Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Burung yang akan mati hanya berjalan, tidak lagi terbang
-- Peribahasa Red Indian

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
isa777_musa: 1 jam, 6 minit yang lalu
zam_rizal: 9 hari yang lalu
wanja: 19 hari yang lalu
MTMKi: 27 hari yang lalu
Kang: 27 hari yang lalu


Kelakar
Topik: program pengurusan badan


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» program pengurusan badan

Please Mendaftar To Post


Oleh program pengurusan badan

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 10:22


Program Pengurusan Badan


Entah Kenapa lagi mamat merasa berat badannya naik terus . Ketika akhirnya menjadi overweight, mamat memutuskan pergi ke doktor untuk mendapatkan nasihat.

Doktor menganjurkannya berlari 15 km setiap hari, selama 30 hari. Kalau mamat tekun melakukannya, beratnya akan turun sebanyak 20 kg.

Mamat mentaati anjuran doktor itu. Dengan tekun dia berlari 15 km setiap hari, selama 30 hari penuh. Setelah itu dia senang sekali kerana berat badannya memang turun sebanyak 20 kg.

Mamat menilpon sang doktor dan mengucapkan terima kasih atas nasihatnya. "Cuma ada satu masalah Dok"

"Masalah apa Mamat?'

"Bagaimana cara saya mahu pulang? Soalnya saya sudah 450 Km jauhnya dari rumah! kalau saya balik nanti saya jadi kurus hilang 20kg lagi"

:sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 10:31


Assalamualaikum ...
Baik punya mamat... :-D :-D :-D


-----------------
salamatsabtu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 10:37


tidur saja lah kat citu, mamat...
baik tak payah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 06-11-08 10:46


mamat.. mamat..
bendul pun tak lurus macam dia ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 15:16


Kiasah Pengemis dan Pelajar Universiti


Seorang mahasiswa sedang asyik berbicara dengan seorang pengemis tua di depan kampus UITM.

Mahasiswa : "Sudah lama mengemis di sini pakcik?"
Pengemis : "Ya... lebih kurang sudah 8 tahun , nak Mahasiswa : Wah, sudah lama juga ya pakcik..sehari biasanya dapat berapa pakcik?"
Pengemis : "Paling sedikit RM 50.00 nak ..."
Mahasiswa : Banyak juga ya pakcik
Pengemis : "Bolehlah nak, untuk keluarga..."
Mahasiswa : "Ehhhh...keluarga ada di mana?"
Pengemis : "Anak pakcik semuanya ada 3 orang, yang pertama ada di Universiti Putra Malaysia di Selangor, yang kedua ada di Universiti Utara Malaysia di Kedah dan yang ketiga di Universiti Sains Malaysia di Penang..."
Mahasiswa : "Subhanallah, hebat-hebat keluarga pakcik ni...boleh tahan juga yerrr.. Eh..Anak pakcik tu semuanya masih kuliah?"
Pengemis : "Tak arrrrrr....semuanya mengemis seperti pakcik..."

p/s : tak baik jadi pengemis. :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 03-01-09 21:32


Pada 06-11-08 15:16 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Kiasah Pengemis dan Pelajar Universiti


Seorang mahasiswa sedang asyik berbicara dengan seorang pengemis tua di depan kampus UITM.

Mahasiswa : "Sudah lama mengemis di sini pakcik?"
Pengemis : "Ya... lebih kurang sudah 8 tahun , nak Mahasiswa : Wah, sudah lama juga ya pakcik..sehari biasanya dapat berapa pakcik?"
Pengemis : "Paling sedikit RM 50.00 nak ..."
Mahasiswa : Banyak juga ya pakcik
Pengemis : "Bolehlah nak, untuk keluarga..."
Mahasiswa : "Ehhhh...keluarga ada di mana?"
Pengemis : "Anak pakcik semuanya ada 3 orang, yang pertama ada di Universiti Putra Malaysia di Selangor, yang kedua ada di Universiti Utara Malaysia di Kedah dan yang ketiga di Universiti Sains Malaysia di Penang..."
Mahasiswa : "Subhanallah, hebat-hebat keluarga pakcik ni...boleh tahan juga yerrr.. Eh..Anak pakcik tu semuanya masih kuliah?"
Pengemis : "Tak arrrrrr....semuanya mengemis seperti pakcik..."

p/s : tak baik jadi pengemis. :sopan: :sopan:





tak paham lah lawak ni... :berfikir:


-----------------
:::never stop trying because at the end of the tunnel there's a light-j.j palomo:::


Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 03-01-09 21:32


Pada 06-11-08 15:16 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Kiasah Pengemis dan Pelajar Universiti


Seorang mahasiswa sedang asyik berbicara dengan seorang pengemis tua di depan kampus UITM.

Mahasiswa : "Sudah lama mengemis di sini pakcik?"
Pengemis : "Ya... lebih kurang sudah 8 tahun , nak Mahasiswa : Wah, sudah lama juga ya pakcik..sehari biasanya dapat berapa pakcik?"
Pengemis : "Paling sedikit RM 50.00 nak ..."
Mahasiswa : Banyak juga ya pakcik
Pengemis : "Bolehlah nak, untuk keluarga..."
Mahasiswa : "Ehhhh...keluarga ada di mana?"
Pengemis : "Anak pakcik semuanya ada 3 orang, yang pertama ada di Universiti Putra Malaysia di Selangor, yang kedua ada di Universiti Utara Malaysia di Kedah dan yang ketiga di Universiti Sains Malaysia di Penang..."
Mahasiswa : "Subhanallah, hebat-hebat keluarga pakcik ni...boleh tahan juga yerrr.. Eh..Anak pakcik tu semuanya masih kuliah?"
Pengemis : "Tak arrrrrr....semuanya mengemis seperti pakcik..."

p/s : tak baik jadi pengemis. :sopan: :sopan:





tak paham lah lawak ni... :berfikir:


-----------------
:::never stop trying because at the end of the tunnel there's a light-j.j palomo:::


Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 03-01-09 21:50


mksdnye, anak dia tige3 tu pun mengemis juga.. mgemis ilmu di universiti.. ahaks...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 22:23


ye ke mengemis ilmu?? saya rasa pun macam tu lah kan...berbaik sangka lah kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 11:54


Pada 03-01-09 22:23 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

ye ke mengemis ilmu?? saya rasa pun macam tu lah kan...berbaik sangka lah kita..


hehe,,ni lagi lawak...dah namanya lawak..kena berbaik sangka juga ye... :lucu: :lucu:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 17:20


Pada 06-01-09 11:54 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-01-09 22:23 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

ye ke mengemis ilmu?? saya rasa pun macam tu lah kan...berbaik sangka lah kita..
hehe,,ni lagi lawak...dah namanya lawak..kena berbaik sangka juga ye... :lucu: :lucu:
marul2...tak baik gelakkn org..tapi cara marul tulis ni membuatkan aku jugak nak tergelak..lawak2..

shimaku..jangan ambil hati ye..ambil jantung saja...jst kidding..
jst for fun kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 06-01-09 17:34


Pada 06-01-09 17:20 , amira_aqilah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-09 11:54 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-01-09 22:23 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

ye ke mengemis ilmu?? saya rasa pun macam tu lah kan...berbaik sangka lah kita..
hehe,,ni lagi lawak...dah namanya lawak..kena berbaik sangka juga ye... :lucu: :lucu:
marul2...tak baik gelakkn org..tapi cara marul tulis ni membuatkan aku jugak nak tergelak..lawak2..

shimaku..jangan ambil hati ye..ambil jantung saja...jst kidding..
jst for fun kan..



nak join juga gelakkkkk.... :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:
:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: .. tak lawak lgsung.... :roll: :roll:


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 20:45


Pada 06-11-08 15:16 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!




p/s : tak baik jadi pengemis. :sopan: :sopan:



adik paham cerita ni...tapi ayat kat atas ni macam tak kena saja...emm....


-----------------
intanz'9


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 20:23


selenge betul ye mamat ni... in real live, memang nak kena jotos saja kepala nya

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 23:41


halesolurun_84, I think this story should be like this....regarding to the topic

Seorang mahasiswa sedang asyik berbicara dengan seorang pengemis tua di depan kampus UITM.

Mahasiswa : "Sudah lama mengemis di sini pakcik?"
Pengemis : "Ya... lebih kurang sudah 8 tahun nak."
Mahasiswa: "Pakcik tak ada rumah?"
Pengemis : "ada nak, rumah pakcik 450km dari sini jaraknya "
Mahasiswa : "Kenapa pakcik xbalik rumah? saya tengok pakcik tidur disini saja sepanjang hari..?"
Pengemis : "pakcik takut nak balik rumah kerana kalau pakcik balik nanti berat pakcik akan turun 20kg..sebab itu lah pakcik kat tidur di sini.."

itu saja ending dia....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

silverwings
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2008
Ahli No: 36433
Posting: 11
Dari: Tumpat, Kelantan.

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-02-09 00:33


erk....?? boleh pulak begitu jadi nya... haha... memang lawak betul lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For silverwingsProfil   Hantar PM kepada silverwings   Pergi ke silverwings's Website   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-02-09 08:51


hehehehe..mknenya mamat tu adalah pakcik si pengemis.owh macam tu pula..ade2 saja anda ni...tapi lawak juga :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 10:43


Ikutla memana pun kesimpulan dan pemahaman semua..
hehe saya ni just copy paste sahaja..
Just untuk santai-santai..

thanks sudi baca lawak ni..
moga terhibur..
:-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-10-09 19:44


haha..dr dua cerita da jadi 1 kisah..
haha
mamat tu akhirnya jadi org tua yang mengemis kat universiti tu
pasal tidak ada duit nak balik rumah..
bila da lumayan terus ajela mengemis
sampai da ada anak pun
haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-09 21:10


hahaha...kretif...cerita berlainan boleh jadi 1 cerita...hahaha


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 22:37


adoi mamat.................. apalagi..tahan lah taxi ke bus ke...kapal terbang ke.. huhu...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 23:16


salamun alaik..

lawak kurus=lurus betul lah mamat ini..hehe.. :-P
lawak pengemis=macam xssuai pula dijadikan lawak..tapi oklah juga..hoho..


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-09 12:15


mamat ni...adoi...memang buat orang gelak lah...


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-10-09 11:59


Minumlah JUS mata 5 Dr Rozmey.. hehehe!


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.122518 saat. Lajunya....