini hanyalah kedok (mask) untuk menutupi maksud sesungguhnya, yakni war on Islam. Mengapa? Bila benar AS dan negara-negara sekutunya sungguh-sungguh berperang melawan terorisme, dan terorisme itu diartikan sebagai setiap orang atau kelompok orang yang dalam mencapai tujuannya menggunakan kekerasan, maka mestinya orang-orang seperti presiden Bush, Tony Blair, John Howard dan tokoh lainya seperti Ariel Sharon, dan negara seperti AS, Inggris dan Australia juga negara lain yang jelas-jelas telah menghancurkan Irak dan Afghanistan serta Palestina, juga harus dianggap teroris. Tapi kenyataannya, yang disebut teroris hanyalah orang atau kelompok Islam yang sesungguhnya bertindak sebagai perlawanan terhadap kedzaliman terhadap dunia Islam, sementara negara dan orang-orang yang jelas-jelas memerintahkan melakukan kedzaliman itu justru tidak pernah dipersoalkan.

5. Oleh karena itu, pihak berwajib harus berusaha sungguh-sungguh untuk mengungkap siapa pelaku utama atau master mind dari rangkaian bom yang terjadi di Indonesia. Hanya dengan cara itu, kegiatan yang disebut terorisme bisa dihentikan. Eksekusi Amrozi cs tidak boleh mengalihkan pandangan bahwa seolah merekalah pelaku utama dan sekaligus menutup terungkapnya sang master mind yang pasti terkait dengan program war on terrorism yang digerakkan oleh AS dan sekutunya tadi.

Wassalam,

Jurubicara Hizbut Tahrir Indonesia

Muhammad Ismail Yusanto

Hp: 0811119796 Email: [email protected]


/


/


-----------------
http://gooku1.fotopages.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For gookuProfil   Hantar PM kepada gooku   Pergi ke gooku's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 23:48


Pada 12-11-08 18:03 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-08 18:10 , Laskar_Allah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum & salam sejahtera Ukhwahian.
Telah gugur 3 pejuang umat Islam. Syahid atau sebaliknya biarlah Allah s.w.t yang menentukan disisi-Nya...

M




benar ..biarlah Allah yang menentukan nasib mereka..didoakan mendapat "husnul khotimah"...



InsyaAllah, semoga mendapat husnul khotimah...ana juga sedih melihat foto2 mereka..ana kagum dengan orang-orang rumpun Indonesia..sangat berani..mana hendak dicari watak2 seperti mereka di bumi malaysia ini..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 13-11-08 01:20


!!! QUOTE !!!


InsyaAllah, semoga mendapat husnul khotimah...ana juga sedih melihat foto2 mereka..ana kagum dengan orang-orang rumpun Indonesia..sangat berani..mana hendak dicari watak2 seperti mereka di bumi malaysia ini..



kat malaysia kena bom sampai sekarang tatau sapa yang bom :berfikir:


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

adeq3101
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.07.2008
Ahli No: 34183
Posting: 45
Dari: S.T.P

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 08:20


Pada 12-11-08 11:16 , Nil posting:

!!! QUOTE !!!

Betul ke cerita yang saya dengar bahawa ada satu peristiwa yang berlaku sejurus sahaja ketiga-tiga mereka mati ditembak? Ada sesiapa yang boleh ceritakan dan mempunyai sumber


Harap ada yang dapat membantu...nak tahu..apapun semoga mujahidin ni akan tenang di sana...

cuba juga buka web tu, tapi tak boleh lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq3101Profil   Hantar PM kepada adeq3101   Quote dan BalasQuote

rindufisabilillah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35853
Posting: 19
Dari: Dungun Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 11:27


sama-sama KITA HADIAhkan al-fatihah untuk arwah

Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.

Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang Memelihara dan Mentadbirkan sekalian alam.

Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.

Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari akhirat).

Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.

Tunjukilah kami jalan yang lurus.

Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai dan bukan pula (jalan) orang-orang yang sesat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rindufisabilillahProfil   Hantar PM kepada rindufisabilillah   Quote dan BalasQuote

rindufisabilillah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35853
Posting: 19
Dari: Dungun Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 11:27


Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.

Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang Memelihara dan Mentadbirkan sekalian alam.

Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.

Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari akhirat).

Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.

Tunjukilah kami jalan yang lurus.

Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai dan bukan pula (jalan) orang-orang yang sesat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rindufisabilillahProfil   Hantar PM kepada rindufisabilillah   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 13-11-08 12:34


Setelah kematian Ustaz Abdullah Sungkar, gerakan jihad di Indonesia dan Malaysia umpama kehilangan pemimpin yang dapat benar-benar memandu mereka. Ustaz Abu Bakar Ba'ashir walaupun dihormati tetapi tidak dapat mengambil tempat Ustaz Abdullah Sungkar dalam merencana aktiviti dan mengawal ahli gerakan jihad.

Semoga ketiga2 pejuang Islam ini diletakkan dalam golongan orang yang beriman dan bersama para syuhada, amin.

Tidak layak seorang yang beriman tiada tekad untuk mati syahid.

-wuzara-

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

gooku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.12.2006
Ahli No: 27562
Posting: 269

blank  


posticon Posting pada: 13-11-08 18:20


Halqah Islam & Peradaban ke 3 - Launching Tabloid Media Umat

Halqah Islam & Peradaban & Launching Tabloid Media Umat
Pasca Eksekusi Mati Amrozi Dkk: Terorisme Akan Berhenti?

Narasumber:
Ahmad Michdan (Tim Pengacara Muslim)
Herman Ibrahim (Pengamat Intelejen)
M. Ismail Yusanto (Juru Bicara hizbut tahrir indonesia)

Kamis, 20 November 2008
Pukul 13.30 - 16.00 WIB
Auditorium Wisma Antara
Jl. Merdeka Selatan 17, Jakarta Pusat

Konfirmasi Kehadiran:
Civic (08161654705)
Lazuardi, Jatmiko (021-8312111)

---
nampaknya umat Islam di Indonesia lebih bangkit jika dibandingkan dengan masyarakat malaysia yang asyik
dengan angan-angan demokrasi ia...yang nak karam tu


-----------------
http://gooku1.fotopages.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For gookuProfil   Hantar PM kepada gooku   Pergi ke gooku's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 20:26


hebat ini si Laskar_Allah ...

Bagi saya mereka adalah sosok yang misteri, penuh pengalaman hidup dan ilmu.

Tak banyak komentar dari saya, sebab masih kurang ilmu tentang siapa mereka.

yang saya tahu dari dengar dan bacaan, di Bali itu banyak maksiat dan HIV Aids. Ramai aksi tari telanjang di pub dan cafe, investasi asing dunia hiburan malam.

di Bali juga ada jamaah bergerak (Jamaah Tabligh) semoga sahaja dengan gerakan yang tulus dan bersungguh2, hitam bisa menjadi putih, sedikit atau banyak, lambat atau cepat, yang penting sudah berbuat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-11-08 21:52


Mudah-mudahan muslimin muslimat yang hidup serta sudah meninggal dunia diampuni semua dosa...Ya Allah Ampuni dosa kami yang lalu. kasihanilah diri kami yang dhaif ini...


AMIN Ya Rabbal Alamin

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 13:45


Wajah jenazah Amrozi dan Mukhlas


Photobucket - Video and Image Hosting


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 15:30


Pada 15-11-08 13:45 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Wajah jenazah Amrozi dan Mukhlas


Photobucket - Video and Image Hosting




aduh,saya baru saja nak post gambar ni tapi anda dah post.


SUBHANALLAH.........SEBAHAGIAN tanda-tanda YANG BAIK
SUBHANALLAH.........TANDA SYAHID
SUBHANALLAH.........INSYAALLAH DAPAT REDZA ALLAH.
.
.
MATI ATAS KATIL ATAU GUGUR SEBAGAI SYUHADA....
MATI ATAS KATIL ATAU GUGUR SEBAGAI PEJUANG ISLAM....
MATI ATAS KATIL ATAU GUGUR SEBAGAI MUJAHIDIN....
.
.
TAKBIR......TAKBIR......TAKBIR


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 17:10


Allaahuakbar!

"Sesungguhnya orang-orang yang berjihad itu tidak mati, mereka hidup di sisi Allah,"

Subhanallaah... walhamdulillaah...


"Maka ikutilah orang-orang yang tidak meminta balasan,"

Orang-orang tulus semakin sedikit di akhir-akhir zaman ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 12:38


Al - fatihah..

ada sesiapa boleh tuliskan semula wasiat Imam Samudera tak??

ana dah try zoom in tak boleh baca lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 20-11-08 08:15


WASIAT IMAM SAMUDERA

"Saudara. Aku wasiatkan kepada antum dan seluruh umat Islam yang telah mengazzamkan dirinya kepada jihad dan mati syahid untuk terus berjihad dan bertempur melawan setan akbar, Amerika dan Yahudi laknat.

Saudaraku, jagalah selalu amalan wajib dan sunnah harian antum semua. Sebab dengan itulah kita berjihad dan sebab itulah kita mendapat rizki mati syahid. Janganlah anggap remeh amalan sunnah akhi, sebab itulah yang akan menyelamatkan kita semua dari bahaya futur dan malas hati.

Saudaraku, jagalah salat malammu kepada Allah Azza Wajalla. Selalulah isi malam-malammu sujud kepada-Nya dan pasrahkan diri antum semua sepenuhnya kepada kekuasaannya. Ingatlah saudaraku, tiada kemenangan melainkan dari Allah semata.

Kepada antum semua yang telah mengikrarkan dirinya untuk bertempur habis-habisan melawan anjing-anjing kekafiran, ingatlah perang belum usai. Janganlah takut cercaan orang-orang yang suka mencela, sebab Allah di belakang kita. Janganlah kalian bedakan antara sipil kafir dengan tentara kafir, sebab yang ada dalam Islam hanyalah dua, adalah Islam atau kafir.

Saudaraku, jadilah hidup antum penuh dengan pembunuhan terhadap dengan orang-orang kafir. Bukanlah Allah telah memerintahkan kita untuk membunuh mereka semuanya, sebagaimana mereka telah membunuh kita dan saudara kita semuanya. Bercita-citalah menjadi penjagal orang-orang kafir. Didiklah anak cucu antum semua menjadi penjagal dan teroris bagi seluruh orang-orang kafir. Sungguh saudaraku, predikat itu lebih baik bagi kita daripada predikat seorang muslim, tetapi tidak peduli dengan darah saudaranya yang dibantai oleh kafirin laknat. Sungguh gelar teroris itu lebih mulia daripada gelar ulama. Namun mereka justru menjadi penjaga benteng kekafiran.

www.muslimdaily.net


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 10:32


Syukran Jazilan...aleyamaisara... :-)


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 20-11-08 17:04


Pada 20-11-08 10:32 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

Syukran Jazilan...aleyamaisara... :-)



afwan.. assif jiddan cuma dari asshahid imam samudera. ana cuma jumpa yang tu saja. yang dua lagi belum jumpa..


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

keon_5889
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16637
Posting: 53
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 22-11-08 09:33


Kepada antum semua yang telah mengikrarkan dirinya untuk bertempur habis-habisan melawan anjing-anjing kekafiran, ingatlah perang belum usai. Janganlah takut cercaan orang-orang yang suka mencela, sebab Allah di belakang kita. Janganlah kalian bedakan antara sipil kafir dengan tentara kafir, sebab yang ada dalam Islam hanyalah dua, adalah Islam atau kafir.

Bookmark and Share

    


  Member Information For keon_5889Profil   Hantar PM kepada keon_5889   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 09:38


Pada 22-11-08 09:33 , keon_5889 posting:

!!! QUOTE !!!

Kepada antum semua yang telah mengikrarkan dirinya untuk bertempur habis-habisan melawan anjing-anjing kekafiran, ingatlah perang belum usai. Janganlah takut cercaan orang-orang yang suka mencela, sebab Allah di belakang kita. Janganlah kalian bedakan antara sipil kafir dengan tentara kafir, sebab yang ada dalam Islam hanyalah dua, adalah Islam atau kafir.




sungguh mendalam ayat2 ini.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 13:26


Pada 22-11-08 09:33 , keon_5889 posting:

!!! QUOTE !!!

Kepada antum semua yang telah mengikrarkan dirinya untuk bertempur habis-habisan melawan anjing-anjing kekafiran, ingatlah perang belum usai. Janganlah takut cercaan orang-orang yang suka mencela, sebab Allah di belakang kita. Janganlah kalian bedakan antara sipil kafir dengan tentara kafir, sebab yang ada dalam Islam hanyalah dua, adalah Islam atau kafir.


betul....Islam @ kafir sahaja..

kena ingat..Islam cuma satu..ISLAM!!

Islam Hadhari tak ada dalam senarai... :berfikir:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 13:57


SENYUMAN PARA SYUHADA..

INSYA'ALLAH MEREKA SEMUA TERGOLONG DALAM GOLONGAN ORANG YANG BERJIHAD PADA JALAN ALLAH...AMIN

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

baraq
Warga Rasmi
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35996
Posting: 17
Dari: skudai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 14:18


insyaAllah mereka semua syahid..
saya ada download mp3 lagu yang dirakam sendiri oleh imam samudera sewktu dalam penjara..
carilah lagu tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For baraqProfil   Hantar PM kepada baraq   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 19:14


Dengarkan dendangan terakhir:

---> Nasyid Imam Samudera


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 20:07


Balasan Bagi Penghukum Amrozi Cs
Sabtu, 29-11-2008 | 12:59:52 WIB | muslimdaily.net

/

Sungguh makar Allah sempurna dalam perwujudannya. Balasan Allah dapat disegerakan di dunia, tanpa seorang pun bisa mencegah. Kisah ini pun terjadi atas Jaksa Urip Tri Gunawan. Jaksa jebolan Universitas Sebelas Maret Surakarta ini pun diganjar hukuman 20 tahun penjara dalam putusan tingkat banding Pengadilan Tinggi Tipikor.

Urip dinyatakan bersalah karena menerima suap sebesar 660 ribu dolar Amerika dari Artalyta Suryani, si jago lobi kasus para pengusaha hitam. Selain itu Urip juga dinyatakan bersalah karena melakukan pemerasan ke atas Glen Surya Yusuf sebesar 1 miliar rupiah saat Glen menjabat sebagai Kepala Badan Penyehatan Perbankan Nasional.

Dalam pengadilan tinggi ini terdapat perbedaan pendapat hantar majelis Hakim. Hakim Abdurrahman Hasan dan Surya Jaya menginginkan vonis yang lebih berat, yakni hukuman seumur hidup. Disamping itu majelis hakim masih menjatuhkan denda 500 juta rupiah subsider delapan bulan penjara. Persidangan ini dipimpim oleh team hakim yang terdiri dari Miswari Ismijati, Madya Suhardja, As'adi Al Ma'ruf, Abdurrahman Hasan, dan Surya Jaya pada 27 November 2008.

Dalam kasus ini , Urip dijerat dengan pasal 12 B dan 12 E nomor 13 tahun 1999 Jo pasal 20 tahun 2001 tentang Pemberantasan Tindak Pidana Korupsi di Indonesia.

Balasan Dari Allah s.w.t.

Masih segar di benak kita, Urip Tri Gunawan yang juga pernah menyandang Jaksa Terbaik Indonesia adalah jaksa yang melakukan penuntutan hukuman mati pada kasus Amrozi Cs. Dalam tuntutannya Urip menjerat trio Mujahid Bali dengan pasal 14 Jo Pasal 6 Perpu No 1 tahun 2002 Jo UU No 15 tahun 2003 Jo Perpu No 2 Tahun 2002 Jo Pasal 1 UU No 16 Tahun 2003 tentang tindak pidana terorisme dan jo Pasal 55 ayat 1 KUHP.

Akhir yang malang pun terjadi dengan kisah Urip. Hakim terbaik Indonesia ini terjerat kasus heboh korupsi lebih dari 6 miliar rupiah, tidak lama setelah berhasil menangani kasus Amrozi Cs. Karir pria asal Canthel Kulon, Sragen Jawa Tengah ini sontak luluh lantak setelah Urip yang merupakan anak ketiga dari tiga bersaudara ini ditangkap di rumah Sjamsul Nursalim di kawasan Kebayoran Baru Jakarta Selatan dengan barang bukti cash senilai US$ 660 ribu atau senilai dengan Rp. 6 miliar.

"Kalau dulu dia yang memberikan hukuman mati kepada Amrozi, sebaiknya dia dihukum seberat-beratnya. Kalau perlu hukuman mati juga karena dia mengkhianati kepercayaan Presiden, Jaksa Agung dan mempermalukan institusi. Dia juga mengkhianati sumpahnya," ujar Wakil Ketua MPR Aksa Mahmud di Gedung DPR, Senayan, Jakarta, bulan Maret 2008).

Dalam sejarah pemberantasan apa yang pemerintah sebut dengan terorisme senantiasa meninggalkan balasan yang tidak enak, baik balasan kepada para penyidik Imam Samudera, Jaksa yang menuntut Amrozi Cs, maupun polisi yang membunuh Trio Mujahid Bali dalam ritual eksekusi mati.


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-08 20:39


Tiada kata yang terucap melainkan kalimat takbir, Allahu Akbar, atas kondisi jenasah ketiga syuhada Bali . Betapa tidak, ketiga syuhada tersebut sangat jelas menampakkan tanda-tanda sebagai syahid seperti yang biasa ditemui di kancah peperangan, meski mereka 'tidak sedang berperang' melawan musuh Islam.

Setelah beberapa lama menunggu, akhirnya Kantor Berita Islam Muslimdaily.net mendapat ijin dari pihak keluarga, yang diwakili oleh Bp. Ali Fauzi, untuk mempublikasikan photo dua mujahid Bali yakni Amrozi dan ustaz. Mukhlas. Bp Ali Fauzi berpesan agar photo ini disebarluaskan untuk memberikan bukti nyata atas misteri dan polemik yang terjadi ke atas Mujahid Bali, terutama Syuhada Tenggulun, terkait status mereka, apakah mati syahid atau tidak. Disamping itu memberikan hikmah nyata kepada seluruh kaum Muslimin bahwa perjuangan Islam yang mereka lakukan benar-benar ikhlas untuk tingginya kalimat Allah, dan bukan sekedar untuk aksi pamer.

Sebagaimana syuhada yang gugur dalam medan jihad, photo kedua syuhada Tenggulun terlihat tersenyum dengan barisan gigi yang terlihat rapi. Apalagi yang terjadi dengan Amrozi. Senyuman khas "The Smiling Bomber" yang seiring dengan kedua mata yang terbuka, terlihat seakan-akan bertemu dengan sesuatu yang membuat kagum. Mungkin sepasang bidadari yang menyambut ramah.

Kondisi tak jauh berbeda terjadi dengan jenasah ustaz. Mukhlas. Ulama yang jago berorasi ini memperlihatkan senyuman dengan mata yang juga terbuka. Wajah bersih pun menjadi pertanda yang lain. Wajah bersih yang juga dimiliki oleh sang "Mujahid Hacker," Imam Samudera alias Abdul Azis. Imam memperlihatkan wajah tampan dan bersih, persis dengan kondisi ustaz. Mukhlas.

Disamping analisis photo ketiga Mujahid Bali tersebut, keterangan dari lapangan makin memperkuat bukti bahwa ketiga pelaku aksi jihad tersebut adalah para Mujahidin, mereka telah memiliki niat yang tulus dan menemui kematian sebagai seorang syuhada. Berikut adalah bukti dan persaksian dari lapangan.

1.     Salah satu pelayat yang kebetulan ikut hadir di kediaman Hj. Tariyem adalah ustaz. Abdul Rachim Ba'asyir. Menyaksikan bahwa ketika keranda jenasah masuk dan kain penutup keranda dibuka, sontak tercium bau wangi yang menyebar ke seluruh ruangan. Kejadian ini sempat membuat keheranan para pelayat, karena didalam ruangan yang sempit tersebut udara sangat pengap dan pengunjung berjubel dalam satu ruangan. Bila merupakan wangi dari minyak wangi, tak akan mampu mengalahkan bau badan para pengunjung dan tidak akan dapat memberikan aroma dengan kadar wangi yang sama." Allahu Akbar. Itu bukan bau minyak wangi. Bukan. Tapi bau wangi dari asy syahid," kata beliau.

2.     Selain itu, masih menurut ustaz, Abdul Rachim, ketika kain penutup wajah dari ustaz. Mukhlas di buka, terlihat jelas bulir-bulir keringat menempel di bagian muka. Kondisi yang sama yang terjadi dengan mereka yang masih hidup dan dalam kondisi kegerahan. Seakan ustaz. Mukhlas merasakan kegerahan yang sama yang dengan kegerahan yang dialami oleh para pelayat beliau.

3.     Sebagaimana dilansir oleh beberapa media nasional, seperti detik.com, nampak jelas terlihat fenomena datangnya tiga burung hitam di atas kediaman syuhada. Ketiga burung ini jelas bukan burung Gagak seperti yang banyak diberitakan di media, karena memiliki leher yang panjang. Mereka datang begitu saja berputar-putar selama kurang lebih tujuh menit, dan kemudian pergi berpencar. Dua burung hitam terbang ke arah Timur, mereka merepresentasikan diterimanya amalan jihad ustaz Mukhlas dan Amrozi, dan satu burung hitam terbang ke Barat, sebagai pertanda syahid atas diri 'Mujahid Hacker' Imam Samudera. Fenomena datangnya burung hitam ini sempat membuat suasana haru dengan teriakan takbir para pelayat.

4.     Seperti penuturan adik kandung Imam Samudera, Lulu Jamaludin, kakaknya menampakkan keanehan ketika akan dimasukkan dalam liang lahat. Bau wangi juga tercium dari jenasah Imam. Selain itu luka bekas tembakan peluru tajam terus menerus mengalirkan darah segar. Aliran darah ini keluar seperti yang terjadi dengan seseorang yang masih hidup ketika terluka. Masih menurut Lulu juga, wajah kakaknya lebih bersih dan tampan dari biasanya.

Kabar terakhir baru saja diterima oleh salah satu kru muslimdaily.net. Beberapa hari yang lalu, tepatnya tiga hari setelah pemakaman Amrozi dan ustaz. Mukhlas, keluarga Hj. Tariyem meminta beberapa orang untuk menjaga makam. Hal ini dilakukan untuk menghindari dan menjaga hal-hal yang tidak diinginkan. Beberapa diantara mereka yang ikut jaga adalah Sumarno, Baror, Rosyidin, Mashudi dan beberapa santri pondok Al Islam Tenggulun Lamongan. Mereka mengatakan mencium bau wangi keluar dari dalam kubur (makam). Bau wangi yang sama saat mereka pertama kali membuka kain penutup jenasah syuhada. Namun, bau wangi ini bukan seperti bau dari minyak wangi yang biasa mereka pakai atau dipakai oleh orang kebanyakan.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-12-08 08:57


setiap kejahatan akan dibalas dengan kejahatan yang setimpal ...maksud Ayat Al Qur'an


maka jika kita ini kebaikan maka banyakkan amal Solih.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.138795 saat. Lajunya....