Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau tak pernah bersiap sedia untuk memilikinya, pasti anda tidak mungkin memperolehi walaupun ia mendatang ke depan anda.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 180
Ahli: 0
Jumlah: 180




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 14 hari yang lalu


Awas!
Topik: JAUHI RakanSiswa.com


Carian Forum

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» JAUHI RakanSiswa.com

Please Mendaftar To Post


Oleh JAUHI RakanSiswa.com

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 20:20


Dalam banyak-banyak laman web pelajar, ini adalah antara laman yang dengan beraninya menyampaikan dakyah Kristian kepada umum dalam Bahasa Melayu;

--->http://rakansiswa.com

Harap ada hackers Muslim dapat menjalankan "tugas".

Sekian dimaklumkan.


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3086
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 20:57


Terima kasih atas info tersebut....makin berani nampaknya golongan lain ingin menghapuskan islam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 21:14


Selalu nampak iklan website ni tapi tak terdetik pula nak klik. Rupanya websiter kristian ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 21:25


Sama-sama akhi muslimin23, memang mereka hati kering. Dalam diam-diam kita ditikam ukhti hanan.


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Jaafar072286
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2008
Ahli No: 34934
Posting: 84
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 22:50


fuh... memang dakyah kristian sepenuhnya... dahlah b.m

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jaafar072286Profil   Hantar PM kepada Jaafar072286   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 04:01


Syukran jazilan atas info...
Kena hati-hati...dakyah kristian memang berleluasa sekarang ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 06:55


Hmm, website ni bukan db system macam php, asp.net.. bla2x.. (kena login as user or admin)..

Cuma sekadar html.. page biasa yang boleh guna dreamweaver atau frontpage sw..

Mungkin ada yang boleh mirrorkan web ini dan reedit dengan fakta yang betul..

Saya ingat website ini sekadar kos murah.. tetapi dana yang banyak disalurkan pada Google Adword & yahoo marketing.. Termasuk banner-banner yang linkback ke web ini..

Nak memancing pemikiran siswazah.. Hmm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 08:13


bahaya betul laman web ni..
guna nama 'rakansiswa', jadi orang tak boleh detect status sebenar mereka..
berhati2lah..


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

unanjaga
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34507
Posting: 190
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 09:32


Saya juga telah menjenguk akan web rakansiswa itu...ternyata ia merupakan dakyah kristian sepenuhnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For unanjagaProfil   Hantar PM kepada unanjaga   Pergi ke unanjaga's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 24-10-08 15:10


Bismillahhirrahmanirrahim

erm,macam-macam cara ek,dia orang nak attack islam..pada yang tak berapa nak kuat,nauzubillah..mengikut kata zauji,sekarang ni ada bible dalam bahasa melayu dan menggunakan nama alkitab kalau tak salah ana..herm,pandai taktik kriastian ni ya,nak orang baca bible nya..cuba kalau diletak nama bible tu diberi buku tu pada orang melayu,takkan nak ambik,kan,apa lagi nak baca..bila letak nama yang 'islamic' peratusan untuk orang islam baca tinggi..nauzubillah..

ada satu lagi buku yang zauji cakap salah satu cara untuk menyebarkan ideologi kristian..tajuknya 'jalan yang lurus'..covernya menunjukkan satu jalan yang lurus di kiri kanan diteduhi pokok2..memang mendamaikan dan menyejukkan mata memandang..dimulai dengan Bismillah..tapi herm..


ana : ya Allah..kuatkanlah iman kami..janganlah kami tergelincir walau sediit pun..nauzubillah..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-10-08 18:18


Nampak domain name dia macam baik saja, rakansiswa.com. rupanya website laknatullah buat rupanya..

Ana pun harap ada hackers yang akan 'kerjakan' website ni ckup2 !. Hack traffic untuk website ni sampai tak ada sesiapa boleh masuk ke...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-10-08 20:14


baru hid tau..thank 4 the info..memang selalu tnmpk link ini tapi tak pernah tdetik pun untuk klik..ya Allah, pliharaknla iman kami..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 19:50


ana dimaklumkan yang servernya bertempat di luar negara,so katanya memang tak boleh nak buat apaČ...sapaČ yang reti,jom kita floodkan traffic dia...kita bagi org lain tak boleh masuk web tu...time ni lah ilmu kena dipraktiskan,hehe


-----------------
Sesungguhnya solatku,amalku,hidup dan matiku adalah kerana ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 20:52


Pada 25-10-08 20:14 , hid_uniten posting:

!!! QUOTE !!!

baru hid tau..thank 4 the info..memang selalu tnmpk link ini tapi tak pernah tdetik pun untuk klik..ya Allah, pliharaknla iman kami..


:-o biasa juga lihat link tu..tapi tak terdetik di hati pun nak klik link tersebut...macam berat hati saja..rupanya ada hikmah yang tersirat..mujurlah tak terpedaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 09-11-08 23:36


Assalamualaikum..terima kasih dengan info ini..ana tak tahu pula pasal ni..terima kasih banyak-banyak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 23:52


salam alaik, click for sneak view........
sekali skrol saja.........tengok tajuk utama dah nampak matlamat nya
memang dia bagi fakta sokongan tapi ia lebih kepada untuk timbulkan keraguan.....
harap berhati-hati............

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

puterilindunganbulan2005
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12283
Posting: 102
Dari: klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 10-11-08 09:10


terima kasih.. atas info yang diberi.. sangat bermakner buat cik bulan.. he

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterilindunganbulan2005Profil   Hantar PM kepada puterilindunganbulan2005   Pergi ke puterilindunganbulan2005's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 09:12


salam...
terima kasih atas info di atas... baru tau. macam-macam org kristian ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.109245 saat. Lajunya....