Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah SWT memberikan kita dua telinga, dua mata, satu mulut dan otak di tengah antaranya, mesti bersebab. Dengar dan lihat kanan kiri, timbang dengan otak.
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 15 jam, 47 minit yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: kejam ke???


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» kejam ke???

Please Mendaftar To Post


Oleh kejam ke???

nurul_wardina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.08.2005
Ahli No: 18153
Posting: 40
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 07-11-08 14:24


setiap hari , sering kali hati berkata...hidup mesti diteruskan..

saya , dari luaran seorang yang biasa ..very happy dan cakap apa yang terbuku kat hati.
saya, entah,,,diselama pernantian menunggu seseorang yang tidak pasti menyintai saya

atau...ah

saya , bila erm,,diberi cinta,,menerima tapi ???cinta, hati saya dengan org lain,,how ma???

saya berkenalan dengan insan A -tingkatan 1..impak yang besar,he 1 love and tak dapat menerima org lain,,,how,,KEJAM KE PADADIRI sendiri...
SAYA TIDAK TAHU,,,BAGAIMANA ?ERM...penaat..tunggu!!!!


to be continued.... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_wardinaProfil   Hantar PM kepada nurul_wardina   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:05


tingkatan 1???????

ke saya yang salah baca ni

aduihai......*pengsan*

**tu bi kontinu tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:06


erm... :berfikir: :berfikir:


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 07-11-08 15:10


kak nurkamar,
saya tergelak baca respon akak tu :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 07-11-08 15:22


:berfikir: :-?

apa NI?maaf ye betul-betul :-? :-?

berdoa lah pada ALLAH :bunga:


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:25


Pada 07-11-08 15:05 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

tingkatan 1???????

ke saya yang salah baca ni

aduihai......*pengsan*

**tu bi kontinu tu..

respons dari seorang guru... :sopan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:33


Pada 07-11-08 15:05 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

tingkatan 1???????

ke saya yang salah baca ni

aduihai......*pengsan*

**tu bi kontinu tu..


alamak kak, nak join sekali boleh tak?...ayakss..
dah pengsan dah...

adik wardina, nak comform sat..
adik berkenalan dengan "kawan" tu since form 1 ke atau adik dan "kawan" tu sama-sama dalam form 1 sekarang ni??

ok, sambung pengsan lagi..


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:39


Pada 07-11-08 15:33 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-08 15:05 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

tingkatan 1???????

ke saya yang salah baca ni

aduihai......*pengsan*

**tu bi kontinu tu..


alamak kak, nak join sekali boleh tak?...ayakss..
dah pengsan dah... :kelip:

adik wardina, nak comform sat..
adik berkenalan dengan "kawan" tu since form 1 ke atau adik dan "kawan" tu sama-sama dalam form 1 sekarang ni??

ok, sambung pengsan lagi.. :-D



nak tumpang pengsan juga sat..

dik muda sangat lagi ni tak payah lah cintan cintun ni..baru saja lepas upsr ..pmr pun belum lagi..

masih banyak lagi yang harus adik tempuhi dalam usia semuda ni... :terliur:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:51


belajar sampai masuk U dulu...baru pengsan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 15:55


Pada 07-11-08 14:24 , nurul_wardina posting:

!!! QUOTE !!!

setiap hari , sering kali hati berkata...hidup mesti diteruskan..

saya , dari luaran seorang yang biasa ..very happy dan cakap apa yang terbuku kat hati.
saya, entah,,,diselama pernantian menunggu seseorang yang tidak pasti menyintai saya

atau...ah

saya , bila erm,,diberi cinta,,menerima tapi ???cinta, hati saya dengan org lain,,how ma???

saya berkenalan dengan insan A -tingkatan 1..impak yang besar,he 1 love and tak dapat menerima org lain,,,how,,KEJAM KE PADADIRI sendiri...
SAYA TIDAK TAHU,,,BAGAIMANA ?ERM...penaat..tunggu!!!!


to be continued.... :-(


ginila wadina

abang rasa adik ni mesti comel...
cuba adik anggap mereka tu kawan-kawan saja....jangan layan perasaan ni sangat..
jangan risau adik..biarkan "first love" tu pergi dan jadi kenangan..

adik tau tak abang pun dulu ada "first love " lebih kurang umur adik jugak lah ..tapi lastly semua tu tak jadi apa pun dik...

baik adik fokus belajar sebab abang yakin bila adik berjaya "the real and ever love " akan datang kat adik time tu ..baru best kan..percayalah cakap abang ni..

usah layan mereka yag gelak kan adik ni..
adik pegang saja cakap abang ni tau...
ingat pegang betul-betul...
ingat ..jangan lupa..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-11-08 17:23


Pada 07-11-08 15:05 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

aduihai......*pengsan*


erk...pengsan...

Pada 07-11-08 15:33 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!


ok, sambung pengsan lagi..


aduih...pengsan lagi...

Pada 07-11-08 15:39 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!


nak tumpang pengsan juga sat..


waduh..lagi² pengsan...

Pada 07-11-08 15:51 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

belajar sampai masuk U dulu...baru pengsan...


burkkk....pengsan terusssss..............

:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 20:48


erkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!

lor... jadi 'kes' betul itu jawapan....

..
kak kak dengan abang abang...

adik ni LEPASAN IPTA @ BAKAL GRAD IPTA.. BIDANG AGRI....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 20:55


KHAS BUAT ADIK NURUL WARDINA...

selamat datang ke ukhwah.com.. portal komuniti ukhwah.....

kak dengan ni mohon maaf secara terbuka sebab 'post reply' kak tu jadikan topik ni lari jauh...sebenarnya kak memang tak faham cerita adik tu... tu sebab kak dah catat 'to be continue..." untuk buat study case dulu sebelum respond apa-apa...susah lah org nak ngadap kaunselor kalau belum habis cerita dah buat summary siap2.... ishhhh....

to abang2 & kakak2... entah-entah adik yang dianggap 'adik' ni seumur dengan antum... aduihai.... ada jugak yang kena babap dengan akak ini Kalau jumpa...

sadiqah... kk..ummu...marul....sts... aiii notie ini!! :P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 07-11-08 23:44


salam
mungkin maksud dia dr tingkatan 1 agaknya.hehheee...
dia berkenalan dr tingkatan 1..alahai adik wardina...i tak tahula umur u berapa?tak tahu adik ke kakak ke?nak dengar nasihat saya..

mngapa mengemis cinta yang tak ada lagi?bagi saya....lupakn sahaja,mungkin wardina anggap senang tapi saya pernah mengalami dulu..saya pernah merasa seperti wardina sehingga tidak pernah lagi memberi hati kepada org lain sehingga sekarang...if u masih study.abiskn belajar,bila jumpa the right person,insyaAllah akan terbuka hati...kalau susah sangat pilih saja,mr.google untuk informasi bagaimana menlpkan si dia... :lol: :lucu:


-----------------
Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."


Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 23:58


Pada 07-11-08 17:23 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-08 15:05 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

aduihai......*pengsan*


erk...pengsan...

Pada 07-11-08 15:33 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!


ok, sambung pengsan lagi..


aduih...pengsan lagi...

Pada 07-11-08 15:39 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!


nak tumpang pengsan juga sat..


waduh..lagi² pengsan...

Pada 07-11-08 15:51 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

belajar sampai masuk U dulu...baru pengsan...


burkkk....pengsan terusssss..............

:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:



:jangan: aduh kasihan kat kawan kita tu u all gelakkan dia...dah tu siap pengsan2 lagi...tak elok tau. Niat dia nak minta pandangan alih2 u all buat macam tu pula..Tak ke dia bertambah kecewa melihatnya??

:jangan: Mungkin dia post topik tu sebab dah tak tahu nak ngadu kat sesiapa..janganlah u all pakat ramai-ramai gelakkan dia..simpati lah sikit..

:jangan: Masing-masing punya hak dalam hidup ni.. Think abut it!

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 07:30


Pada 07-11-08 20:55 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!



sadiqah... kk..ummu...marul....sts... aiii notie ini!! :P



alamak, dah kena sound dengan kak nurkamar..ampun :welcome:
bukan apa kak, cuma terkejut baca "kenal dalam Form 1" tu, teringat dekat anak saudara yang dah "ketahuan berkawan" dengan classmate dia juga..siap mesej sayang hubby lagi..adoii, mana saya tak geram, PMR pun tak lepas lagi.

kepada wardina, bukan niat nak mentertawakan or persendakan luahan hati...jauh sekali. tak sangka wardina masih mengingati "kawan" since form 1 tu. kira wardina ni setia juga orangnya. Baguslah tu tapi kisah tu kan dah lama, agaknya sekarang "kawan" tu pun dah ada "orang lain" dan mungkin juga sudah berumahtangga. bak kata akhi zulman, 1st love biarkan ia pergi dan jadi kenangan, hidup mesti terus (ops, macam kukenal ayat tu tapi dmana ya? :berfikir: ) manalah tahu diperjalanan nanti wardina bertemu seseorang, dan ditakdirkan menjadi pasangan, siapa tahukan? semoga dipermudahkan urusan jodoh wardina, insyaallah..wallahualam.


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

atirazah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2008
Ahli No: 34224
Posting: 80

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 12:16


assalamualaikum,,,...
wah, macam-macam komen ada ye!
tapi,. di manakah nurul_wardina ini???

Bookmark and Share

    


  Member Information For atirazahProfil   Hantar PM kepada atirazah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-11-08 14:15


Assalamualaikum
hmm..ni kes salah faham ni..

shimaku : saya bukannya menggelakkan wardina, jauh sekali... :jangan: saya gelak dengan sikap kekakak dan enabang ni..boleh dia terkezut pengsan..saya pun sama jugak..mana taknya..ayat dia tak betul² jelas..tapi nak buat macam mana kan?dalam sesuatu penilaian terhadap tulisan, sering kita tersalah faham apa yang cuba disampaikan oleh orang lain..
kak nur... : mahap..ampun...tak gelak lagi... :-D
wardina : apapun, saya minta maaf jika tindakan saya membuatkan anda berkecil hati..tak berniat pun nak menggelakkan anda kerana isu "tingkatan 1" tu..:ampun: :berdoa:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 14:40


Pada 10-11-08 14:15 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
hmm..ni kes salah faham ni..

shimaku : saya bukannya menggelakkan wardina, jauh sekali... :jangan: saya gelak dengan sikap kekakak dan enabang ni..boleh dia terkezut pengsan..saya pun sama jugak..mana taknya..ayat dia tak betul² jelas..tapi nak buat macam mana kan?dalam sesuatu penilaian terhadap tulisan, sering kita tersalah faham apa yang cuba disampaikan oleh orang lain..
kak nur... : mahap..ampun...tak gelak lagi... :-D
wardina : apapun, saya minta maaf jika tindakan saya membuatkan anda berkecil hati..tak berniat pun nak menggelakkan anda kerana isu "tingkatan 1" tu..:ampun: :berdoa:



tak mengapalah sama-sama lah kita perbaiki segala kesilapan ye..kita tunggu apa sambungan adik kita tu..tapi mana dia menghilang..ke dia dah lupa nak respon topik dia ni.. :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 14:49


assalammualaikum

umur nurul_wardina berapa ye???

kalau masih bersekolah... dinasihatkan agar tumpu lah dulu pada pelajaran.. pelajaran amat penting... kalau adik bercinta masa sekarang... takut adik terkandas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 14:56


actually saya pun ingat adik wardina ni adik yang muda masih sekolah lagi. tapi tengok topik kerjaya dia ada tanya pasal kerja..

wardina, kalau nak enabang dan kekakak sini tolong, explain biar jelassss sikit dulu. huhu... kalau tidak, ni lah jadinya. dah jadi tempat pengsan beramai2 pulak dah. :sopan:


p/s: tergelak sekali membaca komen-komen abang2 dan kakak2 kat ukhwah ni. huhuhu.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 15:24


yang kome semua gelakkan dia Kenapa? lawak sangat ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nithtah_hujannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2008
Ahli No: 34427
Posting: 89
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 15:32


to wardina.. 1st love xbermakna 2 jodoh kita..
kadang-kadang 2, ada yang dah berapa kali jatuh cinta and kecewa.. barulah dapat mr.rightnya.. jadikannya sebagai satu kenangan.. mungkin 1st love awak 2 jst untuk mencukupi ruangan knangan awak di sek saja...

bersabar k.. jst tmpkn pada study awak lu.. kalau ada jodoh, xkkn kemana nya..huhuhu

if u love some one,
let him/her go
if he/she is yours
he/she will come back to you
if not,
he/she doesn't mean for u..

apa-apa pun.. Allah sentiasa tahu apa yang terbaik tok kita....
cenyum sikit....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nithtah_hujannahProfil   Hantar PM kepada nithtah_hujannah   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 15:34


Pada 10-11-08 15:24 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

yang kome semua gelakkan dia Kenapa? lawak sangat ke?


betul tu en.daeng...kasihan adik kita tu..muda ke dia berapa pun umur dia..hak dia untuk memiliki rasa cinta..asalkan dia bijak mengatur perasaan tersebut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 15:35


adik nurul_wardina...cepat lah respon kat topik ni untuk meleraikan segala kekusutan dan kesalah fahaman yang telah berlaku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 16:02


sat lagi Kalau saya cakap ada yang kat ataih ni yang TAK habis BACA semua post karang... HANGIN PULAK( memang ketara sungguh tak baca habis. Ke.. memilih post2 untuk direspond saja ni ;) )

udah di post kat atas NURUL ni DAH GRAD @ BAKAL GRAD bidang agri...

**rerajin sikit buat study case sebelum mengondem

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-11-08 17:39


Pada 10-11-08 15:24 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

yang kome semua gelakkan dia Kenapa? lawak sangat ke?


Assalamualaikum
boleh terangkan kepada saya, siapa gelakkan siapa??hm...nak elakkan salah faham sekaligus bersangka buruk ni... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nurul_wardina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.08.2005
Ahli No: 18153
Posting: 40
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 11-11-08 19:56


aduh,,,maaf buat kecoh,,hhaha
ok, ok,,,im 23,,,tapi saya ni KEANAKKKAN SIKIT,,ALA...
jangan begitu ,,,TAK AMBIK HATI PUN ,,FUN saja,,,


KLAH,,TAK PANDAI NAK cerita lah,,,
BM TAK LEPAS,,
SAYA DAH LEPAS IPTA,,tengah DECIDE NAK kerja,,





K,,,THE REAL STORIES ARE,,,HUHUHUHUHU

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_wardinaProfil   Hantar PM kepada nurul_wardina   Quote dan BalasQuote

nurul_wardina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.08.2005
Ahli No: 18153
Posting: 40
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 11-11-08 20:05


saya dibesarkan dalam family yang appy
..saya seorag yang aktif, and bila tingkatan satu, saya dapat offer sekolah agama full time,,asrama penuh,
--tapi tak seronok sebab jauh dari mak, ayah.
--mungkin sebab saya ke-2 bongsu agaknya
--then, kat sekolah saya hanya saya seorag yang layak , erm,,sedih tak ada kawan-kawan
---so, ikut sajalah.kat sana,,saya jumpa yang dikenali, iaitu seorang lelaki ( budak time tu)..baya juga,,kenal muka waktu kem motivasi darjah 6
----tapi, saya terlalu muda mengenali cinta, dan tak paham sebagai budak-budak yang baru jauh dan manja nga mak , memang tak akan , dan tak pernah tau apa tu CINTA
-----budak tu ada akak kat situ,akak tu salu jaga saya kat asrama, and cakap yang adik dia tak akan pindah jika saya tak btukar ke skol yang lain
----erm, saya pernah tanya kenapa pula dia nak ikut saya nak pidah sekolah...tak ada kes kan.
-----akak tu cakap, hanya dia sahaja bia dengar nasihat,,
------merepek kan,,mak nasihat pun saya tak dengar time tu,,huhu


-------dipendekkan saya pindah,( rindu mak),huhuuhu
            dia pun pindah mencari saya ,,,saya tak bagitau pun saya nak pidah,,mana lah saya tau,,,then,,,dari waktu itu,saya selalu teringat kan dia, saya jenis perempuan yang tak sama kat luar yang mudah jatuh cinta......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_wardinaProfil   Hantar PM kepada nurul_wardina   Quote dan BalasQuote

nurul_wardina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.08.2005
Ahli No: 18153
Posting: 40
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 11-11-08 20:13


erm,,dia pernah mencari saya.betapa sedihye saya
saya tak paham,mungkin dia pun berperasaan macam saya
---saya cuba nak lupakan, tapi setiap kali saya nak menerima org lain, saya akan berasa bersalah
------pada satu hari,di tempat ruang kenalan, tiba-tiba kami ditemukan,saya meyapa dan dia masih mengingati saya,saya berasa terharu,and memberitahu dia masih single,,apa maksud nya,,disaat ingin melupakan,,dia muncul!dia dioversea know,,,erm,,saya malu da anggap tak layak,,and tiba-tiba terputus,,tak tau dia kat mana,,erm,,,erm,,sedih
---saya HANYA INGIN MELUAHKAN WHAT IM FEEL.CUKUP.THEN apa-apa PUN KEPUTUSAN SAYA TERIMA,,
--YA ALLAH , BERI LAH RUANG TU YA ALLAH,,TOLONG!

SELAGI SAYA TAK BERJUMPA, mana-mana LELAKI YANG INGIN MENGISI HATI NI AKAN TIADA MAKNA

P/S: INI BUKAN GURAUAN, TAPI APA yang SAYA HARUS BUAT
MENUNGGU ATAU LUPAKAN DIA,,,ERM,,,SO LURVE HIM,,MY HEART DO HAVE SPACE FOR ANY1...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_wardinaProfil   Hantar PM kepada nurul_wardina   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 22:36


salamun alaik..

ana rasa xpyhla simpan hati untuk dia..dengan cara akak buat macam itu itu akan lebih myeksakn prasaan akak kalau dia memilih org lain bndg akak..biarkan Allah yang tentukan jodoh kita..teruskan hidup akak seperti biasa..belajarlah mncintai diri sendiri dan Pencipta sebelum kita mncintai org lain..memang rasa cinta kita tak mampu nafikannya..ana rasa baik akak bzkn diri akak dengan macam-macam perkara..hargailah masa kita bersama keluarga dan sahabat sebab hayat kita ini tak tahu bila akan sampai pnghujungnya..kalau ternyata dia memang jodoh yang ditakdirkan untuk akak pasti dia akan datang mnyunting akak menjadi surinya..so let it flows according to the nature.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 22:43


Pada 07-11-08 17:23 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-08 15:05 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

aduihai......*pengsan*


erk...pengsan...

Pada 07-11-08 15:33 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!


ok, sambung pengsan lagi..


aduih...pengsan lagi...

Pada 07-11-08 15:39 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!


nak tumpang pengsan juga sat..


waduh..lagiĀ² pengsan...

Pada 07-11-08 15:51 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

belajar sampai masuk U dulu...baru pengsan...


burkkk....pengsan terusssss..............

:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:



Jangan pengsan ramai-ramai sangat.. nanti memengsankan doktor dengan misi2 pula... :-P


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 23:37


Pada 11-11-08 20:13 , nurul_wardina posting:

!!! QUOTE !!!

erm,,dia pernah mencari saya.betapa sedihye saya
saya tak paham,mungkin dia pun berperasaan macam saya
---saya cuba nak lupakan, tapi setiap kali saya nak menerima org lain, saya akan berasa bersalah
------pada satu hari,di tempat ruang kenalan, tiba-tiba kami ditemukan,saya meyapa dan dia masih mengingati saya,saya berasa terharu,and memberitahu dia masih single,,apa maksud nya,,disaat ingin melupakan,,dia muncul!dia dioversea know,,,erm,,saya malu da anggap tak layak,,and tiba-tiba terputus,,tak tau dia kat mana,,erm,,,erm,,sedih
---saya HANYA INGIN MELUAHKAN WHAT IM FEEL.CUKUP.THEN apa-apa PUN KEPUTUSAN SAYA TERIMA,,
--YA ALLAH , BERI LAH RUANG TU YA ALLAH,,TOLONG!

SELAGI SAYA TAK BERJUMPA, mana-mana LELAKI YANG INGIN MENGISI HATI NI AKAN TIADA MAKNA

P/S: INI BUKAN GURAUAN, TAPI APA yang SAYA HARUS BUAT
MENUNGGU ATAU LUPAKAN DIA,,,ERM,,,SO LURVE HIM,,MY HEART DO HAVE SPACE FOR ANY1...


:berfikir: fikir kejap ye..kalau dah ada sumber yang betul-betul cukup membina saya akan posting kat sini dan bagi pendapat yang patut adik ambil

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 12:17


biasela manusia....
:-D :-D :-D
masing-masing ada kelemahan....
tapi tipu lah manusia menolak atau tak nak yang terbaik...
tapi yang terbaik tak semestinya terbaik untuk kita....
:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 16:53


ramainya nak ikut pengsan...

hmm..fenin ana...fenin...

doa lah banyak-banyak..mana tau dicepatkan jodoh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 18:27


Pada 13-11-08 16:53 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

ramainya nak ikut pengsan...

hmm..fenin ana...fenin...

doa lah banyak-banyak..mana tau dicepatkan jodoh...


:-) ye...berdoa banyak-banyak agar di percepatkan jodoh macam kak wawa dan abang Mulya tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-11-08 18:32


Laaaaaaaa....(terkejut beruk saya..) Tingkatan Satu.....macam inilah dek......utamakan pelajaran dulu...esok..lusa ke bila dah bekerja...dah ada wang lebih....dah ada semuanya....masa tu bolehlah MENCARI CINTA....KALAU TAK DI CARI PUN CINTA TU AKAN DATANG BERBONDONG-BONDONG BANYAKNYA...belajar dulu ya dekkkkk.......


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-11-08 18:36


Pada 13-11-08 18:32 , dmz posting:

!!! QUOTE !!!

Laaaaaaaa....(terkejut beruk saya..) Tingkatan Satu.....macam inilah dek......utamakan pelajaran dulu...esok..lusa ke bila dah bekerja...dah ada wang lebih....dah ada semuanya....masa tu bolehlah MENCARI CINTA....KALAU TAK DI CARI PUN CINTA TU AKAN DATANG BERBONDONG-BONDONG BANYAKNYA...belajar dulu ya dekkkkk.......



Assalamualaikum
dmz ni nak kena banting...:hammer: tak baca posting habis-habis ye..kang kena rotan dengan kak nurkamar kang..:jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-11-08 18:39


Nak cepat...tak sempat baca posting yang banyak cuma dapat baca yang pertama...kedua...ketiga....tiba posting ketiga dah tak tahan nak jawab posting pertama tu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 18:48


Wardina,

Maybe the first thing you an do is to kow the reason why you like him?

1.Because of looks?
2.because of loneliness?
3.Because of he is kind to you?
4.....etc

Dah dapat jawapan tu so you can actually buat assessment tentang berbaloikah masih ingat dia ataupun cukup sekadar ingatan silam

Dan cinta...just remember Allah. You can surely forget him. Kalau tak dapat forget him, so it means that you still have not remember Allah enough.


Kalau kita fikirkan balik lah..ada orang kata:

"hati saya ini dah diambil..ah diambil separuh oleh dia..mana boleh ganti lagi"

Tapi Kalau kita tengok kejadian Allah, hati ni antara satunya organ dalam badan yang boleh tumbuh balik.

Anaolginya? Allah dah tunjuk..Kalau terasa hati, terambil hati dan sebagainya..semua tu boleh pulih kembali.

Saya tak reti nak bagi pendapat, cuma bagi pandangan..maybe membebel agaknya.


Allahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_wardina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.08.2005
Ahli No: 18153
Posting: 40
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 13-11-08 19:41


huhu,,tak ada
terima kasih,,
memang ini lah banyak pengalaman dan teguran dari saudara /saudari

memang,,erm,,huhuhu,,ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_wardinaProfil   Hantar PM kepada nurul_wardina   Quote dan BalasQuote

nurul_wardina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.08.2005
Ahli No: 18153
Posting: 40
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 13-11-08 19:48


no SWORD OF DEEN
because...i think imwith him was binding...
i dont,,
if dont get any answer from him/ meeting him,,,
do know lah so SAD...
BUT
TERIMA KASIH SEMUA
ARIGATO

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_wardinaProfil   Hantar PM kepada nurul_wardina   Quote dan BalasQuote

nurul_wardina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.08.2005
Ahli No: 18153
Posting: 40
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 19-01-10 10:52


hahaha...dah tau dah THE ANSWERS ...

erm,dipendekkkan cerita....SAYA BERBALIK PADA JODOH ALLAH SWT
dan THAT GUY ada PEREMPUAN LAIN DAH..HEHEHE...

K...SAYA DAH PUAS HATI..LET HIM HAPPY...WALAUPUN TAK PERNAH JUMPA...LETHIM HAPPY..ALWAYS...COOL dan REDHA,LAGIPUN BUSY sekarang tengah PT/FT kat UITM..HEHEHE


-----------------
Cute Pictures, Images and Photos


    


  Member Information For nurul_wardinaProfil   Hantar PM kepada nurul_wardina   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.129433 saat. Lajunya....