Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda taknak bekerja, carilah duit sebanyak-banyaknya; nanti anda tak perlu bekerja
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 72
Ahli: 0
Jumlah: 72




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 15 jam, 35 minit yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Lelaki Suka


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Lelaki Suka

Please Mendaftar To Post


Oleh Lelaki Suka

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 07:19


Lelaki ni bukannya apa. mereka ni memang perihatin. Perihatin pada kekasih mereka. Kalau boleh, mereka memang nak jaga semua. Taknak ada luka-luka, parut-parut, segalanya. Kurang cantik katanye kalau ada parut-parut ni. Kan bagus lelaki anda tu.

Lelaki ni bukannya apa. mereka ni memang suka melindungi perempuan. Kalau dalam hujan, siapa yang pegangkan payung untuk anda? Lelaki ke perempuan? Mesti lah lelaki. Lelaki ni memang romantik lagi pun. dia tahu yang perempuan memang memerlukan dia. Tu pasal dia sanggup pegangkan payung walaupun dia akan basah kuyup. Kan bagus lelaki anda tu.

Lelaki ni bukannya apa. mereka ni memang rajin. Kalau anda makan kat KFC atau McD, siapa yang akan pegang dan angkat tray makanan tu? Mesti lah lelaki. mereka tahu perempuan tak larat nak angkat tray tu. Lagi pun mereka sayang pada anda. mereka tak nak lah anda penat-penat angkat tray makanan yang tak lah berat mana pun. Ciput saja beratnya. Kan bagus lelaki anda tu.

Lelaki ni bukannya apa. mereka ni kan kuat. Tough pulak tu. Tu pasal kalau anda pergi shopping barang-barang dapur, lelaki jugak yang angkatkan barang-barang masuk dalam boot kereta. Tak perlu anda susah-susah nak angakut-angkut barang ni. anda just tolong tolak troli saja. Tu pun ada lelaki yang sayang sangat kat isteri dia sampai troli pun dia tolakkan. Kan bagus lelaki anda tu.

Dan last sekali, lelaki ni bukannya apa. mereka kan penyayang. siapa lah yang tolong pegang dan pimpin tangan anda kalau anda sakit. dia jugak lah yang akan tolong pimpinkan tangan anda nak ke hospital ke, nak ke toilet ke, nak pergi duduk kat meja makan ke. mereka ni memang penyayang. Even kadang-kadang tu, mereka akan dukung anda kalau anda tak larat sangat. Kan bagus lelaki anda tu.

Tapi masalahnya, orang perempuan mengambil kesempatan di atas 'Kepegangan' Lelaki!


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 07:57


sungguh ke begitu. :berfikir:

tapi ada saja lelaki yang tak begitu concern as stated above.
alasannye, nak perempuan tu independent.

semua buat sendiri.
tak payah nak menyusahkan si lelaki.
tak payah nak menyerabutkan si lelaki..


-----------------
"the best and most beautiful things in the world cannot be seen, not touched..but are felt in the heart.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 07:58


!!! QUOTE !!!

tapi ada saja lelaki yang tak begitu concern as stated above.
alasannye, nak perempuan tu independent.

semua buat sendiri.
tak payah nak menyusahkan si lelaki.
tak payah nak menyerabutkan si lelaki..


tapi kalau dah gini lah caranya,
baik tak payah ada laki ek.
dah semua perempuan buat sendiri. :sopan:


-----------------
"the best and most beautiful things in the world cannot be seen, not touched..but are felt in the heart.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 08:20


Lelaki bila dah sayang semua dia buat untuk urang yang disayanginya

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Jaafar072286
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2008
Ahli No: 34934
Posting: 84
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 08:29


ingatkan tajuk apa lah tadi... baguslah kalau dapat lelaki caring macam tu lepas kahwin bagi perempuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jaafar072286Profil   Hantar PM kepada Jaafar072286   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 23-10-08 08:30


:-D Luculah abang Daeng Jati ni ... Dah makin parah virus2 cinta yang menyerang hati dia ni .. :-) Aduh abang Daeng Jati .. tolong Wawa .. Wawa sakit perut lah .. Lapar Nasi minyak ni .. tolong ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 08:50


lelaki ni secara fitrahnya dicipta dengan keadaaan fizikal yang kuat....apalagi gunakan lah kekuatan fizikal tu dengan betul...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 08:58


Pada 23-10-08 08:30 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

:-D Luculah abang Daeng Jati ni ... Dah makin parah virus2 cinta yang menyerang hati dia ni .. :-) Aduh abang Daeng Jati .. tolong Wawa .. Wawa sakit perut lah .. Lapar Nasi minyak ni .. tolong ..

urang sakit perut mana boleh makan nasik minyak


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 09:26


Pada 23-10-08 07:19 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!



Tapi masalahnya, orang perempuan mengambil kesempatan di atas 'Kepegangan' Lelaki!



ada ke yang ambil kesempatan :berfikir: bestnya dapat laki macam ni. :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 09:29


!!! QUOTE !!!

Lelaki bila dah sayang semua dia buat untuk urang yang disayanginya


betul.
tapi kalau most thing dia suruh perempuan tu buat sendiri,
maksudnya dia tak sayang perempuan tu ke? :menunggu:

urm..
letting da perempuan to learn and do most everythg by herself is 1 way of showing love..??
maybe :berfikir:


-----------------
"the best and most beautiful things in the world cannot be seen, not touched..but are felt in the heart.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 09:31


secara Ideloginya memang patut wanita itu buat kerja-kerja itu sendiri, sebab wanita memang boleh berdikari malah lebih menakjubkan dari lelaki. Tapi lelaki sifat yang mempertahan dan berkuasa tak boleh melawan realiti ini. Lelaki mesti juga nak tolong urang yang dia sayang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 23-10-08 11:16


topik ni semacam saja... tak boleh ke tukar topik atas tu. huhu..
anyway, kalau lelaki yang macam daeng cakap kat atas ni..sounds like gentle. but is it after marriage? haha.. I do like guys yang gentle...tapi jangan lah gentle sebelum kahwin saja..



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 11:27


::nyanyik sikit::

pegang, pegang saya punya.....

pegang, pegang dia punya.....






















sama, sama pegang tangan saya..... :: end::

p/s : ni lagu pengakap....kami ada nyanyi masa jamboree asia pasifik tahun 1998..... sapa fikir bersih..maka bersih jadinya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 11:32


lelaki memang suka pegang pada kata-kata/janji... :-D


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 23-10-08 11:45


Pada 23-10-08 11:27 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

::p/s : ni lagu pengakap....kami ada nyanyi masa jamboree asia pasifik tahun 1998..... sapa fikir bersih..maka bersih jadinya....


agree. tak pelah, just pendapat ana saja..



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 23-10-08 13:25


Pada 23-10-08 11:27 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

::nyanyik sikit::

pegang, pegang saya punya.....

pegang, pegang dia punya.....

sama, sama pegang tangan saya..... :: end::

p/s : ni lagu pengakap....kami ada nyanyi masa jamboree asia pasifik tahun 1998..... sapa fikir bersih..maka bersih jadinya....


kat mana ek..?? Tmn Rimba Komanwel ye? Rasanya Wawa ada join Jambori ni .. satu-satunya ahli PBSM waktu tu .. Best dapat brkenalan dengan Ahli Brownies dari London .. Cute2..

abang RDWira memang kontroversi sungguh ... Kui..Kui..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 13:27


jamboree asia pasifik 1998 di kem Kluang , Besut ...terengganu

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 23-10-08 14:19


erm, dah lepas kawin nak gentle,nak romantik ke nak buat segala kerja dan tak bagi isteri buat satu apa kerja pun takut isteri letih,sayang isteri,silalah..jangan sebelum kawin udahle ye..hehe..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

saha11
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.05.2008
Ahli No: 33440
Posting: 37
Dari: CHERAS

Perak  


posticon Posting pada: 23-10-08 15:04


Pada 23-10-08 08:20 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki bila dah sayang semua dia buat untuk urang yang disayanginya


betul...sangat betulll.....
setuju sangat...
tapi kalau org yang dia sayang belot...memang dia nangis lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For saha11Profil   Hantar PM kepada saha11   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 16:06


enche daeng..

kenapa tajuk ni dah tukar tajuk?
hehe
konpius :berfikir:


-----------------
"the best and most beautiful things in the world cannot be seen, not touched..but are felt in the heart.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-08 16:38


Assalamualaikum
lelaki yang baik adalah lelaki yang tetap berpegang teguh kepada tali agamanya...

"Maka berpegang teguhlah kamu kepada agama yang telah diwahyukan kepadamu. Sesungguhnya kamu berada di atas jalan yang lurus."
(Surah az-Zukhruf:43)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.100934 saat. Lajunya....