Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kadangkala kita boleh menang dengan mengurangkan kekalahan kita
-- Dari Drama"Phily"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 25 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Kelakar
Topik: :: mandi Kucing ::


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» :: mandi Kucing ::

Please Mendaftar To Post


Oleh :: mandi Kucing ::

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 11:40


Seorang budak lelaki berusia lingkungan 8 tahun membeli sekotak serbuk pembasuh daripada sebuah kedai runcit.

Pekedai     : Banyak sangat ke pakaian yang nak dibasuh ?

Budak     : Saya nak mandikan kucing saya.

Pekedai     : Eh......tak boleh gunakan serbuk ni, ia terlalu kuat untuk kucing awak, silap-silap nanti kucing awak mati nanti.

Budak itu terus berlalu selepas membayar harga serbuk basuh itu. Seminggu kemudian budak itu kembali ke kedai runcit tersebut.

Pekedai    : Bagaimana kucing kamu ?

Budak     : Mati!!

Pekedai    : Kan saya dah kata......!!!!

Budak     : Tapi saya tak fikir serbuk itu membunuhnya.

Pekedai : Habis, siapa yang membunuhnya ?

Budak     : Mesin basuh itu.........ia berpusing terlalu laju............


:lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 11:48


dahsyatnya budak itu.. hehe :-D
kasihan kat kucing itu.. mesti kucing tu mati dalam keadaan pening pening lalat.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-11-08 12:40


hehehehe...kesiannya kucing tu dimasukkan ke dalam mesin basuh....
tapi kelakar juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 12:53


assalammualaikum

ada ke mandikan kucing guna mesin basih... tak sesuai lah... kucing itu pun makhluk Allah... ish...ish..ish

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 12:56


kenapalah dimandikan guna mesin basuh..lain kali cari mesin yang namanya mesin mandi..baru betul..sian kucing tu..tak pasal-pasal jadi korban mesin basuh..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 13:28


aduh....hilang stress sikit...ehheh :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 15:01


Kesimpulannya, zaman makin maju, kerja semua nak senang,
Tapi, kasihan kat kucing tu, jadi mangsa keadaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 15:24


siannyer lah kucing tu..
tak dapat bayangkan bagaimana kucing yang chumel mati tergolek2 dalam mesin basuh
huhu~ (T_T)

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 16:27


aduhh,
kenapa budak tu buat begitu?mana maknye dan ahli keluarga yang lain tidak menghalangnye.............sian kucing tu.huhu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 17:54


habis lah kena 'samak' mesen basuh tu .. huhu ..

(teringat pula aku da selalu nampak banyak kejadian tragis d poarch rumah..banyak kucing2 mati terlenyek dek tanyar kereta..depan dok landing kat atas tayar sapa suruh..hehe..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-11-08 16:16


Assalamualaikum
huhu...itu bukanmati katak namanya...mati kucing..waduhh...:garu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 21:07


:-o mandi kucing dalam mesin??
hehe patah riuk pula kucing itu..hehe :jangan: :-D


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 21:22


sian kucing tu..tak patut tol budak tu..kuikuikui

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

ewanz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29954
Posting: 30
Dari: taiping

malaysia  


posticon Posting pada: 12-12-08 01:54


terlebih rajin adik kita tu
untung mak dia..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ewanzProfil   Hantar PM kepada ewanz   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 07:48


apeda mandikan kucing dalam mesin basuh..... :lol: :lol: :lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.100521 saat. Lajunya....