Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila sesuatu telah sempurna akan mulalah kelihatan cacat celanya.

-- Saidina Abu Bakar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 2 hari yang lalu
Muslim1987: 8 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: cuba teka siapa dalam gambar ni?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» cuba teka siapa dalam gambar ni?

Please Mendaftar To Post


Oleh cuba teka siapa dalam gambar ni?

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 18:49


Assalamualaikum gambar ni saya ambil dari portal MyKmu(portal penyokong2 umno) dan sedang rancak dibahaskan di sana mengenai pembabitan pemimpin mereka.antaranya seperti dalam gambar ini


.

rasanya anda boleh teka tak siapa orangnya?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 19:04


saya tau.. khairy jamaludin...
tapi sebelah tu siapa?

moga Allah bagi hidayah kat mereka (sambil geleng kepala tengok gmbo ni)

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 19:35


sekali pandang macam Khairy Jamaludin...dua kali pandang pun macam khairy jamaludin jugak...tiga kali pandang,menantu kesayangan Pak Lah rupanya...hehehe..:D

apa kebende yang kat atas meja tu? Ish,ish,ish....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 20:35


Pada 29-10-08 19:04 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

saya tau.. khairy jamaludin...
tapi sebelah tu siapa?

moga Allah bagi hidayah kat mereka (sambil geleng kepala tengok gmbo ni)


dan paling nak tahu di mana mereka berada semasa gambar ini diambil.di forum Mykmu tu sedang bergaduh antara pasukan pak lah dan najib


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Ana_Arina
Warga Rasmi
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35603
Posting: 6
Dari: Johor Darul Takzim,Malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 20:45


Salam,antum semua...

Ana bukanlah penyokong Umno dan kroninya namun ana rasa gambar ini sungguh mengaibkan. Memang kita tak patut sokong kemaksiatan, tapi Islam menganjurkan kita supaya menutup keaiban saudara kita.org Islam Malaysia yang ada mata memang dah tahu kemungkaran yang dilakukan, jadi kita tak perlulah nak highlightkan lagi...

"Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah banyak dr prasangka,sesungguhnya sebahagian prasangka itu dosa,dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan org lain,..." (QS 49:12)

"Dan barangsiapa yang menutup aib saudaranya di dunia,nescaya Allah akan menutup keaibannya di akhirat kelak, dan barangsiapa yang mengangkat kesusahan seorang mukmin di dunia,nescaya Allah akan mengangkat kesusahannya di akhirat kelak." (Hadith Shahih)

Maaf jika terkasar bahasa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ana_ArinaProfil   Hantar PM kepada Ana_Arina   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 20:54


hehehehehe pok mentua borek, menantu rintik lah
huhuhuhuhu
mana nak lari kan kan???

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 21:05


Sudahlah tu. Jangan ditunjukkan benda-benda yang membuka aib orang. Memanglah ini untuk menyedarkan rakyat tetapi berpada-padalah. Kita kena beringat, jangan asyik membuka aib orang lain sehinggakan lupa kepada aib kita sendiri yang 'terbuka' tanpa kita sedari. Sekadar pendapat peribadi...


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-10-08 21:08


Assalamualaikum
setuju dengan Ana_Arina...
apakah akan kita rasakan apabila orang lain membuka keaiban kamu?bukan tugas kita mencari keaiban lain..hendak membentuk kebaikan bukan dengan membuka keaiban..meski kamu di tempat yang benar..tiada anjuran dalam Islam bersifat sedemikian...lagipun, dia masih orang Islam..dan perkara ini belum tentu lagi kebenarannya..apabila orang bergaduh, macam² boleh dilakukan untuk membuka keaiban orang lain..dunia dah maju, teknologi di hujung jari..kesahihan tak dapat dipastikan..boleh jeq nak guna photoshop edit gambar seperti ni..

dan, andaikata benar pun apa yang dilakukan, bukan tugas kita mencari keaiban orang lain..muhasabah diri..jangan sampai Allah berikan kebencanaan buat kita..

kalau betul pun, apa yang Rashdin dapat eh??

P/S : sekali lagi, benci kerana sayang, bukan kerana marah... :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 21:13


bukan apa,cuma ada persoalan yang sedang bermain di fikiran.


adakah orang seperti ini kita mahu sebagai pemimpin kita?saya sedih bila melihat ini.

macam yang saya cakap tadi isu ni dibangkitkan sendiri oleh penyokong2 umno di portal mereka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 21:20


Pada 29-10-08 20:45 , Ana_Arina posting:

!!! QUOTE !!!

Salam,antum semua...

Ana bukanlah penyokong Umno dan kroninya namun ana rasa gambar ini sungguh mengaibkan. Memang kita tak patut sokong kemaksiatan, tapi Islam menganjurkan kita supaya menutup keaiban saudara kita.org Islam Malaysia yang ada mata memang dah tahu kemungkaran yang dilakukan, jadi kita tak perlulah nak highlightkan lagi...

"Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah banyak dr prasangka,sesungguhnya sebahagian prasangka itu dosa,dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan org lain,..." (QS 49:12)

"Dan barangsiapa yang menutup aib saudaranya di dunia,nescaya Allah akan menutup keaibannya di akhirat kelak, dan barangsiapa yang mengangkat kesusahan seorang mukmin di dunia,nescaya Allah akan mengangkat kesusahannya di akhirat kelak." (Hadith Shahih)

Maaf jika terkasar bahasa.



hmm,jika macam tu lepas ni boleh buat perkara seperti ini berdasarkan apa yang anda cakap ya:


a)jangan bercerita tentang keburukan abu lahab

b)jangan bercerita tentang keburukan abu jahal

c)jangan bercerita tentang keburukan qarun

d)jangan bercerita tentang keburukan firaun

e)jangan bercerita tentang keburukan nabi palsu musailamah al kazzab

f)jangan bercerita tentang keburukan abdullah bin ubai

pergi)jangan bercerita tentang keburukan haman

h)jangan bercerita tentang keburukan Shah iran


nak saya senaraikan lagi tokoh2 paling jahat di atas muka bumi ini.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Ana_Arina
Warga Rasmi
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35603
Posting: 6
Dari: Johor Darul Takzim,Malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 21:28


hmm,jika macam tu lepas ni boleh buat perkara seperti ini berdasarkan apa yang anda cakap ya:


a)jangan bercerita tentang keburukan abu lahab
b)jangan bercerita tentang keburukan abu jahal
c)jangan bercerita tentang keburukan qarun
d)jangan bercerita tentang keburukan firaun
e)jangan bercerita tentang keburukan nabi palsu musailamah al kazzab
f)jangan bercerita tentang keburukan abdullah bin ubai
pergi)jangan bercerita tentang keburukan haman
i)jangan bercerita tentang keburukan Shah iran


nak saya senaraikan lagi tokoh2 paling jahat di atas muka bumi ini.



mereka yang diatas terang-terang menghina Islam sebagai agama dr Allah. Maaf,anda tak boleh compare kan realiti ni. pepun, kita ni cuma manusia biasa yang selalu melakukan dosa. Saya tak ada niat nak hina / buruk-burukkan saudara. Itu cuma sekadar peringatan saja.
Wallahua'lam.


-----------------
"Kamu sekali2 tidak mati jika m'lakukn boikot,tetapi jika kamu tak m'lakukannya,ada org lain yang akan mati."-Prof.Husayn Shahatah-


Bookmark and Share

    


  Member Information For Ana_ArinaProfil   Hantar PM kepada Ana_Arina   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 21:32


anda tahu tak,sebelum ni pun masa kempen PRU di kubang kerian dalam kempen nak memujuk pengundi dia boleh samakan dacing yang terdapat pada logo BN tu dengan benda ghaib iaitu MIZAN ALLAH?


buktinya anda boleh lihat di sini

http://www.youtube.com/watch?v=bsjCXHGi3Zg

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Ana_Arina
Warga Rasmi
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35603
Posting: 6
Dari: Johor Darul Takzim,Malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 21:42


Ana pernah tengok perkara kemaksiatan yang lebih dahsyat daripada tu. Tapi, as I said
before, tak baik kita pula mengapi2kannya.

Lagipun, sama-samalah kita muhasabah diri sendiri agar tak tergolong dalam gol.ahli maksiat.

"...and you shall speak unto all people in a kindly way..." (QS 2:263)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ana_ArinaProfil   Hantar PM kepada Ana_Arina   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 21:59


Pada 29-10-08 21:42 , Ana_Arina posting:

!!! QUOTE !!!

Ana pernah tengok perkara kemaksiatan yang lebih dahsyat daripada tu. Tapi, as I said
before, tak baik kita pula mengapi2kannya.

Lagipun, sama-samalah kita muhasabah diri sendiri agar tak tergolong dalam gol.ahli maksiat.

"...and you shall speak unto all people in a kindly way..." (QS 2:263)



dan sumber asal gambar ini adalah di link ini

http://the-antics-of-husin-lempoyang.blogspot.com/2008/10/modal-insan-islam-hadhari.html


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:10


ya...kita tidak boleh mengaibkan keburukan sesorg tu.....

cuba kita pandang dari sudut fekah perbuatan yang kita lakukan itu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:10


!!! QUOTE !!!

mereka yang diatas terang-terang menghina Islam sebagai agama dr Allah. Maaf,anda tak boleh compare kan realiti ni. pepun, kita ni cuma manusia biasa yang selalu melakukan dosa. Saya tak ada niat nak hina buruk-burukkan saudara. Itu cuma sekadar peringatan saja.
Wallahua'lam.



salam...mereka memang menghina islam...tidak dilupakan juga yang ramai pemimpin-pemimpin dan orang-orang UMNO dan barisan nasional ini juga menghina islam serta menghina Nabi. bezanya cuma mereka ni bukan hidup di zaman Nabi..mereka hidup dizaman Nabi sudah tiada. Banyak juga kenyataan yang menghina Islam dan Nabi...ini bukan katogeri mengumpat (sila betulkan sekiranya saya salah ).. orang yang menghina agama Allah ini perlu kita tentang..bukan membisukan diri kita dengan berkata kita tak boleh mengaibkan orang. kalau macam tu.. tak payah lah ada jabatan mufti dan jabatan agama islam di malaysia ni. Perkara yang nyata salah wajib kita tentang apatahlagi melibatkan Agama dan Akidah.

Tentang penyiaran gambar ini. memang agak menjijikkan. Bagi saya kalau tidak didedhkan sikap pemimpin kita ni..ramai orang UMNO yang anggap pemimpin mereka ni baik dan beragama. Semoga dengan gambar ni dapat membuka mata saya dan warga ukhwah tentang kenyataan dan hakikat inilah Khairy Jamaludin. dan saya percaya bukan sahaja Beliau yang berperangai sebegini rupa. ramai lagi pemimpin-pemimpin UMNO (saya tak kata semua) yang berperibadi sebegini rupa.

cadangan saya..kalau nak siar gambar macam ni..jangan lah terus saja keluar gambarnyer. kalau boleh buatlah link untuk menyiarkan gambar ni...tak molek jugak...sekadar pandangan dan cadangan..



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:12


jika kita dah tau keburukan dan kejahatan mereka.mengapa kita masih menyokong mereka lagi?memilih mereka lagi??/

sedangkan kita ada ulama yang boleh memimpin kita...yang mana syarat2 untuk memilih seorang pemimpin itu mestilah pemimpin itu beragama.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:34


Pada 29-10-08 22:12 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

jika kita dah tau keburukan dan kejahatan mereka.mengapa kita masih menyokong mereka lagi?memilih mereka lagi??/

sedangkan kita ada ulama yang boleh memimpin kita...yang mana syarat2 untuk memilih seorang pemimpin itu mestilah pemimpin itu beragama.....




ini saya setuju tapi dalam konteks yang mana ia dikuasai oleh orang2 yang tidak patut,benda ni mustahil boleh dibuat kerana mereka akan menggunakan kuasa ditangan mereka sesuka hati.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 11:08


Pada 29-10-08 20:45 , Ana_Arina posting:

!!! QUOTE !!!

Salam,antum semua...

Ana bukanlah penyokong Umno dan kroninya namun ana rasa gambar ini sungguh mengaibkan. Memang kita tak patut sokong kemaksiatan, tapi Islam menganjurkan kita supaya menutup keaiban saudara kita.org Islam Malaysia yang ada mata memang dah tahu kemungkaran yang dilakukan, jadi kita tak perlulah nak highlightkan lagi...

"Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah banyak dr prasangka,sesungguhnya sebahagian prasangka itu dosa,dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan org lain,..." (QS 49:12)

"Dan barangsiapa yang menutup aib saudaranya di dunia,nescaya Allah akan menutup keaibannya di akhirat kelak, dan barangsiapa yang mengangkat kesusahan seorang mukmin di dunia,nescaya Allah akan mengangkat kesusahannya di akhirat kelak." (Hadith Shahih)

Maaf jika terkasar bahasa.


Ana rasa tertarik untuk mmberi respon kepada pendapat sahabat kita di atas. Ok, macam ni. katakan ana bagitahu kat anti yang si polan bin si polan itu yang mana merupakan seorang pemimpin berkelakuan buruk dan tidak berakhlak. Adakah anti akan terus percaya dengan kata-kata ana tu? Mesti tidak. Malah di dalam Islam pun disuruh siasat betul-betul sesuatu berita barulah kita mempercayainya. Jadi, dengan apa kita boleh percaya? Yes, dengan BUKTI. Gambar yang akhi Rashdin kita bagi di atas adalah merupakan BUKTI.

Memang di dalam Islam ditegah sama sekali untuk mengaibkan seseorang. Tapi tahukan anti bahawa ada masanya ianya dibolehkan dengan tujuan sekadar sebagai PENGAJARAN? Dengan syarat janganlah dinyatakan dengan jelas siapakah si polan itu sebenarnya.

Saudari, perlulah dinyatakan bahawa manusia yang ad di dalam gambar di atas adalah SEORANG PEMIMPIN kita. Adakah kerana kita terikat dengan pemikiran jangan dedahkan aib sesiapa secara mutlak, kita takkan dedahkan bagaimana akhlak buruk pemimpin kita itu? Jadi bagaimana kita nak jalankan suruhan AMAL MAKRUF NAHI MUNGKAR Kalau begitu? Adakah anti tahu bahawa jika kita mengetahui sesuatu kemungkaran dan kita menyembunyikannya dan mendiamkan diri, itu membuatkan kita seolah-olah BERSUBAHAT sama dalam melakukan kemungkaran itu.

Cuma mungkin benar kata akhi muslimin23, kita tak patut tunjuk gambar tu secara terang-terangan, patut dibuat link ke website lain. Tapi ana masih setuju bahawa gambar itu perlu didedahkan kepada umum, kerana org di dalam gambar itu adalah pemimpin kita, dan semua rakyat patut dan berhak tahu.

Sekadar pendapat peribadi dari ana yang masih terlalu jahil...Ana pun nak minta maaf jika ad terkasar bahasa :-)


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::


Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 11:14


dan di link ini pula ada difokuskan kepada minuman di hadapannya

http://www.tranungkite.net/v7/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=38479


Sama tak botol minuman dalam gambar sebelah ni dengan botol minuman yang ada dekat depan KJ dalam gambar dekat atas tu???



.

jika sama macam mana?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 11:26


boleh kita mempercayai 100% akan kebenaran gambar tersebut?
Adakah gambar tersebut dari sumber yang asal??
Adakah gambar tersebut bukan di super-impose kan?? Ye lah sekarang ini zaman teknologi yang semakin canggih..
Teringat saya akan satu drama indonesia itu,dah lupa pla tajuknye apa..sedikit jalan ceritanya di mana seorang imam mati di depan kelab dangdut dan seorang perompak mati dalam masjid yang dikatakan sedang berwudhu.. If kita yang tak tahu akan kebenarannya pasti akan mengatakan Perompak itu dah tentu akan masuk syurga kerana dah bertaubat dan mati dalam kawasan masjid lagi..Tapi sedihnya imam tersebut dikatakan hipokrit...Imam tapi mati di tempat yang tidak baik...masyaAllah simpati akan nasib imam tersebut...Tapi ada hikmah di sebalik akan kejadian tersebut...
Kalian pun dah tentu tau akan kesimpulannya...Kita janganlah terlalu cepat blame seseorang sebelum tau akan kebenaran sesuatu perkara tu...

*Maaf andai saya tersilap kata-kata..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 11:29


Pada 29-10-08 21:20 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-10-08 20:45 , Ana_Arina posting:

!!! QUOTE !!!

Salam,antum semua...

Ana bukanlah penyokong Umno dan kroninya namun ana rasa gambar ini sungguh mengaibkan. Memang kita tak patut sokong kemaksiatan, tapi Islam menganjurkan kita supaya menutup keaiban saudara kita.org Islam Malaysia yang ada mata memang dah tahu kemungkaran yang dilakukan, jadi kita tak perlulah nak highlightkan lagi...

"Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah banyak dr prasangka,sesungguhnya sebahagian prasangka itu dosa,dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan org lain,..." (QS 49:12)

"Dan barangsiapa yang menutup aib saudaranya di dunia,nescaya Allah akan menutup keaibannya di akhirat kelak, dan barangsiapa yang mengangkat kesusahan seorang mukmin di dunia,nescaya Allah akan mengangkat kesusahannya di akhirat kelak." (Hadith Shahih)

Maaf jika terkasar bahasa.



hmm,jika macam tu lepas ni boleh buat perkara seperti ini berdasarkan apa yang anda cakap ya:


a)jangan bercerita tentang keburukan abu lahab

b)jangan bercerita tentang keburukan abu jahal

c)jangan bercerita tentang keburukan qarun

d)jangan bercerita tentang keburukan firaun

e)jangan bercerita tentang keburukan nabi palsu musailamah al kazzab

f)jangan bercerita tentang keburukan abdullah bin ubai

pergi)jangan bercerita tentang keburukan haman

h)jangan bercerita tentang keburukan Shah iran


nak saya senaraikan lagi tokoh2 paling jahat di atas muka bumi ini.

Yang ceritakan keburukan dalam senarai ni Allah... kita tiada hak untuk cerita keburukan org..

kita di ajar agar bangun malam dan MENANGIS untuk orang-orang yang ingkar perintah Allah... mendedahkan keburukan org ni... Nabi SAW cukup MARAH.. dan Nabi SAW iktiraf org yang suka dedahkan keburukan saudaranya sama seperti memakan daging saudaranya sendiri....

tuan2, kita kena doa untuk org yang ingkar... bukan mengutuk dan mendedahkan keburukan... saya nak tanya... apa yang kita dapat sekarang dengan pendedahan memburukkan saudara kita... duit? harta? Allah bagi kita otak untuk fikir....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 11:33


Pada 30-10-08 11:26 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

boleh kita mempercayai 100% akan kebenaran gambar tersebut?
Adakah gambar tersebut dari sumber yang asal??
Adakah gambar tersebut bukan di super-impose kan?? Ye lah sekarang ini zaman teknologi yang semakin canggih..
Teringat saya akan satu drama indonesia itu,dah lupa pla tajuknye apa..sedikit jalan ceritanya di mana seorang imam mati di depan kelab dangdut dan seorang perompak mati dalam masjid yang dikatakan sedang berwudhu.. If kita yang tak tahu akan kebenarannya pasti akan mengatakan Perompak itu dah tentu akan masuk syurga kerana dah bertaubat dan mati dalam kawasan masjid lagi..Tapi sedihnya imam tersebut dikatakan hipokrit...Imam tapi mati di tempat yang tidak baik...masyaAllah simpati akan nasib imam tersebut...Tapi ada hikmah di sebalik akan kejadian tersebut...
Kalian pun dah tentu tau akan kesimpulannya...Kita janganlah terlalu cepat blame seseorang sebelum tau akan kebenaran sesuatu perkara tu...

*Maaf andai saya tersilap kata-kata..



awak ingin saya tegaskan cerita ni sudah dibangkitkan sendiri oleh penyokong2 umno dalam portal mereka di MyKmu tu(link dia nanti saya post)


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 11:42


Pada 30-10-08 11:33 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-10-08 11:26 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

boleh kita mempercayai 100% akan kebenaran gambar tersebut?
Adakah gambar tersebut dari sumber yang asal??
Adakah gambar tersebut bukan di super-impose kan?? Ye lah sekarang ini zaman teknologi yang semakin canggih..
Teringat saya akan satu drama indonesia itu,dah lupa pla tajuknye apa..sedikit jalan ceritanya di mana seorang imam mati di depan kelab dangdut dan seorang perompak mati dalam masjid yang dikatakan sedang berwudhu.. If kita yang tak tahu akan kebenarannya pasti akan mengatakan Perompak itu dah tentu akan masuk syurga kerana dah bertaubat dan mati dalam kawasan masjid lagi..Tapi sedihnya imam tersebut dikatakan hipokrit...Imam tapi mati di tempat yang tidak baik...masyaAllah simpati akan nasib imam tersebut...Tapi ada hikmah di sebalik akan kejadian tersebut...
Kalian pun dah tentu tau akan kesimpulannya...Kita janganlah terlalu cepat blame seseorang sebelum tau akan kebenaran sesuatu perkara tu...

*Maaf andai saya tersilap kata-kata..



awak ingin saya tegaskan cerita ni sudah dibangkitkan sendiri oleh penyokong2 umno dalam portal mereka di MyKmu tu(link dia nanti saya post)



:kelip: ok...nak juga tau akan kebenaran perkara tersebut...
anyway kita tidak berhak untuk menghukum sesiapa dalam perkara ni..sapa lah kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 12:06


sekadar pandangan saya sendiri, tak eloklah letak gambar-gambar macam tu. kalau ye pun betul, sekurang-kurangnya sekadar menjelaskan apa kesalahan tersebut dan cara untuk memberitahu kepada umum tentang apa yang seseorang tu buat.

cuba bayangkan kalau gambar kita sendiri yan berkelakuan jijik dipamerkan oleh orang lain kepada umum? apa yang kita rasa? adakah kita akan cakap," tak apalah dah memang benar aku macam tu. terima sajalah" . adakah kita sendiri nak kejahatan kita dipamerkan? soal kejahatan sendiri dengan tanggungjawab bagi saya adalah berlainan. semua dah maklum, manusia tidak semuanya sempurna. pasti ada kejahatan yang dilakukan. sama macam saya sendiri.

apa pun terpulang kepada niat kita untuk mempamerkan gambar tersebut. mungkin ada niat untuk menjatuhkannya sebab tak layak jadi pemimpin. mungkin ada niat sekadar untuk pengetahuan umum dan memberitahu umum yang seseorang tu begini begitu begana dan sebagainya.

zaman sekarang ni mungkin dah lebih kepada mencari salah dan kejahatan orang untuk kepentingan diri sendiri. saya tak tuduh sesiapa. isu semasa sana sini macam-macam kita dengar, tengok dan perhatikan sendiri. diakui seperti yang diperkatakan gambar ni telah diperkatakan oleh orang2 sendiri, tak kan kita pun nak memperkatakannya juga di sini? sekiranya kita dah tau seseorang tu dah buat kejahatan, adakah kita akan terus menerus mempamerkan kejahatannya kepada umum?

saya nak tanya pula, tak ada ke pemimpin pihak saudara yang berkelakuan jahat? dan saya nak tanya juga, sekiranya pihak saudara atau pihak yang saudara sokong tu ada gambar yang tak elok tersiar di mana-mana, adakah saudara akan meletakkannya di sini atau menghebohkannya di mana-mana? mungkinkah saudara membiarkannya macam tu sahaja tapi pihak yang saudara tu bangkang tu pula saudara pamerkan di sini? mungkin juga saudara tak menjumpai ? kalau terjumpa pun adakah saudara mempercayainya? rasanya tak kan. alasan saudara tidak sahih or ni kerja pihak itu pihak ini.

so, saya nak minta penjelasan dengan segala persoalan saya tersebut.


p/s : sekadar tangan menaip ditaakul oleh minda. minta maaf anda silap pandangannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 12:15


rashdin, sila baca pendapat saudara Addey tu. baca betul-betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 14:05


Pada 30-10-08 12:15 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

rashdin, sila baca pendapat saudara Addey tu. baca betul-betul


saya sudah baca tapi ini melibatkan pemimpin kita yang mana selalu mendendangkan tentang negara islam tetapi perbuatannya Kenapa lain?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 14:12


ok seperti yang saya cakap tadi,gambar ini isunya dibangkitkan dulu oleh penyokong umno dalam portal mereka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-10-08 15:32


Assalamualaikum
bila time maca ni, Rashdin boleh jadi percaya pula ek pada penyokong umno? :berfikir: pelik...adakah kerana ia adalah pendedahan terhadap kejahatan orang umno, kiranya Rashdin terima bulat² lah ye?kalau tak, tak ada sikit pun nak percaya pada penyokong² umno eh? :berfikir:

kalau dah pepuak umno yang bergaduh, adakah segalanya dari mereka boleh dipercayai?Rashdin sendiri yang kata kan, mereka ni tak boleh dipercayai..bukan ke boleh jeq memana puak nak menipu bagi menjatuhkan orang lain?apatah lagi dalam geng umno (mengikut pendapat Rashdin lah..)macam mana Rahsin boleh begitu yakin pula sekarang ni eh?? :-?

zam_rizal...gambar yang diberi oleh Rashdin adalah bukti eh?orang sekarang dah maju..macam² boleh buat, setakat nak edit gambar, petik jari jeq...gambar sekarang tak boleh dijadikan satu²nya bukti..apatah lagi dalam keadaan pepuak umno tu nak menjatuhkan antara satu sama lain...

macam mana eh mengenai gambar pepuak PKR yang didedahkan..boleh dikatakan tak betul pulak eh..tipu lah, superimpose lah..hmm...ada double standard eh..

lepas ni bolehlah tunjuk gambar orang berzina pula, gambar orang lelaki berzina, kena tunjuk pada semua perempuan, sebab nak mengelakkan daripada dipilih oleh perempuan lain sebagai 'pemimpin' rumahtangga kelak...boleh tak? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 16:53


sebab saya dulu penyokong umno jadi saya adalah saya tahu tentang cara mereka ni lebih-lebih lagi bila PR UMNO makin dekat jadi masing-masing berebut nak jawatan tinggi supaya dapat luaskan pengaruh mereka dalam parti dan juga kerajaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

darkside
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2008
Ahli No: 35022
Posting: 106

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 17:28


gambar dah dibuang ke mata saya yang rabun? tak ada pun gambarnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For darksideProfil   Hantar PM kepada darkside   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 17:30


Pada 30-10-08 17:28 , darkside posting:

!!! QUOTE !!!

gambar dah dibuang ke mata saya yang rabun? tak ada pun gambarnya....


darkside anda boleh lihat gambarnya di link ini


http://the-antics-of-husin-lempoyang.blogspot.com/


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

zeal_tech
Warga Rasmi
Menyertai: 31.10.2008
Ahli No: 35677
Posting: 6
Dari: Teluk Intan, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 20:58


erm....
saya musti piley...
kj d hatiku....
hehe....

tak tau pic ni betul ke tak....
tak apa lah...
Kalau da yang tak suka benda macam ini.....
tapi, nak tanya lah....
Kalau tak ada cerita macam ini....
bagaimana kita nak tau sifat2 seorang pemimpin tu ek...
ada tak alternatif lain....??
atau pun kita brtindak supaya tak endahkan sifatnya....
dan hanya berserah saja.....
lepas pilih dia sebagai pemimpin...
biarkan saja dia apa yang dia nak lakukan....??
bagaimana tu ek....??

Bookmark and Share

    


  Member Information For zeal_techProfil   Hantar PM kepada zeal_tech   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 23:24


Pada 31-10-08 20:58 , zeal_tech posting:

!!! QUOTE !!!

erm....
saya musti piley...
kj d hatiku....
hehe....

tak tau pic ni betul ke tak....
tak apa lah...
Kalau da yang tak suka benda macam ini.....
tapi, nak tanya lah....
Kalau tak ada cerita macam ini....
bagaimana kita nak tau sifat2 seorang pemimpin tu ek...
ada tak alternatif lain....??
atau pun kita brtindak supaya tak endahkan sifatnya....
dan hanya berserah saja.....
lepas pilih dia sebagai pemimpin...
biarkan saja dia apa yang dia nak lakukan....??
bagaimana tu ek....??



cuba tengok perwatakan setiap orang yang akan/mahu anda angkat sebagai pemimpin.lepas tu kaji dulu segala cara-cara dia berpolitik dan arah tuju politik dia.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-11-08 12:30


assalamualaikum
pandangan ana

dalam hal minum arak, berjudi berzina ini yang patut dipersalahkan ialah tuan punya kilang arak, premis judi, massage yang ada pelacur...

siapa yang keluarkan lesen....

pihak majlis bandaran...
siapa yang buat kilang arak di batu 3...menteri yang lama yang sudah kalah dalam PRU ....


kilang arak tu dah ada sejak tahun 1980an lagi...masa tu siapa menteri yang benarkan kilang arak tu dibina
dah berapa remaja yang terjerumus dalam dosa minum, disko, ke massage yang ada pelacur...


siapa yang keluarkan lesen....


siapa yang kutip hasilesen tersebut...
fikirkanlah

tahniah kerajaan kelate sebab lesen tak dikeluarkan untuk maksiat seperti judi arak....

hanya pandangan ana yang dhaif...


kita jadi begini adalah kesan cet det memerintah terlalu lama sebelum Pak Lah jadi PM
Pak lah sudah berjasa wujudkan jQAF untuk ustaz serta Ustazah...

ada yang khuatir jQAF ini akan berakhir jika PakLah letak jawatan...


dah ramai pelajar pandai baca Al Qur'an jawi, bahasa Arab kesan KPLI jQAF
harap maklum


jib ni katanya sekular...tak tahulah apa akan jadi...
Doakan saja Muttaqiin naik jadi pemimpin negara yang di kasihi
HT tak nak jadi PM atau menteri ke...
suatu soalan untuk HT...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 13:43


Pada 30-10-08 16:53 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

sebab saya dulu penyokong umno jadi saya adalah saya tahu tentang cara mereka ni lebih-lebih lagi bila PR UMNO makin dekat jadi masing-masing berebut nak jawatan tinggi supaya dapat luaskan pengaruh mereka dalam parti dan juga kerajaan.
saya MINTA ANDA JAWAB APA yang SAYATETAPSAYA POSTINGKN TU, JANGAN LARI DARI PERSOALAN BERBANGKIT.....saya bagi SOALAN macam SAYATETAPSAYA PUN ANDA TAK JAWAB....SILA JAWAB


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 16:19


Pada 18-11-08 13:43 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-10-08 16:53 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

sebab saya dulu penyokong umno jadi saya adalah saya tahu tentang cara mereka ni lebih-lebih lagi bila PR UMNO makin dekat jadi masing-masing berebut nak jawatan tinggi supaya dapat luaskan pengaruh mereka dalam parti dan juga kerajaan.
saya MINTA ANDA JAWAB APA yang SAYATETAPSAYA POSTINGKN TU, JANGAN LARI DARI PERSOALAN BERBANGKIT.....saya bagi SOALAN macam SAYATETAPSAYA PUN ANDA TAK JAWAB....SILA JAWAB



dan jawapan saya kepada dia dan anda simple tapi teguh


ni dia jawapan saya kepada soalan dia


adakah orang seperti ini kita mahu sebagai pemimpin kita?saya sedih bila melihat ini.

macam yang saya cakap tadi isu ni dibangkitkan sendiri oleh penyokong2 umno di portal mereka.



-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 16:21



    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 17:24


Pada 30-10-08 15:32 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum


macam mana eh mengenai gambar pepuak PKR yang didedahkan..boleh dikatakan tak betul pulak eh..tipu lah, superimpose lah..hmm...ada double standard eh..

l :berfikir:


SAYA TAK JELAS LAGI JAWAPAN ANDA, NI PERSOALAN yang DIMAKSUDKAN.....SILA JELASKAN


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 18:30


Pada 18-11-08 17:24 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-10-08 15:32 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum


macam mana eh mengenai gambar pepuak PKR yang didedahkan..boleh dikatakan tak betul pulak eh..tipu lah, superimpose lah..hmm...ada double standard eh..

l :berfikir:


SAYA TAK JELAS LAGI JAWAPAN ANDA, NI PERSOALAN yang DIMAKSUDKAN.....SILA JELASKAN




gambar yang mana?.jika ada tunjukkan di sini apa gambar tu.selalunya jika ada gambar/isu mengenai puak PKR ni ia disusuli dengan penjelasan dan laporan polis.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.142796 saat. Lajunya....