Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa yang dilihat, dimakan, didengar akan jadi sebahagian daripada diri kita
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 7 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: cadangan nama kumpulan nasyid? :)


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» cadangan nama kumpulan nasyid? :)

Please Mendaftar To Post


Oleh cadangan nama kumpulan nasyid? :)

humyra_mz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.02.2007
Ahli No: 28525
Posting: 36
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-11-08 14:42


assalamualaikum sahabat kti semua...
ana nak minta pendapat antum untuk sebuah kumpulan nasyid yang baru nak menjinak...
nama yang mudah diingat, komersial...
sahabat2 tentu banyak idea kan..
boleh kita berkongsi...
syukran...
:-D


-----------------
ibtisam

maAsSaLamaH...{^.^}


Bookmark and Share

    


  Member Information For humyra_mzProfil   Hantar PM kepada humyra_mz   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-11-08 20:10


awak ke nak bina group nasyid tu? macam nak bagi nama anak juga...huhu..anyway good lah..

i suggest kalau group tu namanya 'soofee'..
tau kan meaning dia..so. tak payah lah saya expalin ek..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-11-08 22:01


Assalamualaikum
dah nama pun cadangan kan..boleh bagi yang mudah˛ lah ek...
letak saja..

MUSLIM.



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-08 22:56


Assalamualaikum

Ni kumpulan nasyid untuk perempuan ke lelaki?

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-11-08 23:04


Assalamualaikum ...
Ubi Pelangi ok tak??? :-D :-D :-D


-----------------
salamatsabtu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-08 23:13


Saya mencadangkan:

1) AWAL...(teringat Awal Ashaari, hehehe...)
2) AL-IMAN

Ada sesiapa sokong atau bantah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

haffiss86
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2008
Ahli No: 35488
Posting: 24
Dari: pendang

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 11:15


....nak cdangan untuk nm kmpulan nasyid ke.....
kejap ana nak fikir kejap....

kalau laki ana cadangkan zulfan....
kalau perempuan pula....al-huda

ma'asalamah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffiss86Profil   Hantar PM kepada haffiss86   Quote dan BalasQuote

humyra_mz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.02.2007
Ahli No: 28525
Posting: 36
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 12:00


syukran sahabat2.. (^^,)
memang cadangan yang nak diusulkan..
team nasyid lelaki..


-----------------
ibtisam

maAsSaLamaH...{^.^}


Bookmark and Share

    


  Member Information For humyra_mzProfil   Hantar PM kepada humyra_mz   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 12:41


Cadangan untuk kumpulan Nasyid ialah " Out-Team", sebab in-Team dah ada..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 13:06


:berfikir: apa ye..hmm...untuk perempuan saya cadangkan 'Al-Jannah' untuk lelaki 'Al-Easy'.. :-D ..kan nak senang ingat..selalu sebut tu.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-11-08 14:18


saya cadangkan: al-mari :-D sebab menyeru orang datang tengok nasyid.... lagipun dwi makna tu.. :-D atau al-hadhari sebab kumpulan nasyid kan dah hadhari... :lucu: atau al-klentong pun boleh sebab banyak juga kumpulan nasyid yang kaki klentong

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

humyra_mz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.02.2007
Ahli No: 28525
Posting: 36
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 15:39


Pada 03-11-08 14:18 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!

saya cadangkan: al-mari :-D sebab menyeru orang datang tengok nasyid.... lagipun dwi makna tu.. :-D atau al-hadhari sebab kumpulan nasyid kan dah hadhari... :lucu: atau al-klentong pun boleh sebab banyak juga kumpulan nasyid yang kaki klentong



yang macam tu tak tahu lah nak kata apa.... :-D


-----------------
ibtisam

maAsSaLamaH...{^.^}


Bookmark and Share

    


  Member Information For humyra_mzProfil   Hantar PM kepada humyra_mz   Quote dan BalasQuote

humyra_mz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.02.2007
Ahli No: 28525
Posting: 36
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 09:01


da tak ada ke...
;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For humyra_mzProfil   Hantar PM kepada humyra_mz   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 10:45


ada lagi....
letak saja nama Alam Barzakh...
wahhh....baru beri pminat insaf sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

humyra_mz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.02.2007
Ahli No: 28525
Posting: 36
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 11:29


alam barzakh...
Kalau boleh nme yang mudah diingat, dsebut..
supaya dekat dhaT pra pndgr..
senang untuk mnyampaika msej2 dakwah.. :kelip:


-----------------
ibtisam

maAsSaLamaH...{^.^}


Bookmark and Share

    


  Member Information For humyra_mzProfil   Hantar PM kepada humyra_mz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.09365 saat. Lajunya....